the food 2011. july to december.

Juli.

juli började med 4th of july och korv med bröd såklart. egengrillade på erik och maries tak.


Vi åt fish tacos på Rockaway Beach när vi åkte dit på helgerna och badade.


Vit sparris hittar man sällan färsk så när den dök upp blev det sparris till det mesta, som i spaghetti exempelvis. Recept här.



Stockholm!! åt allt jag saknat. Skagenröra, råbiff (finns förstås här men inte som i sverige), pelle janzon och räkmacka. dör på sverige.

Augusti.

Ludde lagade sin magiska pasta carbonara. Recept kommer så fort han tar sig tid och skriver ner det till mig för er som har frågat. Men alltså, det är ju mest som en vanlig carbonara men mindre grädde och mer parmesan, och gärna så mycket vitlök att man går av.


Och jag gjorde pasta med parmesan, persilja och tomater.

September.

September blev en hummer-månad av oklar anledning. Ni måste äta hummer när ni kommer hit, den är så himlans mycket billigare än i Sverige.



Hummerpasta, lobsterrolls, hummerköttbullar och hummerpizza blev det.

Oktober.


Jag gjorde butternötsquashsoppa med päron, gruyereost och granatäpple. Här finns recept.



Och crêpes med champinjoner och bacon. Recept här.

November.

I november blev det mer pasta, med tomater och prosciutto och äggula.


Och en himla god cheesecake.


Var i New Orleans också och åt skaldjur varje dag.

December.

I december flyttade jag. Sista målet i lägenheten blev sushi eftersom jag hade packat ner mina bestick redan.


Lussebulle! Från caféet Fika vid Central Park.


Erik och Marie hade jullunch och bjöd på prinskorvar, janssons frestelse, köttbullar och allt det andra ni kan tänka er. När man bor utomlands älskar man allt med Sverige på ett helt annat sätt så vi dog matlyckan.


Sedan åkte vi till Tulum och jag åt fisk och skaldjur till varendaste mål. Den här blev 2011 års sista tuggor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!