carl fredrik, devi och stefan.

Här kommer den tredje delen med vänner som ni ville att jag skulle berätta lite mer om! Del ett finns här och del två här.




Carl Fredrik.
Carl Fredrik och jag var egentligen inte alls kompisar först. Faktum var att vi knappt kunde vistas i samma rum under nästan hela gymnasiet. Carl Fredrik var en av Joakims bästa kompisar och dessutom ihop med Ea så det var liksom ofrånkomligt att vi skulle hänga. Vi gick i parallellklasser i gymnasiet och vi var alltid på samma ställen på helgerna. Vi började nästan alltid bråka när vi pratade men stundtals i några korta ögonblick var i vänner, som när vi dansade till samma låt, när vi tyckte lika i en politisk diskussion, när han pratade om saker han brann för. Det var nog inte förrän som han började på Berghs och hamnade klassen under mig som vi började umgås på riktigt. Och med på riktigt menar jag bara han och jag, utan någon annan. Och det var nog då som vi upptäckte att vi tyckte om varandras sällskap. Jag gillar Carl Fredrik för att han inte är som någon annan jag känner. Han pratar intensivt och ofta, har en åsikt om ungefär allt som finns i den här världen, och kan typ allt om allt. Han är best på att namedroppa komplicerade historiska ögonblick, avancerade maträtter eller viktiga skivsläpp. Han är rolig och har en genomtänkt humor med små knorrar och när han ska berätta en rolig historia lyssnar alla. När han är på bra humör liksom smaåjunger han lite för sig själv. Han tycker om att prata länge om viktiga saker, och ibland kan han ta en åt sidan och bara räkna upp saker varför han tycker om en. Han betraktar människor på ett sätt inte andra gör, som om att världen var lite som en film som spelades framför honom. Och så har han snälla ögon. Han har blivit en väldigt viktig person för mig. Här är en fin video om oss förresten som vi gjorde en gång till en grej.




Devi.
Devi (uttalas dävvi for den som undrar) och jag gick i samma högstadium fast hon gick klassen under mig. Vi lärde dock inte känna varandra förrän efter gymnasiet. Jag minns inte riktigt hur, men Devi har liksom alltid funnits runt mig. Vi har alltid haft samma breda kompisgäng fast varit i två olika håll av dem. Någonstans på vägen, kanske runt 2008, började jag och Devi hänga på riktigt. Devi älskar hamburgare och ostron, hon dricker alltid filmiska drinkar och för sig väldigt elegant. Hon är typiskt en sån person som skulle kunna dricka te med lillfingret lite flott flygande i luften. Devi har koll på alla nyöppnade restauranger/barer/svartklubbar/hemliga platser och har ett smittande fnittrigt skratt. Hon har alltid spännande saker att berätta och dyker upp i New York när man minst anar det. Då kommer det ett litet ”hallå jag är här!”-sms och då får alla andra planer läggas åt sidan för att man ska få så mycket Devi som möjligt på kortast tid. Devi är alltid pepp på att hitta på saker och blir liksom aldrig trött. Hon kan gå ut och hitta på äventyr sju dagar i veckan och vara lika glad för det. Hon är en sådan som kan dyka upp framför ens dörr med väskan full med mini-champagneflaskor och säga att nu har jag ordnat färdkost mellan våra nattklubbsstationer. Dessutom är hon väldigt kärleksfull vilket gör att man mest hela tiden vill säga att man tycker så mycket om henne.




Stefan.
Stefan och jag lärde känna varandra under 2007 när vi båda jobbade på Garbergs. Stefan mailade mig två månader innan jag skulle börja där och sa hej vi borde ju lära känna varandra för du ska ju börja hos oss. Genom brevväxling på Myspace (det var innan Facebook-tiden..) upptäckte vi att vi båda hade ett brinnande intresse för soul och Stefan har gett mig så himla mycket bra musik genom åren. Vi blev kompisar nästan genast på Garbergs och åt jämt lunch, tog promenader genom Stockholm och drack vin hemma hos honom. Stefan är en av de roligaste människor jag känner, hans humor är briljant och han får det tystaste rummet och falla ner och vrida sig av skratt. Ett av mina bästa exempel är när vi hade en tävling om att hamna på insändarsidan i DN och Stefan vann genom att skriva den här helt vansinnigt roliga. Har kanske aldrig skrattat så mycket. Det var även Stefan som introducerade ordet ”flott” i mitt liv. Stefan är en hejare på att dansa, tycker om vackra, välgjorda skor och har en väldigt bra syn på livet i överlag. Han tycker inte att man ska göra något man inte tycker är kul eller bra och även om det kanske låter självklart har det verkligen inte varit det för mig alltid, men han fick livet att verka så lätt. Och den devisen vill jag också leva efter. Stefan och jag har rest ihop sju gånger, skriksjungit över Londons gator, dansat på tak i New York och spelat Galenpanna i Amsterdam. Stefan hittar alltid på knäppa smeknamn till mig (favoriterna är byggdottern och resedvärgen) och han har ett sätt som gör att man alltid kan öppna sig inför honom och berätta sådant som betyder något men kanske ibland sitter för långt in. Stefan är en av mina favoritmänniskor.
.


I asked which ones of my friends you wanted to know more about. The list got quite long and here are the third round of people. Read it by clicking “in english” below FAQ. You can find the first post here and the second here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
  • […] Stefan alltså. Han är ju fantastiskt snygg. Ojojojoj blev helt till mig. Vem är han? Vad härligt! Stefan är ju en stilig ung man så det förstår jag. Jag och Stefan har känt varandra sedan 2007 och jag började arbeta på samma reklambyrå som honom. Vi har rest lite överallt tillsammans, som New York och London och Amsterdam och Paris och diverse festivaler. Numera pluggar han till psykolog och släpper snart ett eget klädmärke som du kan följa hur det går här. Har även skrivit ett längre inlägg om honom för länge sedan som finns här. […]

    answers to past week’s comments. | Niotillfem 2014-04-07 17:04:19 http://rodeo.net/niotillfem/2014/04/answers-to-past-weeks-comments-15/
    Svara
  • […] Här kommer den fjärde delen vänner som ni ville att jag skulle berätta lite mer om. Del ett finns här, del två här, och del fyra här. […]

    sebastian, matilda och jenny. - Niotillfem 2012-01-28 08:02:20 http://rodeo.net/niotillfem/2012/01/sebastian-matilda-och-jenny/
    Svara
  • Åh, jag skulle jättegärna vilja läsa om Fabian. Tycker att han är väldans stilig!

    Cecilia 2011-12-25 17:25:37
    Svara
  • Av någon anledning är det så himla intressant att läsa dessa!

    Johanna 2011-12-25 10:51:12 http://www.weaimforhighspeed.blogspot.com
    Svara
  • Blir kär i varenda en av dina killkompisar. De låter verkligen som världens bästa!

    Jennifer 2011-12-25 00:34:20 http://kastaankar.blogg.se
    Svara
  • Ha ha, jag minns att jag läste den där insändaren och tänkte ”vad fan är det för ett pucko!?”

    Emma 2011-12-23 16:59:43 http://www.emmastankar.blogg.se
    Svara
  • Åh, jag älskar dina kompistexter! De är som små, fina kärleksförklaringar och man känner verkligen av hur mycket du tycker om dessa människor. Du är verkligen fin, Sandra – jag brukar oftast tänka att man skall döma människor utifrån hur de behandlar andra och eftersom du har så många fantastiska vänner som du älskar måste du vara en riktigt fantastisk människa (inte för att jag inte trodde det innan). Ha nu en underbar jul i värmen <3

    Hibbz 2011-12-23 15:46:42
    Svara
  • Det är inte lätt när människor skadar varandra…

    Om du vill vara med alla varför bryr du dig då? Jag förväntar mig ingenting… Okej, men varför är du sur då? För jag tar allt förgivet ändå… Okej. Men vad vill du då? att du ska bry dig… Men om du in te gör det så surar jag och går iväg till någon annan BARA SŨDU VET.. okej… vad ska jag göra då? det vet jag inte…. Ge mig KÄRLEK!!!!! fast jag vet inte om jag vågar ta emot den.. Okej… Vet inte riktigt vad jag ska säga.. God Jul! Kram!

    ann 2011-12-23 11:41:54
    Svara
  • Jag tycker så väldigt mycket om de här inläggen! Åh, vad det är spännande att få lära känna så fint folk lite, lite närmre. Man stöter ju på dem så ofta här så det är ofrånkomligt att inte bli nyfiken. Önskar man bara kunde hoppa in i gänget och haka massa galna fredagsnätter med dans och spännande samtal!

    felicia 2011-12-23 02:35:08 http://vykorttillminsyster.blogg.se
    Svara
  • hallå! är det bara jag som blir helt kär i carl fredrik? han verkar ju underbar!

    linnéa 2011-12-23 01:57:11
    Svara
  • Hej, älskar din blogg! Jag och min familj är i New york nu en vecka över jul och jag redan förälskad. Har bestämt mig för att göra som du och flytta hit om några år, när jag gått ut gymnasiet. Vad får vi absolut inte missa innan vi åker hem?
    puss och kram!

    Elsa 2011-12-23 00:54:26 http://www.elsajohannaa.blogspot.com
    Svara
  • Åh skriv om Filip, han verkar så fräck! Inte läst mycket om honom på länge. Kram

    F 2011-12-23 00:19:58
    Svara
  • åh älskar de här inläggen!

    Lisa 2011-12-23 00:18:31 http://popflickan.blogg.se
    Svara
  • Stefans insändare var fantastiskt rolig!
    Och det hade varit grymt roligt att få läsa eventuella svar på den, för den måste ha upprört en del katt- och hundälskare. 😀

    A 2011-12-22 23:21:02 http://minsoffa.blogg.se
    Svara
  • Åh, minns att jag läste den insändaren och undrade vad sjutton han menade, haha. Vad kul att den fick sin förklaring nu, en halv evighet senare.

    Efraimsdotter 2011-12-22 23:06:28 http://www.efraimsdotter.blogspot.com
    Svara
  • Måste bara säga till signaturen Eira att jag dessutom läst att de bor grannar med Paul Auster och Siri Hustvedt (som också är gifta). Hur fint att bo i deras hus? Hur fint att ha takpartyn med dem? Dör lite halvt.

    Och sandra, jag älskar dessa kompistexter.

    Anna 2011-12-22 20:13:33 http://passionslikemine.blogg.se
    Svara
  • jag har varit kär i stefan sedan jag såg honom på bloggen första gången punkt
    han är så fin!

    emma 2011-12-22 18:44:00
    Svara
  • Jag kommer faktiskt ihåg den där insändaren med att inte dalta med vuxna katter och hundar. Så jääkla rolig! 😀

    Satt förresten och klappade en katt i min trappuppgång idag, länge, länge, för den verkade så ensam.

    Sofia Capel - Londonbloggen 2011-12-22 17:37:12 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
    Svara
  • god jul sandra!

    Det bästa med nyår ska bli att börja om. Lägga allt gammalt bakom mig…
    Ta nya tag på alla plan.

    Något som jag lovat är att aldrig mer involvera mig med människor som vill mig illa, som psykar mig. Dom åker ut direkt. Jag vill bli imponerad, blown away! attraherad! kär! inspirerad! peppad! Inte finna mig i mindre…

    anonym 2011-12-22 17:34:23
    Svara
  • Skönisar! Tror ja skrivit det innan men Devi har vart på min yoga<3
    Godjul! Kram Oroshjärta

    oroshjärta 2011-12-22 17:32:40 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
    Svara
  • älskar att du verkar ha en sån slags djup relation till de flesta av dina vänner, som du liksom kan beskriva riktigt ordentligt. sånt är nice.

    btw, så skulle jag vilja veta mer om rasmus! följer hans blogg och sånt men det är ju mest bilder så man får ju inte reda på så mycket (även om bilderna han tar är himla snygga).

    rebecka 2011-12-22 17:17:48 http://whitewhales.blogg.se
    Svara
  • Jag ska baskemig också börja ta kort överallt och hela tiden! Det är ju så fint att ha i efterhand. God jul!

    cecilialinderoth.blogg.se 2011-12-22 17:16:33 http://cecilialinderoth.blogg.se
    Svara
  • vill höra om matilda, sebastian och nathalie!

    hej 2011-12-22 16:44:01
    Svara
  • tycker typ devi är så himla lik lady gaga!!! fast kanske har helt fel för ibland är människor helt annorlunda i verkligheten

    elin 2011-12-22 14:47:02 http://yknp.blogspot.com
    Svara
  • Åh.. Stefan är ju så himla fin ♥

    jenny 2011-12-22 13:47:11
    Svara
  • Men åh! Jag vill hänga med dig å dina ljuvliga människor om jag kommer till NY i sommar:) är inte en stalker men tycker du verkar så go! Å dina vänner likaså!

    Karin 2011-12-22 13:36:48
    Svara
  • hahaha, åh insändaren är ju briljant!

    lovisa/polichinelle 2011-12-22 13:25:31 http://polichinelle.webblogg.se
    Svara
  • Hej Sandra! Det är säkert alldeles för sent att önska att du ska skriva om en vän. Men åh, snälla skriv om fina fina Matilda! Min första girl-crush tror jag. Stalkade henne nästan på internet ett tag, eh. Hon verkar bara så fantastisk.

    Anna 2011-12-22 12:50:35
    Svara
  • jag måste bara säga att jag precis såg att Nicole Krauss är gift med Jonathan Safran Foer.
    Hur fint är inte det. Tänk att ha dem två som föräldrar, som har skrivit några av världens finaste böcker. hjärta hjärta.

    eira 2011-12-22 12:25:12
    Svara
  • En fråga, hur klarar du att ha så fina killkompisar utan att bli kär i dom? För jag är kär i alla mina killkompisar fastän jag inte vill! Eller egentligen är jag väl ett slags kär i alla mina kompisar, men det känns på nåt sätt mer okej med tjejkompisarna..

    E 2011-12-22 11:39:07
    Svara
  • Det låter så härligt med alla dessa vänner, fint

    Regina 2011-12-22 11:17:42 http://hejregina.blogspot.com
    Svara
  • Vackra, vackra Devi!

    my 2011-12-22 11:02:29
    Svara
  • hundinsändaren! dör, hahaha. shit moules frites vilka fina peeps du har omkring dig. förresten fint att du skrev ”best på” i carl fredriks text. amerikaniserad much? gulligt.

    Vicky 2011-12-22 11:01:31 http://vickys.se/
    Svara
  • has any of your boy friends fallen in love with you? you’re such a cute girl in every aspect that i’m sure that at least one has 🙂

    Maria 2011-12-22 10:51:03
    Svara
  • Vilka fina människor du har runt omkring dig!

    Maja 2011-12-22 09:51:02 http://Www.mla-photography.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!