20 timmar i minneapolis.


I onsdags kväll klev jag jag och Nina på ett flygplan som tog oss till Minneapolis. Vi skulle nämligen dit och presentera en kampanj som vi jobbat på i några veckor för Target.


Vi landade sent på kvällen och checkade in på våra hotellrum. Här är en obligatorisk hotellbadrumsbild.


Sedan åkte vi till ner till Downtown och träffade upp de andra på vår byrå för att äta sen middag och gå igenom presentationen. Jag åt pasta med vitlök, kål och chili.


Jag vaknade klockan fem i sju nästa dag av soluppgången, fem minuter innan min egen väckarklocka skulle ringa. I framtiden vill jag nog jämt ha det så.


Vi åkte till Wieden+Kennedys kontor i Minneapolis för att hälsa på de som jobbade där och öva lite på presentationen. De hade en hel låda med hipsterglasögon så att alla som hälsade på kunde leka reklamare.


Fast miljösorteringen på kontoret var nog bäst ändå.


Vid niotiden gick vi och presenterade. Det är himla spännande med Minneapolis, för de har samma klimat som i Sverige. Men istället för att folk ska frysa ihjäl halva tiden av året har de byggt skyways ovanför marken. De är som inglasade tunnlar, som stora labyrinter som tar en lite överallt runt stan. Så man kan i princip vara inomhus jämt om man vill. En kvarts promenad genom en skyway från byrån så var vi framme på Targets huvudkontor.


Vid elvatiden var vi klara. Det gick bra, hurra! Ninas och mitt plan skulle inte lyfta förrän tre så vi bestämde oss för att upptäcka Minneapolis i ett par timmar.


Vi gick och åt himla god lunch på ett ställe som hette Mission. Skaldjurssoppa tog jag.


Efter en snabb googling förstod vi att något som hette Nicollet Mall var det som var trevligast närmast oss. Det var som en lång lång gata med bokaffärer, caféer och shoppingcentrum. Samt en matmarknad som aldrig tog slut.


Man önskade lite att man bodde i Minneapolis så man hade kunnat handla exakt alla goda grönsaker som såldes för nästan inga pengar alls. Fast sedan blev det svinkallt och jag började längta efter halsduk och tjockjacka så då slutade vi önska.


När vi kom hem till New York igen vid sjutiden på kvällen var himlen såhär vacker.

.


Nina and I went to Minneapolis last wednesday and thursday for a work presentation för Target Home. Minneapolis was very cold but the people were so lovely and kind and the food was delicious. I also thought the skyways were quite fascinating.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
  • Opå!!! Minneapolis! Minnesota! Där bor min amerikanske broder-från-en-annan-moder Greg!!!! 😀 (Han var min värd-lillebror när jag var där på ett skol-utbyte). Å vad jag saknar honom! Det börjar bli nästan exakt ett år sedan vi träffades sist, men vi håller fortfarande kontakten och pratar om allt som är viktigt. Greg är den sötaste, charmigaste, smartaste och artigaste sextonåriga pojken i världen. Å vad jag längtar tillbaks till Minneapolis…

    Izzie 2011-09-18 10:39:40 http://www.danceamongclouds.blogg.se
    Svara
  • Finfint inlägg!

    Gabriella 2011-09-17 01:18:24 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara

  • amelie – jo valkommen!

    josefine – <333

    lovisa – kolla kategorin "om fragor och svar" och bladdra sedan till inlagg "om jobb". forhoppningsvis loser det manga fragor! kram

    alexandra – dricksa 15-20 % nar du ater och i baren lamnar du 1 dollar per drink till bartendern (i kontanter) och om det ar ett tjusigt stalle lamnar du tva. kram!

    karin – nar har jag nagonsin skrivit om saker som hur man ska bli sa smal som mojligt och vilken dyr vaska man "bor ha"? jag kommer nog skriva om ungefar de sakerna du hittar i sidospalten under "best of"! kanske blir det lite om kroppsuppfattning om jag hittar en vinkel som passar mig. kram.

    casey – oh it would have been so fun! maybe next time 🙂

    sandra 2011-09-16 18:31:32
    Svara
  • I can’t believe you were in Minnesota! I work at an ad agency near Nicollet Mall and would have been so excited if I had seen you walking around. Your blog is my favorite!

    Casey 2011-09-16 18:24:58
    Svara
  • Idag har jag tänkt på hur du (enligt mig) borde förvalta dina nya möjligheter som krönikör för Sofis mode. Vet du hur stor makt du egentligen har att påverka i de stora frågorna som ideal, kroppsuppfattning etc. etc.? Det om något borde du lägga fokus på, om jag får säga min mening. Du är ju trots allt en av Sveriges största bloggare med en väldigt ung och påverkbar målgrupp. Jag hade nog försökt utnyttja den makten till fullo och gjort något ganska radikalt av det hela.

    En sak ska du ha i alla fall cred för och det är att du inte förespråkar solning, brun-utan-sol och liknande trots att detta är västvärldens ideal sedan länge. Är själv ljushyad och mycket stolt sådan, anser inte att man måste sola sönder sig för att passa in i ett samhälle där vi trots allt har mindre än 100 soltimmar per år.

    Jag önskar nånstans att det var socialt accepterat med celluliter (ej att förväxla med sjuklig fetma som kräver läkarbehandling), att som tjej visa sig osminkad offentligt (utan att för den sakens skull vara sunkig), synlig kroppsbehåring på det kvinnliga könet (är dock lite dubbel i frågan, men är mer nyfiken på det som ett socialt experiment), och ljus hy även under sommarhalvåret (där ska du alltså ha en stor cred som inte förespråkar solarium och brun-utan-sol, du är så otroligt vacker i din ljusa hy).

    Snälla, låt det inte bli ytterligare en en-i-mängden-krönika om vilken 10 000-kronorsväska man måste ha, hur man bäst klär sig för att framställas som så smal som möjligt etc.

    Karin 2011-09-16 17:42:16 http://ljuvanostalgi.weebly.com
    Svara
  • helt underbart inlägg! verkar ha varit en fantastisk stad det där.

    melwa 2011-09-16 16:12:45 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • ”hem till new york” <3

    mimmi 2011-09-16 15:14:09 http://mimmili.blogg.se
    Svara
  • vilken härlig liten resa 🙂

    Jessica - En flicka som är stark 2011-09-16 13:36:28 http://jessi91.spotlife.se
    Svara
  • snyggt!!

    kaneli 2011-09-16 13:07:46 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • Ser ju helmysigt ut det, och jag gillar himmelsvägarna speciellt. Skulle vara praktiskt här hemma i Sverige.

    Madeleine 2011-09-16 12:09:46 http://www.whitemaskgirl.wordpress.com
    Svara
  • Vilken härlig matmarknad! 😀

    esteterier 2011-09-16 11:54:08 http://esteterier.blogspot.com/
    Svara
  • Å, fint! Kul att det gick bra med er presentation! Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag är 20 år, bor på landet och har väldigt, väldigt få gånger i mitt liv råkat ut för det där eländet som kallas dricks. Jag tycker att om en öl kostar 60 kronor så kostar den 60 kronor, inte 80 bara för att bartenden ler. Jag jobbar på Ica och får såklart aldrig dricks hur trevlig jag än är, och vill inte ha det heller! Förstår inte varför man ska göra skillnad på service och service.

    Nu är det såhär att jag bestämt mig för att spara ihop till en resa till USA! Då blir det ju helt plötsligt mycket krångligare med det där med dricks… För man ger väl en massa dricks i USA hela tiden? Hur tänker man? Glad om du kan svara. 🙂

    KRAM!

    Alexandra 2011-09-16 11:52:07
    Svara
  • Åh Minnesota! Jag bodde lite norr om Minneapolis ett år och pluggade. Det är himla mysigt där!. Synd att ni inte hann med Mall of America, det är himla coolt även om shoppingen inte kan mäta sig med New York.

    Förresten, nån som skrev i kommentaren att frisk luft är det bästa som finns, i Minnesota kan det bli neråt -45 på vintern och om det blåser känns det som -60. Så det är skyways som gäller eller att vara hemma. Vintern är fruktansvärt lång och kall. usch

    tack för bästa bloggen!

    Sandra 2011-09-16 11:34:34
    Svara
  • Hej Sandra

    Tror inte min första kommentar kom fram, så jag testar igen. Jag vill tacka för superblogg, den bästa jag läser. Jag tror aldrig jag kommenterat innan dock men har läst den i vad som känns som evighet. Nu till min fråga.

    Jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om ditt yrke som copywriter? Hur är det att jobba på en reklambyrå? Jag är jättesugen på att söka utbildningen men är lite skeptisk till miljön och människor som arbetar med reklam. Nu är jag säkert fördomsfull men jag har en mamma som arbetade som projektledare på en reklambyrå (detta ska tillgäggas var för ca 10 år sedan) och mitt intryck är att det kan vara ytligt och att alla ska vara så himla ”svåra”? Hur upplever du det?

    Lovisa 2011-09-16 11:01:17
    Svara
  • Oh, Target är min guilty pleasure här i Australien. Främst inrednings-prylar då. <3

    Misha 2011-09-16 10:55:23 http://endlessnessego.blogspot.com
    Svara
  • Love källsorteringen

    Matilda 2011-09-16 10:26:47 http://www.sydost.blogg.se
    Svara
  • Åh, det där lät som en himla bra dag!

    Maja 2011-09-16 10:26:28 http://mla-photography.blogspot.com/
    Svara
  • LAUDERÉE Paris in NYC!!! You have to visit! Also, don’t forget to kiss and tell!

    http://www.nicolettemason.com/2011/09/laduree-takes-manhattan.html

    Elizabeth 2011-09-16 10:13:49
    Svara
  • It looks lovely from your photos !

    Daisy: prettygreentea 2011-09-16 09:58:37 http://www.prettygreentea.com
    Svara
  • mumin-himmel!!

    agnés 2011-09-16 09:48:33 http://baradans.blogg.se
    Svara
  • Den här kommentaren passar inte alls in här, men jag bara måste skriva den ändå.

    Idag får jag pussa på min pojkvän som jag inte sett på 7 veckor. Vi har ett distansförhållande och ses inte så mycket/ofta. Men idag är jag oerhört glad för idag kommer han till mig och jag ska pussa på honom så mycket jag bara kan. Mys! Åhhhh vad jag längtar! Hoppas du och Ludde ses snart!

    <3

    Josefine 2011-09-16 09:46:54
    Svara
  • Ljuvliga bilder!

    Marielle - fashion blogger at LOOK 2011-09-16 09:36:14 http://blogg.st.nu/marielle
    Svara
  • Att mat kan vara så vackert!!

    PANDA 2011-09-16 09:22:43 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
    Svara
  • Åh Sandra! Kan man inte få komma och hälsa på dig och hänga med dig ungefär jämt? 🙂

    Amelie 2011-09-16 09:12:52
    Svara
  • Vilka vackra bilder!

    Johanna 2011-09-16 09:03:22 http://lillaj.blogspot.com
    Svara
  • Åh Minneapolis! Av någon oklar anledning känner jag en stor samhörighet med Minnesota. Kan ha att göra med att jag för några år sedan älskade Bob Dylan och att jag på högstadiet skrev ett enormt arbete om Minnesota i engelskan. Känns som jag kommer därifrån fast jag aldrig satt min fot där. Jättemärkligt!

    Astrid 2011-09-16 08:48:18 http://asdrid.blogg.se
    Svara
  • Fin liten jobb-getaway där!
    Hoppas att det var ett något varmare NY som tog emot er på kvällen 😉

    Elin 2011-09-16 08:43:13 http://guldkornbyelin.blogspot.com
    Svara
  • känns så typiskt amerikanskt att bygga tunnlar för att öka bekvämligheten. klart att det är bra att slippa frysa men det är ju sådant man får leva med. och frisk luft är ju bland det bästa som finns?

    Josefin 2011-09-16 08:41:19 http://josefinklavus.blogspot.com
    Svara
  • Så härligt det såg ut, vilka fina bilder;)
    Ha en fin dag kram Victoria på www.victoriasprovkök.se

    Victoria 2011-09-16 08:40:54 http://Www.victoriasprovkök.se
    Svara
  • Helt underbara bilder. Skulle inte tacka nej till den där skaldjurssoppan.

    Stockholm Syndromet 2011-09-16 08:38:43 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • låter som en underbar dag!

    CAROLINA 2011-09-16 08:33:54 http://cfelicia.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!