Januari.
Jag åt otroligt mycket ostron hela vinterhalvåret. Ostron kanske får världen att kännas lite somrigare, inte helt säker.
Lagade grönsaksdumplings så att det räckte för mig och Nina i en evighet. Receptet hittar du här och här.
Åt björnbär till frukost så ofta det gick.
Upptäckte att Economy Candy, en godisaffär som funnits sedan 1937 låg precis runt hörnet från mig. Blev stammis.
Februari.
Carl Fredrik bjöd på cupcakes från Sex and The City-bageriet Magnolia Bakery.
Visade er mitt specialare-tomatsåsrecept som innehåller allt från chili till vodka. Receptet hittar du här.
Mars.
I och med att min närmsta mataffär var asiatiskt blev det mycket sånt.
New York-tips kommer lastat. Chark och osttallriken pa Zucco Le French Diner. Den är så himla bra.
Mästerkocken Ulrika var i stan och lagade världens godaste söndagsmiddag. Fisk och skaldjurssoppa. Receptet finns här.
April.
Lagade grönsakssoppa i april.
Ludvig tog med mig till ett ställe i Downtown Los Angeles som heter Bottega Louie som serverade så goda sliders (minihamburgare). Vi gick dit dagen efter och åt dem till frukost också.
New York-tips igen! Mac&cheese på Schillers. Den är gjord på gruyere och helt am-az-ing.
Maj.
Och så kom kronärtskockssäsongen. Åh gud. Åt med mycket smör, salt, citron och vitlök.
Lagade en himla god sparrispasta en dag. Recept här.
Juni.
Och så kom sommarsäsongen! Handlade bara bra grejer. Som majskolvar där man river av skalet själv och tomater som luktar varmt och sött.
Sedan åkte jag till Frankrike på reklamfestivalen och kunde äta lyxmacarons.
Min familj har hus i Cap D’Antibes och tomaterna hade precis blivit klara när jag kom ner.
Min mamma gjorde bästa frukostarna.
Och luncherna.
Här började jag förresten fotografera manuellt. Tycker det syns litegrann.
Och det var första halvåret med mat. Gott.
.
My 2011 from the food perspective.
Yey! Älskar matbilder.
visste du at du ikkje bør skylle svampar? men heller skrelle dei og skjære av nedarste delen av stilken? eksperttriks i frå jamie oliver.
Allt ser så fantastiskt gott ut!
Literary dying here.
Världens bästa inlägg!!!!
vore så väldigt väldigt snällt om du ville göra ett inlägg om hur du fotar manuellt. Jag försöker som sjutton men jag vet inte alls hur jag ska göra! Det behöver inte vara så avancerat, bara lite tips 🙂 du tar så vackra bilder!
Härlig matinspiration!
dina matbilder <3
Ha, I’ve got plans to meet a friend at Schiller’s tonight! I’ve never had the mac n’ cheese, so maybe I’ll have to give it a go.
Så fina färger och så god mat. Min mage kurrar högt nu liksom.
Agh, åt jättestor lunch för bara en kvart sen men lyckas bli hungrig igen bara av att titta på de här bilderna
Har sagt det förut och säger det igen: dina matbilder är så fina! Allt ser dundermumsigt ut! ÅH, önskar jag kunde laga mat…
Riktigt fina bilder! Du fotar med Canon va? Hur mycket arbetar du med bilderna efteråt? Vad har du för ”recept” där?
Den där sparrispastan blev jag alldeles beroende av. En av mina topp fem maträtter nu. Tack så jättemycket för det!
Åh, jag älskar att titta på bilder med mat!
Jag blir hemskt hungrig när jag ser det här! Underbara matlagningstips.
It is two in the morning here in Canada and this is making me sooooooo hungry.
Hur har du blivit så fantastisk på att laga mat? Kan man bara bli bra genom talang eller finns det hopp för sådana som alltid råkar hälla pastavattnet över sig?
owh owh owh MÅSTE ÄTA NU<3
Fin mat borde man definitivt äta oftare. Puss.
Allt ser så otroligt gott ut, blir till och med sugen på maträtter jag inte tycker om. 😉
Det är inte sällan jag kikar in en extra gång här när jag behöver matinspiration. Tack för alla fina mattips!
matbilderna är dom bästa bilderna. älskar dom från frankrike. ahh måste bli bättre på manuellt förresten. kan du inte skriva ihop ett litet inlägg om det? minns när du började fota manuellt och inte verkade ha nån speciell aning själv, men nu kanske? <3
Allt ser så otroligt gott ut! Du är så bra på att få till matbilder, jag har faktiskt lite problem med det (hinner typ alltid börja äta innan jag minns att jag tänkt fota). När du fotar, fotar du i raw eller jpeg?
Omnomnom! Jag minns ditt magiska recept med savoykålsrisotto med lax som du la ut, den var fin den! I år har jag lärt mig laga ostsufflé, det kan jag verkligen rekommendera om du vill impa på någon! Happy New Food 2012! /komuturgarderoben