köttfärssås, nattklubbshörn och molnfria skärgårdskvällar.



source: 1 & 2

Del 2 av era allra bästa sommarminnen kommer lastat här.


Jag och min pojkvän flyttade in en liten etta i maj och att komma hem från någon klubb eller utefest mitt i natten och ställa sig och laga spaghetti och köttfärssås och sedan äta den på golvet för det hänger tvätt som inte hunnit torka på alla stolar är det bästa som finns.


Det finaste som hänt mig i sommar var en ljummen julikväll då jag stod längst fram på en Håkan Hellström-konsert. När sista låten hade klingat ut och folk började röra sig bortåt ropade jag “tack så jävla mycket!”, utan att tänka, bara per automatik. Jag trodde inte ens att Håkan skulle höra. Men det gjorde han, för han tittade ner på mig från scenen, slog ihop händerna och ropade “tack ska du ha!” och gjorde sedan tummarna upp.


I juni åkte jag till Norge för att hälsa på min bästa vän som bor och jobbar där. En morgon när jag snoozat längre än vanligt drog mina vänner tag i mig och satte mig utan varken frukost, dusch eller en hårborste i bilen och åkte till vad man skulle kunna kalla någon sorts Elgiganten i den norska lilla byn, dit de uppenbarligen hade ett ärende. Ful som jag var blev jag då alldeles förargad över att jag just där och då träffade den absolut snyggaste kille jag sett på nära håll i hela mitt liv. Eftersom jag inte direkt var i raggningsskick nöjde jag mig med ett leende till denna vackra varelse och tänkte ”fan fan fan” resten av dagen.
På kvällen begav vi oss till den enda klubb som byn hade att erbjuda. Och där var han. Och han log mot mig och jag log mot honom, och han sa någonting på norska jag absolut inte förstod så jag nickade och mumlade något vagt till svar och sedan hånglade vi resten av natten.
Och det var första gången i mitt liv som jag insåg att jag kanske är någonting att ha i alla fall!


en främling på den första riktiga festivalen kom fram och sade att jag var typ den vackraste han någonsin sett, utan orsak eller något mer alls än så.


Det finaste som hände mig var under Peace&Love. Jag stod och var vilse när en lång pojke med brunt hår och sotarmössa kommer fram och säger hej. Precis då hittar mina vänner mig och ropar att vi ska gå vidare, så jag vänder mig om för att säga hejdå. Men innan jag hinner börja prata så kysser han mig mjukt, men ändå hårt, med ena handen på mitt ansikte och andra bakom nacken. Sedan ler han och går sin väg. Jag såg honom inte igen under festivalen men jag tror inte det var meningen att jag skulle göra det heller. Han var den perfekta sommarkyssen. Och han hette Emil.


I juni fick jag panik och spontanflög över hela världen för att jag inte ville vara en enda dag till utan honom. Det var det finaste som hänt mig men kanske inte det finaste som har hänt honom (vilket tyvärr gör det lite sorgligt).


Ett:
Jag åkte hem till Finland efter ännu ett år på andra sidan jordklotet och ramlade in i en stor hög av vänner någonstans i hörnet på en nattklubb. Jag drack inte en ända öl utan bara satt där helt stilla meda kramar och pussar föll på mina axlar, ögonlock, händer, ryggen, öron och över hela bröstkorgen.

Två:
Snart blir det sommar här på andra sidan jordklotet och jag har redan kysst sönder mina stackars läppar med någon som jag tycker jätte mycket om. (Och han älskar hundar.)


My boyfriend works every weekend and I work every day so we do not see each other on days off. In the summer it is especially sad, there are no picnics or galleries to explore together. The other Sunday I woke up late to realise my boyfriend was still in the flat. I panicked, thinking he had slept in for his work. In fact he had taken the day off work and secretly got us both tickets to see Pulp in Hyde Park that day.
I got up, made pancakes, drank whisky with breakfast, affixed false eyelashes, jumped on the tube and spent the day watching our favourite band together. It made my summer.


bland det finaste som hände mig den här sommaren var en natt i mitten på juni. det var lite regnigt i luften och jag låg i samma nittiosäng som pojken jag tyckte allra bäst om just då. i blommiga trosor med spetskant låg jag med huvudet på hans bröstkorg och han frågade om jag hade hört introt till hans favoritteveserie. det hade jag, och då undrade han om jag inte kunde sjunga det för honom. jag började nynna, och så fort jag var klar försökte han också, men hela tiden blev det lite fel bland tonerna, han fick liksom inte till det. sådär låg vi en lång stund, och varje gång han gjorde fel frågade han om inte jag kunde göra igen, så han fick höra hur det skulle låta. sedan somnade jag med hans andedräkt i nacken (rödvin och cigaretter), och sedan dess har vi inte setts faktiskt.


Under en molnfri skärgårdskväll pratade jag om allt och ingenting med en kille som hade göteborsdialekt. Jag kände mig så glad över att klockan var fem på morgonen och att han berättade såna där personliga små hemligheter just för mig. Han visade entusiastiskt sin samling av vinylskivor som alla var placerade i alfabetisk ordning och precis där kände jag att han på något sätt tog fram en väldigt bra sida av mig. (jo han kysste mig sen)


Jag lämnade en supersöt kille helt naken och med stånd i ett tält på festival. Han ville nämligen ha sex utan kondom, vilket inte jag ville. Jag kände mig så stark som sa ifrån, för hade det där varit en några år yngre version av mig hade jag troligen gått emot min egna vilja och haft sex med honom utan kondomen och sedan haft ångest lång tid efter.


När min pojkväns lillebror, som är jordens sötaste, frågade om jag tyckte att hans armband var fint. Det gjorde jag och då sa han att han hade gjort det själv och så frågade han om jag ville ha ett. Det ville jag ju så klart, så då mätte han min handled och skrev upp min adress på ett papper och lovade att posta det. Jag bor nämligen 52 mil från honom.


Mitt bästa sommarminne är när jag går hem från jobbet en vanlig tisdag. Det slår mig att skulle mitt liv vara en film skulle eftertexterna komma nu, för nu kan det fan inte bli bättre!
.


Part 2 of your favorite summer memories. Read by click “in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
  • När jag tänker tillbaka på mina mest speciella barndomsminnen utspelar de sig alltid under sommaren och inte är det ens medvetet…

    Bästa sommarminnet den här sommaren var något som jag hade väntat på länge och till slut var den där, bästa dagen på hela året! Mina förväntningar överstegs till max. Eftersom mina nära och kära redan fått höra det om och om igen tänkte jag dela med mig här 🙂 Jag spenderade min sommar på Palma de Mallorca och planerade att åka och se Prince (min kärlek!) i Paris, men sen så visade det sig att han skulle spela på WOW! Har kompisar i Gbg så det fick det bli. Lyckades nästan ta mig längst fram under showen, vilket fick duga. Började gråta innan han ens hade sagt ett ord, hahaa! När han spelade ”If I was your girlfriend, en av mina favoriter, fick flera personer i publiken dansa på scenen med honom. Det tog mig en stund att förstå det, men till slut slängde jag mig bara över staketet och lyckades ta mig upp. Jag stod en halvmeter ifrån min Prince och dansade och ”swoonade”. Han var så fin. Suck, nu känns det som om det var en dröm…
    (ursäkta den långa kommentaren).

    anna 2011-09-22 12:47:04 http://www.goodmixer.blogspot.com
    Svara
  • tycker kondomhistorien var bäst, bra gjort.

    t 2011-09-21 09:03:07
    Svara
  • vad fint! far jag ocksa lamna in en? i somras karade jag ner mig i en pojke som brukade kalla mig for ”Mrs. Delicious” eller ”talent fingers” och sa brukade vi dricka vin och beratta dumma saker for varandra som vi gjorde nar vi var yngre och han berattade att han tande eld pa en soptunna och jag berattade att jag brukade latsas vara radd for att flyga for att jag tyckte att det lat som det var gulligt. Sen bytte jag land och jag tror aldrig att vi kommer att ses igen, vilket ar det sorgligaste jag vet.

    Emma 2011-09-20 23:54:01 http://babyprincessdoll.blogg.se
    Svara
  • Armbandskillen <3!

    anna bo 2011-09-20 23:17:43 http://annabo.blogg.se
    Svara
  • Gud vad glad jag blev av tjejen som lämnade killen som inte ville ha kondom! Bravo! Du är en förebild!

    Maja 2011-09-20 21:02:52
    Svara
  • Den allra finaste kille jag känner var hemma i min lägenhet. Vi hade pratat. Sedan började det brinna och vi låg. Två gånger. Klockan var nästan två på natten och det var rätt kallt ute för att vara början av september. Jag bad honom stanna. När vi kom in efter att ha lagt i mer mynt i parkeringsavgift tog vi av oss kläderna. Vi hade bara randiga trosor och svarta kalsonger på när vi lade oss ner under täcket. Båda på rygg. Jag släckte lampan. Sedan tog jag hans hand och somnade. Jag visste att det var allra sista gången men ändå somnade jag så tryggt. Hand i hand. Nu är han 100 mil bort och vi är inte tillsammans längre.

    B. 2011-09-20 19:00:03 http://blommar.blogg.se
    Svara
  • började läsa 2:a och ba ”gud vad det här känns bekant!!” sen insåg jag att det var jag själv som skrev det. haha <3

    Lisa 2011-09-20 18:13:28 http://lully.blogg.se
    Svara
  • Mitt finaste sommarminne var sista dagen på festivalen Way Out West.
    Jag och mina kompisar lämnade en dansade folkfest på området och tog vagnen till Domkyrkan. Hela vägen hörde vi fortfarande Kayne West och när vi precis skulle gå av slog klockan tolv och den ensamma killen i vårt sällskap fyllde 16 år. Vi sjöng högt och kramades, väl inne i kyrkan satt vi nästan helt ensamma och berätttade för varandra om vad som hade vart höjdpunkterna på festivalen medan vi väntade på Me and my army. Allt var så fint att sitta och tissla och tassla i en upplyst kyrka och prata fina minnen.
    Dagen efter åkte min bästa kompis som hade vart med oss tillbaka till Kina där hon bor och nu dröjer det till våren tills jag får träffa henne igen. Då är det fint att veta att jag i alla fall fick tillbringa stora delar med sommaren med henne.

    wera 2011-09-20 17:43:01 http://weraa.devote,se
    Svara
  • älskarälskarälskarälskar detta.

    lovisa 2011-09-20 12:45:58
    Svara
  • Mitt bästa sommarminne (fastän det inte efterfrågas, jag vill bara berätta för hela världen) inträffade egentligen alldeles nyss men det räknas för där jag bor är det fortfarande sommar. Jag var på fest hos någon jag aldrig varit hemma hos förut och en pojke med blont hår jag aldrig träffat frågade om färgen blå döpts efter mina ögon. Några dagar senare höll vi hand i smyg under bordet och strax därefter var vi ensamma på en veranda, han sa att jag var lika fin som Natalie Portman och frågade vad jag trott om kalifornier innan jag kom hit. Jag hann säga två ord innan han kysste mig. ”No, keep going,” sa han efter en stund, ”I’m just distracting you.” Sedan kramades vi tolv timmar i sträck och jag funderade på om det är okej att fria efter att ha känt någon i en vecka.

    A 2011-09-20 10:10:55
    Svara
  • Så Mysigt och Fint att läsa! Fortsätt med såna här insamlingar.

    Freddi 2011-09-20 08:59:47 http://luvandotherdrugs.devote.se
    Svara
  • du skriver så fint att jag får gåshud.

    frida 2011-09-20 01:52:23 http://jesusdansar.blogg.se
    Svara
  • den sista var bäst.

    Stockholmsfjollan 2011-09-19 23:35:51 http://malinlouis.blogg.se/
    Svara
  • Den där om att nynna på introt ill hans favoritserie och den där om armbandet och lillebrodern.
    – vackrare kan det inte bli.

    Maja 2011-09-19 23:27:17 http://www.luminousstarss.blogspot.com
    Svara
  • Det bästa som hänt mig var att min bästa, bästa vän blev kär. Jag spenderar mina dagar med att få henne att må bättre och känna sig så älskad som hon är. Nu är hon mycket gladare. Även om vi inte ses så ofta så hör jag det bara på hennes tonfall när vi pratar i telefonen och det får mig automatiskt att må så mycket bättre själv. Jag köpte till och med en tågbiljett åt honom så att han skulle kunna åka och hälsa på henne. Så bra är han för henne och det gör mig lycklig att hon är lycklig.

    F 2011-09-19 23:26:22
    Svara
  • Men gud så himla himla fint och rörande.

    +Edith 2011-09-19 22:12:50 http://edith.webblogg.se
    Svara
  • Check this out 😀 http://www.youtube.com/watch?v=yTNKw_EKgz8

    Jane 2011-09-19 22:02:37
    Svara
  • Det här är bästa feel-good-receptet någonsin. Å vad mycket fint det finns i världen!

    Johanna 2011-09-19 21:19:52 http://lillaj.blogspot.com
    Svara
  • Du som skrev det där om att du lämnade en kille i ett tält på festival för att det inte fanns någon kondom.. fyfan vad bra gjort! Vet inte omaj ga själv hade haft disciplinen till det, men det borde man!

    L 2011-09-19 21:18:16
    Svara
  • http://bleubirdvintage.typepad.com/blog/2011/09/a-new-place-to-rest-my-head.html

    Plutselig var det noe jeg syntes jeg hadde sett før, dersom du scroller litt ned! 🙂

    Du har den beste bloggen. Takk!

    Pernille 2011-09-19 21:13:45
    Svara
  • Så himla fina berättelser.

    Stockholm Syndromet 2011-09-19 21:12:25 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • detta är som små lyckokakor!

    Li 2011-09-19 21:07:55 http://lithesupercat.blogg.se
    Svara
  • mitt allra bästa sommarminne som jag kommer på såhär på rak arm är när jag åkte tåg från Uppsala till min pojkvän som bor i Rättvik och lyssnade på den här låten och spelade upp scenen om hur vi snart skulle träffas om och om igen i mitt huvud.

    Siri 2011-09-19 20:50:26 http://siriglynn.blogspot.com/
    Svara
  • fint

    Lisa 2011-09-19 20:48:20 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • blev påmind om mitt bästa sommarminne:

    var på hultsfred och de var första banddagen och de hade regnat precis hela dagen, de varierade mellan spöregn och smådugg och de kändes mer som höst en sommar.
    jag hade gjort misstaget att ta på mig mindre kläder än vad jag klarade av och var tvungen att efter jag sett foster the people springa till circus sale tältet och köpa strumpbyxor.
    jag skildes från en kompis strax efter de som skulle se något annat band än mig och jag styrde mina ensamma och lite kalla ben mot Odd future som jag även skulle fota.
    mitt i mina förvirrade tankar, tända en cigg sysslor och gömma kameran undan regnet kommer en (alldeles för festival-fräsch) tjej fram och frågar på engelska om jag har en cigg att bjuda på.
    visst visst säger jag och tänker gå vidare efter att hon frågat om tändare också, men jag hinner inte mer än att ta ett litet steg innan hon börjar prata mer med mig.
    hon gillade min tröja, som var musse pigg prickig och hon såg i samma veva att jag hade presspass på mig, hon nämner snabbt att hon har bandpass. min nyfikenhet slår till direkt och jag frågar vilket band hon spelar i.
    – im the singer in Beach house.
    jag blir helt plötsligt jätte nervös men vi fortsätter babbla och hon ger mig tusen komplimanger för allt möjligt. vi bestämde oss för att vara facebook homies och att vi ska ses nästa gång dom har vägarna förbi stockholm.
    sekunden efter kändes allt som en illusion men jag hade helt plötsligt massa självförtroende jag aldrig haft på samma gång.

    Oda 2011-09-19 20:40:53
    Svara
  • Drömde härom natten om dig, hade precis läst din tweet ”ska på lägenhetsjakt” innan jag somnade. Drömde att du och Ludde hade förlovat er, helt jättespontant, och att ni skulle gifta er om några dagar bara, för ni var tvugna att gifta er direkt. Och så letade du lägenhet som ni två kunde bo i i New York. Blev glad för din skull!

    Anna 2011-09-19 20:27:06
    Svara
  • Mitt bästa sommarminne är när jag går hem från jobbet en vanlig tisdag. Det slår mig att skulle mitt liv vara en film skulle eftertexterna komma nu, för nu kan det fan inte bli bättre!

    -började gråta när jag läste dennna.

    johanna 2011-09-19 20:24:04
    Svara
  • DESSA INLÄGG ÄR DE BÄSTA. DU ÄR DEN BÄSTA, SANDRA.

    FOTOKUSERA - en personlig fotoblogg 2011-09-19 19:56:12 http://fotokusera.blogg.se
    Svara
  • tänker att sommaren var jävligt bra som den var och allt det där. men det bästa har hänt nu i efterhand då löven börjar bli röda.
    går hem från en fest, och innan jag går lägger han armen runt min midja och drar mig till sig och kysser mig på kinden. väldigt lätt, men väldigt fint.
    sen ringde jag honom på håkan en vecka senare (i fredags) på ”nu kan du få mig så lätt” så smsar han ”aaww tack<3" och att jag "skrek högst. den finaste tjejen skriker alltid högst". ååhåhåhåhåhåhhh

    sab 2011-09-19 19:50:24
    Svara
  • åh måste säga en sak.

    det finaste och absolut bästa som någonsin hänt mig var när jag träffade min pojkvän. vi möttes en halvsuddig lördag i början på juli. sedan spenderade vi onsdagen, torsdagen, fredagen, lördagen och söndagen ihop. från lördag till söndag sov vi inte en blund, vi låg bara nära och pratade. vet inte hur länge det var men efter det så blev det vi. det föll liksom in så himla himla bäst. nu är det snart tre månader. tycker han förtjänar all uppmärksamhem han kan få utan att kollavippa för han är så underbar varje gång han ser på mig ryser jag. himla fin.

    anna 2011-09-19 19:15:52
    Svara
  • Så fint!

    Helena 2011-09-19 18:56:39 http://helenaspotpurri.blogg.se
    Svara
  • Mitt finaste sommarminne:
    En spontan utgångskväll som slutade med att jag och min bästa vän hamnade på en indiebar där vi dansade och drack gratis drinkar.
    Sedan vinglade jag hem med dj:n och vi älskade till klockan sju på morgonen.

    Ida 2011-09-19 18:38:34
    Svara
  • Åh! Den sista gjorde mig så himla lycklig, för just idag känner jag precis likadant!

    Olga 2011-09-19 18:37:59 http://beyondthis.blogg.se
    Svara
  • Så fina minnen! Speciellt gillar jag det sista<3

    Antonia at Swedish Love Affair 2011-09-19 18:17:35 http://www.swedishloveaffair.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!