maten 2011. januari till juni.

Januari.

Jag åt otroligt mycket ostron hela vinterhalvåret. Ostron kanske får världen att kännas lite somrigare, inte helt säker.


Lagade grönsaksdumplings så att det räckte för mig och Nina i en evighet. Receptet hittar du här och här.


Åt björnbär till frukost så ofta det gick.


Upptäckte att Economy Candy, en godisaffär som funnits sedan 1937 låg precis runt hörnet från mig. Blev stammis.

Februari.

Carl Fredrik bjöd på cupcakes från Sex and The City-bageriet Magnolia Bakery.


Visade er mitt specialare-tomatsåsrecept som innehåller allt från chili till vodka. Receptet hittar du här.

Mars.

I och med att min närmsta mataffär var asiatiskt blev det mycket sånt.


New York-tips kommer lastat. Chark och osttallriken pa Zucco Le French Diner. Den är så himla bra.


Mästerkocken Ulrika var i stan och lagade världens godaste söndagsmiddag. Fisk och skaldjurssoppa. Receptet finns här.

April.

Lagade grönsakssoppa i april.


Ludvig tog med mig till ett ställe i Downtown Los Angeles som heter Bottega Louie som serverade så goda sliders (minihamburgare). Vi gick dit dagen efter och åt dem till frukost också.


New York-tips igen! Mac&cheese på Schillers. Den är gjord på gruyere och helt am-az-ing.

Maj.



Och så kom kronärtskockssäsongen. Åh gud. Åt med mycket smör, salt, citron och vitlök.


Lagade en himla god sparrispasta en dag. Recept här.

Juni.

Och så kom sommarsäsongen! Handlade bara bra grejer. Som majskolvar där man river av skalet själv och tomater som luktar varmt och sött.


Sedan åkte jag till Frankrike på reklamfestivalen och kunde äta lyxmacarons.


Min familj har hus i Cap D’Antibes och tomaterna hade precis blivit klara när jag kom ner.


Min mamma gjorde bästa frukostarna.


Och luncherna.


Här började jag förresten fotografera manuellt. Tycker det syns litegrann.


Och det var första halvåret med mat. Gott.
.


My 2011 from the food perspective.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
  • Yey! Älskar matbilder.

    Levis 2012-01-03 01:42:46 http://buymeasoda.blogspot.com/
    Svara
  • visste du at du ikkje bør skylle svampar? men heller skrelle dei og skjære av nedarste delen av stilken? eksperttriks i frå jamie oliver.

    karina 2011-12-30 20:21:08 http://nattfisk.net
    Svara
  • Allt ser så fantastiskt gott ut!

    Kajsa 2011-12-23 11:58:38 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • Literary dying here.

    Sofia Capel - Londonbloggen 2011-12-22 17:40:57 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
    Svara
  • Världens bästa inlägg!!!!

    Julia 2011-12-22 07:23:10
    Svara
  • vore så väldigt väldigt snällt om du ville göra ett inlägg om hur du fotar manuellt. Jag försöker som sjutton men jag vet inte alls hur jag ska göra! Det behöver inte vara så avancerat, bara lite tips 🙂 du tar så vackra bilder!

    A 2011-12-22 02:55:13
    Svara
  • Härlig matinspiration!

    Gabriella 2011-12-21 21:09:31 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • dina matbilder <3

    Maja 2011-12-21 16:06:41 http://www.livingroomfloors.blogspot.com
    Svara
  • Ha, I’ve got plans to meet a friend at Schiller’s tonight! I’ve never had the mac n’ cheese, so maybe I’ll have to give it a go.

    Vanessa 2011-12-21 15:35:27 http://thevoyageofv.wordpress.com/
    Svara
  • Så fina färger och så god mat. Min mage kurrar högt nu liksom.

    Maja 2011-12-21 15:12:25 http://luminousstarss.blogspot.com
    Svara
  • Agh, åt jättestor lunch för bara en kvart sen men lyckas bli hungrig igen bara av att titta på de här bilderna

    Matilda 2011-12-21 14:52:52 http://areyeallrighthen.blogspot.com/
    Svara
  • Har sagt det förut och säger det igen: dina matbilder är så fina! Allt ser dundermumsigt ut! ÅH, önskar jag kunde laga mat…

    Linnéa 2011-12-21 14:34:25 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
    Svara
  • Riktigt fina bilder! Du fotar med Canon va? Hur mycket arbetar du med bilderna efteråt? Vad har du för ”recept” där?

    fabian 2011-12-21 14:05:34 http://fabelsvarld.com
    Svara
  • Den där sparrispastan blev jag alldeles beroende av. En av mina topp fem maträtter nu. Tack så jättemycket för det!

    Tess 2011-12-21 13:20:59 http://tjugonio.blogspot.com
    Svara
  • Åh, jag älskar att titta på bilder med mat!

    Angie 2011-12-21 12:06:21 http://kidsvensk.devote.se/
    Svara
  • Jag blir hemskt hungrig när jag ser det här! Underbara matlagningstips.

    Melwa 2011-12-21 12:03:07 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • It is two in the morning here in Canada and this is making me sooooooo hungry.

    Nina 2011-12-21 11:34:34 http://distinctlynina.blogspot.com/
    Svara
  • Hur har du blivit så fantastisk på att laga mat? Kan man bara bli bra genom talang eller finns det hopp för sådana som alltid råkar hälla pastavattnet över sig?

    Lisen Edwardsson 2011-12-21 11:29:18 http://www.absolutlisen.se
    Svara
  • owh owh owh MÅSTE ÄTA NU<3

    oroshjärta 2011-12-21 11:03:03 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
    Svara
  • Fin mat borde man definitivt äta oftare. Puss.

    Helena Sofia 2011-12-21 09:52:08 http://helenaspotpurri.blogg.se
    Svara
  • Allt ser så otroligt gott ut, blir till och med sugen på maträtter jag inte tycker om. 😉
    Det är inte sällan jag kikar in en extra gång här när jag behöver matinspiration. Tack för alla fina mattips!

    esteterier 2011-12-21 09:49:25 http://esteterier.blogspot.com/
    Svara
  • matbilderna är dom bästa bilderna. älskar dom från frankrike. ahh måste bli bättre på manuellt förresten. kan du inte skriva ihop ett litet inlägg om det? minns när du började fota manuellt och inte verkade ha nån speciell aning själv, men nu kanske? <3

    Vicky 2011-12-21 09:45:03 http://vickys.se/
    Svara
  • Allt ser så otroligt gott ut! Du är så bra på att få till matbilder, jag har faktiskt lite problem med det (hinner typ alltid börja äta innan jag minns att jag tänkt fota). När du fotar, fotar du i raw eller jpeg?

    Emelie 2011-12-21 09:35:48 http://unvelo.blogg.se/
    Svara
  • Omnomnom! Jag minns ditt magiska recept med savoykålsrisotto med lax som du la ut, den var fin den! I år har jag lärt mig laga ostsufflé, det kan jag verkligen rekommendera om du vill impa på någon! Happy New Food 2012! /komuturgarderoben

    komuturgarderoben 2011-12-21 09:33:54 http://komuturgarderoben.wordpress.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!