Hej matbloggen, idag ska vi laga crêpes. Det här behöver du:
– Mjölk
– Mjöl
– Ägg
– Smör
– Vitlök
– Schalottenlök
– Crème fraîche
– Champinjoner
– Bacon
– Persilja
– Valnötter
– Ost av något slags, själv hade jag cheddar
Börja med att göra en helt vanlig pannkakssmet. Jag använde det här receptet.
Stek pannkakorna. Mina blev ganska bleka för brandalarmet gick igång hela tiden. Kom ihåg att steka på hög värme med mycket smör. De första blir lite knäppa men det gör inget. Man får in knycken efter ett tag.
När smeten är slut har du ett helt gäng med pannkakor.
Hacka champinjonerna i små små skivor.
Fräs bacon och lök i en kastrull med olivolja. Jag använde vegetariskt bacon men vanligt går lika bra. Lägg i champinjonerna sen och rör om och låt de mjukna till.
Häll i crème fraîche, valnötter (som du kan rosta någon minut vid sidan av i stekpannan innan om du vill) och persilja. Samt den hyvlade osten. Rör om och låt puttra nån minut eller två. Glöm inte att salta och peppra.
Rulla in i pannkakorna.
Ät upp! Garnera med persilja om du ska ta en flott bloggbild som inte blev så himla flott. Gott blev det iaf.
.
A recipe for crepes with mushroom and bacon. First, start by doing crepes after this recipe. Then let garlic and onion simmer in a pan with bacon. Add mushrooms and stir. After a couple of minutes, add cheddar cheese, sour cream and parsley and let it cook gently for a minute or two. Roll the sauce inside the pancakes and eat them up!
Det här måste jag testa i en vegetarisk variant! Tack!
hahaha, ”om du ska ta en flott bloggbild” :’) johodå, du lyckades utmärkt.
Ser vansinnigt gott ut!
Oj, vad trevligt att se vegetariska bacon. Men varför? Trodde det var militant köttätare!
Nä, men det ser väldigt gott ut .
nu blev jag hungrig! ser grymt gott ut!!
Så enkelt och gott 🙂 Vi äter alltid det när vi har idétorka. Blir lika mätta och belåtna varje gång!
I have never tried making crepes before but I think maybe I will now
gott gott! Men hur smakar amerikansk mjölk egentligen?
Det ser väldigt gott ut, jag ska gå och handla mat nu. Börjar bli hungrig efter jobbet.
Kram!
måste berätta en sak till förresten: jag har en crêpes-häll. en sådan där rund som finns på riktiga crêperier. det är lite coolt tycker jag. fick dem av mamma och pappa när min pojkvän och jag flyttade till Paris. de skjutsade ned den till vår minilägnhet där men vi använde den bara en enda gång. men när vi senare hade inflyttningskalas i sverige (ungefär 4 eller 5 månader efter att vi flyttade in) googlade vi fram ett franskt crêpes-recept och serverade skräddarsydda crêpes till alla som kom och hälsade på oss. först matiga och sedan med nutella. vi var omkring 20 pers i köket. det var himla fint!
Du är rolig och bra <3
Oh det där ser SUPERGOTT ut. Måste prova!
Crêpes är världens godaste typ. själv lagade jag omelett idag. med massor av spenat och ost. det var också väldigt gott! 🙂
Delicious xoxo
Härliga matbilder och kalas tips…blir sååååå sugen;) Kram
tack tack tack för receptet, jag älskar crepes!
Ser sykt godt ut!
det är gott att göra svampcrepes med philadelphiaost istället för creme fraiche också! ett tips bara. blir mycket mycket krämigt och härligt.
philadelphia är bra i så himla många olika crepes förresten, till exempel med pepparrot och lax också.
hej Sandra, fin den ovala bilden va. jag har en liten fråga. din gamla heder, finns den kvar någonstans så man kan spara den i sin inspirationsmapp? den va ju så himla fin!
Mums!
å vad rolig. jag brukar inte gilla pannkakor men crepes låter gott! nu vill jag laga det
Ser supergott ut!
Mums, gjorde det för någon dag sen. Riktigt gott!
Ser helt galet gott ut!
Låter supergott. Måste prövas.
Mums! =)
Älskar crepes speciellt på svartensgatan. Bravo som lagar själv. Ja pallar aldri pannkisarna…