new haven, san francisco, los angeles, cold spring, minneapolis, washington dc, toronto, new orleans och tulum.

Om det är något jag vill göra ofta när jag bor i det här landet på andra sidan Atlanten, så är det att besöka platser i närheten. Jag har ju knappt någon semester, så jag kan ju bara åka över röda dagar eller korta besök över en helg men här är mina utflykter hittills, sedan jag flyttade den där näst sista oktober tvåtusentio.


Vi tog tåget till New Haven över en dag i januari förra året och promenerade i korridorerna på Yale University, öppnade lådor i biblioteket och bläddrade i dammiga böcker. Det var olidligt kallt och vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att ”han också kom från Europa och vi kanske kände varandra”.


Reste till San Francisco över en helg i februari 2011 och drack öl och dog över alla pastelliga hus. Om jag av någon oförklarlig anledning skulle behöva bo i San Francisco tror jag att vi skulle trivas ihop.


Los Angeles har jag besökt 9 gånger sedan jag flyttade hit. Jag trodde jag skulle hata den här staden. Hade en bild framför mig av platinablondiner med silikonbröst, långa bilköer och breda avenyer utan träd. Men LA är inte alls så (eller säkert någonstans men där behöver man inte vara). Det luktar så otroligt gott av alla citronträd och blommor, det är kulligt och grönt och fullt av låga små villor med färgglada trädgårdar. Och restaurangerna saknar tak för att det är sommar året om.


Cold Spring ligger en timme bort med tåg från New York och är som ett avsnitt av Gilmore Girls. Fullt av antikvitetsbutiker, dockiga caféer och fantastiska berg som vi klättrade upp och nerför på fyra timmar när hösten var som finast.


Jag och Nina åkte till Minneapolis på jobb över ett dygn. Det var till Minneapolis som nästan alla svenskar emigrerade till i början av 1900-talet. Både Sverige och Minneapolis har ett liknande klimat med samma långa vinter. I Minneapolis hade de byggt inglasade gångleder över hela staden, så om man ville behövde man i princip inte vara utomhus på vintern, mycket intressant.


Åkte till huvudstaden när mitt pass blivit stulet för att få ett nytt på svenska ambassaden. De områden vi rörde oss i såg ut som de finaste delarna i London och jag och min lillebror bestämde oss för att bli otroligt viktiga politiska människor så vi skulle ha råd att köpa varsitt pastellfärgat townhouse precis i närheten av vattnet vid alla små träbroar.


En timme bort med flyg från New York ligger Toronto. Åkte hit en vecka för att få amerikanskt visum igen efter att mitt pass blev stulet. Man kan nämligen bara få visum på en ambassad och ambassader har man ju aldrig i sina egna länder. Så därför åkte jag till Canada. Hade svårt att få grepp om staden som var ofantligt stor med sjukt mycket områden och breda, breda gator. Åt i alla fall den godaste salladen på hela året, med varma päron, valnötter och gorgonzola.


Över Thanksgiving reste jag och Ludvig till New Orleans. New Orleans såg precis ut som den sagostad jag tänkt mig, med livemusik i varenda hörn, rundade balkonger och jazzklubbar som aldrig stängde. Och förstås – Swamp Tours där man fick klappa pa bebisalligatorer! Dock minus med den långa bargatan med inkastare i French District där folk drack drinkar som blinkade, kräktes på gatan och nakna strippor stod utanfor vartannat ställe och poserade. Så den delen kan ni ju undvika.


Mexikoparadiset Tulum där vi tillbringade tio dagar med kritvita stränder, ljusblått hav och skaldjur varje dag.

Nästa drömställe är Austin i Texas!
.


Some of the places I have been visiting since I got here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
  • […] Hejhej! När du var i New York så åkte du iväg till något ställe, typ ett universitetsområde och kollade in biblioteket där! Det var vinter minns jag, vad var det för ställe och hur tar man sig dit? Vi åkte till New Haven och spanade in Yale University! […]

    answers to past weeks comments. | Niotillfem 2013-10-15 09:00:57 http://rodeo.net/niotillfem/2013/10/answers-to-past-weeks-comments-3/
    Svara
  • I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!!

    Kacey 2012-03-25 18:09:12 http://www.forinstantsphotography.com
    Svara
  • I live in Austin, TX! There are so many fun things to do around town. You may already know, but if you come in Oct you can go to the Austin City Limits festival! http://www.aclfestival.com/ Or as a previous commenter mentioned March is SXSW. There is a new W hotel and The Driskill which has a lot of history, but (as previously mentioned) the San Jose hotel is wonderful as well. The experience wouldn’t be complete without a trip to Barton Springs or the greenbelt. If you are looking for entertainment The Austin Chronicle comes out every Thursday with lists of events. http://www.austinchronicle.com/ There are photos around town on my site, too. If you would like any other information or suggestions please feel welcome to email me. I have been following your blog for many years and think it would be great to see the city through your eyes!

    Kacey 2012-03-25 17:57:53 http://www.forinstantsphotography.com/
    Svara
  • Bara en kort fråga: när ni åkte på Swamp Tours i New Orleans, vilka åkte ni med då?
    Vi ska dit i sommar och jag har googlat, och det verkar ju finnas tusen olika. Och man vill ju åka med någon där man får klappa bäbiskrokodiler…

    Lisa 2012-03-22 17:18:47
    Svara
  • Hotel San Jose alltså, inte Sa Jose 😛

    Ulrika / The Freelancer's Fashion Blog 2012-03-20 08:07:44 http://freelancersfashion.blogspot.com/
    Svara
  • Om du åker till Austin rekommenderar jag Hotel Sa JOse på South Congress (och hela den delen av stan för övrigt)

    Ulrika / The Freelancer's Fashion Blog 2012-03-20 08:07:22 http://freelancersfashion.blogspot.com/
    Svara
  • wow, alla ställen får du att låta så underbart! USA verkar ju fantastiskt

    Lotta 2012-03-20 00:00:31 http://enlitenlotta.blogg.se
    Svara
  • jag skulle rekomendera dig att åka till södern 🙂 de bästa resorna jag gjorde i usa var roadtrips i södern. ett ställe att undvika tycker jag är vegas! så plastigt!

    nathalie 2012-03-18 13:02:04
    Svara
  • men åh, så fint! Vill också ut på äventyr.

    Svara
  • åh vad fint allt ser ut! skrattade åt kocken som också var från Europa! 😀

    kaneli 2012-03-17 09:44:38 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • great pictures! you’ve visited some lovely places,
    i’d love to visit san fransisco someday myself.
    xo, cheyenne

    cheyenne 2012-03-17 07:55:59 http://pourlecoeur.wordpress.com
    Svara
  • austin ar en ung stad som ska vara fylld av kulturella finheter, mycket musik och god grillad mat. alla amerikaner har pratat drommigt om austin sen jag flyttade hit!

    louise – nepp!

    karin – haha hardebatten ar ju knapp. hur kan det bli sa stor uppstandelse av lite har. jag rakar inte benen pa hela vintern om nagon undrade.

    sara – jag gor research och har ofta kompisar som bor i staden. men framforallt kollar jag liksom upp ”var saker hander” just nu. dessutom far jag ocksa massor av bra tips genom bloggen!

    jennifer – var i kuba nar jag var 15, fantastiskt!

    sandra 2012-03-16 15:31:20
    Svara
  • Fick sådan extrem längtan efter SF igen när jag såg bilden med de flygande böckerna. Bodde på Broadway street ganska många veckor i höstas och längtar tillbaka lite varje dag.

    Ida 2012-03-16 13:58:42
    Svara
  • Ja! Åk till Austin! Vi åkte dit på vinst och förlust för några år sedan och tyckte det var helt fantastiskt. Kan verkligen tänka mig hur fint dina bilder på den staden kommer att passa in här i din blogg.

    Maja 2012-03-16 11:33:56
    Svara
  • Du kommer älska Austin! Min favoritstad i USA!

    Linn 2012-03-16 11:30:23
    Svara
  • Jag ska snart åka till Austin i Texas. Lovar att blogga om det så att du kan läsa och se lite av staden från mitt perspektiv 🙂 /Lilian

    Lilian som bor i USA 2012-03-16 03:24:36 http://konstigalilian.blogg.se
    Svara
  • Vancouver/Whistler/Vancouver Island, där jag befinner mig just nu är väldigt fint. Du borde åka hit 🙂 Och jag var en vecka på Kuba, det är också fascinerande – åk dit om du får chansen!

    JENNIFER - KANADA 2012-03-16 03:12:23 http://finest.se/jenn
    Svara
  • …………………

    all the fucking mums 2012-03-16 00:21:18
    Svara
  • Austin? varför då???

    stina 2012-03-16 00:19:56
    Svara
  • Jag måste bara få undra en sak som jag har tänkt på länge. Hur kommer det sig att du, så fort du reser till en ny stad, genast hittar de ”rätta” ställena att vara på? Alltid bilder från den allra svåraste, hippaste innebaren i en källare någonstans-som-bara-de-coola-kidsen-vet-om. Och säg inte att du bara ”råkar” hamna på sådana ställen, för det kan ju bara inte vara sant?

    Sara 2012-03-15 23:40:03
    Svara
  • You should totally come to Austin! I would be happy to show you the sites and let you crash at my place 🙂

    Catherine W 2012-03-15 22:02:42 http://grrlinthewrrld.blogspot.com
    Svara
  • ”Vår servitör på pizzerian hämtade kocken för att “han också kom från Europa och vi kanske kände varandra””<3

    Elin 2012-03-15 21:42:37
    Svara
  • Vill bara säga att du är så sjukt, sjukt bra och så sjukt, sjukt inspirerade. Tack, tack, tack! Vet inte vad jag gjort utan din blogg. <3

    Victoria 2012-03-15 20:18:30 http://victoriajacob.devote.se
    Svara
  • Vilken finfin summering och härliga bilder! Päronsallad lät gott=)

    Gabriella 2012-03-15 20:01:04 http://elephantzoul.blogg.se
    Svara
  • Roadtrip i USA hadde vært noe. Jeg vil til New Orleans iallefall!

    Nøve 2012-03-15 19:57:59 http://tokyonobe.blogspot.com
    Svara
  • Jag trodde samma sak om LA. Men det tog mig två besök innan jag verkligen såg att det fanns så mycket mer än utseendehets och osäkra yttren.

    Kuriosakabinett 2012-03-15 18:28:37 http://kuriosakabinett.blogg.se
    Svara
  • i live in austin, and i’m certain you would love it! it’s crazy fun right now with all the sxsw parties.

    rachel 2012-03-15 18:20:31
    Svara
  • men ååh vad härliga bilder!! dör ju lite.

    frida 2012-03-15 18:15:06 http://www.breakfastporn.wordpress.com
    Svara
  • Åh! Nå fikk jeg ekstremt lyst til å reise! 🙂

    Andrea 2012-03-15 17:35:28 http://baerland.wordpress.com
    Svara
  • Hej! Sitter i skolan i Kanada och har inget svensk tangentbord for tillfallet 🙂
    Jag laste att ditt nasta dromstalle var Austin, Texas och jag ville bara saga att du kommer att alska den staden! Den ar inte sa stor men det finns en massa bra pubar och barer dar med livemusik! Ga till sixth street, det ar dar du finner de basta stallena! Jag var dar i nagra dagar i juni 2010 da jag reste fran ost till vast i Usa och Austin ar helt klart ett av favoritstaderna fran resan!

    Ha en bra dag!
    /Emelie

    Emelie 2012-03-15 17:21:53
    Svara
  • Vilka fina bilder!

    Måste fråga om du har hört om hela ”hår-debatten” här i Sverige? Vore jätteintressant att höra vad du tycker om frågan och kanske skriva ett inlägg eller nåt om det. Blir så ledsen att det finns så många okunniga människor där ute…

    Hoppas allt är bra! Kram!

    Karin 2012-03-15 17:05:52
    Svara
  • Åh vilka underbara resor! Och jag håller med dig, LA är verkligen hur fint som helst!

    Malin Aurora 2012-03-15 15:44:28 http://vildblommor.blogg.se/
    Svara
  • Hej! Har du varit i Chicago?

    Louise 2012-03-15 15:06:52
    Svara
  • varenda ställe ser fantastiskt ut – gillar tanken på att kunna gå omkring i uppvärmda gångar istället för att frysa ihjäl ute på gatan. Och de där stränderna och superljusa bilderna och värmen i LA – åh vad det lockar!

    Erica 2012-03-15 14:38:01 http://bambielux.blogg.se
    Svara
  • Åh, blir verkligen sugen på USA igen när du visar såhär fina bilder. Jag älskar verkligen San Francisco! Drömstaden.

    Maja 2012-03-15 12:53:06 http://Www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • Superhärliga bilder! Vore kul att höra varför just Austin? 🙂

    Hanna 2012-03-15 11:54:01
    Svara
  • Åh, vad fint! Jag önskar att jag besökte sådär många delar av Sverige lika ofta.

    Melwa 2012-03-15 11:12:27 http://melwabythegarden.blogg.se
    Svara
  • This is not my blog, but I thought you may like it. Very Spice Girls and 90s style 😉

    http://hermanasmiranda.blogspot.com

    M 2012-03-15 11:11:05
    Svara
  • in Croatian, ’tulum’ means ’party’:)

    anja 2012-03-15 11:00:27
    Svara
  • Jeg elsker å reise! Synes du har vært flink til å utforske, jeg!

    Synne 2012-03-15 10:51:28 http://sostrenesuse.blogspot.com
    Svara
  • Vilka härliga utflykter och bilder!
    Blir så otroligt sugen på att åka till USA!

    A 2012-03-15 10:38:34 http://minsoffa.blogg.se
    Svara
  • Vilka härliga utflykter, eller minisemestrar! Det påminner mig om att jag borde göra mer utflykter här hemma i Sverige. Det finns himla mycket fina ställen här också!

    Kajsa 2012-03-15 10:30:34 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • ser så himlans drömmigt ut. jag försöker också besöka lite platser här på rivieran. det har gått ganska bra än så länge! monaco, antibes, cannes, menton och sånt. tror jag kanske ska våga mig på st tropez snart.

    Vicky 2012-03-15 10:27:57 http://vickys.se/
    Svara
  • kom ihåg när du släppte bomben, blev så himla glad och pepp!

    anna 2012-03-15 10:22:11
    Svara
  • Åh, så himla fint!! Jag tror jag hade tyckt mest om Cold Spring och New Haven. (förutom Tulum då, bada är det bästa!) Kul att man kan få en sån känsla bara av att titta på det speciella ljuset på bilderna. 🙂

    Alina 2012-03-15 10:07:52 http://gretalina.blogg.se
    Svara
  • Underbart och inspirerande! Jag ser fram emot nästa vecka: då far jag till Paris!

    Katarina 2012-03-15 09:58:21 http://katarinaonils.wordpress.com/
    Svara
  • Vad härligt att hinna med så mycket resor! Måste vara så härligt att hinna se nya ställen och uppleva nya saker, och få massamassa fina foton som minnen. 🙂

    Anna-Maria 2012-03-15 09:48:45 http://www.annamaria-l.se
    Svara
  • All denna färg & food förlustelse LOVE IT<3

    oroshjärta 2012-03-15 09:43:06 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
    Svara
  • så underbart, verkligen underbara ställen du verkar ha besökt 🙂

    Matilda 2012-03-15 09:42:01 http://Maatildalindgren.blogg.se
    Svara
  • BOSTON!! du måste åka. bara några få timmar bort!

    sofie 2012-03-15 09:30:03
    Svara
  • Gotta luv the south.

    Fia 2012-03-15 09:25:09
    Svara
  • Wow, verkar som du haft riktig bra utflykter/resor ju! Älskar att du hittade en ’gilmore girls-ställe’ och att ni sprungit omkring på Yale Univeristy. Riktigt nice.

    Tokyo - Love 2012-03-15 09:21:44 http://sakuradesu.blogg.se
    Svara
  • Vill också på lite utflykter!

    Linda 2012-03-15 09:08:24 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!