På sistone har jag blivit något besatt av majskolvar och vill äta det minst tre dagar i veckan. Igår gjorde jag världens enklaste röra (om det ens är en röra, liksom två ingredienser) som jag tänkte att ni ska få höra.
Blanda salt, peppar, en bit getost och lite vitlök i en skål. Jag värmde i mikron i cirka fem sekunder för att osten skulle bli mjuk. Rör om med en gaffel.
Bred på röran över en majskolv (som du kokar i en kastrull först i cirka 10 min). Ät upp. Dö godhetsdöden.
.
Here a super quick food tip: mix goat cheese and garlic together with a fork and spread it on a corncob. It tastes like heaven.
shit. måste testa lät verkligen galet gott. mumma!!
Majskolvar är ju typ det bästa som finns just nu! Min fina mamma kom hem med färska som hon köpt på skördemarknaden i Vinterviken för några veckor sen. Tog inte lång tid innan de var slut. Måste testa den här röran, låter verkligen gott!
Och ett tips: majskolvarna blir jättegoda om man grillar dem i ugnen ca 20 min på 225°!
Låter hur gott som helst.
åh, jag gör en liknande röra typ tre gånger i veckan; en liten creme fraiche, salt, peppar, en vitlöksklyfta eller två, en liten skvätt vitvinsvinäger och sedan en-två deciliter fint riven manchego. så JÄKLA gott alltså. puss!
Ser supergott ut, ska testa dirr!
Majskolvar är ju så gott 😀
Have you ever had Mexican street corn? I know you can get it at restaurants out here on the East Coast, but the best is in L.A. (and of course, Mexico), when they walk down the street and sell them. Warm corn on a stick, butter, a little cheese, chili powder and lime. Completely amazing. I had it this summer when we visited my boyfriend’s family out there. I’m addicted.
verkar smaskigt!
Hej Sandra, tänkte bara säga att jag har lagt upp ett porträtt på dig i min blogg: http://johannahakansson.webblogg.se/2011/september/niotillfem.html
Fortsätt vara underbara du!
Jag verkligen älskade majskolvar när jag var liten flicka. Tyvärr kräktes jag upp dem en gång och sedan dess har det inte blivit någon mer.
Mais! <3
Sounds good, thank you for the tip! 🙂
Så mumsigt, det är fantastiskt gott med getost!
Sandra! Gillar din blogg skarpt!! Så sjukt fina bilder. Hoppas du kollar in min matblogg:
http://oliveochhummer.blogspot.com/
hepp!
Åh, jag som inte är särskilt bra på getost blev ändå sugen. Måste nog prova faktiskt, mest bara för att. Sandra du är bäst förresten, jag stod utanför Garbergs kontor för någon dag sen med ansökningsbrev om en tjänst i handen. Men jag vågade inte gå in, så jag mailade istället. Tack för att du i alla fall fick mig att våga ta hissen upp, trots att jag har hisskräck.
Jisses vad gott, måste testas! nomnom!
Mm, getost går ju inte att få nog av!
goooott!
åh, nom nom! tack för tipset!
jaaa mer mat i bloggen!
åh jag älskar majskolvar, så jag vill nog dö godhetsdöden
Åh, trevligt! Det måste jag prova, älskar majs, getost & vitlök så det kan ju inte bli fel 🙂
åh! måste testas!
Åh perfekt det ska jag prova! Har massor av majskolvar i kylen för de kostade 3 för 10 på Ica hela veckan! (min favorit hitills är att göra ett citron/persilja/vitlökssmör och ha på men det är ju alltid kul att prova något nytt!