Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

loppmarknad, brunchbio och ett färgglatt hus.


I söndags innan allt sorgligt hände var Elsa och Ludde fortfarande här och vi var söndagspeppade.


Vi promenerade över Williamsburg Bridge.


På andra sidan mötte vi upp Mathieu.


Och så gick vi på brunch-bio.


Man beställde mat och fick den serverad när filmen började, mycket smart. Vi åt hamburgare och såg Contagion. Inte direkt den bästa blandningen men filmen var i alla fall bra.


Efter maten och bion promenerade vi ner mot vattnet.


För att gå på Brooklyn Flee Market.


Det fanns massvis med fina små saker.


De här fåglarna borde jag ha införskaffat men jag hade inga kontanter.


En flott affisch.


En familj vita möbler.


<3


Efter promenaden tillbaka till Manhattan hade det hunnit bli kväll. Vi gick till cafe Gitane i Nolita och drack kir royal.


Och sedan middag på Rubys för att de har sådan fantastisk spaghetti.


Jag och Elsa åt godaste räkpastan med cirka två liter grädde.


Sedan vandrade vi hemåt och dagen efter åkte Elsa och Ludvig hem. Nu är det höst och kallt och jag har varken visum eller en midnattsblå väska med guldspännen kvar.
.

Translation.
Elsa and Ludvig were still in New York last Sunday and we went to Williamsburg to go to Nitehawk, a cinema and brunch place in one. Afterwards we headed to Brooklyn Flee Market. I wanted to buy everything and anything but didn’t have cash on me. We ended our Sunday with pasta dinner in Nolita.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • Neimen! Du var jo på min onkel og tantes eide sammenslåtte kino/restaurant/bar i Brooklyn 🙂 Om det ikke finnes tusen andre? Jeg tviler. De driver også Brooklyn Film Fest. Håper dere koste dere!

  Svara
 • Låtsas du aldrig att du är med i Sex and the City nu när du bor i New York?

  Emma 2011-10-09 22:27:12
  Svara
 • De flesta räkor av den storleken i USA är fångade vid typ Louisianas kust och därav är det inte samma miljöpåverkan om man äter dom i USA. Mindre transport osv.

  ms 2011-10-08 18:43:53
  Svara
 • okej allihopa hej! jag har också läst om problematiken med jätteräkor och skulle därför aldrig beställa in scampi – vilket är vad jätteräkor kallas i usa, i alla fall vad jag förstått. men shrimp, alltså räkor, varenda en har den här storleken. i affären finns det INGA räkor i en mindre storlek. allt är helt enkelt större här, de goda små räkorna vi har i sverige finns inte. eller kan det vara så att så att alla räkorna i usa är rigerräkor etc? att de har ingen mindre storlek för att de bara beställer inte scampi-storlek till landet? känns så himla knäppt. jag har verkligen försökt googla efter detta och hittar inget. men om det nu är så, att alla räkor i usa (prawns, shrimps etc etc) är jätteräkor så får jag väl sluta med det också.

  ni varnar mig för så mycket saker nuförtiden att allt jag kan äta är typ salladsblad. men vad gör man inte. 🙂

  sandra 2011-10-08 18:02:45
  Svara
 • åhnej, inte scampi! det är så fruktansvärt dåligt för miljön, för djurlivet, och för människor som blir sjuka och t.o.m dör för att man ska kunna odla s.k jätteräkor. jag vet att du älskar skaldjur (det gör jag med!), men ta ställning och ät aldrig mer jätteräkor! jag kommer aldrig mer så mycket som smaka på en.

  Julia 2011-10-08 12:59:26
  Svara
 • I’ve just seen Elsa on Monki Television, when will you do the same ? 😀

  Léonie 2011-10-08 11:00:20
  Svara
 • That flea market looks super awesome.

  Juan 2011-10-08 00:34:49 http://malignantly.blogspot.com
  Svara
 • Gud vilka fina bilder!!!!!!!!!!!!

  maria 2011-10-08 00:05:54 http://likedust.blogg.se/
  Svara
 • Så härliga bilder!

  Gabriella 2011-10-07 23:33:55 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Maja, kan du länka de inlägg där Sandra skriver att hon ger blanka fan i problematiken med att vi äter jätteräkor? Det är fint med engagemang och jag tycker också man ska tänka sig för innan man beställer jätteräkor, men ibland är svaret så enkelt att även om man är beläst så vet man inte allt. Jag förstår inte ditt inlägg, för jag uppfattar inte att Sandra, eller att någon annan överhuvudtaget struntar i andra lika viktiga saker än de frågor som personen tar upp. Det ena utesluter inte det andra.

  Karin 2011-10-07 21:31:00 http://forrestbump.blogspot.com
  Svara
 • Snälla, fina, söta Sandra: ÄT INTE JÄTTERÄKOR! Det finns så himla mycket annat du kan äta som är himmelskt gott, lyxigt och snyggt. Precis som ovanstående skriver är jätteräkor/scampi/tigerräkor bland det absolut värsta man kan äta ur miljösynpunkt och en beläst person som du borde veta bättre.

  Blir alltid så förundrad över hur människor som har ett brinnande engagemang för vissa saker kan strunta så totalt i andra, lika viktiga, saker. Jag brinner för miljö och naturfrågor och kan SAMTIDIGT bry mig om jämställdhet, jämlikhet, folkhälsa, fattigdom, fred på jorden..

  Det vore orealistiskt att tro att alla ska bli vegetarianer men det finns vissa skitdåliga saker som är helt oförsvarbart att stoppa i sig – till exempel JÄTTERÄKOR!

  Maja Berggren 2011-10-07 18:54:24
  Svara
 • Jag reagerar också på jätteräkorna. Inte lätt att veta, men jätteräkor är det ABSOLUT värsta du kan välja att äta. Förstör så enormt mycket natur och försämrar människors liv. Finns så mycket annan god mat – så enkelt att välja bort!

  Julia 2011-10-07 18:20:17
  Svara
 • Åhh jag døøør øver alla fina saker som var på marknaden!!!
  Och sjukt tråkigt att høra om ditt visum, hoppas det løser sig!!

  Miss Lindy Lee 2011-10-07 18:04:26 http://misslindylee.blogspot.com
  Svara
 • Tycker att du borde tänka efter innan du beställer in jätteräkor nästa gång…
  http://www.naturskyddsforeningen.se/natur-och-miljo/hav-och-fiske/fiske-i-syd/rakodlingar-i-bangladesh/

  M 2011-10-07 17:51:03
  Svara
 • Hur blev den stulen? Blev du rånad eller vad hände?

  L. 2011-10-07 16:57:47
  Svara
 • Åh spagettin ser ju hur god ut som helst! Cheer up b-ruden, det kunde varit värre!

  ALCOOLIQUES ANONYMES - Fyllehoran 2011-10-07 14:54:06 http://alcooliques.blogg.se
  Svara
 • Vill också gå på brunchbio! Varför finns inte det i Sverige??

  Susanne 2011-10-07 13:52:11 http://sussussi.blogspot.com/
  Svara
 • åh, jättefina bilder.
  och allt kommer att ordna sig, lovar! ingenting är så jobbigt att det inte går över.

  melwa 2011-10-07 13:31:09 http://melwabythegarden.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag vill börja med att säga att jag följer din blogg, du fotar härligt och skriver fint om ditt liv i New York (och ibland Stockholm).

  Det jag dock är mest nyfiken på är det faktiska läget på Wall Street, nyhetsbevakningen känns väldigt klen – både i Sverige och i Staterna om jag har förstått saken rätt. Hur mycket får ni veta egentligen, ni som bor där?

  Efter att ha gjort större efterforskningar på det fantastiska nätet har jag lyckats uppfatta att det är en otroligt stor folklig demonstration där människor (unga, gamla – ja alla ”vanliga”) vill ha revolution, en förändring till den stora massan som faktiskt får ut minst av samhället och tyvärr får lida mest.

  Kan du snälla skriva ett inlägg om detta? De är ju en beundransvärd samling människor som gör det vackraste människan kan göra- att samla sig, hitta mänskligheten i (trots?) misären och enas mot förtryck och orättvisor. Inga tomma ord utan kraftfullt agerande!

  Det är dessutom ett brott mot människans vilja att överleva mot alla odds att tysta ner och censurera en världsnyhet av detta slag, otroligt oroväckande. Särskilt för oss i väst som är inbäddade i ett starkt förtroende mot övermakten, att det är fult att skrika och slåss för vår sak (”vi har ju det så bra, vi har egentligen inget att bråka om”). Hur ska vi då agera när orättvisorna blir så påtagliga att de ockuperar våra liv och vår framtid?

  Tack för din tid!

  /Bombyx Mori

  bombyx mori 2011-10-07 13:25:30
  Svara
 • Det verkar ha varit en fin dag, speciellt med marknaden! Vad synd att dagen skulle sluta så dumt, lider med dig!

  PANDA 2011-10-07 13:04:25 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
  Svara
 • Ush, hoppas det gick bra och hoppas det löser sig med visumet. Kramar från kyliga göteborg.

  alekzandra 2011-10-07 12:21:52 http://rouletterusse.blogg.se
  Svara
 • Vilka helt underbara bilder! Tråkigt med väskan. Hoppas att allt ordnar sig!

  Elina 2011-10-07 12:20:07 http://elinadahl.blogspot.com
  Svara
 • Miranda: Vad spelar det för roll?

  maria 2011-10-07 12:07:28
  Svara
 • Hur kommer det sig att du nu inte alls nämner att det var en mycket dyr och exklusiv designerväska – Mulberry om jag minns rätt. Vad kostar den – 15 000 eller så?

  Miranda 2011-10-07 11:26:40
  Svara
 • Elsk på loppisar. Din krönika var jättebra 😉

  caroline strömbom 2011-10-07 11:06:25 http://tuzzangoessmartshopping.blogspot.com
  Svara
 • Sounds like a lovely way to spend the day and forget the bad thing that happened for a little while !

  prettygreentea 2011-10-07 11:01:17 http://www.prettygreentea.com
  Svara
 • Det ordnar sig Sandra. Du har dock ett medlidande från mitt håll. Så hemskt. En stal min iPhone för några veckor sedan, det sved också men nu har jag en ny så jag förstår hur mycket värre det är med visum, pass och allt sådant. Men vi vill alla att det ska ordna sig. <3

  Hagelstorm 2011-10-07 10:40:08 http://emmaeriksson.wordpress.com
  Svara
 • Så himla sorgligt med visumet, Sandra! Tänker på dig massor. Hoppas verkligen det ordnar sig och att du kommer iväg, Mexiko är ju himla fint. Är på väg dit nu för att resa runt i åtta månader, känner mig ensammast på jorden på ett flygplatshotell i Frankfurt (har fastnat här för att det blåser lite). Men sist jag var ute på äventyr följde din blogg med mig hela tiden, och det var så himla skönt! När jag läser den känner jag mig alltid lite hemma. Stor puss fina du!

  Maja 2011-10-07 10:27:19 http://notes-about-freedom.blogspot.com
  Svara
 • Jag blir så himla ledsen för din skull, men det ordnar sig nog ska du se.

  Stockholm Syndromet 2011-10-07 10:05:04 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • alltså vad tråkigt med ditt visum och väskan och alla andra ägodelar som låg i väskan! finns det ingen chans att du kan få tillbaka dem? och så är det läskigt att någon annan stjäl saker från en, obehagligt!

  julia. 2011-10-07 09:53:48 http://julia.blogg.se
  Svara
 • Du har tagit några fantastiska bilder i det här inlägget i alla fall, fast att du är ledsen nu. Hoppas att det ordnar sig!

  Linn 2011-10-07 09:44:21 http://www.frokenkraesen.blogspot.com
  Svara
 • Cheer Up Sandra! I wish I could buy you a brand new bag with gold buckles and make you smile (-:

  Feeona 2011-10-07 09:40:53 http://www.disappearherefeeona.blogspot.com
  Svara
 • Det kommer ordna sig Sandra! Jag tappade bort mitt interRail kort när jag var i Nice förra året så jag var strandsatt i Frankrike (iofs inte så hemskt) det tråkiga var att jag hade tappat bort min pojkväns biljett också. Det var inte så kul att berätta. Vi fick köpa väldigt dyra nya biljetter hem till Sverige men det löste sig även fast det sved en hel del.

  Emelie 2011-10-07 09:26:31 http://unvelo.blogg.se/
  Svara
 • Helt underbart vacker blogg du har!

  UNDERBART MODE 2011-10-07 09:18:58 http://underbartmode.blogspot.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!