jag har aldrig riktigt förstått det här med…1 & 2.

Eftersom jag har bloggat ganska så länge och antar ibland (utan anledning egentligen) att ni har följt med på hela resan,  slänger jag ofta iväg saker utan att riktigt förklara dem.
Men det kommer ju nya läsare varje vecka och ibland får jag kommentarer som ”är ludvig amerikan?” eller ”vad gör du i new york?”. Helt enkelt enkla missförstånd.
Därför tänkte jag utlysa en frågestund som just precis handlar om dessa. Jag kan ibland reta mig galen på det här i andra bloggar när jag liksom inte forstååår vad de jobbar med eller var de bor och hur det gick till och så vidare.
är det något ni tycker verkar knäppt? Fråga! Eller såklart om det är något annat viktigt ni har tänkt på.
Frågestunden håller på kvällen ut.
Puss.
.


A litte Q&A if there is anything you wondered about me lately. Like what my boyfriend works with or why I always hang out with Swedes… Lets get all the question marks sorted out basically! The Q&A goes on throughout the evening.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
189kommentarer
 • jag undrar lite över det här med löner. jag menar inte att du ska berätta hur mycket du tjänar utan snarare hur det funkar med skatter och sånt. är det skillnad mot sverige? är det bättre eller sämre? jag kan tänka mig att man tjänar lite mer men samtidigt är kanske lägenhetshyror och sådant dyrare så det jämnar ut sig?

  amanda 2011-11-03 11:07:37
  Svara
 • hur ska jag våga fråga killen jag gillar om han vill gå på balen med mig? vi är bra kompisar, men det känns som han hellre vill gå med någon coolare tjej.

  Amanda 2011-11-01 19:44:15
  Svara
 • hur ska jag våga fråga killen jag gillar om han vill gå på balen med mig?

  Amanda 2011-11-01 19:43:38
  Svara
 • Jag är sugen på att flytta till New York när jag gått ut gymnasiet och sådär. Hur gör man för att få ett visum och hur ordnade du jobbet du har? Flyttade du till New York och letade jobb eller gjorde du det ifrån Sverige och flyttade när du fick ett, eller blev du bara placerad i New York? Vart i New York bor du och var det svårt att få tag på en lägenhet?

  Lovisa 2011-11-01 15:59:44 http://lovisasdiary.blogspot.com/
  Svara
 • har tänkte lite på det här med att du bor i nyc och ludvig i la. är det lika lätt att få jobb som svensk i båda städerna? vad tycker du om la, och är bil verkligen ett måste om man är där? (har uppfattat det som att du inte har körkort, men det kanske är fel?)
  funderade också lite på ditt jobb, är det främst berghs som räknas i din bransch? hur stor andel har csn? vad tycker du om beckmans utbildning ”visuell kommunikation”? hyper island? (om man är mer inne på ad-yrket)
  är också nyfiken på varför berghs har så ”hög” medelålder, vad gör folk normal innan de börjar utbildningen?
  hoppsan, det blev visst väldigt många frågor här, hoppas du svara på några i alla fall.

  freja 2011-11-01 15:18:20
  Svara
 • Hej. Har följt din blogg i flera år nu. Älskar din blandning av text och bild och hur du formulerar orden så himla bra. Så spännande att följa din vardag i NY. Älskar den staden och ska tillbaka dit nästa år. Så det jag egentligen undrar är om du har några guldklimpar som inte tillhör allt det där typiskt ”turistiga” som man gör. Matställen, sevärdheter, ställen man ska dansa på, platser kanske utanför NY som man bör åka till osv osv. Du kanske har gjort något sånt innan, men det finns säkert ännu fler nu då du bott där ett år. Tack för en underbar blogg. <3

  Marlene 2011-11-01 15:02:06
  Svara
 • det är helt galet modigt av dig att flytta till ett land över atlanten där allt är så annorlunda. jag vill jättegärna vara så modig, hur kunde du bestämma dig? och hur kunde du anpassa dig? hur kunde du hitta till rätt gator? rätt ingredienser i mathyllan? betala en så hög hyra? det är beundransvärt!

  stina andersson 2011-11-01 10:41:22
  Svara
 • Det virker som det er sa mange svensker i NY, mange svenske bloggere bor i NY og du henger jo med stort sett mest svenske. Hvordan har dere fatt oppholdtillatelse alle sammen, jeg fatter ikke? Nar jeg var i NY pa ferie forrige aret sa horte jeg svensk overalt, butikker, restauranter, barer osv

  Emilia 2011-10-31 23:43:02
  Svara
 • Hej fina Sandra!
  Jag läste för ett tag sedan att ni startat upp Miljöpartiet i NY och blev så nyfiken.
  Jag är 20 år och kommunpolitiker för MP och blev så förvånad när jag läste det, hade ingen aning om dig som politisk person. Men iallafall, det jag skulle komma fram till var att under Kommun & landstings-dagarna samt 30 års jubileumet för MP i västerås i helgen så läste de upp mailet som Nina och Max hade skrivit, så fantastiskt fint var det och inspirerande men de berättade inte så mycket mer än att de sagt ja till att ni fick starta det.
  Det jag vill veta är; Hur gick det? Hur går det? Hur gjorde ni? Jag vill veta allt som du har tid att förklara.

  Tack för att din fina blogg finns, den är som en dröm för alla oss som inte kommit så långt än och gör alla hjärtan (och min mage) glada.
  Kram.

  Micaela 2011-10-31 21:19:46 http://Miwilicious.blogg.se
  Svara
 • Vet du jag tror ibland att vissa lite tycker det är kul att tycka synd om sig själva, typ så man ska få dåligt samvete… Män på 30 år som bara gråter jag tar det inte mer… Jag orkar inte…

  Om man bara blir arg, ledsen eller tycker synd om… Då kan d fan inte funka.

  m 2011-10-30 13:10:13
  Svara
 • Det här kanske kommer låta knäppt men jag har fått uppfattningen om att du i princip bara hänger med andra svenskar i new york. Det kan man ju liksom göra hemma i Sverige.

  Sarah 2011-10-30 10:09:36
  Svara
 • Grät någon i din familj när du berättade att du skulle flytta till New York? :/

  Linnea 2011-10-30 01:49:24
  Svara
 • Jag har levt med ätstörningar i mer än ett år nu och det är ett helvete. Jag försöker verkligen bli frisk och jag äter tillräckligt (tom mer, behöver gå upp i vikt) men jag måste liksom äta precis enligt det jag ställt mig in på. Jag blir helt skakis när jag går på restaurang, jag känner hur mina axlar dras upp när jag ska sitta där och välja bland all den underbara maten. Ska jag ta det som jag tycker är godast, det nyttigaste, det minsta etc.? Sen när jag går in på din blogg ser jag hur du går ut och äter jättemycket gott och njuter av det och jag blir SÅ AVUNDSJUK. Vad kan du ge för tips för en sån som mig som inte vågar släppa på kontrollen och bara äta vad jag nu vill utan att det är fel? För det är det ju inte, du kan ju göra det och du är typ den ultimata kvinnan!

  beatrice 2011-10-29 21:31:31
  Svara
 • jag verkar jobba så med mina små bravader och namn… eehehe har ett namn för alla.

  martin 2011-10-29 17:21:06
  Svara
 • annie: Ibland tror jag vissa skriver saker för att enbart få en reaktion….. typ jag finns… spelar ingen roll vad. bara det är en reaktion..

  martin 2011-10-29 17:19:06
  Svara
 • Gillar hur någon låtsas vara jag (LOL på mig!) bara för att håna mig ehehe.
  men oohhh jag har en sak till dig?
  visst var du på en maskerad med tema ’g’ någon gång? Har jag drömt det eller var det någon som var utklädd till godisaffär?

  Annie 2011-10-29 16:45:16
  Svara
 • Säg helt ärligt vad du tycker om gymnasiet Östra Real! Snälla! Min bästa vän funderar på att börja där och jag är rädd för att hon, som verkligen är så snäll och inte alls märkes-fixerad, ska bli en tjej med glansjacka och LV-väska svängandes på armen. Jag vill inte att hon ska bli så <3

  Linnea 2011-10-29 16:28:12
  Svara
 • LOL på mig!

  Annie 2011-10-29 15:53:30
  Svara
 • Jag undrar hur du ser på ditt jobb, och reklambranschen överlag, ur ett moraliskt perspektiv? Jag menar till exempel om du har några gränser när det gäller vad du skulle kunna göra reklam för, eller om det känns okej att göra reklam för t.ex. alkohol och cigaretter osv. USA känns ju lite annorlunda än Sverige också, när Coca Cola sponsrar barnens friluftsdagar och allt sånt… Observera att detta inte är någon kritik mot dig eller ditt jobb, jag är bara nyfiken på om du tänker kring de moraliska aspekterna av marknadsföring, eller om man måste låta bli att tänka på det när man har ett sånt jobb. Du är iallafall grym på det du gör, på bloggen och säkerligen på reklambyrån också!

  Sen undrar jag också om man får skicka mat med post till USA? Jag blev nästan nekad att få komma in i landet för att jag råkat glömma en smörgås i väskan när jag gick igenom tullen, haha. Så jag vet ju att de är jättestränga med att ta in mat i landet. Men innebär det att jag inte kan skicka ett litet paket med hemmagjorda chokladpraliner till min vän i julklapp?

  Johanna 2011-10-29 14:41:16
  Svara
 • Kan du inte införa en frågestund som återkommer en gång i veckan, där du besvarar hela veckans gångna frågor som ställts i kommentarsfälten? Någon annan tipsade tidigare om samma sak, och i alla fall jag tyckte att det lät som en väldigt bra idé. Sedan hade det underlättat med flikar upptill, som man normalt har på hemsidor, där du kunde ha svar på återkommande frågor som t.ex. varför du bor i New York, hur du träffade Ludde o.s.v. Sånt som vi som läst din blogg sedan starten kanske redan vet, men som övriga inte riktigt orkar leta fram bland alla dina inlägg. Den där FAQ:n som du har i högerspalten verkar inte riktigt folk använda sig av tillräckligt, och det är ju synd.

  Har ytterligare en fråga, kom jag på nu. Varför skriver du ibland uteslutande med gemener? Tycker du att det är snyggare rent visuellt eller finns det nån annan orsak? Som yngre skrev många av mina vänner likadant (t.ex. sitt förnamn på msn med små bokstäver) och många av dom jobbade sedan inom reklam eller dylikt, så det känns som det finns en annan tanke bakom det hela som inte jag känner till. I chattmeddelanden kan jag förstå, men inte i en längre löpande text.

  Kram

  Karin 2011-10-29 14:00:10
  Svara
 • Vad hände med Joakim? (känns så hemskt att fråga, som om du är en karaktär och inte en person. jättehemskt egentligen. svara inte om du inte vill.)

  Annie 2011-10-29 13:25:53
  Svara
 • Det här har inget med frågestundens syfte att göra, men ändå, du ger så bra svar; Vad ska man göra när det känns som att man har gjort/valt fel och hamnat i en återvändsgränd? tex valt fel gymnasium, eller inte tagit chanser, vilket resulterade i att man nu står utanför det man egentligen skulle vilja tillhöra, och inte känner sig hemma med sina vänner (+ att självförtroendet sjunkit på köpet)?

  elin 2011-10-29 11:52:37
  Svara
 • vad ska man göra/hur ska man ta sig till väga om man vill lämna sverige och hålan man bor i bakom sig själv. bara flytta… jag har pengar sparat så ja klarar mig ett tag..men vet nte hur man ska skaffa sig boende och jobb..alla får det att låta som det är omöjligt.

  Lisa 2011-10-29 10:59:42
  Svara
 • tycker nina inte om att vara med på bild? grejer ni gör tillsammans, det finns liksom inga bilder på henne därifrån!

  betty 2011-10-28 22:55:06
  Svara
 • Vad får du göra i ditt jobb? Det har jag undrat över. Du jobbar på reklambyrå om jag försttått saken rätt. Men vad gör man egentligen?

  Ps. Du är en mycket bra karaktär i den här världen förresten!

  <3

  maria l 2011-10-28 22:19:51 http://www.softland.tumblr.com
  Svara
 • Hej hej Sandra! Vet att det här inte är den typen av fråga du egentligen utlyste frågestunden för, och att du inte behöver ha svar på (eller vilja svara på) allt här i världen, men är man klok när det kommer till kärlek brukar man vara klok i andra avseenden också.
  Ibland när jag har varit inne och läst på det här fina stället har jag funderat på hur du hanterar det här med stress? Du arbetar heltid i vad jag föreställer mig är en tuff bransch, du har ett busy socialt liv, ett förhållande, och så skrev du i ett inlägg någon gång att du lägger ner hela tre timmar per dag på att blogga. Känner du ibland att tiden bara inte räcker till, och hur hanterar du känslan?
  Somsagt, svara bara om du vill, det kan vara ett ganska personligt ämne.

  Isabelle 2011-10-28 19:27:31 http://www.polkadotsfillthesky.blogg.se
  Svara
 • Jag vill veta var du har köpt din armbandsklocka med två boetter, Kan inte hitta något inlägg som handlar om det och snart dör jag av ha-begär.

  Alex 2011-10-28 19:10:44
  Svara
 • jag har inte följt din blogg så länge och har lite grejer jag undrar
  -vad gör ludvig i LA? bor han där eller är han bara där tillfälligt? hur ofta kan ni ses?
  – hur länge ska du vara i NY? vad jobbar du eg med?
  – hur känner du elsa billgren:)? hittade dej via hennes blogg.

  h 2011-10-28 17:41:51
  Svara
 • har du någon sin känt dig attraherad/hart en relation med någon tjej. och var gör man om det vänder sig i hela magen när man ser Hon med stor H. när man vet att man inte kan få henne, men att man aldrig någonsinn igen kommer träffa någon att bli så kär i, som passar en så perfekt?
  och när man ändå känner sig så fel och missanpassad. är det verkligen värt att följa sig själv och sitt hjärta?

  en FÖRVIRRAD idiotisk sjuttonårstjej. 2011-10-28 17:32:23
  Svara
 • Jag vill hemskt gärna åka på festival. Vilken passar bäst för en femtonårig flicka? Hur övertalar jag mamma å pappa? Och räcker det att åka med en kompis eller borde man vara ett gäng?
  Kram

  Anna 2011-10-28 16:34:03
  Svara
 • Hvor mange unike lesere har du i uka nå egentlig?

  Pernille 2011-10-28 16:01:53
  Svara
 • Jag är kär i min lärare. Jag är 19 och han är 25. Jag kommer dö när gymnasiet slutar. Vad göra? Det är ju typ ett hopplöst fall. Helvete.

  siri 2011-10-28 15:49:47
  Svara
 • Bor din bror i New York nufortiden? Och vad sysslar han med? Jag brukar ha manga fragor om de manniskor som ar liksom i bakgrunden av din blog. Man ser dem ganska sa ofta och blir nyfiken 🙂

  Alice 2011-10-28 15:47:44
  Svara
 • Ingen fråga, men kan inte du lägga upp en spotify lista snart?
  Lyssnar bara på samma gamla hela tiden och behöver lite ny inspiration..
  Kanske något från när du spelade på mutewatch?

  erika 2011-10-28 15:45:45
  Svara
 • Hej! Hur firade du din 18-årsdag? Var det stort? Var du nervös? Ska nämligen hade den snart men är rädd för att ingen ska komma eller att det ska bli ett fiasko, är så långt ifrån populär man kan komma och har inte många vänner.

  Sher 2011-10-28 15:24:21
  Svara
 • åh ja kan du inte berätta lite mer om när du gick i skolan i london, alltså inte om festerna och the fabulous life utan mer om hur själva skolan var, lärarna, och personerna som gick på den? Jag funderar nämligen själv på att åka dit i tvåan, för london verkar så fint och jag längtar bort hela tiden.

  Sandra 2011-10-28 14:25:27 http://makingthunderstorms.tumblr.com
  Svara
 • Hejhej! Jag undrar lite om vad du gjorde i London? Bodde du där? Vilket är ditt favoritställe där?
  Tack för finaste bloggen!

  Linnea 2011-10-28 14:03:39
  Svara
 • Min pojkvän vill så gärna träffas hela hela hela hela tiden och ibland kan det kännas som att jag får så höga krav på mig att jag faktiskt måste träffa honom med en gång jag kan. Jag har varit förkyld så himla länge och när jag har min hemska mens vill jag vara för mig själv. Sedan så vill jag så gärna umgås med mina vänner och ha de där härliga stunderna vi alltid har haft tillsammans och självklart unnar han mig det men så kanske vi inte ses på en månad och då får jag sådana skuldkänslor för att jag vet att han saknar mig (han bor en och en halv timme från där jag bor) och självklart saknar jag honom också men ibland vill jag bara vara. Hur ska jag göra för att det ska kännas lite bättre?

  Lisa Marie 2011-10-28 13:47:47
  Svara
 • Du skriver väldigt lite om din gymnasietid och London tycker jag, varför?

  Astrid 2011-10-28 13:28:26 http://asdrid.blogg.se
  Svara
 • Du har sagt att du springer på band två dagar i veckan. Jag bara undrar hur många kilometer du kommer på 40 min.. (Om jag minns rätt så är det så länge du springer) Eller vilken hastighet du håller.. 😛

  millan 2011-10-28 13:14:42
  Svara
 • Stör du dig på stavfel? Eller böjningsfel som copywriter. Om man ska vara ”skådespelare” på nätet så kan man alla fall använda rätt böjningsform… Det är skillnad på dålig syn och larv.

  Mvh
  /M

  Madeleine b 2011-10-28 13:01:30
  Svara
 • Salut!

  Vad kul med frågestund, jag ska fundera ut en fråga och återkomma när jag har mer tid.

  Hug!

  madeleine b 2011-10-28 12:26:03
  Svara
 • Jag förstår hur det blir så, de flesta av oss har nog varit med dig ett tag och det känns som att vi känner dig ganska väl nu. Men söt idé att ge alla som inte redan varit med om flere omgångar frågestunder!

  Amanda 2011-10-28 12:10:24 http://shallowbibliophile.blogspot.com/
  Svara
 • Har funderat ett tag på om du någonsin åkt skidor? Du skulle bombsäkert trivas som fisken i vattnet på after skin!

  Emma 2011-10-28 12:06:54
  Svara
 • Hur träffade du Ludvig?

  Elin 2011-10-28 12:03:35
  Svara
 • Do you ever wair trousers? And has NY changed your style compared to Stockholm?

  marie 2011-10-28 12:02:59
  Svara
 • Hej! Umgås du bara med människor ur din egen samhällsklass eller har du vänner som till exempel är arbetslösa eller går på socialbidrag?

  Jag frågar eftersom jag inte insåg hur klassuppdelat samhället är innan jag blev tillsammans med en tjej som inte kom från samma samhällsklass som jag.

  Nenna 2011-10-28 11:45:44
  Svara
 • Hur kommer du gora med ditt visum? Aka over till Kanada eller forsoka fa ett nar du aker over till Mexiko? Och vad ar ditt basta skonhetstips?

  Ia 2011-10-28 11:42:31 http://morningtear.wordpress.com
  Svara
 • Hej! Jag tänkte bara fråga hur det är att vara kär på riktigt. JAg är arton år och har aldrig riktigt varit kär i någon eller älskat någon pojke så. Är det likadant som på film eller är det tusen gånger större? Jag hoppas du förstod vad jag menar. Tror du förresten på att det finns”den rätte” or the right guy/girl?

  Ps. Din blogg är kanske min favoritblogg. Du är så himla jätteduktig på att skriva. Tack!

  Lotta 2011-10-28 11:16:23
  Svara
 • Hi,
  I hope I’m not too late.
  You always seem to manage to do so many things, in terms of travel and adventures and also getting a great career and managing to save money and making friends. How do you make sure to do so many things? Do you make goals? How do you plan stuff? How do you follow through? I always make plans or decide to do things differently, but then I forget before I do hings. How do you avoidd that problem?

  Ive bene reading on other blogs about the gap betzeen public self and private self. Maybe you could share your thoughts on that? I know you have said you only share the positive stuff because that*s what you want to put out in the world. But apart from that is there any other stuff you think about this topic?
  Thanks for great blog! its very inspiring!

  Meg 2011-10-28 10:53:27
  Svara
 • jag har ingen fråga, bara ett enkelt TACK för tipset om Ed´s Lobster bar. Tog dit kollegorna när vi var på långweekend i NY för ett par veckor sen och vi älskade det allihopa 🙂

  Mia 2011-10-28 09:51:51
  Svara
 • Hallå Sandra! Du skriver heltklart min favorit blogg. Jag drömmer om att få jobba som ad en dag och det gärna i New York, då är det så underbart att få läsa om någon som lyckats som du!

  Jag skulle väldigt gärna gärna vilja veta hur du gjorde allt det praktiska när du sökte in till berghs? Alltså, hur gick intervjun till, hade du en stor portfolie med dig och hur man klarar det ekonomiskt (det kostar ju en del)? Sen vill jag också väldigt gärna få lite tips och trick på hur man söker jobb i New York? Hur gick du tillväga?

  Massa kärlek!

  Shara 2011-10-28 09:46:41
  Svara
 • Till Lisa och Linnéa angående distans:

  När jag och min pojkvän precis hade börjat ses skulle han åka i väg till Chile i ETT ÅR! Vi visste ju om det här när vi först träffades, så vi skulle först inte bli ihop, jag skulle minsann inte bli kär… Men ja, det blev jag!
  Den 12 juli 2007 åkte han. Ingen verkade tro att vi skulle fixa det, förutom vi. Vi visste att vi skulle fixa det. För, som Linnéa skriver, känner båda tillräckligt starkt så går det.
  Jag åkte dit efter exakt 5,5 månad och var hos honom i två veckor. Sen kom han tillbaka i början av juli 2008 och överraskade mig! Jag var på en festival med alla våra kompisar och trodde inte att han skulle komma förrän veckan därpå, men där var han! Och det var underbart att se honom!
  Året gick inte smärtfritt. Jag minns att jag efter min födelsedagsfest låg och grät i sängen för att jag inte förstod hur jag skulle stå ut så länge utan att se honom! Men med skype och härliga kompisar gick det!
  2008 kom han hem, alltså. Och vi är fortfarande tillsammans! Och är fortfarande kära. Numera bor vi ihop och är förlovade..
  Jag är så glad att vi vågade tro på varandra när han åkte i väg. Nu ska jag åka i väg ett halvår, men det kommer inte att bli några problem, det vet vi. 🙂

  Mitt bästa tips för de som har distansförhållande:
  Visa varandra att ni älskar varandra! Gör fina gester, skicka presenter, SKRIV KÄRLEKSMEJL/BREV!

  Lycka till!

  Sara 2011-10-28 09:45:04
  Svara
 • Did you manage to get your visa again?

  I guess you don’t like to talk about this again, but how were you robbed?

  Do you see yourself as Carrie Bradshaw (Sex and the City) or more like Peggy Olsen (Mad Men)? (I’m kidding, it’s only that you remind me of them in some aspects…)

  <3

  María 2011-10-28 07:55:12
  Svara
 • Hur kom det sig egentligen att du flyttade till New York? =)

  Alexandra 2011-10-28 07:34:25 http://alexandrakjellman.webblogg.se
  Svara
 • Till Lisa, om distans:

  Jag vet att fem timmar måste kännas långt bort. Herregud, fem timmar ÄR långt bort. Speciellt när man nyss börjat ses. Men ibland vet man saker. Man vet att man kommer klara distansen och alla svårigheter och tidsskillnader och all längtan. För man tycker ju om personen så himlahimla mycket. Och då lyckas man ta sig igenom allt.

  Den nionde september träffade jag en pojke som senare skulle bli min pojkvän. Men det dröjde precis en månad tills han frågade om vi inte skulle ”rätta till världsordningen och bli tillsammans”. Och det var på skype han frågade, för två dagar tidigare hade han tagit sitt pick och pack och flyttat till Japan. Men jag sa ja, för det är den finaste pojken jag träffat någonsin.

  Dagen innan han åkte köpte han en flygbiljett hem till Sverige för ungefär 10000. Egentligen skulle han ha åkt till Thailand över nyår, men istället för att göra det betalade han massa mer pengar och köpte en resa hem hit. För att träffa mig. Så istället för att vara borta sex månader utan att ses kommer han vara hemma i fjorton dagar i vinter.

  Så just nu sitter vi och skypear minst fyra timmar om dagen (ibland sover vi med skype på), räknar dagar (nu är det på pricken 57 dagar kvar), skriver brev (han skrev bland annat ”du är allt jag önskar mig och allt jag vill ha, det kan varken 1000 mil eller 1000 dagar ändra på”) som vi sprayar med lite parfym, skickar tusentals mail och gråter lite tillsammans när allt blir för jobbigt.

  Men. Om 57 dagar kommer han hem. Och jag kommer ta ett tåg ifrån Göteborg klockan 14.05 och möta honom på Kastrup 16.57. Det kommer vara tre timmar av pirr och nervositet och så mycket fjärilar att jag kommer hosta vingar. Men sen får vi ses, och har fjorton dagar tillsammans där vi skall fira jul med hans familj och släkt, och sen åka till Göteborg och stänga in oss för att ha seriemaraton och göra banana pancakes och bada badkar och hånglahånglahångla. Och vad som är allra finast? Det är att vi kommer ses första gången på 86 dagar, på en flygplats på julafton. Han reser alltså nästan 900 mil på julafton för att komma hem för att fira jul med mig.

  Och du Lisa. Om jag och min pojkvän klarar nästan 1000 mil, 8 timmar i tidsskillnad och 86 dagar (minst) utan att ses efter att bara ha umgåtts 14 dygn innan avresan (plus att han bor i Helsingborg, jag bor i Göteborg). Då klarar ni definitivt Oslo, och fem timmars restid. Känner två personer någonting tillräckligt starkt, då kan de klara allt.

  linnéa 2011-10-28 05:48:24 http://fromgothenburgtotokyo.tumblr.com
  Svara
 • How do you find out about all these wonderful clubs to go to? And when you go do you have to stand in line for a long time or do you have secret friends that get you in quick? I don’t usually ever go to clubs but it seems like people usually spend half the night waiting to get in whenever they go

  Love your blog!

  Mags 2011-10-28 03:20:26 http://www.thefullwoman.com
  Svara
 • det känns som om du kan hjälpa mig med mitt problem.

  har nyligen tagit studenten och är outhärdligt vilse. vet inte vad jag vill göra, vet inte vad jag vill och har inga större intressen. är arbetslös och vill flytta, men vetinte om jag vågar. pengar har jag, så jag har i stort sett göra exakt vad jag vill. det är bara det att jag inte vet vad jag vill. hjälp mig, snälla du.

  alice 2011-10-28 03:02:06
  Svara
 • blev positivt överraskad när jag såg fiona i ett nyligen postat inlägg! hur hamnade hon där, i inlägget alltså? 😉

  lina [discosadness.blogg.se] 2011-10-28 01:35:22 http://discosadness.blogg.se
  Svara
 • kan inte du lägga ut en liten video där du pratar, så vi får höra din röst? vore lite mysigt spännande tycker jag:)

  anna 2011-10-28 01:10:58
  Svara
 • kan man flytta ensam till ett annat land trots att man inte känner någon någon någon? hur? vart finner man modet? hur lär man känna folk om man är helt själv?

  linnéa 2011-10-28 01:07:24
  Svara
 • Jag undrar när man får läsa en bok skriven av dig. Dina texter berör.

  linda 2011-10-28 00:49:47 http://lindaveronica.blogg.se
  Svara
 • If I see you (which I do sometimes in SoHo) and say hi, will you say hi back? Though every time I see you, you’re chatting with friends and I feel awkward interrupting.

  kallie 2011-10-28 00:35:28 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • Händer det ibland att du liksom tappar meningen med livet? Hur hittar du tillbaka till det igen?

  Jenny 2011-10-28 00:10:15 http://ginandmilkthings.wordpress.com
  Svara
 • Kan du inte berätta lite om dig och Ludvig? Det vore så fint att få veta hur ni träffades och så.

  Agnes 2011-10-28 00:02:27
  Svara
 • tycker du ibland att andra bloggerskor härmar dig? med inlägg, stil, kläder osv.

  Lo 2011-10-27 23:57:02
  Svara
 • Exakt vad jobbar du med? hur ser dina arbetsdagar ut, arbetssysslor etc. Tycker det verkar spännande:) Var det svårt att komma in på bergs? hur visste du vad du skulle göra för arbetsprover? vad de sökte? Och hur kom du på att du ville jobba med reklam?
  Hur lärde du och elsa känna varandra och hur träffade du ludde?

  Puss du har en så fin blogg:)

  Karin 2011-10-27 23:54:36
  Svara
 • okej, det här har inget med vad du vill ha frågor om, men ja behöver hjälp.
  jag gillar en kille i min parallellklass. han är lång och så där dunderfin. vi smsar mest hela tiden och gör saker tillsammans. som kompisar. men jag gillar/kär i han. men vet inte vad jag ska göra. han har sagt att han tycker jag e söt men inget mer. vi är liksom kompisar. så ska vi kanske på konsert tillsammans nu, men jag vet inte vad jag ska göra, jag vill inte va kär i han för min bästis gillar han! behöver hjälp! kram

  * 2011-10-27 23:51:48
  Svara
 • I början när du och Ludvig var ihop, var du mycket avundsjuk då? Eller är det mer som en fas man har i början? Skriv gärna ett inlägg om hur man ska göra för att inte vara så in i helvetes avundsjuk. Jag dör, liksom.

  (vet att det kanske var fel fråga, men behöver veta, ju)

  Sara 2011-10-27 23:40:38
  Svara
 • Två frågor till:

  Umgås du o Nathalie Willebrand inte längre? Ni bor i samma stad men det var längesen man såg er på samma bild i era bloggar.

  Och vad anser du om nätdejting? Fånigt, bra? Känner du några som har träffats på det sättet?

  Jessica 2011-10-27 23:25:00
  Svara
 • jag har aldrig riktigt förstått det här med hur du har så tusans mycket pengar att du bara kan hålla igång ett distansförhållande (resor), köpa snygga designerskor och äta på restaurang hela tiden… varifrån kom dom?

  ida 2011-10-27 23:16:02
  Svara
 • Hur har du och ludde tänkt göra i framtiden? Några planer på att bo ihop eller i allafall i samma stad?

  Sandra 2011-10-27 22:59:55
  Svara
 • Jag själv tycker bara att det är SÅ HÄRLIGT när du lägger upp något gammalt inlägg, eller pratar om något som du gjorde för länge sen, från 2008 sådär. Och så ser jag att det är ett inlägg som jag känner igen, eftersom jag redan har läst det en gång, och så fattar jag att jag har följt din fina, fina blogg ända sen dess! Det tycker jag är härligt, och jag blir glad varje gång. Lite förvånad först, eftersom tiden går så himla snabbt tydligen! Men framtiden känns ju oändlig, samtidig, så vad gör det egentligen – ingenting :).

  Tack för all inspiration!

  Maja 2011-10-27 22:53:35
  Svara
 • Vill egentligen bara fråga hur du kan vara så himla fin och smart och rolig?! Bästbästbäst är du. Fick jag bara läsa en enda blogg skulle det vara den, var så säker ;). Puss!

  F 2011-10-27 22:48:39
  Svara
 • Jag har följt din blogg i några år, men redan då var den ganska stor. Jag undrar om du skulle kunna berätta bloggens framgångssaga kanske steg för steg, hur blev den så stor? milstolpar? och hur gjorde du?

  Emelie K 2011-10-27 22:38:09
  Svara
 • Jeg ville også egentlig bare si at jeg er en av dem som har fulgt deg lenge, lenge, lenge. Og på en eller annen rar (konstig) måte, ser jeg på deg som en venn. Jeg må alltid titte innom deg for å se hvordan du har det og hva du gjør for tiden. Det er fint. Du er fin!

  Og så kan jeg like så godt legge til et spørsmål. Kommer det ofte bort mennesker på gata? Om man ser bort ifra hei-jeg-leser-bloggen-din-menneskene. Og skjer det oftere enn da du bodde i Sverige?

  Elisabeth 2011-10-27 22:37:12
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar varför du väljer att ha med många bilder på folk som röker i bloggen.
  Bilderna där cigaretter är med ser coola och ut; snygga och unga människor i New York (eller i Sthlm för den delen).
  Jag blir själv sugen på att röka när jag ser bilderna. Men man blir rätt ful av att röka, det börjar synas när man har rökt i många år. Och sen är det såklart alla dödliga sjukdomar man riskerar att få som alla känner till. Det känns ofräscht med snygga bilder på rökande människor därför. Det är ju många tjejer som ser upp till dig och jag undrar hur du ser på det när det gäller cigarettbilderna. Du har skrivit att du tycker att det är dumt att röka men bilderna säger något annat tycker jag.

  Helena 2011-10-27 22:36:39
  Svara
 • hur tusan uttalas ditt efternamn?

  ti 2011-10-27 22:32:21
  Svara
 • 1)Kan du fortelle om hvordan du og Ludvig møttes?
  2) Hvordan ble dere enige om å bo på hver sin side av Amerika?

  Oda 2011-10-27 22:27:10
  Svara
 • You and Ludvig seem to be very much in love, which is inspiring. Could you tell us the love story of how you met, how you manage to stay so *IN LOVE* with each other (where most people who have been together for a long time, those feelings of romance wear out or fade to a dull romance, and companionship), and how you maintain those feelings across such long distance and separation?

  Also, could you tell us if you plan to marry each other, and if so, what would your dream wedding be like?

  How did you get your job in advertising?

  Thanks for being so open with us, love!

  xx{ish.},
  Mae Lu @ thereafterish.!

  Mae Lu 2011-10-27 22:26:31 http://thereafterish.wordpress.com
  Svara
 • Jag tycker det är knäppt att alla dessa så kallade ”kändisar” i Sverige skriver böcker hit och dit. Jag vill inte läsa om Linda Rosing eller Andreas Carlsson. Varför har inte du, en person som faktiskt kan skriva och har vettiga synpunkter, skrivit en bok än?

  Johanna 2011-10-27 22:24:12
  Svara
 • Kan du inte berätta om alla papper man måste fylla i? Hur lång tid innan man åker måste man börja med sånt? Tack för en fin blogg! 🙂

  Viktoria 2011-10-27 22:23:01
  Svara
 • HEjsan Sandra! Använder du såna där tokiga uttryck som ”cirka alltid” i bloggen för att du tycker det är roligt, eller för att du vill ha en personlig stil, eller för att dina polare gör det, eller varför, helt enkelt?? <3

  Anna 2011-10-27 22:18:45
  Svara
 • Jag har börjat ettan. Ett underbart gymnasium. Men jag har inte en enda vän i klassen! INGEN är ens i likheten som jag. Jag verkar stå någonstans mittemellan ”de populära” och ”töntarna”, alltså helt ensam. Alla kollar konstigt på mig när jag har mina egna åsikter. Ingen bryr sig om mig.
  Vart ska jag ta vägen?
  Ingen vet svaret och det dödar fan mig lite 🙁 älskar dig <3

  säger inte 2011-10-27 22:14:20
  Svara
 • Hur känner du så många svenskar i New York? Tror du att du kommer vilja flytta tillbaka till sverige någon gång?

  Ella 2011-10-27 21:55:18
  Svara
 • Gillar du alla typer av kommentarer på din blogg, som inte är direkt elaka alltså, eller kan du störa dig på vanliga kommentar eller ignorera frågor från läsare som mest verkar skriva en kommentar för att kunna länka till sin egen blogg?

  Elisa 2011-10-27 21:54:28
  Svara
 • Har du och Ludvig någon plan på ”erat” liv, alltså när/om ni ska flytta ihop. Vet ni hur länge ni kommer ha ett distansförhållande?
  Förresten vill jag tacka dig, min pojkvän är just nu ifrån mig i tre månader i ett annat land. Han kommer hem i december för gott(jag vet, det är inte ens att jämföra med hur ni har det), men att läsa dina texter om kärlek och distansförhållanden har hjälp mig väldigt mycket. Du är så otroligt duktig på att skriva och förmedla känslor 🙂

  Lina 2011-10-27 21:53:33
  Svara
 • Har du något knep för att hushålla med pengar?

  Johanna 2011-10-27 21:53:01
  Svara
 • Är du och Veronica Maggio släkt på nåt sätt? Det känns så . Jag tänker att om du var en musikstjärna så vore du som hon. Galet vackra texter och en vacker röst och den fina håret och jag vet inte. Ni är så lika på nåt sätt. Och din son, skulle han heta Bosse?

  alice 2011-10-27 21:34:09 http://unesourire.wordpress.com
  Svara
 • Hej sandra!
  Jag skulle först vilja säga att din blog är himla himla fin och bra. Gillar den väldigt mycket 🙂

  nu till mina frågor:
  om du bara fick äta en maträtt i resten av ditt liv, vilken skulle du välja?
  Min andra fråga är:
  Hur länge har ud och Ludvig varit ihop? och hur gör ni för att klara er igenom de perioderna då ni inte ses?

  puss och kram

  sofie 2011-10-27 21:32:03
  Svara
 • är du idag helt fri från din ätstörning, om du hade en? har inte förstått den biten riktigt, bara läst ett gammalt inlägg. du är så fantastiskt vacker idag.

  och även om du röker? och vad du tycker och tänker om det?

  stor kram finaste sandra, du lyser upp mina dagar <3

  anna 2011-10-27 21:31:16
  Svara
 • Jag har alltid drömt om att bo i New York så länge jag kan minnas. Men jag har liksom fått för mig, eller det känns i alla fall som att man måste ha hur mycket pengar som helst för att bo där/jobba med mode/reklam. Är det så? Självklart förstår jag att alla som bor där inte är rika eller jobbar med mode eller reklam. Men ja. Du vet. Är det svårt att hitta lägenheter? Är de obskyrt dyra? Kostar det mycket att leva där? Klarar man sig med ett vanligt jobb, typ på en restaurang?

  C 2011-10-27 21:28:14
  Svara
 • Kan du, en gång för alla, förklara vad du jobbar med? Gärna på mellanstadie-nivå så att man förstår exakt vad det går ut på

  Henriette 2011-10-27 21:22:40
  Svara
 • Vad gör man när man allra helst vill skriva hela dagarna men bor på ett pyttelitet ställe där det inte finns vettiga gymnasieskolor? Vågar man flytta in till Göteborg för att läsa på en bra skola trots att man skulle behöva pendla upp till tre timmar varje dag eller behöva flytta hemifrån till en egen liten lägenhet. När man bara är femton och ett halv år, nästan sexton. Klarar man det då? Hur vågar man? Och hur vågar man börja på en helt ny skola, där ingen du känner går. Var hittar man den där styrkan att med sina doctor martens kängor klampa in i ett helt nytt liv?

  du inspirerar mig.
  hjärta.

  alice 2011-10-27 21:16:35 http://www.alice.devote.se
  Svara
 • måste tacka för en underhållande blogg, och att du håller den vid liv!

  har du läst något program på universitet/högskola inom området pr- och reklam? eller har du läst skriv kurser någonstans? (om jag inte har missuppfattat något så är det väl inom media du jobbar?) hehe

  kram!

  stina 2011-10-27 21:14:13
  Svara
 • åh, vet inte om någon annan undrat över samma sak men det är en grej jag varit lite frågande över. du äter ju kött och sådär trots att du vill värna om miljö och djurrätt. hur tänker du? menar inget illa – jag äter själv kött (speciellt då jag mår dåligt och inte orkar bry mig om djurrätt osv men känner mig rätt kass ändå) och tycker det är supergott, men under perioder vill jag bara skippa köttet totalt och gör det också. och det känns bra! önskar jag hade mer självdisciplin för att kunna vara veg utan att ibland tänka ”äsch, finns inget vegetariskt som verkar gott, tar carbonara då”. mycket svammel nu, men ja. kommer ihåg ett inlägg då du skrev att du äter ekologiskt kött för att ”glada kossor är viktigt” och det provocerade mig lite… jag vet iaf att djuren allt som oftast har det kissigt, även de som det blir ekologiskt kött av, och ändå äter jag… med dåligt samvete. så ja. hur tänker du?

  mim 2011-10-27 21:13:20 http://saudade.ratata.fi
  Svara
 • Hej Sandra,
  Tack för en fin blogg.
  Tänkte bara fråga hur lång tid gick det efter att det tog slut mellan dig och Tobias tills att du träffade Ludvig?

  Marika 2011-10-27 21:11:47
  Svara
 • vill du ha barn i framtiden med ludvig, tro? 🙂

  tack för att du är skriver så fint. du har inspirerat mig i mitt eget skrivande!

  abbs 2011-10-27 21:10:55
  Svara
 • Hej Sandra! Jag tänkte faktiskt i förra veckan att ”åh, det här var en bra sak att fråga Sandra om”, men nu har jag såklart glömt bort det. Oh well!

  Men; just nu håller jag på att lära mig danska, mest för att det är det allra finaste språket i hela världen, men också för att förhoppningsvis flytta till Danmark en dag – så jag tänkte fråga om det finns något språk som du har velat lära dig (eller faktiskt lärt dig), om man bortser från ”skolspråken” då?

  Och sen kan jag ju passa på att fråga hur svårt det är att hitta lägenhet i ett annat land? Hur gick du och Nina tillväga? Har du några tips?

  Tack för en otroligt fin blogg och kram på dig!

  Sofia 2011-10-27 21:03:14
  Svara
 • Du kan ju ha en FAQ om dig? Slipper du förklara flera gånger tänkte jag. 🙂 x

  linnea 2011-10-27 21:02:41 http://teenangst.webblogg.se
  Svara
 • Hej Sandra med den bästa bloggen,

  jag undrar hur du hittar alla fina vänner som du verkar ha så gott om? Dessutom verkar ni alla vara intresserade av samma saker och komma så bra överens. Önskar nämligen att jag kunde ha det lite så för ibland känner jag mig som om jag är den enda som vill hitta på lite ”udda” saker medans de andra bara vill göra samma gamla vanliga. Så jag undrar alltså hur det gick till när du träffade dina närmaste kompisar?

  En annan sak jag också funderat på är hur du hittar alla dessa små mysiga restauranger/utflyktsmål/barer/affärer som du berättar och tipsar om? Springer du bara på dem på en bakgata eller har du kollat upp dem på nätet?

  Tack för du är så bra!!

  Isabelle 2011-10-27 21:00:21
  Svara
 • Jag har följt din blogg ända sedan 2006! Känner mig lite småmallig över det.

  I Usa är ju reklamen lite mer sexistisk än vad den är i Sverige, du håller kanske inte på med den typen av reklam men hur känner du om det?

  emilia 2011-10-27 20:59:41
  Svara
 • How is it possible that all your friends are so beautiful and stylish?! 😀

  lovely.rita 2011-10-27 20:55:48
  Svara
 • Hej! Tänkte bara fråga hur du känner Elsa Billgren? Och sen såg jag ovan att någon frågade om dina syskon, och jag skulle hemskt gärna vilja få veta mer om din familj och erat förhållande till varandra!

  Tack för en bra blogg!

  Josefin 2011-10-27 20:51:22
  Svara
 • vad jobbar du med egentligen? och bara en sak till som kanske inte hör till saken, hur var ditt första hångel?

  anna 2011-10-27 20:45:48
  Svara
 • Hi Sandra! I’ve been following your wonderful blog for a few years now and I still love it. One thing I’ve longed to ask is about a party game you and your friends often play, I believe you’ve refered to it as the ”crazy forehead” game. It looks rather self explanatory, but if you wouldn’t mind, could you tell the rules or at least tell how you and your friends play it? Thank you <3

  Laura 2011-10-27 20:41:23
  Svara
 • jag tar ju gärna emot några göra-vardagen-lite-finare-tips. och hur gör du när du vaknar och varenda cell i din kropp säger att dom vill ligga kvar i sängen? eller har du inga såna mornar?

  du är så himla himla bra.

  erica fidelina 2011-10-27 20:40:57 http://sjuttsingen.blogspot.com
  Svara
 • när kom du på vad du ville bli?
  känner du dig nöjd med din jobbsituation eller tror du att du inom x antal år kommer börja jobba med något helt annat?
  och en fråga som kanske inte passa in i frågestunden men, är det här du?

  http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_ltos2zw7aO1qeb24eo1_1280.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1319826190&Signature=HSThfOIaace8uCzUV2i2tqfrbms%3D

  ps. tack för en super bra blogg

  A 2011-10-27 20:32:37
  Svara
 • Vad gör man om man tycker om sin pojkvän mest i världen men samtidigt jättegärna vill trycka upp den där söta killen man träffar ute då och då mot väggen och hångla tills man är helt rufsig och andfådd. Känner mig sämst för så får man ju inte tänka. Men när man är arton och allt det dära är ganska nytt, så finns det plötsligt så många fina killar att ligga med och så många nya munnar att hångla upp.

  ..Det var kanske inte riktigt vad du ville svara på den här gången, men det passar så bra just nu. Puss för den finaste bloggen!

  Evve 2011-10-27 20:31:56
  Svara
 • Jag undrar om du kan berätta lite mer om ditt jobb som copywriter, hur en typisk dag där ser ut och lite om arbetsplatsen?

  Mikaela 2011-10-27 20:31:16
  Svara
 • Hej Sandra! Först vill jag säga att du har en grym blogg som jag kolla in flera gånger om dan! 🙂 Nu är det såhär att jag, min bror och två kusiner ska fara till New York nästa tisdag och jag skulle vilja ha din abästa New York tips! Hit me with your best shot så att säga!

  Ha det bra!

  Ida 2011-10-27 20:30:41
  Svara
 • Hur var du när du var 13? Vad tänkte du på, hur mådde du, vad gjorde du osv? Puss o kram tack för bästa bloggen!!

  ellen 2011-10-27 20:23:11
  Svara
 • hej sandra, jag ska till new york i vinter. Är det omöjligt att träffa dig för en fika? : )

  Felicia 2011-10-27 20:11:32 http://frost.webblogg.se
  Svara
 • Hej Sandra! Har läst din blogg i flera år nu, tycker den är super 🙂
  Jag är bara nyfiken på hur länge du hade planerat att stanna i New York, eller du kanske inte har planerat detta ännu? 🙂
  Har du och Ludvig planer? Alltså, funderar han på att så småningom flytta till New York, eller du till L.A? Eller båda tillbaka till Sverige till slut? 🙂

  Challe 2011-10-27 20:11:00 http://cizzim.blogg.se
  Svara
 • How did you start to earn money with your blog?

  lilly 2011-10-27 20:02:36 http://lillypanic.blogspot.com
  Svara
 • var äter du helst på söder?

  minna 2011-10-27 19:55:35
  Svara
 • 1) En jätteliten sak som jag har undrat över ända sedan jag läste det. I ett inlägg där du tipsade om böcker skrev du att du promenerade och läste samtidigt. Hur gör man det (särskilt i en stor stad?)

  2) När Ludvig kallades för Vinden så sa du länge att det var en hemlighet när folk frågade varför han kallades för det. Sedan plötsligt i en frågestund så bara berättade du. Hade du glömt att det var en ”hemlis” eller spelade det ingen roll längre? ; )

  3) Vad hände med feminist-frågeställningen du och Nina lade ut på din blogg för några år sedan?

  4) Har du någon aning om hur många killar som läser din blogg?

  Och slutligen, kan du inte ge något tips på bra TV-serier : )

  Kram på dig, fina du!

  julia 2011-10-27 19:41:17
  Svara
 • Hej sandra! Du har nämt förut att du hört utav andra att du pratar bra engelska. Kan inte du lägga upp ett litet klipp så man kan få höra? 🙂

  Annelie 2011-10-27 19:40:40
  Svara
 • varför är du så himla bra? (Jag vill vara lika bra som du.)

  Jënni 2011-10-27 19:38:27 http://jennihihi.blogspot.com/
  Svara
 • Var vill du bo? / Var tror du att du bor i framtiden?/ Vilka städer drömmer du om?
  Ser du New York bara som ett äventyr eller tror du att du kunde bo där resten av ditt liv? Jag undrara bara om du vill bo i Sverige igen.

  Tack för all tid och det hopp du ger genom att berätta om förverkligandet av dina drömmar.

  smultron 2011-10-27 19:36:05
  Svara
 • amanda, linnea.. jag är 23(!) och känner igen mig i det linnea skrev :/

  någon, samma 2011-10-27 19:35:25
  Svara
 • vilket är ditt finaste citat.
  och finaste mening i en låt .

  y 2011-10-27 19:32:54 http://www.tradkoja.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag var i New York förra veckan på bröllopsresa. Vi gick omkring i Lower East och Nolita och jag undrade var du bodde. Var kommer du att bo nu när du och Nina flyttar isär?

  Sedan funderade jag på det här med underkläder. Du verkar gilla Agent provocateur och har några gånger fått riktigt fina underkläder i present som du visat. Tycker du att det är viktigt? Jag själv känner ofta att det inte riktigt är värd det men jag borde nog ändra åsikt tror jag!

  Jag älskar din blogg. Stor kram!

  Astrid 2011-10-27 19:32:23
  Svara
 • åh gud vad jag känner igen mig i linneas fråga.

  amanda 2011-10-27 19:29:01
  Svara
 • Kom på att jag också undrar över vad Ludvig sysslar med där borta i LA? Ja, vad jobbar han med?

  Linnéa 2011-10-27 19:28:09 http://weheartit.com/fyrakatter
  Svara
 • Om man vid 21 års ålder aldrig haft en pojkvän, egentligen aldrig varit i närheten av det och börjar tappa allt hopp om kärleken vad ska man göra då? Jag vill ju!

  Linnéa 2011-10-27 19:14:35
  Svara
 • Jag bara kom att tänka på detta när jag stod på ICA innan… finns det julmust i USA? Annars måste jag skicka lite till min kompis som precis har flyttat dit!

  M I K A E L A 2011-10-27 19:14:15 http://bjarvemikaela.blogspot.com
  Svara
 • Vad jag förstår flyttade Ludvig till USA efter dig. Varför flyttade han till L.A och inte till N.Y? 🙂 Tack för en svinbra blogg hörru!

  Olivia 2011-10-27 19:12:06 http://oliviawikberg.blogg.se
  Svara
 • -Var i Stockholm har du bott?
  -Hur gammal var du och varför började du att röka?
  -hur många relationer har du haft i ditt liv?
  -Hur skulle du beskriva din klädstil?
  -Vad för slags musik gillar du?
  -Var i New York bor du?
  -Du säger att du brinner för feminism och jämställdhet, men har du på något sätt uttryckt dig annat än genom att rösta på FI? Det skulle vara jättekul att få höra vad du tycker 😀
  -Har du kvar de vänner du haft i grundskolan och gymnasiet, i så fall, hur stor andel är de av den nuvarande skaran?
  -Dricker du mjölk eller vatten?
  -Hur gamla är dina föräldrar?
  -Har du några syskon?
  -Måste man dricka och röka som tonåring? (snälla skriv inte ”Nej det är klart, du bestämmer själv över ditt liv,” det säger alla)
  -Har du några ”Bästa” eller i alla fall ”Närmare” vänner?
  -Bodde även Ludvig i Stockholm tidigare eller hade han flyttat dit?

  Frans 2011-10-27 19:07:44 http://kusmikvarnen.blogg.se
  Svara
 • Hur bra engelska pratar du, och hur väl bör man tala när om man flyttar dit?

  en jävla fet kram.

  fanny. 2011-10-27 19:05:38
  Svara
 • Jag har funderat på hur du tycker det känns att jobba på ett engelsk talande jobb? Förstår du allt alla på jobbet säger och så? Och hur presenterar du ditt arbete liksom? 🙂 och juste hur blir du när du är nervös?
  Kram du har en underbar blogg ska du veta! kram ! 😀

  made 2011-10-27 19:04:47
  Svara
 • åh, är så glad över sofias fråga! funderar också över huruvida beijer bygg har nåt med dig/din familj/släkt att göra eller ej varje gång jag ser en reklam eller skylt för dem, men glömmer ju ALLTID att fråga när du väl har frågestund.

  annars undrar jag vad du tycker om alla människor som kommenterar händlser ur sitt liv till dig för att de ”bara tyckte du skulle veta” och har dig som nånslags fejkstorasyster eller liknande att berätta allt för? fast. det var väl ingen såndära jagharintefattat-fråga. eller jo, för jag FATTAR verkligen inte varför de gör så eller hur de tänker när de skriver ”oh jag förlorade oskulden till världens finaste inatt, ville bara berätta för dig”. varför liksom? men. det kanske inte du kan svara på. om nån som gör så läser detta kan ni gärna svara. pusselipuss!

  F 2011-10-27 19:03:53
  Svara
 • Hej! Du har lagt upp bilder på din blogg från när du är liten och då har du två bröder, men när du skriver om din familj i nutid nämner du bara Jack, din bonussyster och att du har en till lillebror. Vad har hänt med den andra brorn?
  Jag undrar också om din bonussyster (har glömt hennes namn) bodde med dig hela tiden när ni var tonåringar? Hur stor åldersskillnad är det mellan er, hade/har ni några gemensamma vänner?

  🙂

  Ebba 2011-10-27 19:03:23
  Svara
 • Är du vän med Fiona Fitzpatrick? Isånafall umgås ni mycket och hur träffades ni?

  Victoria 2011-10-27 19:02:45
  Svara
 • Hej Sandra! Jag ska till New York på söndag och undrar om det är någon vintageaffär som man bara måste, måste gå till när man är där? (Jag har naturligtvis redan printat ut din New York guide, men du kanske har kommit på någon mer vintagepärla). Tack!

  Ella 2011-10-27 18:58:36
  Svara
 • Eehh, så jag kanske svarade mig själv där xD

  Malin 2011-10-27 18:57:38
  Svara
 • Är planen att du/ni ska flytta tillbaka till Sverige sen eller är planen att stanna i USA eller ja, vad är planen helt enkelt? Minns det som att du ville bort från Sverige pga att det är så satans mörkt och kallt 8 månader om året, och det lär ju inte ändras på ett bra tag…

  Malin 2011-10-27 18:57:06
  Svara
 • Tycker du är väldigt bra på att förklara, speciellt genom dina Best of-inlägg!
  Du har säkert svarat på min fråga i massa inlägg, men jag har glömt – vad gör Ludvig och varför bor han i LA?

  Många kramar 😀

  Therese 2011-10-27 18:55:22
  Svara
 • jag tycker det är knäppt att du är så utomjordlig fin och dessutom hantera allt med kärlek och livet och jobbet så bra. det är inspirerande som inget annat och jag ville bara säger tack för det! kram
  x nina

  Svara
 • Jag undrar om dina vänner med söte bebisen Morris har en blogg? De verkar vara en så himla fin familj. Och sedan undrar jag om du någonsin längtar efter barn? Tack för en jättefin blogg!

  Maria 2011-10-27 18:52:50
  Svara
 • hej vi försöker igen då

  såhär va; jag ska åka till los angeles nån vecka nästa sommar är det planerat och jag har lite frågor, det här kan du ju göra till en los angeles guide eller nått (obs bloggtips)
  1. jag ska flyga mellan new york och LA, hur är det billigast att flyga?
  2. vart vill man bo i LA? ska hyra en lägenhet, men har inte riktigt koll på i vilken stadsdel? Silver lake?
  3. måste man hyra bil? är kollektivtrafiken verkligen så usel?
  4. vad är hippt och trendigt och vad borde man göra?

  mycket frågor puss ha det så bra!

  clara 2011-10-27 18:46:24
  Svara
 • Hur länge har du tänkt stanna i nyc, och har du och ludvig några planer på att flytta ihop snart?:)

  Föresten älskar jag din blogg! Du skriver så himla fint, och för en 15-årig new york älskare som sitter fast i norrland så har du vääärldens drömliv! När jag blir stor vill jag va som dig!

  Sigrid 2011-10-27 18:45:48 http://Jaghetersigrid.blogg.se
  Svara
 • Hur gör man när man bara vill krypa in i ett hål och dö för att hela bröstet är som ett svart hål? Mina föräldrar har bestämt att dom inte ska vara ihop längre nämligen, och det är sån jävla fucking skit alltihop, som en infekterad tumör under revbenen.

  Men några saker är ju bra, som att det sitter en liten flicka med sönderblekt hår och doctor who-tshirt i Timrå som skickar ett litet meddelande på tumblr att ”nu är jag nog kär i dig. Hoppas det är okej för dig.” då känns allt lite lättare. Och att jag hat hittat det bästa gymnasiet, det bästabästabästa. Vill börja nu, och inte nästa augusti. Måste köpa en mörkblå fjällräven tills dess, får inte glömma.

  A 2011-10-27 18:45:05
  Svara
 • Jag har aldrig riktigt förstått det där med Ludvig och dig. Ni är kära. Du bor i NY. Han bor i LA. Jag har förstått det som att han flyttade till usa innan dig…? Och att du då bodde kvar i Sverige en tid?

  Jag funderar på att ge mig iväg till usa nästa år. Men, pojvännen blir nog kvar här… Hur kände du när Ludvig försvann över till andra sidan Atlanten? (Om det nu var så.) Kände du dig övergiven, bortglömd och bortprioriterad, typ?
  Usch. Vill ge mig iväg dit bort, men skulle min resa riva isär vår kärlek skulle jag nog aldrig förlåta mig själv.

  Linnéa 2011-10-27 18:44:43 http://weheartit.com/fyrakatter
  Svara
 • Exakt VAD gör en sådan som du jobbar som? Vet att det är något med reklam, men inte exakt!

  elin | hög på livet 2011-10-27 18:44:24 http://radhusdisco.blogspot.com
  Svara
 • Tack för bästa bloggen (förutom att man blir väldigt hungrig av en del bilder)! Detta hör egentligen inte till huvudämnet, men jag bara undrar om du har nåt bra pepptips till en extremt skoltrött teknik-tjej som tar studenten i juni? Puss.

  Lisen 2011-10-27 18:43:49
  Svara
 • Har du någon gång funderat på att starta din egen klädlinje?
  Eller har du något annat jobb som du drömmer om?
  Och, var köpet du ditt läppstift?
  Har du några tips om hur man kan börja skriva bättre? Typ några skrivknep 😛

  Jag tycker att din klädstil och ditt liv (enligt bloggen) verkar så himla fint och härligt! Älskar också hur du skriver, det gör mig alltid så himla glad!
  Kram på dej

  Ebba 2011-10-27 18:39:58
  Svara
 • Din blogg er min absolutte favoritt, og jeg har lest lenge, lenge. Men det er en ting jeg har vært nysgjerrig på; Hvordan ble egentlig du og Ludvig kjent? Jeg vet dere møttes på en fest, var nesten naboer og iblant tok en røyk og prat sammen etter det. Men hvem var deres felles venner, siden dere endte opp på den samme festen? Og husker du han fra dere var på samme fest mange år i forveien? 🙂

  Aldri slutt å blogge, Sandra! Du er fantastisk.

  Pernille 2011-10-27 18:38:25
  Svara
 • om du fick förändra tre saker i världen allabums, vad skulle de då vara?

  Elli 2011-10-27 18:37:55
  Svara
 • Jag har inte heller fattat riktigt hur en vanlig matdag ser ut?
  Äter du t.ex. stora brontofrukostar eller kanske små minimellis ibland?
  Dina mat-inlägg är mycket inspirerande!

  Elisabeth 2011-10-27 18:37:08
  Svara
 • något oviktigt jag tänkt på: är du en sådan som sköter dina skor (och i så fall hur?) eller struntar du i allt vad skokräm och putsning heter?

  onödigt intresserad 2011-10-27 18:36:49
  Svara
 • Får jag & en kompis sova skavfötters på din soffa i mars?

  Johan Andrén 2011-10-27 18:36:11
  Svara
 • hur gör man när ens pojkvän är så himla svartsjuk att han inte ens vill att man ska vara med ens bästa vänner. men man bara inte kan göra slut för att man är så förbannat jävla kär i honom? det gör ju så ont i magen varje gång man berättar att idag ska jag vara med henne, mitt livs kärlek i kompisformat.

  amanda 2011-10-27 18:35:26
  Svara
 • Hur ser en matdag ut för dig,vardag och helg.
  Du verkar ha bra matsmak och behöver lite inspiration.

  Kram och puss på dig söta söta Sandra .

  Lina 2011-10-27 18:34:15
  Svara
 • Jag vill tacka så hemskt mycket för att du förgyller mina dystrare dagar till något bättre och mina bättre dagar till fabulösa dagar genom dina fantastiska texter om kärlek och allt som är fint! Tack!

  Och så har jag en fråga också, hur ser din morgonrutin ut? Sminkar du dig varje dag? Och i så fall vad använder du för produkter?

  Kram och slängkyssar

  S 2011-10-27 18:33:16
  Svara
 • Sanda, jag har följt dig från att du tog dina flyttkartonger, tills att du nu hamnade i new york. Du verkar vara en helt underbar människa, men jag har en fråga. Hur svårt är det att få en lägenhet i NY? Jobb? Och hur känner du att du acklimatiserat dig? Känns NY mer som hemma än Sverige?

  Många frågor i en fråga. Ha det så bra, du är helt underbar!

  Matilda 2011-10-27 18:33:00 http://Maatildalindgren.blogg.se
  Svara
 • Tänker du på engelska nuförtiden? eller är det alltid på svenska eller växlar det beroende på vilket land du är i?

  +Edith 2011-10-27 18:31:50 http://edith.webblogg.se
  Svara
 • viktigt jag tänkt på: har du något tips på hur jag hittar ett billigt centralt eget hem i stockholm? hur fick du dina stockholmslägenheter? jag vill ha en nu nu nu

  trött inneboende 2011-10-27 18:28:18
  Svara
 • Vad gör man när man inte kan bli av med ett ex och redan sagt ifrån tillräckligt många gånger?

  S 2011-10-27 18:21:46
  Svara
 • How did your blog get so popular? And do you have any tips for us?

  And I was also wondering. You seem to be buying beautiful great brand, good quality clothes once in a while instead of buying a lot more from H&M or Zara for much cheaper prices. And your clothes also seem to match everything else in your wardrobe. It’s kind of an inspiration and I’m also kind of jealous that you can manage to do that. I was wondering if you could tell us something about your shopping habits 🙂

  Mirthe 2011-10-27 18:19:48 http://accidental-twins.blogspot.com
  Svara
 • Du har nämnt någon gång att man jobbar i ”kreativa par”, som du o Nina, och att ni anställdes för att jobba tillsammans. Det kanske är en missuppfattning 😀 Vad händer om ni vill gå skilda vägar? Om nån av er vill söka sig vidare eller flytta hem? Kan man söka sig till reklambyråer själv eller är det lättare att få jobbet om man kommer i ett paket om två? ;D

  Och en helt annan fråga. Vad sparar du till just nu? Sak/resa/dröm?

  Jessica 2011-10-27 18:18:51
  Svara
 • Jag kommer ihåg att du en gång berättade att ni bor i samma hus som James Franco men att du inte har stött på honom i trappuppgången ännu. Har du träffat på honom än? Börjar bli bråttom nu ju!

  Julia 2011-10-27 18:14:29
  Svara
 • Kan du inte skriva om hur det är att vara 17 och kär? 🙂

  Olivia 2011-10-27 18:12:35
  Svara
 • Hur har du och Elsa Billgren lärt känna varandra? Ni känns så olika, men samtidigt så lika. Jag blir nipprig! Men ni är båda två mina favoritbloggar ♥

  Helén 2011-10-27 18:10:43 http://easyblue.blogg.se
  Svara
 • vet redan det mesta, men skulle du snällasnällasnälla kunna göra en guide över dina absoluta favoritställen i L.A?

  N 2011-10-27 18:09:21
  Svara
 • Åh jag är en av de som faktiskt följt med jätte länge. Sen tiden då Ludvig kallades Vinden och lite så, eller kanske ännu längre bak i tiden. Jag vet faktiskt inte riktigt, men det jag vet är att du har något alldeles speciellt som fått mig att stanna kvar. Tyckte bara att du skulle veta att du är bäst. Puss.

  Idun 2011-10-27 18:09:05
  Svara
 • hur klarade du dig igenom skolan och jobbiga ämnen som du inte förstod någonting av men ändå ville ha bra betyg i när du var 14 år?
  och hur vet man vilka som är ens riktiga vänner?

  cajsa 2011-10-27 18:06:58 http://drawn.devote.se
  Svara
 • (Ja, jag vet att det här inte har med saken att göra)

  Men hur gör man för att rädda sig själv från ensamheten?

  Maja 2011-10-27 18:06:14 http://hallandan.devote.se
  Svara
 • Är det du som tar alla bilder i din blogg? om inte, vart kan man hitta dom?

  Olivia 2011-10-27 18:05:49
  Svara
 • hva er det fineste med å være i langdistanse-forhold? Og hva er det verste?

  hvor ser du deg selv om presis ett, to og tre år? ideelt sett:)

  love

  viutta 2011-10-27 18:05:28
  Svara
 • hur gammal var du då du började blogga? och hur kom det sig att du liksom började just då? och sen ville jag bara säga att du är så himla vacker.

  Bodil 2011-10-27 18:05:11
  Svara
 • Hej!
  Tänkte bara säga Tack för en jättefin blogg! Är ny läsare och bara älskar den! Du skriver på ett sånt fint sätt, så ärligt och uppriktigt. Du skriver om sånt som alla vill veta men ingen vågar skriva om t.ex olycklig kärlek, tonårs synder och kärlek.
  Kram

  Olivia 2011-10-27 18:04:56
  Svara
 • Är de flesta av dina NY-kompisar svenska utvandare eller infödingar? svårt att veta på några av namnen, christian till exempel! Också, vad är roligast med att bo i new york och vad bör man absolut inte missa när man är där? du är fin, kram!

  Fanny 2011-10-27 18:03:54 http://blandmolnen.devote.se
  Svara
 • jag undrar helatiden över vem av dig och ludvig som kommer flytta vart. om du kommer flytta till LA eller om han kommer ta sig till NY. det känns ju som att du älskar den staden väldigt väldigt mycket, men samtidigt verkar ju LA fantastiskt fint med.

  och sen, en helt annan grej. Jag funderar på att praktisera i stockholm till hösten och jag vill väldigt gärna göra det på garbergs. jag pluggar till produktionsledare men kan också göra annat. har du några tips? deras reklamkampanjer är så fina och smarta. dog av den de gjorde för NK som var i tunnelbanan för någon månad sen. Vem tycker du jag ska fråga och tror du det finns en chans?
  puss + pop bästa sandra.

  pamela 2011-10-27 18:03:34 http://www.pamcakes.blogg.se
  Svara
 • Vad gör man som copywriter? Jag ska välja gymnasie nu till våren så vad gick du för gymnasie? När visste du vad du ville göra, alltså jobba med?

  Tycker om din blogg sä himla mycket. Den inspirerar verkligen mig. Vill bara skrivaskrivaskriva så fort jag läser den!

  Lisa 2011-10-27 18:03:05
  Svara
 • Will you make a video talking English for us to hear? I would love to! 😀

  Also, just saying that your blog is one of my all time favourites!

  Raquel 2011-10-27 18:02:31 http://blacksheepr.blogspot.com/
  Svara
 • jag har aldrig riktigt förstått det här med hur du började hänga med yvan rodic? du gjorde det iofs för rätt längesen, ni var väl på en pradafest också? hur kom det sig? kram på dig!

  maria 2011-10-27 17:58:10
  Svara
 • jag har en pojke som inte bor i sverige utan bor i norge och det är ungefär fem timmars buss ifrån mig. vi är precis i början av detta man kallar ihop. hur klarar man distansen? hur klarar man när den där onsdagseftermiddags-längtet kommer? när man bara vill träffas i en port en kvart och bara pussas för att överleva vardagsstressen? hur klarar man sig utan det? hur överlever man?

  och detta med distans har bara börjat för mig.

  lisa 2011-10-27 17:56:15 http://fjantlisa.blogg.se
  Svara
 • Jag har faktiskt undrat lite över hur det funkar att jobba som copywriter på annat språk än ditt modersmål. Arbetar du fortfarande med själva skrivandet, eller har ditt arbete mer gått över till att komma på idéer (vilket spontant känns lättare än att skriva en massa säljande reklamig text på ett annat språk, framförallt som reklamskrivande i alla fall enligt den erfarenhet jag har så påtagligt handlar om nyanser och en trygghet i att kunna leka och vrida på språket och förstå hur den leken kommer att uppfattas av en modersmålstalare).

  Helt enkelt – vad består dina arbetsuppgifter i nuförtiden, skiljer det sig från det du gjorde i Sverige och hur fungerar det med engelskan?

  Och så undrar jag om du vet varför svenskar verkar vara så populära i amerikanska reklambranschen (eller är det mest en myt?)

  Ulrika 2011-10-27 17:55:38 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Fler frågor
  a) Hur kan du ha så mycket vänner i New York? Kände du människor därifrån från tidigare eller har du träffat alla nu efter du flyttat?
  b) Har du funderat på barn? Kanin?
  c) Inte tänker du väl nånsin sluta blogga?

  Hanna 2011-10-27 17:53:43
  Svara
 • Hur vågade du flytta till Usa?

  Klara 2011-10-27 17:51:54
  Svara
 • Är du svartsjukare nu än då du o Ludvig bodde i samma land?

  Hanna 2011-10-27 17:51:29
  Svara
 • Hej Sandra!

  Undrar hur ofta du tränar? Har sett någon gång att du springer på löpband men hur ofta gör du det? Kan man springa i Central Park? Hur ofta tränar Nina och tränar ni tillsammans? Är det dyrt med gymkort i NY? Mycket frågor om typ samma sak, tack för finaste bloggen!

  jasse 2011-10-27 17:49:56
  Svara
 • Hur stor del av dina kompisar i new york är svenska? Hur mycket engelska pratar du och hur mycket svenska? Pratar du svenska med dina svenska vänner när ni är ute?

  Vad jobbar du som?

  elin 2011-10-27 17:48:08 http://elinochhilda.devote.se
  Svara
 • Är Ludvig din pojkvän, vet att han har varit det men är han det fortfarande?

  Din blogg är bara så fin! <3

  Alva 2011-10-27 17:44:26 http://alvafotar.blogg.se
  Svara
 • Man ser ibland personer från din familj i bloggen, men inte din pappa (vad jag minns). Har ni ingen kontakt, eller vill han helt enkelt inte vara med på bild?

  Sofia 2011-10-27 17:39:21 http://shirins.wordpress.com/
  Svara
 • Love yr blog Sandra! If u can throw in some drinking game tips here, that would be awesome. U guys always seem to have the grandest time together!

  xoxo

  Lareina 2011-10-27 17:37:47
  Svara
 • Har ditt efternamn något att göra med Beijer Bygg? Jag tänker på det varje gång som jag ser en skylt till deras affär, haha!

  Sofia 2011-10-27 17:37:19 http://shirins.wordpress.com/
  Svara
 • Yes, why do you always hang out with Swedes? haha! Or, do you always talk in Swedish when you’re out with your friends?

  I adore your blog xoxo

  Gabriele 2011-10-27 17:21:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!