Januari.
Jag åt otroligt mycket ostron hela vinterhalvåret. Ostron kanske får världen att kännas lite somrigare, inte helt säker.
Lagade grönsaksdumplings så att det räckte för mig och Nina i en evighet. Receptet hittar du här och här.
Åt björnbär till frukost så ofta det gick.
Upptäckte att Economy Candy, en godisaffär som funnits sedan 1937 låg precis runt hörnet från mig. Blev stammis.
Februari.
Carl Fredrik bjöd på cupcakes från Sex and The City-bageriet Magnolia Bakery.
Visade er mitt specialare-tomatsåsrecept som innehåller allt från chili till vodka. Receptet hittar du här.
Mars.
I och med att min närmsta mataffär var asiatiskt blev det mycket sånt.
New York-tips kommer lastat. Chark och osttallriken pa Zucco Le French Diner. Den är så himla bra.
Mästerkocken Ulrika var i stan och lagade världens godaste söndagsmiddag. Fisk och skaldjurssoppa. Receptet finns här.
April.
Lagade grönsakssoppa i april.
Ludvig tog med mig till ett ställe i Downtown Los Angeles som heter Bottega Louie som serverade så goda sliders (minihamburgare). Vi gick dit dagen efter och åt dem till frukost också.
New York-tips igen! Mac&cheese på Schillers. Den är gjord på gruyere och helt am-az-ing.
Maj.
Och så kom kronärtskockssäsongen. Åh gud. Åt med mycket smör, salt, citron och vitlök.
Lagade en himla god sparrispasta en dag. Recept här.
Juni.
Och så kom sommarsäsongen! Handlade bara bra grejer. Som majskolvar där man river av skalet själv och tomater som luktar varmt och sött.
Sedan åkte jag till Frankrike på reklamfestivalen och kunde äta lyxmacarons.
Min familj har hus i Cap D’Antibes och tomaterna hade precis blivit klara när jag kom ner.
Min mamma gjorde bästa frukostarna.
Och luncherna.
Här började jag förresten fotografera manuellt. Tycker det syns litegrann.
Och det var första halvåret med mat. Gott.
.
My 2011 from the food perspective.