Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tisdagslista.


Vad är den äckligaste mat du vet?

Jag gillar nästan allt mat men tycker inte om vattenkastanjer. Hatar konsistensen. Gillar heller inte choklad, utom typ center och dumle.

Nämn fem grejer du är nöjd med som du gjort i jobbet (hela livet)
Att jag vågade söka in på Berghs, att jag fick jobb på Garbergs, att jag började skriva den här bloggen och att den liksom blev så stor, att jag kunde starta aktiebolag och allt ihop. Att jag till slut flyttade till New York. Att jag vann en dikttävling när jag gick i ettan i gymnasiet. Jag vet inte om dikttävlingen gills, men jag var så himla stolt när det hände så det får vara med.

Vad ångrar du i livet (om något)?
Alla gånger då jag inte röt till när jag borde ha gjort det. Alla gånger då jag inte ställde upp för mina kompisar när jag borde ha gjort det.

Vad är det sjukaste rykte du hört om dig själv?
Kan inte på rak arm komma på några sjuka rykten i verkliga livet, även om de såklart såklart funnits där. Har trängt bort kanske. Däremot en hel massa antaganden om mig som bloggperson från folk som inte träffat mig. Exempel på lite sådant hitte-på är: Att jag vill att det ska vara som på femtiotalet, att det var min som mamma fixade in mig i reklambranschen, att jag i överlag är en pantad brud som inte bryr mig om så mycket annat än rosetter och att jag kan äta ute och köpa skor pga min familj och inte min lön. Och en annan sak förresten som verkar reta gallfeber på folk av oklar anledning är ordet ‘pojkar’. Det kanske inte hör till rykten i och för sig. Men med risk för att göra någon besviken kan jag tyvärr inte säga pojkar om mina manliga bekanta längre. Något märkligt händer där runt 25, och nu har alla herrar i min omgivning vuxit upp till tjusiga män. Nu vet ni. Pojkar är däremot ett väldigt vackert ord men har inga sådana runt mig längre.

Vad kommer du ha för klädsel i höst och vinter?
Bomberjacka, dr martens, korta kjolar och plagg med fina kragar. Gud det lät farligt när jag skrev ner det. Ingen kommer våga slå mig.

Vilket är ditt dyraste klädesplagg?
Hmm. Det är nog min röda vinterjacka från Sonia by Sonia Rykiel som jag köpte för tre år sedan. Den kostade femtusen men sen har jag ju använt den i tre år i sträck, varje dag typ 6 månader åt gången så det var det ju värt.


Har du någon oanad talang?

Jag kan extremt många låtar utantill. Annars är jag nog väldigt tydlig med mina talanger så få är oanade. : )

Vad gjorde du i helgen?
Var mest med min familj och gjorde bara bra grejer och åt god mat. Samt jobbade lite.

Vad är dina fem viktigaste 2dos den här veckan?
Få allt redo till vår stora presentation på torsdag (dör jobbstressen), och skriva klart en viktig text.

Vad har du på dig just nu?
Blå klänning.

Senaste låt du lyssnade på?
Den här. Den är underbar.

Bästa skönhetsknep?
Sova. Samt lösögonfransar.

Vilken klädstil tycker du är hetast på män?
Vitt linne. Alltså jag dör. Men inte ute på stan utan när de fixar runt hemma och rakar sig på morgonen. Jag är även positiv till scarfs.

Och fulast?
Backslick och illasittande byxor.

Vem saknar du?
LUDDE.

Om du fick en enda önskan uppfylld vad skulle du önska?
Att Ludde bodde i New York med mig i en fin lägenhet i Nolita. Kanske har vi en liten tax också.


Vilka tre personer inspirerar dig mest?

Blir mer inspirerad av medryckande filmer, välskrivna texter, tydliga åsikter och vemodig musik än specifika personer.

Bästa filmen nånsin?
Amelie och Life Aquatic.

Bästa boken nånsin?
Silke av Alessandro Baricco. Samt cirka allt med Haruki Murakami.

Vilka tidningar läser du?
Eftersom jag reser så mycket fram och tillbaka från och till LA och behöver reselektyr läser jag typ allt som finns. Elle, Vogue, Vanity Fair, People, US Weekly, Glamour, Bust, Love, you name it. Min bästa tidning är Lula. Och Kalle Anka.

Vad önskar du att du var bättre på?
Engelska.

Är du religiös?
Nä.

Vad är din största rädsla?
Att allt går åt helvete. Karriär, familj, vänner, kärlek. Jag är dålig i katastrofsammanhang.

Vad är det elakaste någon sagt till dig?
Att jag är en elak person som bara bryr mig om mig själv.


Om du får barn vad ska du döpa dom till?
Matilda och Didrik. Men det vet ni väl vid det här laget. Känns som den här frågan alltid i med i sådana här listor.

Om du fick köpa vilken bil som helst – vilken?
En hundkoja. Fast jag vill inte ha någon bil. Hellre cykel.

De tre finaste sms du fått i år?
Det måste nog varit något fran Ludvig. Kommer inte på något särskilt just nu, men alla är så fina.

Lista från Emelie.
.


Please read this by choosing ”in english” below FAQ. The images are linked to their sources.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Life Aquatic är så bra. Bill Murray är så bra. Båda är så snygga.

  Och tax är det enda rätta.

  Cissi 2011-09-18 15:12:25 http://cizzle.blogg.se
  Svara
 • Jag kan också sjukt många låter utantill! Det er typ det jag är best på. Vet dock inte om det är en bra sak eller ej haha:)

  Anja 2011-09-18 11:16:00 http://anjastensrud.blogg.no
  Svara
 • Fin lista du gjort. Och Matilda är klart det bästa namnet <3

  Tilda (designokrati) 2011-09-17 23:31:39 http://designokrati.mellergardh.se
  Svara
 • Hej!

  Vill bara säga att jag tycker du verkar vara en sånn himla fin person!
  Kan inte förstå hur folk kan skriva elaka saker om dig. Du är min största förebild och jag önskar att jag vore mer som du!

  Grattis till nya jobbet också!

  josse 2011-09-16 13:15:12
  Svara
 • […] från Sandra. Like this:GillaBli först att gilla denna […]

  min första lista. | Gatumusikanterna 2011-09-15 23:37:07 http://gatumusikanterna.se/2011/09/15/min-forsta-lista/
  Svara
 • Å pojkar! Finaste ordet som finns!

  Felicia 2011-09-15 22:41:17
  Svara
 • I admire your honesty.

  lara 2011-09-15 15:41:06
  Svara
 • Åh du är så himla bra Sandra!
  Alla texter och allt du skriver får mitt trasiga tonårshjärta att kännas lite mindre trasigt såhär när man är uppe alldeles för sent och det är skola imorgon och man vet att man borde sova men det går bara inte.

  Jag vill bara att du ska veta det. tack.

  Amanda 2011-09-15 00:01:14
  Svara
 • Mysigt att läsa, som vanligt. Det är så din blogg är, mysig! Underbart! Kramis

  Sara 2011-09-14 17:38:43 http://whenitcomesto.blogg.se
  Svara
 • Den snor jag!

  Jag är också grym på låttexter. Showar loss med både gamla svenska saker från 30-talet som INGEN kan och Beyoncés nya. Min absolut roligaste egenskap! Haha

  linnea 2011-09-14 15:58:40 http://linneah.se
  Svara
 • Hej! Tänkte ge ett lästips eftersom du skriver att du behöver reslektyr: ”Bright shiny morning” av James Frey. Den är fantastisk och handlar om LA, vilket ju känns perfekt eftersom det är dit du åker!

  Anna 2011-09-14 13:38:23
  Svara
 • Åh den första bilden ger mig verkligen lusten att baka! MUMS

  Jessica Nyström 2011-09-14 13:14:46 http://jessicanystrom.myshowroom.se
  Svara
 • Kommer ihåg att du också ville döpa en flicka till Decibell, men att du trodde att man inte fick heta det. Jag kollade upp detta, för jag tycker också det är ett magiskt namn, men man får faktiskt döpa barn till det! Finns några stycken som heter så. Så, glad nyhet till dig! 🙂

  Melwa 2011-09-14 07:35:53 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • Nice list 🙂 I love the Nancy Sinatra song!

  Nina 2011-09-14 02:23:22 http://distinctlynina.tumblr.com/
  Svara
 • En present till dig: http://www.youtube.com/watch?v=wSFB2ytWJLQ&feature=player_embedded#!

  lisa 2011-09-14 01:19:33
  Svara
 • Sandra, vad gör man när man håller på att förlora alla vänner? Mina gamla vänner och vi var ett enda stort gäng och nu har jag delvis förstört det och vi vet att det inte finns något jag kan säga längre för att det ska ordna sig. När allt beror på min ångest. Och de vet om det. Vet inte vems fel det är.

  Agnes 2011-09-13 22:51:48
  Svara
 • ”Jag vill inte att du går!” sa jag

  jjm 2011-09-13 22:50:21
  Svara
 • Sandra! Jag kom precis över en sådan där extremt bra låt, just som jag började läsa det här inlägget. Du måste ju såklart lyssna om du inte redan hört.

  Bea 2011-09-13 22:30:07
  Svara
 • kom att tänka på, att de kanske är någon annan som också kan svara på min fråga ovanför. alla brukar vara så bra på att ge varandra fina råd här. big love

  linnéa 2011-09-13 22:26:30
  Svara
 • eftersom du är så klok och bra måste jag ha hjälp med en fråga:
  tror du man kan gå in i ett förhållande utan att vara hundratusen procent säker?

  linnéa 2011-09-13 22:03:04
  Svara
 • jag snodde den här listan! <3

  Julia 2011-09-13 21:54:54 http://Jimmyhadapolaroid.blogg.se
  Svara
 • trevlig läsning. jag snor den här listan hoppas det är ok! 🙂

  Lisa 2011-09-13 21:49:25 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • ”Jag är även positiv till scarfs”. Ja, visst är det snyggt!

  Helena 2011-09-13 21:18:55 http://helenaspotpurri.blogg.se
  Svara
 • TYCKER DU INTE OM CHOKLAD. nä nu slutar jag läsa din blogg.

  skoja ba. så fin är du.

  Vicky 2011-09-13 20:38:58 http://vickys.se/
  Svara
 • du, du får äta ute precis hur mycket du vill, och du får skriva om pojkar precis hur mycket du vill, och du får älska precis allt det du älskar HUR MYCKET DU VILL. om inte ännu mer!
  du är så himla positiv, vänlig och respektfull i den här bloggen, det är ju därför vi gillar dig.

  lova att aldrig sluta vara precis den du är (alltså man förändras ju när man växer och så men du fattar) för att läsa det du skriver och se på det du fotar är något av det bästa jag vet. en av de bästa sakerna på hela internet.

  och internet är jättestort!!!

  emma 2011-09-13 20:09:37 http://mycollapsingframe.tumblr.com
  Svara
 • hej fina sandra. jag undrade en liten grej, jag är som besatt att foto och upptäckte på din blogg att du fick i present sunography. ett precis liksadant som jag:) jag har inte använt mitt och tappat bort bruksanvisningen. så om du har tid efter du använt din någongång kan du väll beräätta och visa hur de hela gått till. de vore toppen för alla o speciellt mig eftersom jg väntat ett tag med att använda mina papper så att säga. ja du förstår de är ju en sån rolig grej så man vill ju göra rätt 🙂 tack tack tack. ha en jätte fin dag och att du får bra.

  nanna 2011-09-13 19:57:47
  Svara
 • vad hände med decibell?

  linnéa 2011-09-13 19:38:12
  Svara
 • Åh, läs Jellicoe Road. Helt underbar tonårsbok om kärlek. Den kan man dö kärleksdöden av.

  Sara 2011-09-13 18:52:47 http://finaprickar.blogspot.com
  Svara
 • Listor är så fina att läsa!

  kaneli 2011-09-13 18:32:55 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Åh, jag som brukar bli helt nerröstad när jag klagar på konsistensen på vattenkastanjer och du fick mig att le en dag som denna när kärleken har försvunnit iväg och näsan bara bestämt sig för att vara helt täppt, tack sandra, tack!

  klara 2011-09-13 18:23:00 http://visamigstorahavet.blogg.se
  Svara
 • Listor är alltid kul och den här var superbra.

  Stockholm Syndromet 2011-09-13 18:19:33 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • Hur tog du det när någon sa till dig du tänker bara på dig själv? Var det en vän som sa det? Jag har nämligen en vän som sa något liknande till mig förra veckan och jag vet inte hur jag ska ta det eller ändra på mig själv hur mycket jag än försöker.

  Kram

  Jenny 2011-09-13 18:17:31 http://ginandmilkthings.wordpress.com
  Svara
 • du har ju en iphone, så jag undrar om du har appen wordfeud? och om du har det, vad heter du där? det är så kul! 🙂

  emma 2011-09-13 18:11:41
  Svara
 • vill tipsa dig om boken ”vänta, blinka” – har bara läst några kapitel ännu men den är väldigt speciell! tror du skulle gilla den!

  lina 2011-09-13 17:57:34 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Vad himla bra det där med att du älskar ”silke”. Sträckläste den av en slump mitt i natten häromdagen, eller ja, natten. Fantastiskt ja.

  Katja 2011-09-13 17:50:23 http://www.dammigt.devote.se
  Svara
 • äntligen någon som inte heller gillar choklad, känns som jag är den enda ibland. Choklad är faktiskt väldigt överskattat 🙂

  emma 2011-09-13 17:26:18
  Svara
 • Munkar! <3

  Denise 2011-09-13 17:22:51 http://denisuus.blogg.se
  Svara
 • åhhh men vattenkastanjer som är så krispiga och roliga att äta!

  M 2011-09-13 17:21:52
  Svara
 • Fin lista! Gillar inte heller vattenkastanjer!:(

  Antonia at Swedish Love Affair 2011-09-13 16:58:12 http://www.swedishloveaffair.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!