fredagslistan.

Favorit…
plagg: just nu min jacka från opening ceremony. Den är lite för stor i armarna  och noppar och går sönder lite här och var, men den är i den perfekta längden och jag känner mig lite arg när jag har den på mig. jag gillar plagg man känner sig lite arg tillsammans med. Som om att man kan trycka upp alla sketchy killar som ropar efter en på gatan och bara VASARUSARU?

låt: Min favoritlåt just nu är Eliza Doolittle – Skinny Genes. Min favoritlåt alla tider är The Smiths – Unhappy Birthday. Så sorglig.

fik: mitt favoritfik i New York är McNally Jackson Books på Prince Street. En bokaffär och café kombinerat och man får ta med sig böcker från hyllorna och läsa. Och alla kakor har bokcitat på sina små skyltar.

klubb: min favoritklubb är hemmafesten. skulle välja vilken hemmafest som helst framför klubb. Mitt favoritklubb genom alla tider är Metropolis. Herregud och gudars skymning vad roligt jag har haft där. Hånglat bakom draperier och snott öl och lekt knäppa lekar med okända människor. Den stängde 2005 och låg på Riddarholmen i Stockholm.

En natt på mettan.

artist/band: Belle and Sebastian är nog mitt allra mest lyssnade band. Och Smiths.

man: Ludvig.

kvinna: Mamma.

djur: Vera och Milla.

inredning: Shabby Chic. Haha, nej jag skoja bara. Jag gillar när det är färgglatt och mycket bilder på djur. Och så gillar jag vitlackerade trägolv.

Jag hatar: Folk som tycker det är kul att hata och dra ner människor.  Därför kan jag ju i och för sig inte hata dem för då blir jag ju per definition dem, men jag tycker bara inte om skitsnackartypen som höjer sin status genom att trycka ner andra.

Jag älskar: Ludvig, spaghetti, min familj, vänner, kantareller samt nästan alla slags hundar.

Jag brinner för: alla fina förvirrade personer som mailar och hör av sig till mig. inte för att jag har några lösningar och svar alltid, men det känns bara så fint på något sätt. jag var själv så himla förvirrad när jag var 17 och vet lite hur det känns ibland.

Jag kan dö för: mina syskon.

Jag trodde aldrig: att jag skulle tjäna pengar. trodde jag skulle leva på minimum och vara svår och fattig och skriva saker ingen ville publicera. istället har jag ett aktiebolag och jobbar på reklambyrå i new york, känns fortfarande märkligt.

Jag vill tro: på att det ordnar sig för alla. någon gång i  alla fall.

Jag hoppas: att jag får stanna i New York i många år.

Svart/vitt
Fest/Hemmakväll
Fisk/kött
Bohemiskt/ljust o fräscht
alkohol/alkoholfritt
kladdkaka/morotskaka
chips/godis

Bästa…
ligget: det när man kommer hem från en fest och har haft så himla roligt och kvällen är inte slut och man brutalhånglar redan i hallen.
festivalen: emmaboda som tonåring. way out west nu.
bilden: älskar den här bilden pa mig och Ludvig från Paris. Vi passar så bra ihop på den tycker jag.

tidningsomslaget: det här är mitt favoritomslag alla tider. Elle UK april 2010.

skivan: 69 love songs av Magnetic Fields.
lägenheten: den nästa jag ska bo i! jag dör av längtan.
julen: när hela min familj firade jul i thailand och vi skildes åt på morgonen och gick ut på stan själva och hade sedan paketöppning på balkongen med allt vi köpt under dagen. alla fick en grej från alla för ungefär fem kronor styck. har aldrig blivit sa rörd över chipspåsar och tvålkoppar. sedan badade vi med en full jultomte i en pool.
sommaren: den 2008 när vi bodde några veckor i en lägenhet i Brooklyn och hittade på knappa grejer som att ro i Central park i matroshattar eller låtsas att Sebastian var 17 år en hel dag.

hösten: den 2007 när jag precis kommit hem efter tre månader i New York och jag hade äntligen kommit över mitt ex och det kändes som att Stockholm kunde bli vad som helst och allt var nytt.
resan: Samma som bästa sommaren.

När jag var 16 ville jag: Skriva som Linda Skugge och hångla med pojkar i svart hår och randiga tröjor.

jag som sexton.

När jag var 20 hade jag precis: blivit ihop med Tobias (som hade svartfärgat hår och randiga tröjor), pluggade på universitetet och hängde på klubben Metropolis och dansade varje fredag.

20 år.

När jag var 10 fick jag: reda på att min mamma var gravid med min lillebror Gustaf. Var så sjukt ledsen över det. Bara grät och grät. Det var som jag till slut fattade att mina föräldrar inte skulle bli ihop igen.

jag som tioåring med jack och mira.

När jag var 25 åkte jag: till New York, Marrakech, Berlin, London, Tokyo och Cannes. Bra år.

25 år på väg hem från en efterfest med lösögonfransarna på sned.

När jag var 30 ville jag: jag vet inte, inte där än. Men kanske vill jag ha en hund?
Jag kommer aldrig:
jag hoppas i alla fall att jag aldrig låter livet liksom vara, ser repriser på tv och går till ett jobb jag för länge sedan tröttnat på.
Jag kommer alltid: följa magkänslan och våga avsluta saker när de känns fel och tar ner mig. oavsett vad det handlar om. och alltid tacka ja till allt som känns roligt och bra och framförallt megaläskigt.

Listan snodd från Emelie.

.


Please read this list by clicking ”in english” below FAQ in the right frame.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
45kommentarer
  • åh jag bara älskar att du kan skriva en lång lista om fina och rörande och nostalgiska och vackra saker, men ändå klämma in bästa shabby chic-skämtet. det är nog därför jag gillar dig!

    Cajsa 2011-11-23 13:11:11 http://cajsa.wordpress.com
    Svara
  • Herregud när du skrev att din mamma var gravid med din lillebror trodde jag först att din mamma och lillebror hade haft sex och att din lillebror var pappa till barnet…men sen förstod jag! hehe…

    btw: fin lista!

    Nicole 2011-11-07 01:33:43
    Svara
  • Det här var en sån himla inspirerande och nostaligiskt inlägg Sandra. Nostalgiskt sådär så att jag började tänka på alla hångelkvällar och sena sjuttonårsnätter. Och inspirerande när du skrivit om platser du var på när du var tjugofem. Jag är tjugofem, åker snart till Thailand med pappa och mina syskon. Och om sju månader åker jag med min flickvän runt i Italien, Kroatien, Polen, och andra fina platser i Europa. <3

    Li 2011-11-06 22:46:55 http://lithesupercat.blogg.se
    Svara
  • en fantastisk lista och första frågan/svaret fick mig att le. kunde liksom se det framför mig, haah!

    nathalie 2011-11-06 15:50:22 http://captainexcellent.blogg.se
    Svara
  • men åh har du roligaste livet eller vad?? jag älskar dig, det här är ju helt fantastiskt!

    Isabelle 2011-11-06 13:15:10 http://isobelskareng.blogg.se
    Svara
  • Kul läsning! Dina listor brukar vara så intressanta o fina=)

    Gabriella 2011-11-05 21:26:51 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • Åh vilken perfekt lista. Jag tror jag snor den av dig och sätter upp på min blogg någon gång och skriver att den kommer från dig. Är det okej?

    rebecka 2011-11-05 20:54:11 http://whitewhales.blogg.se
    Svara
  • När jag läser det du skriver får jag liksom tillbaka peppen, känslan av att saker och ting löser sig tids nog. Så tack!

    katja 2011-11-05 15:54:44 http://katjasjoblom.blogg.se
    Svara
  • känns så himla bra att läsa sådana här saker och att det finns människor som vill dela med sig av sådant här. man får lite mer perspektiv på vad man själv tycker och tänker. livet alltså! peppen

    stina 2011-11-05 14:04:36
    Svara
  • Lovely post! 🙂 You really make a perfect match in that picture from Paris. That’s a very beautiful picture, btw. 🙂 And the pics from teenage years are always so nostalgic.

    I know some Swedish so I quite much understand your writings but the comments comes in English. :S

    Have a nice weekend, greetings from Helsinki.

    Kaisa 2011-11-05 13:35:59 http://sentimjourney.blogspot.com
    Svara
  • Hej Sandra! Det här är väldigt off topic men om jag minns rätt så fick du en bok med fotografier av hundar i photobooths…det är så att min födelesedag närmar sig och jag skulle väldigt gärna vilja ha den boken så jag tänkte om du kunde ge mig titeln på boken så att jag kan önska mig den och göra det lättare för mina kompisar att hitta den : ) Tack för en jättejättejättejättefin blogg! puss o kram.

    Jenny 2011-11-05 13:02:03
    Svara
  • Åh vad nöjd jag blir att det äntligen kom en dorky-face bild på dig, de kommer så sällan och sådana ger så himla mycket dimension till en person tycker jag 🙂

    Misha 2011-11-05 10:59:51 http://endlessnessego.blogspot.com
    Svara
  • Åh, kan inte du dela med dig av lite bilder och minnen ifrån emmabodafestivalen på den tiden du brukade åka dit? Jag var där i somras och det var ganska hemskt, helt pisseblött och kaos och vi missade alla bra banden, men jag kan ändå inte låta bli att erkänna, iallafall nu i efterhand, att jag nog är lite smygkär i emmaboda ändå. Jag vill åka dit nästa år igen.

    Sandra 2011-11-05 02:55:47
    Svara
  • ooooops, stulna öl? karma!!!

    georgie 2011-11-05 01:32:31
    Svara
  • Fin lista, man blir som tidigare nämnt väldigt pepp 🙂 Bilden på dig och Ludvig är fantastiskt fin och ni passar väldigt väldigt bra ihop på den bilden. Kram

    Linis 2011-11-05 00:01:58 http://linisflinis.blogspot.com
    Svara
  • Jag vill så hemskt gärna vara som din blogg. Det verkar så underbart.

    Johanna 2011-11-04 23:24:51 http://watchoutjoe.tumblr.com
    Svara
  • Jag tror jag måste införskaffa mig ett plagg som ger mig tillräckligt mycket attityd så jag kan trycka upp läbbiga män mot väggar. Känns som om det saknas i min garderob.

    Kuriosakabinett 2011-11-04 22:10:09 http://kuriosakabinett.blogg.se
    Svara
  • Jag älskar svaren på de sista två frågorna. Tyvärr är jag din raka motsats där men jag hoppas på att jag bättrar mig snart! Jag vill verkligen kunna svara exakt samma som du!

    Elina 2011-11-04 20:50:57
    Svara
  • I love Smiths’ Unhappy Birthday too! So much. Also, I love when you do these posts, very fun. 🙂

    Mary 2011-11-04 20:31:51 http://insidemyhideaway.blogspot.com/
    Svara
  • Jag vill vika ihop din blogg och stoppa den i min ficka så att jag alltid kan bära något fint med mig.

    Sofia 2011-11-04 18:59:50 http://lockigt.devote.se
    Svara
  • söt lista, söta foton! <3

    n 2011-11-04 18:14:41
    Svara
  • ÅH vad härliga bilder, gillar den bilden på dig och ludvig från paris, och sen den på du och din mamma! så härligt!

    Matilda 2011-11-04 17:06:15 http://maatildalindgren.blogg.se
    Svara
  • Vilket roligt inlägg 🙂

    Svara
  • haha åååh älskar bilden på dig och ludde där du tittar i kors. undrar vad du tänkte på då.

    mim 2011-11-04 16:23:40 http://saudade.ratata.fi
    Svara
  • Du svarar alltid så himla fint på sådana här listor!

    Alexandra 2011-11-04 15:34:44 http://alexandrakjellman.webblogg.se
    Svara
  • I absolutely love your blog, I reading it for over a year now!
    Your life seems so perfect to me, I just wanna be you 😀

    Diana 2011-11-04 15:16:17
    Svara
  • Sandra du är så imponerande när det gäller det här med att våga och att faktiskt göra saker. Det känns alltid så himla himla jobbigt när jag ska göra någonting helt nytt men det är ju oftast när man gör de där grejerna som man känner att man lever. Fin lista överhuvud taget! Fredagskramar

    Erica 2011-11-04 14:27:16 http://bambielux.blogg.se
    Svara
  • Blir så glad av att läsa din fiiiiina blogg. Det här inlägget bara höjde brahetsnivån på den här disiga fredagen! Woho! Kram!

    MOA 2011-11-04 14:22:36
    Svara
  • älskar dina listor

    Cajsa ♥ 2011-11-04 13:52:15
    Svara
  • Tack.

    Dzana 2011-11-04 13:25:15
    Svara
  • ”shabby chic nej jag skojade bara” hahaha. <3 dig

    Vicky 2011-11-04 13:21:50 http://vickys.se/
    Svara
  • underbar och givande läsning, verkligen! <3

    melwa 2011-11-04 12:49:36 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • Åh, blev helt förtjust över ditt favoritfik, böcker och fika, kan ju liksom inte bli bättre… jo, med trevligt sällskap förstås 🙂 Så himla kul med ett citat på varje liten kakskylt också – riktigt originellt.

    Och så bilden på dig och Ludvig i Paris, hela bilden ANDAS Paris och ja, ni passar så fint ihop. Ha nu en underbar fredag!

    HELENA MILTON 2011-11-04 12:35:42 http://frndrad-frvandlad-frdlad.blogspot.com
    Svara
  • Kul läsning! Jag har samlat ihop de bästa – i mitt tycke – bilderna du tagit sedan den dagen niotillfem-bloggen föddes. Spana gärna in här: http://karinforsman.weebly.com/foto.html

    Karin 2011-11-04 12:22:37
    Svara
  • ”Jag kommer aldrig: jag hoppas i alla fall att jag aldrig låter livet liksom vara, ser repriser på tv och går till ett jobb jag för länge sedan tröttnat på.

    Jag kommer alltid: följa magkänslan och våga avsluta saker när de känns fel och tar ner mig. oavsett vad det handlar om. och alltid tacka ja till allt som känns roligt och bra och framförallt megaläskigt.”

    Det är vad som gör dig så himla inspirerande. Tacktacktack åh du är bäst 😀

    MAJE 2011-11-04 11:55:19 http://majelund.devote.se
    Svara
  • inte igen inte igen inte igen
    vad fan ska jag göra? han tycker ju inte om mig så mycket som jag gillar honom
    och hur ska han någonsin se det.
    nu har jag kysst honom och det känns som att allt bara kommer vara förstört. vill verkligen INTE DET. helvete

    snurr 2011-11-04 11:16:13
    Svara
  • Ett av de bästa besluten för tillfället var att börja följa din blogg just när jag vågade flytta in hos en familj långt hemifrån som jag bara talat med på telefon någon gång. Din blogg fyller mig med en vacker kraft så att jag njuter av just denna resa och att leva så att allt som sker, sker för att jag vill det. Det är mitt liv och jag hoppas att hamna som du till slut, fast på mitt eget sätt. Jag har också alltid sett mig som den som faktiskt kommer hamna där och leva på existensminimum och inte alls kunna göra allt kul jag vill och allt som du inspirerar till. Men detta inlägg var hoppfyllt och därför var jag tvungen att skriva, jag vet inte ens om du ser detta men om du gör det så TACK. För dig.

    Ella - Au Pair i Tyskland 2011-11-04 11:11:14 http://www.ellaslyckokalla.blogspot.com
    Svara
  • åh älskade mettan! men stängde den inte 2005?

    Louise 2011-11-04 11:07:41
    Svara
  • ”Jag kommer alltid: följa magkänslan och våga avsluta saker när de känns fel och tar ner mig. oavsett vad det handlar om. och alltid tacka ja till allt som känns roligt och bra och framförallt megaläskigt.”

    Det där ska jag förbaske mig bära med mig hela livet, precis så ska det vara!
    Du är en stor inspirationskälla och ger mig lite hopp om livet sådär. Kan läsa igenom din blogg en hel dag och bara mysa ner mig. Du är som en vacker film liksom.
    Vilket är lite lustigt för jag är inte alls lik dig, jag har alltid varit JÄVLA TUFF, förstår du. Klipper av mig håret, töjningar, och har såndäringa tuffa VASARU-jackor. Precis så.
    Men har ändrat mig och försöker väl få lite perspektiv på vem jag är och vad jag gillar. Och jag gillar din vardag, vad du har gjort med ditt liv. Du inspirerar så förbannat mycket.

    Det bästa på dagen kan ibland vara att lyssna på en av dina spotifylistor och sminka mig, jag kommer in i en annan värld och bär med mig den varje dag i bröstet. lite som en dagdröm. jag är bäst på att dagdrömma.

    OCH jag älskar låten animal crackers med melanie, jag hittade den på en av dina listor. Jag spelar sönder den och min pojkvän skakade först på huvudet, sen blev han irriterad, sen blev han arg, sen så mjuknade han och så sätter han på den låten när jag är lite nere. Då gapskrattar vi tillsammans.

    Vad långt det blev. var inte meningen. förlåt om det gör dig obekväm men du är så bra Sandra!

    Julia 2011-11-04 10:48:47
    Svara
  • jag älskar bilden på dig och ludvig, inte den från paris (eller jo okej den också) men mest den som ligger lite högre upp i inlägget; den där ludvig är superhandsome och du gör en liten knäpp min i hörnet. DEN bilden älskar jag 🙂

    majse 2011-11-04 10:45:25 http://majses.blogspot.com
    Svara
  • så underbar och peppande läsning, som så ofta. och tack för tipset om McNally Jackson Books. om, låt mig se, sjutton (!) dagar är jag i New York så det kommer alldeles förträffligt lägligt. ska se till att försöka kolla upp det.

    lovisa/polichinelle 2011-11-04 10:29:52 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • du är så söt! vet inte varför jag vill berätta detta för just dig men jag vill det ändå. jag brukar inte känna mig särskilt snygg eller speciell, men igår när alla mina fina vänner och jag var ute och dansade, drack billig öl och pusskramades drog en kille som jag log lite åt sekunden innan iväg mig och bjöd mig på öl och när vi satt och pratade avbröt han mig plötsligt och kysste mig. Jag blev så glad att jag kysste han tillbaka och då slog han huvudet i väggen men det gjorde inte så mycket för han tyckte jag var söt ändå. Han tog mitt nummer och vill träffas idag. Är lite nervös.. snygga killar brukar inte ragga upp mig. Haha

    amanda 2011-11-04 10:06:17 http://amandarydstern.webs.com
    Svara
  • Åh. Jag känner också så som du gjorde, att jag nog aldrig kommer att tjäna pengar. Vi får se på det när jag är färdig med skolan om ett par, tre år. Puss.

    Helena Sofia 2011-11-04 09:53:23 http://helenaspotpurri.blogg.se
    Svara
  • Kul lista. Älskar bilden på dig och Ludde, ni är så fina ihop.

    Stockholm Syndromet 2011-11-04 09:48:16 http://syndromstockholm.blogg.se/
    Svara
  • en av de finaste frågelistorna jag sett. man blir liksom peppad.

    sofia 2011-11-04 09:43:08 http://lepetitchien.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!