♡♡♡♡


source.

Det här inlägget fullkomligt slet sönder mitt hjärta. Låg sömnlös halva natten och tänkte på hur orättvist det är. Hur något sådant kunnat hända fina fina Annika som skriver så vackra texter att det gör ont i kroppen, kramas så hårt när man träffar henne och har norra Europas vackraste ögon. Vars bästa vän nyss gick bort i samma sjukdom. Det känns så fel men trots det händer det ändå.

Cancer är något av det absolut värsta vi har idag. Jag känner för många runt omkring mig som har drabbats av det och jag vet att det inte är ovanligt. Det är förjävligt att det ska behöva vara så. Vi lever på tvåtusentalet men ändå finns det saker vi inte kan ta bort och ordna direkt.

Därför kan ni väl lova mig att ni går och vaccinerar er mot viruset som finns i livmoderhalscancer. Gör det idag vetja. Ring er närmaste gynekolog/barnmorska/ungdomsmottagning och boka en tid. Jag var alldeles säker på att det är gratis upp till tjugosex år men det är kanske inte stämmer? Jag minns lapp efter lapp som hamnade på hallgolvet med färdiginbokade tider för vaccination gratis. Men jag, precis som Annika, struntade i alla påminnelser och någon gång efter jag fyllt 26 slutade lapparna att komma. Min gynekolog i New York är en sträng äldre kinesisk kvinna som tog hårt tag i mina handleder vid första besöket och sa att hon såg alla sina patienter som sina döttrar och att jag under inga omständigheter fick gå ovaccinerad. Hon bokade en tid en halvtimme senare, och även om varje spruta (det är tre) kostar så himla mycket pengar är det värt det. Det är värt det för fler personer får inte ha cancer nu. Lova mig att boka en tid idag. LOVA. Och håll alla tummar och tankar och hjärtan för finaste Annika.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
69kommentarer
  • Jag är vaccinerad och mitt hjärta gick sönder när jag läste om världens finaste Annika. Det är så himla orättvist så det finns inte. Hoppas och ber att hon blir bra igen.

    rebecca 2011-11-22 11:16:41 http://spaceherosuits.webblogg.se
    Svara
  • Utan att låta dryg eller så vill jag även tipsa om ett annat bra sätt att undvika cancer – rök inte. Eller så lite som möjligt åtminstone. Det är bara inte värt det.

    Alva 2011-11-20 17:11:11
    Svara
  • Jag vaccinerade mig när jag var 14, tror att jag betalade 3000 kr för alla sprutorna…

    Lovisa 2011-11-20 12:24:32
    Svara
  • Moholy nagy:

    Ingen kvinna tvingas att gå och testa sig, det är något som erbjuds för att forskning visat att det är en bra metod för att tidigt upptäcka cellförändringar och då ta bort dem, innan de växer och kan bli farliga.
    Det finns prover för män som kan visa om de har prostatacancer, men dessa är inte så bra. Testet kan ge oklara svart och det är inte lika bra som när tjejer får gå och undersöka sig hos gynekologen. Om det hade funnits ett bra test för prostatacancer som hade troligen män erbjudits att komma på undersökningar, men nu när det inte finns något bra test så är det ingen idé att testa alla män.
    Detta är snarare något dåligt för männen och inte för kvinnorna.

    Johanna 2011-11-20 11:40:55
    Svara
  • Det var inte kallelser till gratis vaccination du fick, utan cellprovtagning för att upptäcka eventuella cellförändringar (som i sin tur kan leda till cancer). Ska man vaccinera sig som vuxen får man bekosta det själv. Och man bör fortsätta att gå på provtagningar. Det är egentligen inte heller ett vaccin mot livmoderhalscancer, utan ett vaccin som åtminstone under några år kan minska risken för att smittas av vissa typer av HPV-virus (som kan leda till cancer). Men man blir alltså inte vaccinerad mot alla virus som kan leda till livmoderhalscancer. Det finns dessutom två olika vaccin (det ena kan ge ett skydd mot virus som orsakar kondylom också).

    L 2011-11-20 03:14:33
    Svara
  • men du har fortfarande ingen lust att sluta röka?
    jag menar inte att låta dryg eller elak, men när vi ändå pratar om att undvika cancer, så är det viktigaste man borde göra.

    ida 2011-11-19 19:22:17 http://aboveandbeyond.webblogg.se
    Svara
  • Moholy nagy: Känner lite att världen är emot män mellan 23 och 45…
    Tur att man är kvinna så mkt mindre press på oss…

    peace!
    <3

    mad 2011-11-19 16:56:40
    Svara
  • PS. Moholy nagy: Bor du i närheten av Jönköping så kan jag följa med dig och ta sprutan om du vill ta den. Kanske behöver du lite moraliskt stöd om du är spruträdd? Jag gillar inte heller sprutor men jag har bra sätt att hantera det på. DS.

    Fian 2011-11-19 01:01:13
    Svara
  • Moholy nagy: Det är förmodligen inget som har ökat nu. Tidigare kunde man nog inte härleda viruset till cancerformen, men med hjälp av forskning så har man kommit fram till att viruset kan leda till cancer. Detta virus kan ju orsaka cancer i livmoderhalsen men man kan få livmoderhalscancer även om man vaccinerat sig. Men du kan inte få den formen av cancer som kan härledas till just detta virus. Och kan man undvika någon form av cancer så är det ju bra! Jag vet inte varför män, som du säger, inte ”tvingas” till några tester från 23 års ålder. Tester för olika cancerformer borde vara gratis och det borde vara i ens eget intresse att pallra sig dit och få de gjort. Till exempel för tjocktarmscancer och liknande.

    Är så otroligt viktigt med forskning mot alla typer av cancer, för det är verkligen en fruktansvärd och otäck sjukdom. Inte bara för dem som får sjukdomen utan även för närstående och anhöriga till den drabbade. Viktigt också att tänka på att skänka en liten slant till forskningen så att den kan fortgå.

    Tack sandra för att du tar upp detta och får folk att ”vakna” till lite. You’re the best!

    Fian 2011-11-19 00:57:06
    Svara
  • nope, för rädd för sprutor. En sak jag inte förstår är varför pratades det inte om detta ”förr i tiden”, det är som att det har ökat nu?
    (jag går dock på de där jävla testerna, och ännu en sak jag inte förstår, varför ”tvingas” inte män undersökas för något liknande från 23 års ålder…inte ens från 40 års ålder ”tvingas” de testa sig för prostatac…det luktar patriarkat)

    Moholy nagy 2011-11-18 22:40:44
    Svara
  • Jo, det är verkligen hemskt med cancer. Jag vet för jag har sett det på nära håll. Det är också ganska hemskt med alla de miljontals människor som dör av sådant vi idag på tvåtusentalet kan ta bort och ordna.

    C 2011-11-18 20:36:19
    Svara
  • Inom en timme efter att jag läst detta inlägg hade jag och min syster tagit första sprutan. Tack för att du uppmärksammade detta!

    Jessica 2011-11-18 15:02:09 http://speaking.blogg.se
    Svara
  • Nu har jag också bokat en tid.. Båda mina föräldrar har cancer, jag vill inte få det 🙁

    Natalie Coquand 2011-11-18 13:35:42
    Svara
  • Hej finaste Sandra!

    Nu har jag bokat in tid för vaccinering efter det jag läste om här på din blogg. Jag har funderat på det tidigare och nu kändes det som att det var dags att ta tag i det, kosta vad det kosta vill. Så jag ska ta min första spruta den 30 november. Tack för att du sprider budkapet, det kan rädda så många liv!

    Stor kram till dig och alla andra tjejer där ute!

    Josefine 2011-11-18 09:48:40
    Svara
  • Vad fan menar ”emmelie”?? Hur fan kan man orka bry sig om en jävla fotoblogg när det händer såhär hemska saker. ”Härligt härligt!” my ass. Hon läste ju inte ens inlägget.

    Mu 2011-11-18 09:43:27
    Svara
  • Det är ingen mening att vaccinera sig efter att man haft sex 🙁 Majoriteten av alla som har sex får HPV men de allra flesta vet inte om det. Jag har varit under utredning i 3 år nu (är 22) och har gjort så många gynundersökningar så jag minns inte längre hur många. Har fått göra biopsiprov och cellprover och har haft cellförändrignar som de inte vet om de är farliga. Dessa gjorde att jag hade ”mens” i flera månader så de fick lasra igen ”såret”. Sen när jag var där för ett halvårsen så upptäckte de att jag hade fått HPV-virus av mitt ex. Som kan försvåra mina cellförändringar 🙁 så nu måste jag gå på regelbundna kontroller.

    Han som är chef på sjukhusets klinik jag går till säger att det är slöseri på pengar att vaccinera sig med gardasil efter att man haft sex för det ger inget skydd då längre. Och det om att ”flickor” upp till 45 kan vaccinera sig är bara för att företaget vill tjäna pengar. Så jag råder alla att gå på regelbundna undersökningar istället, och ha kondom! (i mitt fall blev jag grundlurad av mitt ex. vi hade bara varit med varandra för vi var oskulder när vi träffades. Sen gjorde han slut och låg med en fd vän till mig och låg sen med mig igen oskyddat, och jag som varhjärtekrossad trodde ju inget sånt om honom och blev så glad när han kom tillbaka.) Så var rädd om er 🙁 och alla tummarna hålls för alla som drabbats av det här.

    Fröken M. 2011-11-18 09:25:42
    Svara
  • Min pappa drabbades av cancer för ett par år sedan. Han klarade sig som tur var, och jag påstår inte direkt att jag tänker på det varje dag, men då och då, och när jag läste det här kom jag att tänka på det igen, och vad som hade hänt om han inte hade blivit okej. Jag hade gått sönder, det är vad som hade hänt. Och jag går sönder lite för Annika nu också, och för alla andra där ute som drabbats av denna sjukdom. Håller tummarna för att hon ska få må bra i många långa år till.

    Emma 2011-11-18 09:08:49
    Svara
  • det viktigaste är väl först och främt att skydda sig nr man har sex. mna unga tjejer tänker inte på det då de använder p-piller. HPV viruset prids sexuellt. Man kan få det även om man bara har en partner om ens partner har smittan. samma gäller väl för cellförändringar som orsakas av viruset. p-piller räcker alltså inte. man kan inte heller sitta och inte ha sex, men att ta hand som sig själv och sin hälsa är oerhört viktigt. som ung tjej kan man läsa på om cellförändingar. se till att gå till gynekologen när man är ca 20 år och har man haft sec och bytt partner så ska man se till att göra cellprovtagning. varför inte? vaccin är egentligen ett komplement bara. och hemskt dyrt sådant som drivits fram av läkemedelsbolag som tjänar enorma summor pengar på vårt slav. cellprov kostar 100 kr och görs var 2-3 år. ett paket kondomer kostar ca 80 kr. att vara noga med vem man ligger med är gratis…

    och sandra, jag är hemskt ledsen över att din fina vän är sjuk.
    kram

    malin 2011-11-18 01:11:42
    Svara
  • Jag tog vaccinet när jag var 22 eller 23 (minns inte exakt). Då är det inte gratis, men man kan ändå ta det. Till mig sa de att det oftast lönar sig att vaccinera sig även om man har haft sex. För bara för att man har haft sex så är det är ju inte säkert att man har blivit smittad av just någon av de virustyper som ingår i vaccinet. Och har man blivit smittad av något av dem så skyddar vaccinet fortfarande mot de andra virustyperna. Men det har ju bäst effekt om man tar det före den sexuella debuten. Jag tror att det är typ mellan 13 och 17 års ålder som det är gratis.

    Malin 2011-11-18 00:59:59
    Svara
  • Fint inlägg! Du har en fantastisk möjlighet att nå ut med den här uppmaningen till så många unga kvinnor – bra jobbat!

    Karlaz 2011-11-18 00:49:16 http://karlaz.com/blogg/
    Svara
  • Barnmorskan sa till mig att man inte kan ta sprutan om man haft oskyddat sex, vet inte hur väl det stämmer=/ hon varnade mig för det men sen dess har jag haft oskyddat sex med mitt ex (som är den enda sexpartnern jag haft). Men man kan alltså ta vaccinet ändå? Fast enlogt dem är det inte gratis här om man är över 19 och eftersom jag är student har jag inte ritkigt råd med tre sprutor:( Men regelbundna undersökningar kanske räcker?

    Sandra 2011-11-18 00:47:09 http://lovlilett.blogg.se
    Svara
  • Lapparna som föll ner i din brevlåda var antagligen tider bokade för cellprovstagningar vilket man gör var tredje år från det att man fyller 23. (Mycket viktigt att inte strunta i för att ha en chans att upptäcka förändringar i tid)
    Gratis för tjejer i tidiga tonåren nu mera.
    Håller tummarna för Annika. Kramar

    Malena 2011-11-17 23:53:57
    Svara
  • jag blir så ledsen när jag läser detta. jag vill ta sprutorna jag vill verkligen för cancer är självklart något av det värsta för mig med. men jag klarar inte av det. jag är så rädd för sprutor. och jag har hört av alla att dessa gör ont. så ont, speciellt den tredje. det går bara inte så nu sitter jag och gråter livrädd för att jag ska få denna cancer bara för att jag inte törs ta sprutorna. jag är jätterädd nu. karma.

    josefine 2011-11-17 23:27:45
    Svara
  • Ja stackars fina, fina Annika, jag kan inte fatta att det är sant!

    Maria 2011-11-17 23:27:24 http://www.rosepetalsandribbons.com
    Svara
  • Fantastisk at du sprer budskapet om vaksinasjon! Vaksinen beskytter mot HPV-virus som kan gi en kjønnsvorter og det er ikke særlig kult å få. Heldigvis får alle tolvåringe tjejer (ihvertfall i Norge og Danmark) vaksinen gratis!

    Bettina 2011-11-17 23:16:52 http://www.stjernekikkert.blogspot.com
    Svara
  • började grina när jag läste inlägget du länkade till, usch så hemskt.

    jag vaccinerade mig mot det här viruset som kan orsaka livmoderhalscancer för några år sedan, nu är jag 20, och det är jag väldigt glad över att jag gjorde. hemma hos mig var det en självklarhet att jag skulle vaccineras, så jag har tur som har föräldrar som hade råd med det. för det är ingen självklarhet att alla föräldrar ska ha råd med de här vaccinen till sina döttrar, därför hoppas jag att de blir gratis snart.

    och personligen så tycker jag att det är väldigt bra och väldigt viktigt att du tar upp det här och uppmanar unga tjejer att vaccinera sig. självklart finns det delade meningar om vaccinet, som med alla nya vaccin, och sjävlklart ska man inte lita blint på läkemedelsföretagen som inte alltid har människors bästa som första prioritet, men jag tycker att man ska vaccinera sig om man har chansen. jag tror att det kommer vara värt det.

    tack, sandra, för att du utnyttjar det stora inflytande du har över många unga tjejer till något bra.

    angelica 2011-11-17 22:52:22 http://thebobsacamanostory.blogg.se
    Svara
  • Så fruktansvärt. Alla borde bara vara rädda om sig. Vaccinera sig och sluta (eller aldrig börja) röka. Det är också ett sätt att förebygga cancer. Det är fasen inte värt det.

    Anna 2011-11-17 22:30:11
    Svara
  • Det gör så ont i hjärtat att höra om Annika. Cancer är himla orrättvist!

    Men jag måste säga att jag blev lite förvånad av din uppmaning Sandra. Håller med om vad Johanna skrev att dina ord väger tungt för väldigt många tjejer. Vad jag förstår finns det en delad mening om hur vida detta vaccin är bra eller inte. Man bör alltid ha i åtanke att ett vaccin alltid är ett vaccin och därför bör förhastade beslut inte fattas, även om det bara är tre sprutor som knappt gör ont. Läkermedelsbranschen är trots allt en jättebransch som man kanske inte alltid ser så kritiskt på som man borde. Kan tycka att det borde nämnts i ett inlägg som detta…

    Mathilda 2011-11-17 22:10:31
    Svara
  • När jag pratade med mina elever om att vaccinera sig sa de att det i n t e var gratis. Jag blev väldigt förvånad. Stämmer det verkligen? Jag hoppas verkligen att det är gratis, för jag håller definitivt med dig – alla kvinnor bör vaccinera sig mot livmoderhalscancer!

    caroline 2011-11-17 22:05:16 http://carrocaramell.blogspot.com
    Svara
  • Min mamma har haft bröstcancer. Det var den värsta tiden i mitt liv och inget som någon någonsin borde behöva uppleva. Min pappa vaccinerade mig så fort han fick möjligheten och jag vet varför. För att han inte vill se mig sitta där utan hår och alldeles trött och livlös så som mamma gjorde. Det är så himla värt det. Gör det bara! Fastän sköterskan får hålla dig i handen och att du snyftar som ett litet barn. Cancer är bara tusen gånger värre. Vare sig det är du som har det eller din lilla, fina mamma.

    Magdalena 2011-11-17 21:53:37 http://retiredfromthediscofloor.tumblr.com
    Svara
  • min moster vaccinerade sig inte, och hon har fått det. Det är borta nu, men ändå så himla onödigt när det finns vaccin. Hoppas alla som tvekar går och vaccinerar sig!

    M I K A E L A 2011-11-17 21:42:18 http://bjarvemikaela.blogspot.com
    Svara
  • ja.. att läsa detta inlägg efter att ha gått igenom det jag har gjort idag.
    vaknade kl. 6 av att min lillasyster kom ner till mig och panikgrät. hennes bästa vän dog i cancer inatt. hon blev 16 år.
    jag känner henne verkligen inte lika väl som min syster. men vafan. klart som sjutton att det gör ont. speciellt att se sina närmsta lida så mycket.
    sämsta dagen på länge, by far.
    puss iaf

    jag vill inte skriva mitt namn.. 2011-11-17 21:24:19
    Svara
  • Så tråkigt det här med cancer, de flesta har nästan någon i sin närhet som drabbas vilket är otroligt sorgligt 🙁

    Matilda 2011-11-17 21:18:10 http://Maatildalindgren.blogg.se
    Svara
  • Jag var sjutton när jag vaccinerade mig. Vad för? tänkte jag, jag kommer aldrig att få cancer. Min mamma tog med mig dit till doktorn tre gånger och såg till att jag blev vaccinerad även om jag är livrädd för sprutor. Det är nog bland det bästa jag har gjort och funderar på att upplysa om det i ett blogginlägg för det är så viktigt att göra det när man väl kan och framförallt när man har möjligheten att göra det gratis.

    Hagelstorm 2011-11-17 21:13:18 http://emmaeriksson.wordpress.com
    Svara
  • ANVÄND KONDOM! Så slipper ni viruset som ökar risken för livmodercancer. Självklart är också vaccin och cellprovtagningar hemskt viktigt, men kondom är enkelt!

    Ella 2011-11-17 20:28:53
    Svara
  • Sandra, du har två stora förmågor: skrivandets gåva och ditt sätt att nå ut till så många människor på en gång. Dessa förmågor bör respekteras och tas om hand om.
    Tusentals personer, kanske de flesta tjejer läser den här bloggen varje dag och följer ditt minsta andetag. Jag har följt denna blogg i flera år och tycker att du verkar vara en skärpt tjej.

    Så döm om min förvåning när jag läste detta inlägg fullt av felinformation som tydligen fick en del tjejer att vaccinera sig bara för att du skrev så. Nu förstår jag att du var upprörd när du skrev detta men ha i åtanke att alltid alltid alltid kolla fakta när det är så många som lyssnar på dig.
    Hade du gjorde det så hade inte meningen ”viruset som finns i livmoderhalscancer” funnits i din artikel. Och inte heller att man kan vaccinera sig mot livmodercancer, för det kan man inte. Man kan vaccinera sig mot ett c:a 15 stycken HPV virus (av kanske flera hundra) som i värsta fall LEDER till cancer. HPV virus även kallat kondylom är en sexuellt överförbar sjukdom och kan även smitta kvinna till barn underförlossning (mkt ovanligt men sant) Kondomer skyddar inte mot detta virus och det kan ligga latent i kroppen och utvecklas osynligt i flera år, därför kan vaccinet vara lönlöst: du kan ovetande redan vara smittad utan att det kan kollas.

    Det som däremot orsakar cancer är snabba och okontrollerade cellförändringar och det kan hända med eller utan HPV virus i kroppen. Och NU kommer vi till det interessanta: Den lilla lappen som gynmottagningen skickat till dig fram till att du var 26 var inte en vaccinlapp enbart utan framförallt: Cellprovtagning. Och det är DET som kan rädda liv, ett gynbesök var eller vartannat år, alltså inte bara en gång i livet. Den som går på cellprovtagning kan få all denna fakta från gyn. Vaccin i all ära men man ska veta varför man gör det och all bakgrund, inte bara för att någon skrivit en faktalös artikel på nätet. Och att man oavsett vaccin ändå måste gå på cellprovstagning.

    Och hur vet jag det här? Jag har haft cellförändringar, upptäckta i tid av min gynekolog (tack vare cellprovtagning) och en lyckad operation kort därefter. Allt detta och mer därtill fick jag som info av min gyn och även den opererande läkaren. Så därför upprör det mig att läsa såna inlägg. Jag ser att jag inte är den enda som reagerat på den felaktiga infon, även Alva, Pernille och Elieott har gjort det. Jag hoppas att detta lite för långa inlägg inte enbart uppfattas som negativ kritik, jag har alltid gillat din blogg men med makt kommer även ansvar. Jag hoppas också att det går bra för din vän Annika och sänder en tanke.

    Johanna som varit där 2011-11-17 20:25:53
    Svara
  • det värsta är att det redan finns botemedel mot cancer men att inget företag vill tillverka det för att man inte får tjäna några pengar på det…

    cornelia 2011-11-17 20:18:12
    Svara
  • ja, usch. jag låg vaken flera timmar jag med, tänkte på annika som verkar så fantastisk och hjärnan bara rusade. idag gick jag och gjorde ett PAP-test.

    Karin 2011-11-17 20:12:00 http://www.theeasyheart.blogspot.com
    Svara
  • och den där glada gubben följde bara med mina chattfingrar. passade inte alls in. ignorera!

    linn 2011-11-17 19:45:24
    Svara
  • vill bara påpeka att om man vaccinerar sig mot livmoderhalscancer, så är det egentligen inte själva sjukdomen i sig man vaccinerar sig mot, utan bara mot papillomviruset. papillomviruset är ett av flertalet virus som kan leda till livmoderhalscancer. alltså kan man fortfarande få livmoderhalscancer, men självklart har man genom vaccination minskat risken en aning.

    dock är jag själv ganska skeptisk mot ”nya” vaccin. jag är liksom rädd för de biverkningar man kanske inte vet om, men så får man dom ändå. därför går jag hellre på täta kontroller och hoppas att ev förändringar upptäcks i tid 🙂

    linn 2011-11-17 19:44:28
    Svara
  • Usch, så sorgligt. Jag vet, för jag hade en så väldigt fin vän som gick bort i livmoderhalscancer. Och vet du, jag är så arg, för politikerna har ju bestämt att vaccin ska ingå i det allmäna vaccinationsprogrammet. Men upphandlingen drar ut på tiden för att företaget som inte vann överklagade. Under tiden går en massa kvinnor och får cancer. Förstår de inte att det handlar om liv och död? Samtidigt är jag stum av beundran för tjejerna som startade föreningen Ung cancer. Där kan man bli medlem om man är ung och cancerdrabad eller om man har någon anhörig. Jag är stödmedlem, för jag tycker att det är en så viktig fråga och något jag saknade under den tid då min vän kämpade mot cancern. Det fanns barncancerfonden, men sen då? Dessutom har de gjort den här fantastiskt fina informationsfilmen: http://www.youtube.com/watch?v=162gYmyiGrU Kom ihåg att det är okej att känna. <3 <3 <3

    rara clara 2011-11-17 19:29:29
    Svara
  • Jag ska göra det på stört. Kosta vad det kosta vill.

    Helena Sofia 2011-11-17 19:22:08 http://helenaspotpurri.blogg.se
    Svara
  • Usch och fy vad livet är orättvist. Direkt efter jag hade läst det här bad jag mamma att hjälpa mig boka en tid till att vaccinera mig. Det är så hemsk att sådana här saker händer. Man tror att det inte är något som händer en själv eller folk i ens omgivning, tills det gör det. Min morfar dog av cancer i levern för några år sedan. Han hade varit sjuk väldigt länge utan att läkarna hade hittat något fel. Så när de hittade cancern var det försent.

    Charlotta 2011-11-17 19:21:46 http://charlottabillstrom.blogspot.com
    Svara
  • Jag frågade en läkare om jag kunde få vaccinera mig,
    men då tittade han på mig och skrattade lite och tyckte att
    ”det var ju bara för yngre flickor”.
    Jag är nitton år och enligt min läkare för gammal för att vaccineras.
    Tack för det.

    Maria 2011-11-17 19:04:34
    Svara
  • Fy fan (!) för cancer.

    Lisa 2011-11-17 18:54:37 http://picturesofme.blogg.se
    Svara
  • Min doctor jobbade i vaccinbranschen och slutade efter en liten stund för hun tyckte det var hemskt när folk tok kontakt och berättat om sin son eller mamma som hade blivit allvarlig sjuk eller dött av en vaccin. Jag kan inte berätta var hun jobbade, men jag kan säga att dom jätte ofta betalde pengar til dom som hade blivit allvarlig sjuk eller familjen til dom som hade dött av vaccinen så de inte skulle gå till press och så. Därför är det ofta att ingen hör om dom som är på sjukhus eller i graven på grund av en vaccin. Dom blir betalat till tystnad.

    Tycker självklart att folk får bestämma själv, men läkare borde berätta om vad som kan ske om man tar vaccinen. Men läkarna betald mycket av vaccinbranschen, så da vill läkarna kanske inte berätta det. Det är bevist att 1 spruta är allt man behöver, det är noll skillnad på patienter som tar 1 spruta och dom som tar 3- så man blir tvungit att betala för 3 när man egentligen bara tränger 1..

    ”70 percent of all HPV infections resolve themselves without treatment within a year. Within two years, the number climbs to 90 percent. Of the remaining 10 percent of HPV infections, only half will develop into cervical cancer..” sa Dr.Harper, en av dom som har utvecklat denne vaccin.

    Så av alla som får viruset, får 5% cancer, och 80-90% utav dom överlever.

    Det är faktisk fler människor som blir allvarlig skadat eller dör av denna vaccin än dom som dör av livmoderhalscancer. Och då räknar man inte med dom som har blivit betalat till tystnad. Och siden man kan få livmoderhalscancer själv om man tar vaccinen (speciellt om man har haft sex) så vill inte jag ta vaccinen.

    Alt jag har skrivit har kan du få bekräftat om du söker litt runt. Exempel: http://www.cbsnews.com/stories/2009/08/19/cbsnews_investigates/main5253431.shtml

    Pernille 2011-11-17 18:52:16
    Svara
  • Men viktigare än vaccinet är att gå på cellprovtagningarna!!!

    Det tar många, många år, ofta 8-15 år från en cellförändring att utvecklas till cancer. Då kan man ta bort den med ett enkelt ingrepp innan. Det ska jag göra när min bebis är född…. Mitt allra första prov visade på förändringar… (jag fyllde nyss 23 och blev kallad för första gången).

    Ellieotts - tankar, bakning, pyssel, odling & livet 2011-11-17 18:46:52 http://www.blogg.mama.nu/ellieott
    Svara
  • Många verkar ha missuppfattat vaccinet. Man vaccinerar sig INTE mot livmoderhalscancer utan mot HPV som kan orsaka livmoderhalscancer. Det finns över 100 olika HPV, men det är 15 av dessa som klassas som högrisk HPV. Det är dessa man vaccinera sig mot, men det är ingen garanti att man inte kan bli drabbad. Cancer är när celler börjar föröka sig snabbt. Det kan hända i livmodern fast man inte är drabbad av HPV.

    Även fast man är vaccinerad så måste man gå till barnmorska eller gyn för cellprovtagning.

    Alva 2011-11-17 18:40:49
    Svara
  • min mormor (f.d. barnmorska och envis feminist) marscherade in i vårt kök en onsdag i våras med sprutor i handen till mig och min syster. snart ska jag ta min sista spruta, det är fasligt dyrt även om vi båda är under tjugo men det är så himla värt det!
    min farfar hade två omgångar cancer (och överlevde). cancer är hemskt hemskt och alla borde ta sprutan.

    karolina 2011-11-17 18:35:19
    Svara
  • Usch och pi och tvi! Jag har inte vaccinerat mig, men när det finns pengar till det så ska jag se till att göra det på direkten!

    Alexandra 2011-11-17 18:30:41 http://alexandrakjellman.webblogg.se
    Svara
  • Jag är alltid lite nojig när det gäller sånt här. När jag hörde om det för första gången på radion tänkte jag ”jag vill vaccinera mig”, men vågade inte säga något till mina hårdhudade föräldrar. När brevet kom i brevlådan sa jag att jag ville ha sprutan. Mamma sa att hon skulle kolla upp det. Hon verkade lite osäker på om det var rätt. Cancer har ju inget vaccin. Men hon bokade in mig och min syster på vaccinering. Utan konstigheter. Är så glad för det. För att det är gjort alltså.

    Helén 2011-11-17 18:29:27 http://easyblue.blogg.se
    Svara
  • Åh, vad bra att du skrev det här! Tror nog att många kommer ta sprutan tack vare att du skrev såhär, det tänker i alla fall jag göra! Tyvärr vet jag att det är ganska dyrt om man är över sjutton år eller något sånt och inte alls tjugosex tyvärr, men det måste det ju vara värt!

    Maja 2011-11-17 18:27:20 http://Www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • Det här är fruktansvärt, jag hatar cancer.
    Jag har vaccinerat mig mot livmoderhalscancer, och det är så värt det, så det är inte sant. Nu är jag i alla fall inte orolig för det längre.

    maja 2011-11-17 18:26:59 http://luminousstarss.blogspot.com
    Svara
  • Anledningen till att man ska vaccinera sig allra helst innan man har börjat ha sex, är att risken att ha smittats av det sexuellt överförbara livmoderhalscancerviruset ökar med antalet sexpartners, precis som andra sexuellt överförbara grejer. Men det betyder ju inte att det är kört bara för att man inte vaccinerade sig innan man blev av med oskulden liksom.

    Skyddar mot kondylom dessutom också, vilket ju är trevligt.

    Ulrika 2011-11-17 18:25:35 http://nettelblad.blogg.se
    Svara
  • Som andra har skrivit lite överrallt; man vaccinerar sig inte mot cancer utan mot det farligaste viruset som kan ge livmoderhalscancer. Och så klart man kan vaccinera sig efter man haft sex, men de vill ofta att man tar det före i och med att man då inte kan ha fått det och det hjälper alltså bättre. Om jag kommer ihåg rätt.

    Jag vaccinerade mig för fyra år sedan för att mamma fick livmoderhalscancer. Det var en snäll variant men hon opererade bort delar av livmodern och äggstockarna. Det är hemskt men att vara 50 och ha fött tre barn är inte alls lika hemskt som på en så ung och fin kvinna som Annika! Jag hoppas att det går bra för henne!

    linnea 2011-11-17 18:23:00
    Svara
  • Nej vad hemskt! Har vaccinerat mig mot livmodershalscancer redan i alla fall, men jag är rädd att jag ska få cancer igen. Hade leukemi när jag var tre år, och jag löper en lite förhöjd risk att drabbas av cancer senare i livet. Det vill jag inte! Hoppas att det inte blir så, hoppas att alla kan få vara friska.
    Kram!

    Sara 2011-11-17 18:14:45 http://whenitcomesto.blogg.se
    Svara
  • Åh det är så himla himla fruktansvärt!! Jag blir så ledsen för fina fantastiska Annika!

    Li 2011-11-17 18:06:23 http://lithesupercat.blogg.se
    Svara
  • Det är även att ni som inte kunnat vaccinera er gar och undersöker er! Jag fick ocksa ett samtal förra vintern. Men det hade inte natt sista stadiet, än. Tva veckor senare lag jag pa operationsbordet. Och klart spred jag budskapet. Min bästa vän var nästa att operera bort en bit av livmoder tappen. Och vi har klarat oss.

    Snälla tjejer ga till gynekologen, ett par sekunders obekvämhet är mycket värre än att ga att bära pa det i ovetskap.

    Nadine 2011-11-17 18:02:56
    Svara
  • Nog för att det är bra att vaccinera sig mot förändringar i livmodern, men det finns andra sätt att skydda sig mot andra typer av cancer. Till exempel kan man sluta röka….

    P 2011-11-17 18:01:19
    Svara
  • vad märkligt att du skulle posta det här inlägget nu. För exakt tjugonio minuter sedan fick jag reda på att min moster nu har cancer. Det finns inga ord.

    bells 2011-11-17 17:47:36 http://osmidig.blogspot.com
    Svara
  • Är man under 18 så ingår det i högkostnadsskyddet och då kostar det max 1800 kr. Är man över så får man betala själv och då kostar det runt 3000 kr. Ju tidigare man tar vaccinet desto bättre, men det kan göra nytta även om man tar det senare.

    Julia 2011-11-17 17:35:32 http://prick.blogg.se
    Svara
  • Finaste Sandra!
    Så mycket jag vill skriva just nu, men det enda jag kan komma på är att jag vill ge en STORSTORSTOR KRAM till signaturen ”E”.
    Och såklart ska du också få en kram!
    KRAM

    Olivia 2011-11-17 17:32:41
    Svara
  • Härligt, härligt!

    Kika gärna in på min Fotoblogg, SagaPhotos 🙂

    emmelie 2011-11-17 17:32:11 http://sagaphotos.blogg.se
    Svara
  • det är inte för sent att vaccinera sig efter man börjat ha sex. i Sverige kan du vaccineras fram till det att du är 45 år.

    http://www.gardasil.se/kvinnor-18-plus

    Linnea 2011-11-17 17:30:34
    Svara
  • Det Jennie skrev var så jag trodde det var också. Att vaccination inte gör nån nytta om man redan haft sex…?

    Caroline - wwwaddell.com 2011-11-17 17:29:51 http://wwwaddell.com
    Svara
  • Du har så rätt, Sandra. Jag håller mina tummar och tankar och hjärta för Annika och alla andra i liknande situationer. Kan vi inte bara ge dom en stor, stor och varm och mysig kram? Och så är allt dumt borta sen…?

    Linnéa 2011-11-17 17:29:00 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
    Svara
  • Åhåhåh alltså, kan någon bara vara så vänlig och slå den här sjukdomen på käften? Hårt? Jag är sexton år och i våras dog min mamma i cancer. Det var som att kastas in i kallaste, hårdaste, brutalaste verkligheten efter en femton år lång dröm. För plötsligt inser man hur jävligt livet faktiskt är. Nu är jag rädd. Rädd när pappa går till jobbet, rädd när telefonen ringer, rädd när en kompis inte kommer till skolan. Och samtidigt är jag bättre än någonsin på att trotsa mina rädslor och bara leva. För plötsligt vet jag hur viktigt det är att stanna ute hela natten och dansa, hur viktigt det är att skratta så att man får magknip och hur viktigt det är att äta godis varje kväll. För det gäller att inte låta det mörka ta överhanden. (Sen gör jag ju det också typ jämt men jag blir bättre.) Livet är jävligt, och helt underbart.

    E 2011-11-17 17:25:01
    Svara
  • fast jag trodde inte det gick att vaccinera sig emot livmoderhalscancer efter att man haft sex? Så i sverige vaccineras bara flickor i tidiga tonåren.

    jennie 2011-11-17 17:22:01
    Svara
  • När jag gick på min senaste undersökning så berättade hon att 60 % inte dök upp för en undersökning. Helt sjukt!!!!!!!
    Det går på 2 minuter och känns inte OCH det kan rädda ditt liv.

    jennie 2011-11-17 17:19:44
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!