questions&answers. part one.


pic source.

Hej här kommer svar på lite frågor! Det blir inte i kategorier denna gång för jag orkar bara inte, tar så himla lång tid. Vi tar frågorna lite hipp som happ istället.

Har ditt efternamn något att göra med Beijer Bygg? Jag tänker på det varje gång som jag ser en skylt till deras affär haha!
Haha nej ingenting. Däremot kallar min vän Stefan mig för byggdottern ibland ändå.

Är Ludvig din pojkvän, vet att han har varit det men är han det fortfarande?
Haha ja han är min pojkvän. Jag var ju i LA just alldeles nyss? Hade varit jättekonstigt att hälsa på honom om han inte längre ville vara ihop.

Jag har aldrig riktigt förstått det där med Ludvig och dig. Ni är kära. Du bor i NY. Han bor i LA. Jag har förstått det som att han flyttade till usa innan dig…? Och att du då bodde kvar i Sverige en tid?
Nej det stämmer inte. Jag flyttade till USA i oktober 2010. Ludvig bodde i Sverige fram till februari 2011 och pluggade på Berghs. Han fick ett jobberbjudande i LA på en reklambyrå som heter BBH innan han gått klart skolan. Och det var helt enkelt ett himla bra erbjudande som han såklart inte kunde säga nej till, och då blev det så att han också flyttade till USA.

Jag funderar på att ge mig iväg till usa nästa år. Men, pojvännen blir nog kvar här… Hur kände du när Ludvig försvann över till andra sidan Atlanten? (Om det nu var så.) Kände du dig övergiven, bortglömd och bortprioriterad, typ? 
Usch. Vill ge mig iväg dit bort, men skulle min resa riva isär vår kärlek skulle jag nog aldrig förlåta mig själv.
Jag försvann först som sagt. Det var mitt val och vi visste inte om han skulle få jobb här men jag var liksom bara tvungen att göra det. Det är så viktigt att följa sitt hjärta för annars kommer man ångra sig sedan. Jag hade blivit en bitter människa om jag inte gjort det jag allra helst ville. Älskar man någon tillräckligt mycket klarar man allt. Det är så jag tänker i alla fall.

Hur stor del av dina kompisar i new york är svenska? Hur mycket engelska pratar du och hur mycket svenska? Pratar du svenska med dina svenska vänner när ni är ute?
Nästan alla är svenska. Det har bara blivit så. Kände ganska många svenskar innan jag flyttade hit och så blev det så att vi började umgås allihopa direkt. Vi är det bästa lilla gänget, tycker om dom så himla mycket. Jag hade gärna haft fler amerikanska vänner men såhär ser det ut nu i alla fall. Vi pratar dock alltid engelska för att vi är olika nationaliteter och alla kan inte svenska. Mathieu är exempelvis kanadensare och Clemens är tysk och några gästspelare som dyker upp är amerikaner.

Man ser ibland personer från din familj i bloggen, men inte din pappa (vad jag minns). Har ni ingen kontakt, eller vill han helt enkelt inte vara med på bild?
Min pappa bor i en annan stad så vi ses inte så ofta, det är därför. Han bor i Mariefred närmare bestämt!

jag och min pappa.

Undrar hur ofta du tränar? Har sett någon gång att du springer på löpband men hur ofta gör du det? Kan man springa i Central Park? Hur ofta tränar Nina och tränar ni tillsammans? Är det dyrt med gymkort i NY?
Jag tränar två dagar i veckan. Har slutat springa förtillfället och tränar yoga nu. Man måste göra lite olika grejer tror jag annars blir det tråkigt. Jag och Nina tränar ganska ofta ihop. Vart gymkort kostar 65 dollar i månaden. Det tycker jag är bra! Man kan springa i Central Park men den parken ligger jättelångt bort från där jag bor.

Är du svartsjukare nu än då du o Ludvig bodde i samma land?
Nej. Kanske lite i början men inte längre.

Hur vågade du flytta till USA?
Det var det enda jag ville.

a) Hur kan du ha så mycket vänner i New York? Kände du människor därifrån från tidigare eller har du träffat alla nu efter du flyttat?
b) Har du funderat på barn? Kanin?
c) Inte tänker du väl nånsin sluta blogga?
a) Svenska reklamvärlden är liten och jag kände de flesta innan. De jag inte kände, kände de som jag kände och så då blev det att vi kände varandra till slut också.
b) Haha. Nej varken barn eller kanin. Möjligen en hund ganska så snart. Vill kanske ha barn när jag är 35, vi får se. Så himla osugen på barn just nu bara.
c) nej självklart inte.

jag har aldrig riktigt förstått det här med hur du började hänga med yvan rodic? du gjorde det iofs för rätt längesen, ni var väl på en pradafest också? hur kom det sig? kram på dig!
Det här var ju himla länge sen. Men jag träffade honom på en klubb i New York och han frågade om jag ville gå ut och festa med honom på modeveckan. Och då tänkte jag att det kunde ju vara kul och så gjorde jag det.

Jag ska välja gymnasie nu till våren så vad gick du för gymnasie? När visste du vad du ville göra, alltså jobba med?
Jag gick på Östra Real och läste sam-sam. Jag visste nog aldrig riktigt vad jag ville göra. Jag ville skriva och göra något kreativt. Hade hört mycket bra om Berghs, sökte och kom in. Och så blev det så att jag började jobba med reklam helt enkelt.

hur gammal var du då du började blogga? och hur kom det sig att du liksom började just då?
jag började sommaren 2005. Här kan du läsa hela historien.

Första inlägget på bloggen.

hva er det fineste med å være i langdistanse-forhold? Og hva er det verste?
Det finaste är när jag träffar honom. Det värsta när jag inte gör det. Jag känner mig ensam ganska ofta.

hvor ser du deg selv om presis ett, to og tre år? ideelt sett:)
jag hoppas att mina ett-tre år inte skiljer sig särskilt mycket från hur de ser ut nu förutom att Ludvig bor med mig igen. Jag vill varken ha barn eller flytta härifran inom tre år!

Är det du som tar alla bilder i din blogg? om inte, vart kan man hitta dom?
jag tar alla bilder om inget annat är uppgett.

hur klarade du dig igenom skolan och jobbiga ämnen som du inte förstod någonting av men ändå ville ha bra betyg i när du var 14 år?
fråga lärare om du inte förstår och säg att du gör ditt bästa och verkligen vill ha bra betyg men inte hänger med. det är hans eller hennes uppgift att hjälpa dig om något känns knixigt.

och hur vet man vilka som är ens riktiga vänner?
när de får en att må bra och inte sårar en.

Hur har du och Elsa Billgren lärt känna varandra? Ni känns så olika, men samtidigt så lika. Jag blir nipprig!
Vara ex är bästa kompisar, så vi lärde känna varandra genom dem. Vi är nog ganska olika men har samma fäbless för en värld med guldkant och delar intresset av vin, mat och olika slags spel, gärna kombinerat.

Jag kommer ihåg att du en gång berättade att ni bor i samma hus som James Franco men att du inte har stött på honom i trappuppgången ännu. Har du träffat på honom än? Börjar bli bråttom nu ju!
Nej jag tror våra grannar ljög. Det är en omöjlighet att han bor i vårt skruttiga hus. Kanske gjorde han det någon gång för mkt mkt länge sen isåfall. Långt innan vi flyttade in i alla fall.

Vad sparar du till just nu? Sak/resa/dröm?
en sänggavel! Gud, vill ha en i järn, dör vad fint.

hej drömsäng.

And I was also wondering. You seem to be buying beautiful great brand, good quality clothes once in a while instead of buying a lot more from H&M or Zara for much cheaper prices. And your clothes also seem to match everything else in your wardrobe. It’s kind of an inspiration and I’m also kind of jealous that you can manage to do that. I was wondering if you could tell us something about your shopping habits
Oh thank you. I only like certain colors so it’s kind of easy to mix and match my wardrobe without me even thinking about it. About 90% of my clothes are in different shades of blue. I also have a trillion pair of short skirts, and shirts and top that go with them. My style is always in the same silhouette, high waisted and leggy and often a tighter top/shirt/sweater. I almost buy everything online. Mostly openingceremony.com and asos.com, but I also like barneys.com

Vad gör man när man inte kan bli av med ett ex och redan sagt ifrån tillräckligt många gånger?
Sluta svara.

Tänker du på engelska nuförtiden? eller är det alltid på svenska eller växlar det beroende på vilket land du är i?
Nej jag tänker alltid på svenska.

Sanda, jag har följt dig från att du tog dina flyttkartonger, tills att du nu hamnade i new york. Du verkar vara en helt underbar människa, men jag har en fråga. Hur svårt är det att få en lägenhet i NY? Jobb? Och hur känner du att du acklimatiserat dig? Känns NY mer som hemma än Sverige?
Oh tack! Och läs detta inlägg för svar om det! Angående vad som känns hemma eller inte så är ju Sverige mitt hem och kommer alltid vara, men New York är min älskare vid sidan av och förtillfället är vi stormförälskade.

Och så har jag en fråga också, hur ser din morgonrutin ut? Sminkar du dig varje dag? Och i så fall vad använder du för produkter?
Skrivit ett inlägg om det här. Och japp, sminkar mig varje dag.

Hur ser en matdag ut för dig,vardag och helg.
Du verkar ha bra matsmak och behöver lite inspiration.
Vardag: Frukost: 2 knäckebrod, ett med ost och ett med kaviar. Ett kokt ägg + te.
Lunch: Sallad eller omelett. Typ alltid en ostbaserad lunch. helst något med mozzarella.
Middag: Kanske majskolv med grönsaksbiffar eller någon slags soppa, gärna tomat.
Och en näve godis.
Helg: Eggs benedict/hamburgare/macaroni&cheese till frukost. Middag: pasta carbonara, pizza, skaldjurspasta eller något sånt. något extra kul i alla fall. Kolla i min kategori ’om mat’ vetja.

hur gör man när ens pojkvän är så himla svartsjuk att han inte ens vill att man ska vara med ens bästa vänner. men man bara inte kan göra slut för att man är så förbannat jävla kär i honom? det gör ju så ont i magen varje gång man berättar att idag ska jag vara med henne, mitt livs kärlek i kompisformat.
Acceptera inte detta! Träffa dem ändå. Låt aldrig någon kontrollera dig. ALDRIG. Detta är ett klassiskt beteende som på riktigt kan leda till att han blir våldsam. Du får inte låta honom bestämma över dig. Sätt tydliga regler, du är inte hans husdjur.

Har du någon gång funderat på att starta din egen klädlinje?
Jag skulle älska att göra det men jag kan varken sy eller rita. Jag har dock världens bästa idé (enligt mig själv) för ett klädmärke. Men den kan jag ju förstås inte berätta.

Får jag & en kompis sova skavfötters på din soffa i mars?
Nej det går inte för sig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
  • Vi hade med precis en sådan antik metallsäng på plåtning igår. Ett jäkla as att bära på, otymplig och tung, men sjukt fin när den var på plats med fluffiga täcken. När bilden är ”ute” ska jag skicka den till dig. Kram!

    kajsa 2011-11-04 19:49:58 http://www.aenigma.se
    Svara
  • jag tycker faktiskt inte att jag skrev sa drygt. bara rakt pa sak. och andra fragan var ju inget hanfullt skratt. tyckte mest att det var roligt att nagon missat vem jag ar ihop med eftersom jag har en tendens att skriva om honom ungefar jamt. och jag tycker heller inte att det ar sa konstigt om man inte vill att okanda manniskor ska bo pa en soffa. kram

    sandra 2011-11-04 19:32:34
    Svara
  • men hallå. sandra behöver inte vara världens lyckligaste och övertrevliga tjej om hon inte vill det. hon behöver inte vara någonting hon inte vill, faktiskt. jag tycker varken att hon svarar drygt eller otrevligt! det är ju väldigt personliga frågor, detta, och vissa av dem har hon svarat på så många gånger förut.

    äsch jag babblar, puss.

    emma 2011-11-04 16:09:48
    Svara
  • Åh Sandra, jag måste bara få berätta en grej. För snart en månad sedan fick jag äntligen ett jobb. Sa upp min lägenhet, packade ner mitt liv i kartonger och väskor och begav mig till Göteborg. Har ännu ingenstans att bo men det kommer lösa sig. Sover hos vänner här och där medan jag letar som en galning. Men jag vågade!

    Linda 2011-11-04 09:01:17 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Tycker du svarar lite trist, spec på andra frågan om Ludvig. Du sa ju själv att du hade en frågestund för att det var lätt att missa saker när det hände mycket nytt, ändå verkar du bli irriterad när folk frågar just frågor för att hänga med? det sätter en rätt otrevlig ton över hela frågestunden vilket gör det tråkigt och oinspirerande att läsa. Då får du hellre skippa frågestunderna för min del. Ha det bra!

    F 2011-11-03 17:57:15
    Svara
  • Så himla konstigt det känns att du verkar ha blivit… så kaxig.
    Jag tror det är lätt att bli dryg (nu menar jag inte sista frågan) och att man är duktig om man
    inte blir det som bloggare eller så fort man blir lite offentlig på något sätt…
    men ställ inte frågestunder om det är så jobbigt att svara. Eller hur känner du?

    Äsch, du är bäst.

    Anais 2011-11-03 17:24:56
    Svara
  • Wow, vilken bild du hittade på dig o mig! Kramar fr Pappa i Mariefred

    Svante Körlof 2011-11-03 12:50:38
    Svara
  • Du är så lik Calista Flockhart under Ally McBeal-tiden! Åh, poletten som har klistrat sig fast i min hals har äntligen trillat ned. Nu kan jag gå och lägga mig. God natt!

    Alexandra 2011-11-03 00:09:52 http://www.alexandraandersson.blogg.se
    Svara
  • Lisa: Ja, jag håller med dig!

    Men, det är okej att jag och en kompis kommer över på fredag va? Vi behöver nånstans att sova men jag känner ju typ dig, har läst allt om dig på nätet och googlat lite på dig någon gång..vet ju också hur du ser ut, så vi behöver inte ha igenkänningsbara kläder på oss. Jag hittar dig.

    =P

    Annan L 2011-11-02 23:30:11
    Svara
  • Sandra! Sandra! Sandra!
    Jag missade att fråga men jag undrar verkligen så himlans mycket!!
    Hur länge till tänker du och Ludvig ha ett distansförhållande? Känns som att jag går och håller andan med dej och saknar honom. Hur länge ska ni ha det såhär? Har han eller du några konkreta planer att flytta till den andra? Finns det ingen gren av företaget han jobbar på i NY?

    Massa kramar

    Linnea 2011-11-02 23:18:42
    Svara
  • haha ”sista svaret var lite väl drygt, du börjar väl inte sluta stå med fötterna på jorden?”. gud. hade du velat ha en främling sovandes på din soffa eller? get real.

    Sofia 2011-11-02 22:52:39
    Svara
  • Den där bilden på dig och Ludde…sanslöst fin!

    r 2011-11-02 22:30:54 http://ragnarsdottern.blogspot.com/
    Svara
  • Hej fina du. Missade frågestunden! Jag undrar verkligen vad du gjorde efter gymnasiumet. Var du ute och reste? I så fall var? Kan du berätta om dina erfarenheter osv? är himla nyfiken för jag ska själv snart ut och resa. Är livrädd samtidigt som jag är super pirrig och förväntansfull och peppad! Jätte tacksam för svar på denna fråga:) bästa bloggen!!

    sandra 2011-11-02 22:27:37
    Svara
  • Kul att läsa att din pappa bor i Marifred, jag bodde där tills jag var ungefär 16. Älskar den stan! (byn?) Älskar din blogg också, förresten.

    Johanna 2011-11-02 22:26:37
    Svara
  • Åh, så kul att läsa. Laga lite mer mat också, du verkar vara så påhittig med det ju.

    Maja 2011-11-02 20:52:37 http://mla-photography.blogspot.com/
    Svara
  • Bra svarat på svartsjuke pojkvänsfrågan! Det finns verkligen inte några ursäkter för ett sådant kontrollbeteende. Till dig som frågade: svartsjukan är ett resultat av din pojkväns problem och något som han måste ta itu med, inte ett resultat av något som du gör eller kan påverka genom att foga dig. Få honom att förstå att problemet är hans och gör det inte till ditt eget. Jag hejar på dig!

    Johanna 2011-11-02 20:50:01
    Svara
  • Du skriver ”Hej drömsäng!” och länkar till något men jag kommer bara till anthropologies startsida, är det sängen på bilden du länkar till eller någon annan säng? Blir så hemskt nyfiken! Jag är ute efter den perfekta sängen nämligen men hittar bara fula saker.

    emilia 2011-11-02 20:47:18 http://stiligaemilia.blogg.se
    Svara
  • Jag bor också i Mariefred! 😀

    Sara 2011-11-02 20:14:12 http://whenitcomesto.blogg.se
    Svara
  • blir du också trött när människor missförstår?

    kram!

    Mm 2011-11-02 20:09:12
    Svara
  • Hi Sandra!

    As always I really enjoy reading your answears.
    I recently moved to England by myself and you are a great inspiration to me because you have such a good time in NY and enjoy it very much. I came here alone so it’s a bit differen’t and I miss my friends soo much. Anyway, I would like to ask you for a favour.
    I really like the music lists that you make. Could you prepare a new one perfect for the autumn? I would really appreciate it!

    xx

    Anna 2011-11-02 20:01:28 http://highonmagic.tumblr.com
    Svara
  • Personen som skriver om sin svartsjuka pojkvän. Åh herre Gud, det är exakt så jag också har det. Däremot har jag svårt för att blanda mina olika vänner med varandra, liksom att min pojkvän skulle vara med dem.
    Det är något som jag vet att folk tänker på och kanske är jag helt galen som inte vill beblanda mina nära. Inte är jag eller spelar olika roller i de olika grupperna utan jag bara trivs så. Men jag börjar förstå att det kan såra de andra.

    Elsa 2011-11-02 20:00:52
    Svara
  • Jag tycker du svarade så bra på frågan om vad som känns som hemma. Jag och min familj har bott i en massa länder, och vi känner flera andra som också gjort det, och typ alla är överens om att även om man kan känna sig ganska hemma på alla platser man bor på, så är det viktigt att ändå hålla fast vid ett riktiga hemma. För om man känslomässigt överger det så är det jättesvårt att känna sig hemma där igen. Man kan bo och jobba och trivas varsomhelst i hela världen, men någonstans måste man ha en liten plats som bara och alltid är hemma. Ville bara säga det, att det var klokt svarat av dig att New York är din älskare vid sidan av! Tack för en fin blogg!

    L 2011-11-02 19:34:49
    Svara
  • Jag är så fruktansvärt nyfiken på hur du blev av med din väska? Vad hände?
    Jag och min kille höll nämligen på att bli av med våra väskor med pass, plånböcker, nycklar, mobiler, absolut allting(!), när vi var på väg till flygplatsen i Rom och jag kan fortfarande få lite ångest när jag tänker på att det kunde ha hänt. Kan bara tänka mig hur du måste ha mått…

    Sofi 2011-11-02 19:17:33
    Svara
  • Bra svar! =)

    Alexandra 2011-11-02 19:06:20 http://alexandrakjellman.webblogg.se
    Svara
  • haha, sista. <3 och tack för svaren ……… du inspirerar mig så. varje dag.

    Vicky 2011-11-02 18:52:39 http://vickys.se/
    Svara
  • Thank you! Liked it!

    Svara
  • åh frågan om hur du vågade flytta till NY högg tag i mig och jag blev alldeles tårögd. förstod att det nästan bara krävs mod för att flytta någon annanstans, byta jobb, gilla något nytt….
    kram

    anna 2011-11-02 17:45:05
    Svara
  • lisa: Haha, vad hade du svarat på en sån fråga då?

    hanna: instämmer!

    Maria 2011-11-02 17:21:50
    Svara
  • lisa – kanske ska klargora att personen som fragade var en man i trettioarsaldern.

    sandra 2011-11-02 17:05:14
    Svara
  • Jag tycker att sista svaret var mycket roligt och bra! Skulle inte heller vilja att någon okänd person som läst om mitt liv sov på min soffa. Haha

    hanna 2011-11-02 17:04:47
    Svara
  • sista svaret var lite väl drygt, du börjar väl inte sluta stå med fötterna på jorden?

    lisa 2011-11-02 16:49:58
    Svara
  • Vilken bra sammanställning! Jag tycker det är fint att du sminkar dig varje dag.

    Antonia at Swedish Love Affair 2011-11-02 16:30:10 http://www.swedishloveaffair.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!