Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

projekt, segelflygplan och ett paris 1952.


photo: hui+

här kommer del 3 av era allra bästa sommarminnen, kanske min favorit-del hittills.


när jag och min kompis stod på tunnelbanan, någon meter ifrån varandra. vi hade provat kläder, det var åska i luften och vi var hungriga. över alla huvuden på tunnelbanan möter jag hennes blick och bara vet exakt vad hon tänker: “tänk om jag slickade den här mannen på flinten nu”. har hört när folk säger “åh, det är så kul att skratta med någon i klassrummet, allt blir så mycket roligare när man inte får”. har inte varit med om det förr, men det är sant, allt blir SUPERKUL när det inte riktigt är läge att brista ut i gapskratt. med nerböjda huvuden stod vi i varsitt hörn och frustade. sen föll vi ihop på tunnelbanestationen. hoppas att jag alltid faller ihop på tunnelbanestationer. älskar att skratta.


Jag gjorde ett projekt. Ett riktigt jävla projekt.
En början, en process och ett slut.
Att slå ihjäl passiviteten var det finaste och viktigaste på hela sommaren.


Jag delade öl och massvis med cigaretter med den vackraste pojken jag någonsin sett, allvarligt, han var så jävla fin, i en park en varm försommarnatt. Och jag kunde inte förstå att det var han som satt bredvid mig och som ringde hans vänner bara för att tala om vad jag hade på mig och att det var mig han ville kyssa och citera håkan h till.
Och så, efter vi hade hånglat bort ungefär en miljard timmar, så sa han:
 -det verkar som om jag ska hålla hårt i dig, för kloka flickor växer inte på träd.
Och jag trodde jag skulle dö av tonårspirr när jag dansade hem tidigt på morgonen medan andra åkte till jobbet.


Den här sommaren har inte varit bra, men något som var väldigt fin i alla fall, var att flyga ett segelflygplan helt själv. Jag svängde med spaken jättelite åt höger och så såg jag hela världen under mig.


Han sa att han inte kan leva utan mig.


det finaste som hände mig i sommar var när grannbyn hade sin årliga derbymatch och min bästa väns pappa frågade om jag skulle vara med, jag sa nej eftersom att endast byborna fick spela, så han svarade “men lilla vän, du är ju en i familjen.”


Mitt finaste sommarminne är att jag hittade en pojke bakom en vän.


Hela sommaren har jag jobbat på ett äldreboende för herrar och damer som lider av demens. För det mesta kommer de inte ihåg mig eller mitt namn från ena minuten till den andra. En kväll stoppade jag om en äldre dam som varit väldigt ledsen hela dagen. Vi satt vid sängkanten och pratade om hennes bröllopsresa till Paris 1952, hennes barndom och hennes föräldrar som hon saknade så mycket att hon trodde att hon skulle försvinna av saknad. När jag sedan släcker lampan så viskar hon i mörkret: ”God natt lilla Lova, jag älskar dig. Kan inte du bli min mamma?”.
.


Part 3 of your favorite summer memories. Read by click “in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Tack för att du förgyllde min dag med de här minnena! Tårögd och med hoppet om mänskligheten tillbaka känns allt plötsligt lite bättre 🙂

  Amanda 2011-09-27 19:29:14 http://amandaalvmo.devote.se
  Svara
 • Den sista var så fin att jag började gråta.

  Charlotta 2011-09-23 21:24:57 http://Charlottabillstrom.blogspot.com
  Svara
 • Eira, jag vill bara säga att det absolut coolaste du kan göra är att säga ifrån när du inte vill. Det finns absolut ingenting meningsfullt i att göra förnedrande saker eller något du inte vill. Du kommer få kompisar ändå, jag lovar, för så är det. Det kanske inte är det lättaste att se nu, men det löser sig. Våga säga ifrån! 🙂

  Alina 2011-09-23 18:20:04 http://lifebyalina.blogg.se
  Svara
 • Åh, den sista. <3

  Kajsa 2011-09-23 17:43:54 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • när jag läste den sista sa jag åh! högt för mig själv. Helt underbar story!

  kaneli 2011-09-23 17:21:52 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Hej!
  Den sista är så fin! Jobbar sen många år på ett Demensboende, den finaste stunden jag har är när en mycket gammal dam har fått operera sin grå starr, hon har blivit en helt ny människa hon ser allt hon inte sett på minst ett år. Så vackert att hon fick den möjligheten i slutet av hennes liv. Ibland är sjukvården bra.

  anneli 2011-09-23 17:16:37
  Svara
 • åh den sista!! jag har också jobbat på ett äldreboende och det är så facinerande att lyssna på när dom berättar om sina liv. somliga av dom har varit med om nästan helt otroliga saker, både sorgliga och lyckliga.
  en gång satt jag och tittade på foton med en av tanterna. helt plötsligt dök det upp en fotografi på en gud så vacker man med mörka ögon och vilt lockigt hår som låg i gräset och rökte, ”vem är det här?” frågade jag då och hon svarade ”han var mitt livs kärlek” och hennes ögon glittrade under hela tiden hon berättade om honom och det var så vackert, så vacker att se. kommer nog aldrig glömma det.

  Emma 2011-09-23 16:04:55
  Svara
 • åh den sista!

  elin 2011-09-23 16:03:54 http://cinquantejours.blogg.se
  Svara
 • Men åh den sista!!!! Finaste någonsin! :’)

  Lovisa 2011-09-23 16:02:32
  Svara
 • wow, den sista kan jag verkligen relatera till. när man jobbar på äldreboende får man höra många vackra men ganska konstiga saker. en gammal tant trodde att min syster (som jobbade på samma ställe fast en annan våning) var en ängel.

  nathalie 2011-09-23 15:23:57 http://captainexcellent.blogg.se
  Svara
 • Åh, älskar gamla människor!!! Jag är så fruktansvärt tacksam över att jag får möta dem varje dag. De är så tacksamma och får en att le och skratta. De får en också att inse vad som verkligen betyder något i livet, de har så otroligt mycket att ge och dela med sig av och de vet inte ens om det. De är alla en enorm källa till något fint och bra som samhället inte riktigt förstår eller tillvaratar. Om alla ensamma och gamla människor fick chansen att dela med sig så skulle de känna att de var betydelsefulla, behövda och älskade och världen hade kunnat bli en bättre plats. Vi ska ta hand om och vara rädda om våra äldre. Fina, fina tant!

  Josefine 2011-09-23 11:50:31
  Svara
 • Åh, jag missade ju när man kunde skriva underbara sommarminnen… vet att du säkert inte kommer publicera men känner ändå för att dela med mig.

  Mitt är nog när jag träffade mitt ex igen, då efter nio månaders total tystnad kontaktade han mig och ville försöka igen, och har gjort det flera gånger under sommaren. Vi har ett distansförhållande, och har alltid haft det så varje besök gör att jag mår tusen gånger bättre.

  Och det går bra nu, bättre än någonsin!

  Lydia 2011-09-23 11:48:27 http://www.lydialedenvik.blogg.se
  Svara
 • Den sista fick mig att brista ut i gråt!

  Bea 2011-09-23 11:02:53
  Svara
 • finaste sommarkvällen blev en lördag när jag åkte upp till gamla fina vänner.

  jag blev kramad av pojken med klichéläpparna
  i ungefär 20 minuter,
  möjligtvis längre
  han lyssnade och förstod
  försökte hjälpa mig att förstå
  vi pratade om gamla minnen
  och blev varma av alla groggar och öl vi drack
  lappade ihop det med skämtaren med gitarren
  skrattade åt alkoholens själ
  ignorerade knät som försökte säga något lite då och då
  träffade nya människor
  som jag verkligen inte ville träffa
  men allt blir bra med minttu
  träffade liljis som jag inte träffat sen skolan slutade
  skrattade med trummisen och sångerskan
  kramade doktor kosmos så hårt att hon inte kunde andas
  pussade fina långben, för henne hade jag saknat himlans
  träffade en asiat vid namn frankie
  fick pussar på kinderna hur många gånger som helst
  satt 20 människor i ett rum och lyssnade på bra musik
  men där inne satt jag i kanske 15 minuter sammanlagt
  för jag rökte hela kvällen.
  helt jättebra.

  stjärnflickan 2011-09-23 10:51:40
  Svara
 • Jag håller med majoriteten ovan och tycker att den sista var helt fantastisk.

  Stockholm Syndromet 2011-09-23 08:15:46 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • ”En pojke bakom en vän” fantastisk mening den spar jag.

  oroshjärta 2011-09-23 07:55:26 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • jag älskar att folk liksom… anpassar sig till ditt språk när de skriver historier hit 🙂 fint!

  sofia 2011-09-23 07:36:25 http://lepetitchien.blogg.se
  Svara
 • Känner inte att jag blir ett dugg tårögd av den sista faktiskt… Så kan det vara.
  Fy fan vad jag är trött på allt……..

  ok 2011-09-23 06:53:38
  Svara
 • Alltså den sista då. Tårögd.

  Sofia 2011-09-23 06:27:35
  Svara
 • så himla fint. speciellt sista. <3

  Lisa 2011-09-23 01:55:54 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • ont i bröstet på den sista. jag borde behandla mina gamlingar bättre. ibland glömmer man bara bort vad det måste innebära att ha levt så himla länge.

  amanda 2011-09-23 01:41:16
  Svara
 • den sista <3

  the flooded mind 2011-09-23 00:50:28 http://www.finest.se/thefloodedmind
  Svara
 • Jag var inte med då det begav sig, men ville berätta ändå.
  Mitt finaste var alla dom gånger jag och mina bästa delade The Arks sista sommar tillsammans. Vi har köat i dagar och nätter, skrattat och gråtit tillsammans. Nu är det slut men det vi har kommer föralltid finnas kvar. Jag har dansat på bord (& vakten sa åt oss varje gång men vi kom upp igen), fått berätta för människor vad deras musik betyder för mig, haft teman varje helg och kommit på bättre och bättre saker varje gång (Vi avslutade med att vi, mina vänner och jag, var själva bandet och kastade plektrum och handdukar på dom i slutet). Jag har fått säga Hej Då till min känsla på bästa möjliga sätt.

  Och så har jag vuxit som person och Kajsa också.

  kajsa 2011-09-23 00:26:40 http://anniehallova.wordpress.com
  Svara
 • Åh, tanten! Mitt hjärta brast ju!

  E 2011-09-23 00:17:46 http://frokenfilm.tumblr.com/
  Svara
 • åh sandra, jag måste fråga en sak, jag ska ha nollning i morgon och är så himla nervös. Tänk om man ska göra en massa saker jag inte vill göra, då kommer ju alla tycka att man är sämst som säger nej.Det känns som om det kommer bli stelt om jag säger nej, men samtidigt vill jag ju inte vara kompis med några som inte tycker om när jag säger nej. ÅH jag vet verkligen inte!!!! Har du nåt klokt vuxenråd? kram och sånt. <3

  eira 2011-09-22 23:13:20
  Svara
 • det bästa den här sommaren var när den finaste pojken jag vet skrev puss till mig. det sorgliga var att det tog slut där. och vi kommer aldrig prata med varandra igen.

  Siri 2011-09-22 21:56:37
  Svara
 • Verkar ha missat detta totalt, och jag förstår att det kanske inte kommer publiceras, men jag måste verkligen få dela med mig:
  Kanske inte det finaste, men i alla fall bästa, som hänt mig i sommar var när det kom fram att han varit otrogen. Igen, igen, igen. Fjärde gången gillt, och jag tänkte att Nej, nu orkar inte mitt stackars lilla fågelhjärta mer, också sa jag till honom att jag inte skulle ta detta något mer. Sen hämtade min bästa vän mig och vi åt choklad och tittade på komediserier tills min andra bästa vän hämtade mig i sin bil, åkte långt iväg med mig och lät mig gråta och röka ut genom bilfönstret. Har världens underbaraste vänner!

  Erika 2011-09-22 21:35:17
  Svara
 • Åååååååh den sista måste vara den finaste jag har hört på länge! Kände att tårarna kom

  elisa 2011-09-22 21:17:48
  Svara
 • Elin: Va gulligt, ska komma ihåg det…

  ok 2011-09-22 21:17:08
  Svara
 • Vilka fina sommarminnen… men konstigt nog är jag glad att sommaren är förbi. Jag trivs bäst i min långstickade halsduk trots allt!

  Pastellfröken 2011-09-22 21:00:55 http://pastellfroken.blogspot.com
  Svara
 • Åh. Jag är kompisen i det första minnet. Hon som skrev det är min fru. Och jag är hennes pojkvän. Och vi halvdör jämt för att vi inte bor ihop och kan slicka flint i tanken varje dag. Nu ska jag ringa henne.
  Hej!

  elea 2011-09-22 20:37:16
  Svara
 • tjusiga små historier.

  melwa 2011-09-22 19:33:55 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • åh när jag kommenterade med mitt egna finaste minne så läste jag också den där sista, och nu när jag läste den igen så rös jag exakt lika mycket. åh den är så fin.

  K 2011-09-22 19:04:28 http://likethesmellofrain.tumblr.com
  Svara
 • åh, sista.

  lisa 2011-09-22 18:42:59
  Svara
 • Åh, sista snutten. Jobbar själv med världens finaste gamlingar. Så mycket kärlek, klokhet och tacksamhet överallt att resten av världen inte riktigt spelar någon roll när man är på jobbet. Minsta ihågkomna namn eller igenkänning blir en så stor kärleksförklaring att jag oftast går där och ler för mig själv. Världens bästa jobb.

  Elin 2011-09-22 18:28:14
  Svara
 • Hahah, med google translate blir sista ”good night litle promise”! Rätt gulligt (även om de tar en del av poängen)

  Tove 2011-09-22 18:24:16
  Svara
 • Den sista fick mig att börja störtgrina och längta ihjäl mig efter min familj som är så himla långt bort (eller egentligen är det ju jag som är det).
  MIn fina, fina, vackraste syster som inte rår för att hon är ledsen. Bästa pappa som aldrig har gjort annat än stötta och peppa. Och starkaste mamma som fick cancer i vintras, tappade håret, nu är frisk och vågar gå utan peruken på stan & bara se cool ut.
  Är så otroligt lycklig som fick just min familj, utan tvekan den bästa man kan ha!

  M 2011-09-22 17:53:34
  Svara
 • Den sista var ju otroligt fin! Jag kom på en rolig sak med tanke på i somras och tåg.

  Jag åkte just tåg i juli och snett över gången satt en tioårig pojke med bestämda åsikter om allt möjligt, han pladdrade på som bara den och jag började bli lite trött i huvudet. Han hade precis druckit upp sin mer och utan att sätta på korken satte han öppningen mot ögat för att leka att flaskan var en kikare, varpå han utbrister ”Aj, saft i ögat!” Jag och den okända tjejen som sitter mittemot mig tittar på varandra och gör allt för att hålla oss för skratt. De gick inte så bra, jag stirrade ner i min bok samtidigt som jag bubblade, tittade upp på tjejen igen som tittade på mig och vi fnissade okontrellerat. Det var så roligt att inte kunna hålla sig för skratt tillsammans med en helt okänd människa!

  Lise 2011-09-22 17:37:25 http://yetanotherblog.blogg.se
  Svara
 • ååh sista!

  Sofia i London 2011-09-22 17:08:32 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!