q&a. part two.


En frågestund del två kommer lastat!

Kan du, en gång för alla, förklara vad du jobbar med? Gärna på mellanstadie-nivå så att man förstår exakt vad det går ut på.
Jag är copywriter på en reklambyrå vilket är en kreatör med huvudansvaret för texten. Där det behövs text som ska skrivas, då skriver copywritern den. Det kan vara allt från reklamfilmsmanus, presentation för kunden eller bara att man skriver ner idén och presenterar den för sin CD (creative director dvs kreativ chef). Art Directorn har huvudansvaret för formen, men annars jobbar en copywriter och en art director likadant. Ska försöka förklara på mellanstadienivå hur man jobbar:
Som kreatör jobbar man på en reklambyrå (man kan vara frilans också men vi hoppar den biten nu). Reklambyrån har ett gäng olika konton som man gör kommunikationen för. Till exempel min reklambyrå gör reklamen för Nike, Target och Heineken och ett gäng till varumärken. Jag som kreatör jobbar med ungefär tre varumärken/kunder åt gången. Kunden kommer till reklambyrån och säger att de till exempel vill ha fler som köper deras produkt i New York, eller att de behöver en vårkampanj för 2012. Sen jobbar reklambyrån och kunden tillsammans ut en slags plan om hur man ska göra, vilka målgruppen är, vad tonaliteten ska vara och vilken budget kampanjen ska ha. Kreatörerna (dvs jag och Nina) får sedan planen kortfattat på ett papper, det kallas en brief. Vi ska sedan komma på vilken kommunikation som bäst passar det som kunden vill uppnå. Det kan vara allt från ett event utomhus, till en mobilapp, eller en facebook-idé, ett tv-program, eller en vanlig reklamfilm och annonser. Det är ofta relativt fritt, i alla fall till en början. Man försöker tänka så att alla kanaler man använder ska binda ihop idén och det ska inte spreta för mycket. Jag och Nina, som jobbar ihop som ett kreativt team (på reklambyraer jobbar man alltid två och två för att det är enklare att bolla idéer med varandra istället for att sitta själv), hittar på ungefär 30-40 kampanjidéer på ungefär 2 veckor. Vi har hela tiden avstämningsmöten med vår CD som säger ”bra, jobba mer med det där” eller ”glöm inte att tänka ur det här perspektivet också”. Nar det är några dagar kvar till presentationen kopplar man på ett designteam på byrån som tillsammans med kreatörerna skissar ut idéerna, mycket enkla skisser. Man gör en presentation på runt 30 sidor med strategi bakom varför man just valt denna idé, hur folk ska tänka när de ser reklamen etc. Jag och Nina försöker alltid göra reklam som folk ska tycka om och vilja engagera sig i. Reklam ska inte störa.  Man presenterar ungefär 2-3 kampanjidéer för kunden. Sedan går det en vecka eller tre och så väntar man på att kunden presenterar vidare upp i företaget och så kommer de tillbaka och tycker till. De brukar tycka till ganska mycket och här är det vanligt att en övertalningsfas börjar, för kunden kan ibland inte så mycket om reklam och vill helst se en annons eller en reklamfilm, vilket kanske inte är den bästa lösningen alla gånger. Om man har riktigt tur går man i produktion och får göra ut sin kampanj ganska snart. Då börjar en rolig period när man får välja illustratörer, tekniknördar eller spännande regissörer beroende på vad man har hittat på. Och sedan när kampanjen är ute börjar allt om med nya uppdrag, igen och igen.

Du har nämnt någon gång att man jobbar i “kreativa par”, som du o Nina, och att ni anställdes för att jobba tillsammans. Det kanske är en missuppfattning  Vad händer om ni vill gå skilda vägar? Om nån av er vill söka sig vidare eller flytta hem? Kan man söka sig till reklambyråer själv eller är det lättare att få jobbet om man kommer i ett paket om två? ;D
Om vi går skilda vägar får vi lösa det då. Det stämmer att det är enklare att söka jobb i New York som ett team, men det finns folk som även söker själva.

något oviktigt jag tänkt på: är du en sådan som sköter dina skor (och i så fall hur?) eller struntar du i allt vad skokräm och putsning heter?
Jag impregnerar och klackar och sular och sådant när jag har köpt dem, och sedan försöker jag komma ihåg att impregnera om dem någon gång varannan månad eller så.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uDHEWlic-o0[/youtube] en video jag gjorde for två och ett halvt år sedan om min skosamling.

om du fick förändra tre saker i världen allabums, vad skulle de då vara?
ingen fattigdom, jämlikhet mellan könen och en bra miljö igen. det vore ju något det.

Hur kommer du gora med ditt visum? Aka over till Kanada eller forsoka fa ett nar du aker over till Mexiko? Och vad ar ditt basta skonhetstips?
Jag åker till Kanada om en vecka för att styra upp det.

Din blogg er min absolutte favoritt, og jeg har lest lenge, lenge. Men det er en ting jeg har vært nysgjerrig på; Hvordan ble egentlig du og Ludvig kjent? Jeg vet dere møttes på en fest, var nesten naboer og iblant tok en røyk og prat sammen etter det. Men hvem var deres felles venner, siden dere endte opp på den samme festen? Og husker du han fra dere var på samme fest mange år i forveien?
Joakim är var gemensamma vän! Joakim var ju min allraste bästa van i många år och det var också den festen som jag och Ludde var på (utan att prata med varandra) många år i förväg. Jag vet faktiskt inte hur Ludvig och Joakim känner varandra, jag hängde aldrig med dom ihop.

En bild jag hittade i mitt fotoalbum på Ludvig långt innan vi blivit ihop.

Eller har du något annat jobb som du drömmer om?
Ta ledigt i några månader, flytta till Tokyo och skriva. Det tänker jag göra någon dag.

Och, var köpet du ditt läppstift?
På flygplatsens tax-free. Eller på Sephora eller Mac. Men mest på tax-free.

Har du några tips om hur man kan börja skriva bättre? Typ några skrivknep
Skriv om skriv om skriv om. En text kan alltid jobbas med tänker jag. Och använd inga trötta metaforer som ”hennes hår lyser som solen”. Och skriv om saker du kan, det har jag märkt är mycket lättare. Att skriva om ett äktenskap med barn skulle vara svårt for mig i och med att jag aldrig varit gift eller haft barn eller så.

Hur gör man när man bara vill krypa in i ett hål och dö för att hela bröstet är som ett svart hål? Mina föräldrar har bestämt att dom inte ska vara ihop längre nämligen, och det är sån jävla fucking skit alltihop, som en infekterad tumör under revbenen.
Föräldrar som skiljer sig är en himla sorglig sak, men man får inte glömma att de också är människor som kanske inte vill vara tillsammans med någon de inte är kära i längre. Tänk på att det är såklart jobbigt nu men det kommer bli bättre sen, annars hade de bara varit olyckliga ihop, och det är ju ännu sorgligare.

Hur länge har du tänkt stanna i nyc, och har du och ludvig några planer på att flytta ihop snart?
Nu vill jag aldrig åka hem, men den känslan kan ju förändras så jag vet inte. Har visum i tre år så vi får se. Jag tycker att Ludvig ska flytta hit till mig. Vi får se hur det blir.

såhär va; jag ska åka till los angeles nån vecka nästa sommar är det planerat och jag har lite frågor, det här kan du ju göra till en los angeles guide eller nått (obs bloggtips) 1. jag ska flyga mellan new york och LA, hur är det billigast att flyga?
Det är olika. Sök på cheapflights.com de datumen du ska åka. Jag flyger gärna Virgin America om jag kan. ÄLSKAR dom.

2. vart vill man bo i LA? ska hyra en lägenhet, men har inte riktigt koll på i vilken stadsdel? Silver lake?
Silver lake är himla trevligt. Har inte så mycket koll på stadsdelarna tyvärr. Downtown är ganska deppigt i alla fall.

3. måste man hyra bil? är kollektivtrafiken verkligen så usel?
Ja. Du måste hyra bil.

4. vad är hippt och trendigt och vad borde man göra?
Kolla i kategorin ”om resor” så kan du ser vad jag och Ludvig hittar på. Har skrivit vad alla ställen vi går till heter, och ofta länkat så man lätt kan kolla upp dem om man blir sugen. Jag lovar att göra en Los Angeles-guide någon gång, känns bara inte riktigt som jag kan tillräckligt mycket än!

Jag undrar om dina vänner med söte bebisen Morris har en blogg? De verkar vara en så himla fin familj. Och sedan undrar jag om du någonsin längtar efter barn? Tack för en jättefin blogg!
Sebastian och Matilda har ingen blogg tillsammans men Matilda har en blogg tillsammans med Stefan som uppdateras ibland och är världens knarkigaste. Här hittar du den.

Matilda och Sebastian.

Är du vän med Fiona Fitzpatrick? Isånafall umgås ni mycket och hur träffades ni?
Nej, men Ludvig känner henne.

Hej! Du har lagt upp bilder på din blogg från när du är liten och då har du två bröder, men när du skriver om din familj i nutid nämner du bara Jack, din bonussyster och att du har en till lillebror. Vad har hänt med den andra brorn? Jag undrar också om din bonussyster (har glömt hennes namn) bodde med dig hela tiden när ni var tonåringar? Hur stor åldersskillnad är det mellan er, hade/har ni några gemensamma vänner?
Hej vilken koll du har! Jag har en storebror som heter Rickard som är på min pappas sida. Vi har inte samma mamma och i och med att jag inte träffar min pappa så mycket ser jag inte min storebror så mycket heller. Han är trettio år och himla gullig. Min bonussyster Mira är 6 år yngre än mig så när jag var tonåring var hon en liten skrutt, så vi har aldrig hängt i samma gäng.

jag och mina bröder Jack och Rickard.

annars undrar jag vad du tycker om alla människor som kommenterar händlser ur sitt liv till dig för att de “bara tyckte du skulle veta” och har dig som nånslags fejkstorasyster eller liknande att berätta allt för? fast. det var väl ingen såndära jagharintefattat-fråga. eller jo, för jag FATTAR verkligen inte varför de gör så eller hur de tänker när de skriver “oh jag förlorade oskulden till världens finaste inatt, ville bara berätta för dig”. varför liksom? men. det kanske inte du kan svara på. om nån som gör så läser detta kan ni gärna svara. pusselipuss!
jag älskar att kommentarsfältet här fungerar så. jag vet inte hur många gånger jag känner att jag skulle skriva av mig någonstans när något fint har hänt. kan verkligen förstå människor som känner likadant.

Jag har funderat på hur du tycker det känns att jobba på ett engelsk talande jobb? Förstår du allt alla på jobbet säger och så? Och hur presenterar du ditt arbete liksom?  och juste hur blir du när du är nervös?
Det var läskigt i början men nu känns det helt normalt! Jag förstår vad alla säger på jobbet men i början tyckte jag att de pratade helt sjukt fort. Det kan ju såklart hända att jag missar saker men då får jag väl fråga. Jag presenterar på engelska och så, man blir lite bättre hela tiden. När jag blir nervös börjar jag staka mig på orden och det händer att jag rodnar och svettas brutalt.

Hur bra engelska pratar du, och hur väl bör man tala när om man flyttar dit?
Jag är helt ok. En trea av fem kanske. Man lär sig varje dag, finns ingen regel hur väl man ska tala, det ordnar sig alltid.

-Var i Stockholm har du bott?
Uppväxt på Ostermalm och flyttade till Vasastan på senare år.

-Hur gammal var du och varför började du att röka?
Jag var 16 år. Började feströka som 15åring.

16 år med min kompis Johan aka Luggen.

-hur många relationer har du haft i ditt liv?
2. Tobias som jag var ihop med i 3 och ett halvt år, och sedan Ludvig.

-Hur skulle du beskriva din klädstil?
mörkblått sextiotal med en nypa nittiotal.

-Vad för slags musik gillar du?
Northern soul och indiepop. Kolla i kategorin ”om musik” för mina spellistor.

-Var i New York bor du?
Lower East Side. Men flyttar snart därifrån.

-Har du kvar de vänner du haft i grundskolan och gymnasiet, i så fall, hur stor andel är de av den nuvarande skaran?
Ea, Jonna och Joakim är kvar. Och sedan en del som jag fortfarande tycker om såklart, men inte umgås med.

-Dricker du mjölk eller vatten?
Vatten till alla måltider utom vardagsmiddag hemma. Då dricker jag mjölk.

-Hur gamla är dina föräldrar?
De är födda 1956.

min mamma och pappa.

-Har du några syskon?
Ja, många.

-Måste man dricka och röka som tonåring? (snälla skriv inte “Nej det är klart, du bestämmer själv över ditt liv,” det säger alla)
Haha. Men det måste man verkligen inte. Får ganska många mail av tjejer som inte dricker och har ångest över det. Du är inte den enda! Det finns ju massa andra grejer att göra än att bli full. Fika, kolla på film, festa utan alkohol + andra saker som du kan göra som just du är intresserad av.

-Har du några “Bästa” eller i alla fall “Närmare” vänner?
Michelle ser jag som en av mina allraste närmsta vänner för henne skulle jag kunna säga allt till. Och många fler är himla viktiga men vill inte göra en lista för då får jag ångest över att jag missar någon.

-Bodde även Ludvig i Stockholm tidigare eller hade han flyttat dit?
Nej han är uppväxt i Stockholm.

ludde som 14-åring. alltså så himla gullig och tonårig.

Jag bara kom att tänka på detta när jag stod på ICA innan… finns det julmust i USA?
Kanske på IKEA?

Om man vid 21 års ålder aldrig haft en pojkvän, egentligen aldrig varit i närheten av det och börjar tappa allt hopp om kärleken vad ska man göra då? Jag vill ju!
Det kommer! Istället för att ha ångest och gå runt och vänta, ha roligt tills vidare istället! Hångla mycket!

Jag var i New York förra veckan på bröllopsresa. Vi gick omkring i Lower East och Nolita och jag undrade var du bodde. Var kommer du att bo nu när du och Nina flyttar isär?
Bor på Lower East Side! Precis vid restaurangen Schillers.  Jag ska flytta till West Village. Mer om det en annan dag, är oerhört pepp.

Sedan funderade jag på det här med underkläder. Du verkar gilla Agent provocateur och har några gånger fått riktigt fina underkläder i present som du visat. Tycker du att det är viktigt? Jag själv känner ofta att det inte riktigt är värd det men jag borde nog ändra åsikt tror jag!
Viktigt och viktigt är det väl inte. Jag gillar vackra saker och får lyckokänslor av att köpa och ha på mig vackra underkläder.

vilket är ditt finaste citat. och finaste mening i en låt
Mitt finaste citat är från Stig Dagerman: ”Att någon skulle sova naken med den vi älskar förmår vi inte föreställa oss.” Så hjärtskärande. Min finaste mening i en låt är ”I can’t really breathe but I feel lighter” från Magnetic Fields låt A Pretty Girl. Så självklar beskrivning om kärlek.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
51kommentarer
  • […] och hade älskat att få läsa om din bild av det. kram Har skrivit om det en massa gånger. Här och här till […]

    answers to past week’s comments. part 1. | Niotillfem 2013-11-19 16:14:29 http://rodeo.net/niotillfem/2013/11/answers-to-past-weeks-comments-part-1-2/
    Svara
  • till dig som är 21 och snart ger upp hoppet: jag var likadan! lika gammal, aldrig haft pojkvän och nu har jag mött den sötaste finaste och snällaste i hela galaxen. hade aldrig trott det skulle hända.
    ge inte upp, gräv inte ner dej, bara tänk hur bra du är och ha kul i mellantiden. 🙂

    mina 2011-11-13 17:03:13
    Svara
  • Very interesting! Thanks a lot!

    Svara
  • Älskar din fisk t.shirt. tyvärr såldes den aldrig på Top Shop sverige trots att jag var in några rundor endast för den. .

    sara 2011-11-12 15:30:21 http://boywitharabstrap.blogg.se/
    Svara
  • det där citatet, åh vad det träffar rätt.

    karolina 2011-11-11 22:30:45
    Svara
  • Åh jag är så himla avundsjuk och taggad på att du flyttar till Greenwich Village.
    Det finns ingenstans i hela norra USA jag hellre skulle vilja bo än där, med tanke på dess historia. Fast allra helst skulle jag väl velat hänga där för en sisådär femtio år sedan, med Bob Dylan och Allen Ginsberg. Glöm inte att låtsas vara mitt i femtio- sextio- eller sjuttiotalet, på väg för att hänga med beatniksen och jazzmusikerna, någon gång när du går genom Washington Square.

    Juliet 2011-11-11 12:32:31
    Svara
  • asså den skivan är ju skitkass

    moa 2011-11-11 10:08:47
    Svara
  • Konstigt nog så vill man faktiskt dela med sig av sina händelser till dig. Kanske för att du ger intrycket av att du blir glad och bryr dig för även småsaker.
    Så därför vill jag berätta för dig idag att jag har fått en klassisk, dammig skrivmaskin som låter precis som dom ska låta! Det gjorde verkligen min dag.
    Nu kan jag skriva ner alla galna idéer jag har, direkt på papper. Helt galet underbart.

    Isabella 2011-11-10 23:57:09 http://hallonhjaertan.blogspot.com/
    Svara
  • Hej alldeles otroligt vackra Sandra!
    Undrar bara en sak, hur nära vän är du med Nina egentligen? Är himla nyfiken!

    Emilia 2011-11-10 21:50:41
    Svara
  • Hur tånker du kring faktumet att du jobbar med reklam, många gånger med företag som hetsar, hetsar efter mer konsumtion?

    Amanda 2011-11-10 21:13:33
    Svara
  • När min morfar gick bort så citerade min mormor den sista meningen i en dikt av Dan Andersson ” När du ej mera är, vad rör mig alla grönskande dalar?”
    Så fint.

    jennie 2011-11-10 16:08:13
    Svara
  • vill bara säga att både citatet och texten från låten var bland det finaste jag läst. hejhej!

    amanda 2011-11-10 14:51:06 http://www.baraibland.blogspot.com
    Svara
  • Tack för en fin blogg. Kreativ och välskriven. Jag älskar hur du blandar bilder med olika filter, från olika appar, olika tekniker. Det blir så skönt ostrukturerat mitt i allt det strukturerade. Tycker om.

    Fröken Öquist 2011-11-10 14:10:20 http://www.nomin.nu
    Svara
  • Måste bara säga igen (har sagt det förut) att din blogg är så satans fin. Bästa sortens vardagseskapism innan man måste skriva pm och lära sig söka i juridiska databaser. Din inlägg får mig alltid glad, oavsett. Det är en väldigt bra sak vet du. Har inget annat att säga men jag tycker att det är viktigt med komplimanger även till de som redan får många, så länge man gör något bra och din blogg är ju helt extraordinär, så här får du en nätpuss från kalla Stockholm. Puss!

    Amanda 2011-11-10 14:07:18
    Svara
  • Wow. Vilket otroligt liv. 🙂

    Justina 2011-11-10 13:57:20 http://justineeiscalling.blogspot.com
    Svara
  • Stig Dagerman citat- så fruktansvärt. bra. och sant och hemskt och ja, hjärtskärande..

    Josefine Laul 2011-11-10 13:54:57 http://josefinelaul.blogspot.com
    Svara
  • Tycker ditt jobb verkar så himla roligt!

    Linda 2011-11-10 13:30:41 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Dock, sådant som får mig att kristalliseras och bara vilja rasa ihop.
    När man ser bilder på killen man älskade, tillsammans med vännen som sårade en, och man inser att ma ninte är över honom än. Så.jävla.ont.

    Nova 2011-11-10 13:16:21
    Svara
  • hur svårt ska det vara för mig att fatta att ingen vill ha killen jag villa ha mer än jag själv. så jag behöver inte sitta som en liten fjant och glo saker inte har att göra med som en sjuk stalker. men nej för fan,. skylla på andra, kopiera, och glo på konton utan mening det ska jag tydligen fortsätta med. fast INGEN vill ha min kille, det spelar ingen roll. jag skulle kunna lämna internet en månad kommer inte förändras.. jag kanske skulle inse det. finns ingen konkurrens…. bara att köra på.

    mvh
    /Lina och inget annat namn passar här.

    lina 2011-11-10 12:58:18
    Svara
  • så himla fin och givande läsning. 🙂

    melwa 2011-11-10 11:23:03 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • Hej! Jag har kärleksproblem.. Eller det är en kille jag spelar med i ett band, jag sjunger, han spelar piano. Jag har bara svårt att visa att jag gillar honom, ställa frågor och sådär. Han verkar vara lite intresserad och ställer frågor och ler som sjutton men jag har svårt med att gensvara det som jag verkligen borde göra. Jag är en ganska blyg tjej vilket kan vara lite problem. Men han är så söt och jag gillar verkligen honom men har aldrig haft en pojkvän så jag är ju lite oerfaren hur man tar det vidare liksom (jag är snart 17). Vad ska jag göra? Kraam, Älskar din blogg 🙂

    Lilli 2011-11-10 09:16:22
    Svara
  • Varför är virgin america så himla fint? <3

    patricia 2011-11-10 03:36:37
    Svara
  • håller med om att ditt jobb verkar kul. himla trevlig läsning med!

    Lisa 2011-11-10 00:50:24 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • Åh apropå citatet, kärlek och fint och sådant, har du sett det senaste Glee-avsnittet? First Time. Jag höll på att spricka av finhet där i slutet.

    Rebecka 2011-11-10 00:34:05 http://rebeckabanck.blogspot.com
    Svara
  • Hej.
    Tänkte bara att du skulle få veta att jag har länken till din blogg i min Må bra – kategori.
    Det är helt enkelt vad den får mig att göra!

    Johanna 2011-11-09 23:58:45
    Svara
  • Hej.
    Tänkte bara att du skulle få veta att jag har länken till din blogg i min Må bra – kategori.
    Det är helt enkelt vad den gör!

    Johanna 2011-11-09 23:58:07
    Svara
  • ”mörkblått sextiotal med en nypa nittiotal.” det var en fin beskrivning det. och förresten så vill jag ha precis en sådan bra skosamling som du har. puss.

    Helena Sofia 2011-11-09 23:39:48 http://helenaspotpurri.blogg.se
    Svara
  • vad ha rhänt med dig och Natalie, är ni inte vänner längre? För hon bor väl också i NYC?

    anni 2011-11-09 23:30:09
    Svara
  • åh gud vilket underbart och samtidigt sjukt sorgligt och sant citat. :c

    rebecka 2011-11-09 23:04:51 http://whitewhales.blogg.se
    Svara
  • Ditt jobb verkar fantastiskt roligt!!

    Alina 2011-11-09 22:58:49 http://gretalina.blogg.se
    Svara
  • Hei Sandra, jeg ble så glad når du skrev det om å kommentere med fine ting som har hent en, for det er en så veldig fin ting som hendte meg i forigårs men som jeg ikke kan fortelle til noen enda: Jeg er gravid! Kjæresten min og jeg er så fryktelig lykkelige!

    Anne-Thea Haavind 2011-11-09 22:24:01
    Svara
  • Saker som har varit fina under November, hittills:

    Att lyssna på Girls en hel kväll och prata om både oviktigt och sådant man inte allt för ofta pratar om, men som känns så himla viktigt. Och man sitter ute på balkongen fastän det är kallt som sjutton, men tänker att kylan är värd för att man får sitta i en sluten ring med människor man älskar och tänker att ”det här är de finaste vännerna som finns”.

    Hur man köper en ny kjol och en ny röd basker fast man egentligen inte har råd, men de är så himla himla fina. Och sen får man flera komplimanger och rodnar ändå ned till tårna.

    Bli skutsad på en cykel av en av sina närmsta vänner och han tar en omväg för att han promt vill visa märkerna han ritat in ovanför lekplatsen som leder ut från ens bostadsområde.

    Att få en bunt fotografier från en fotoautomat från han som ska åka och resa i ett år, och man lägger i hemlighet ned ett av dem i innerfickan på jackan.

    När man ligger tätt intill någon och vet att han är vaken och vet att han vet att man själv är vaken, och han drar linjer över hela ens kropp med fingrarna.
    (och det känns som att jag kommer leva på detta vintern ut)

    Nova 2011-11-09 22:07:41
    Svara
  • ”Att någon skulle sova naken med den vi älskar förmår vi inte föreställa oss”

    två djupa andetag ifrån att börja hetsgråta & jag kastades ett år tillbaka i tiden & vill inte ens föreställa mig att bli kär & sen inte kär igen

    julia 2011-11-09 22:04:56 http://ohhboy.blogg.se
    Svara
  • Jo jag tror inte dom har julmust på IKEA men dom har glögg och pepparkakor och pepparkakor-hus och mandlar och russin. Ja det er nog iaf det dom har på IKEA i Frankrike men det kan jo dog variera tänker jag. jag drar alltid till IKEA i december for att köpa skandinaviska julsakor, alltså dom här fransmän fattar ju inte hur man firar jul.

    Anja i Frankrike 2011-11-09 21:48:33 http://anjastensrud.blogg.no
    Svara
  • När ska du flytta? Vart hamnar du då?

    Caroline - wwwaddell.com 2011-11-09 21:13:07 http://wwwaddell.com
    Svara
  • Den där Stefan du har hängt med ett tag, blond och så, är han singel? Gillar han tjejer?
    Jag har funderat över det ett tag nu. Så jävlarns snygg alltså!

    Anna 2011-11-09 20:58:54
    Svara
  • Yes det finns faktiskt svensk julmat på ikea, skyyynda om du vill ha 🙂

    anna 2011-11-09 20:51:31 http://annamathisen.blogg.se
    Svara
  • älskar att läsa dina svar!

    kaneli 2011-11-09 19:34:14 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • Vill bara säga att jag tycker din vän Michelle verkar vara världens sötaste.

    Sofia 2011-11-09 19:12:21
    Svara
  • Hej. Du och Ludde är med på unicornhurricane.tumblr.com. Igen 🙂

    Josefine 2011-11-09 18:43:38
    Svara
  • haha folk alltså. julmustfrågan! <3

    Vicky 2011-11-09 18:34:58 http://vickys.se/
    Svara
  • Blev plötsligt nyfiken på var Nathalie tagit vägen, umgås ni inte så mycket längre? Tyckte alltid hon var så himla tjusig!

    Ebba 2011-11-09 18:17:27
    Svara
  • Alltså hej Sandra. Du är helt underbar, din blogg är helt jäkla fantastisk. Jag vill tacka tacka och åter tacka för den inspiration du ger mig, helt galet.

    Eftersom du bor i New York, vet du någon bra fotoskola där? Jag vet nog att det finns någon bra men google och allt sånt förvirrar mig. Vore nämligen en dröm att få plugga det jag älskar i New York!

    Och snälla lova mig en sak – sluta ALDRIG blogga!! Puss

    Rebecka 2011-11-09 18:15:09 http://rebbey.spotlife.se
    Svara
  • åh jag älskar också det magnetic-citatet! har gått omkring och tänkt på det i en vecka nu, i och med att jag har lunginflammation och inte ätit på en himlans massa dagar. I can’t really breaath but I feel lighteeer. fast ja, det ska väl handla om kärlek egentligen. Men för mig handlar den mest om lunginflammation. Just nu. I alla fall.

    puss + pop!

    pamela 2011-11-09 18:09:19 http://www.pamcakes.blogg.se
    Svara
  • Åh. Men du. Skulle du inte kunna visa lite reklamer du gjort? Eller får man inte göra så? Vet ju att du har gjort en reklam för Treo men vill se mer!

    Maja 2011-11-09 18:08:51 http://mla-photography.blogspot.com/
    Svara
  • Åh, härliga svar! Det första var himla bra, för nu vet jag vad du gör också! ^^

    Alexandra 2011-11-09 18:01:37 http://alexandrakjellman.webblogg.se
    Svara
  • du är bäst!!

    lina 2011-11-09 17:52:55 http://ramlad.blogspot.com
    Svara
  • jag dör lite inombords av Stig Dagerman-citatet

    Jacqueline 2011-11-09 17:49:31 http://spetsochannatfint.com
    Svara
  • åh! jag ska också till canada om exakt en vecka!

    lovisa/polichinelle 2011-11-09 17:48:08 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • Underbart!

    Kika gärna in på min Fotoblogg, SagaPhotos 🙂

    emmelie 2011-11-09 17:42:11 http://sagaphotos.blogg.se
    Svara
  • fina bilder!

    ELINFELICIAS - en blogg om allt och ingenting 2011-11-09 17:36:01 http://elinfelicias.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!