hur allt hänger ihop.

Jag hänger ju med väldigt många nya människor nu sedan jag flyttade. Så jag tänkte att det kanske bäst att vi går igenom en gång för alla hur allt hänger ihop, så kanske det inte känns lika förvirrande.


Mathieu, Fabian, Ida och Nina jobbar alla på samma reklambyrå som jag, den heter Wieden + Kennedy. Nina flyttade jag ju hit med. Vi jobbade på samma byrå i Sverige (Garbergs) och har varit kompisar i ganska många år.


Fabian och Mathieu lärde jag känna genom Christian först. Mathieu kommer från Montreal i Canada och pratar därför med flott franskamerikansk dialekt. Fabian är svensk men bodde i London i 6 år innan han flyttade hit. Ida lärde jag känna genom Fabian i och med att de är ett kreativt team. Hon bodde också i London innan, är finlandssvensk och pratar därför som de gulliga mumintrollen.


Liza som ni fick träffa mycket när vi var i Mexiko, är ihop med Fabian. De har precis flyttat ihop.


Christian och jag gick i samma klass på Berghs och har känt varandra sedan dess. Christian jobbar också som copywriter och har bott i New York i tre år ungefär.


Christian är ihop med Linn. Linn bor i Sverige nu men bodde i New York ett halvår i höstas. Linns mamma och min mamma är bästa vänner så jag har känt Linn sedan hon föddes, men vi har inte umgåtts tidigare förrän hon flyttade hit.


Linn bodde tillsammans med Jack och Fanny i höstas. Jack är min bror och han är här fram till maj och studerar manusskrivande på New York Film Academy. Fanny studerar ekonomi här.


Alexandra lärde jag känna genom Christian. De träffades i New York genom gemensamma vanner sommaren 2010. Alexandra studerar fashion marketing och har bott i New York i 6 år.


Adrian, Trille, Andrea, Lottie, Christoffer och Erik lärde jag känna genom Alexandra. Trille och Erik jobbar med reklam precis som de flesta. Andrea och Christoffer jobbar med mode. Christoffer flyttade nyss hit och bodde tidigare i London.


Rasmus lärde jag känna i Sverige när han praktiserade på byrån som jag och Nina jobbade på då. Rasmus jobbar som art director på en reklambyrå som heter RGA.


Carl Fredrik och jag har känt varandra sedan vi var femton. Vi gick i samma gymnasieskola, sedan gick han klassen under mig på Berghs och vi flyttade till New York ungefär samtidigt. Han jobbar som copywriter på en byrå som heter BBDO.


På BBDO jobbar även Clemens som producent. Clemens är tysk och han känner jag genom Fabian och Ida, de jobbade ihop tillsammans i London.


Erik & Marie är gifta och jobbar som kreatörspar på en reklambyrå som heter Grey. De bodde tidigare i London och Erik och Fabian är gamla kompisar.


Michelle jobbade på samma byrå som jag och Nina innan vi bytte till W+K. Michelle är halvsvensk så vi hade ganska många gemensamma bekanta och på så sätt började vi hänga.


Sara gick på Berghs samtidigt som jag och Christian. Jag och Sara gjorde slutprojektet ihop och sedan dess har vi varit vänner.

Tror det här är alla som har figurerat på bloggen på minst två foton! Nu vet ni!
.


How all my friends here in New York are connected to each other. Please read in Google Translator. You can click ”in english” below FAQ to do that.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
54kommentarer
 • […] Åh Sandra, skulle inte du kunna skriva ett sorts inlägg där du berättar lite hur du hittade och lärde känna dessa fina personer i New York? Ni verkar som ett sådant härligt gäng åhh. (och du måste ge Christian lite extra cred för den där taklampan från mig, JISSES VAD SNYGG) Jag har gjort det en gång faktiskt! Kolla in här. […]

  answers to past week’s comments. | Niotillfem 2014-01-28 10:24:59 http://rodeo.net/niotillfem/2014/01/answers-to-past-weeks-comments-10/
  Svara
 • […] kanske ni inte ska hoppa direkt till http://rodeo.net/niotillfem/2012/03/hur-allt-hanger-ihop/ men annars är det väldigt […]

  Bästa bloggen på länge | Bloggbrus 2012-06-05 11:32:59 http://bloggbrus.se/basta-bloggen-pa-lange/
  Svara
 • […] någon vecka sedan skrev Sandra ett inlägg om sina vänner här i New York, hur hon har lärt känna dem och hur alla känner varandra. Det tog […]

  Den amerikanska vännen | Nina Åkestam 2012-04-04 08:10:35 http://blogg.resume.se/nina-akestam/2012/04/04/den-amerikanska-vannen/
  Svara
 • Är man förvirrad eller bara lyckligt lottad ifall man inte ens vet vilken ”samhällsklass” man tillhör? Tycker sånt är så rörigt! En ”arbetare” kan ju tjäna bra mycket mer än en akademiker osv.

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-04-02 03:02:05 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • När kommer resten av inläggen där du berättade om dina vänner en och en? 🙂

  Linnea 2012-03-31 22:02:36
  Svara
 • frågan hur roligt det är för dina vänner att bli kartlagda/uthängda/offentliggjorda? inför ett så stort antal läsare menar jag… själv skulle jag bli otroligt sur om någon av mina vänner gjorde så. ok, nu kanske de inte är särskilt reflekterande eller så ser de sig själva som nånting man brandar och säljer och då är det väl lugnt.. ha det fint!

  linn 2012-03-31 12:51:02
  Svara
 • Åh så fint ! Jag tycker det är så roligt och spännande att höra hur man blir vän med sina vänner och hur man hittar dom!

  Lovis 2012-03-31 09:27:37 http://Somlighet.blogg.se
  Svara
 • Fiffig presentation Sandra! Det är här jag vill nypa dig i kinden och stolt säga ”aaww, du e såååå kreativ” men jag misstänker att det skulle vara opassande…

  Misha 2012-03-31 06:42:10 http://endlessnessego.blogspot.com
  Svara
 • Alltså, det som gör mig sur är egentligen inte själva ”sandra umgås bara med överklass”-grejen. För det kan jag inte uttala mig om. Har ingen aning om hur/var sandras vänner är uppväxta. Det som gör mig sur är kommentarer som ”hur många arbetarklassmänniskor umgås med överklassen? sånt är livet, deal with it”. Shit alltså. Sådant tänk är en del i att bevara klassamhället som i sin tur är helt jävla vidrigt. enligt mig, alltså.

  Emma 2012-03-31 01:52:43
  Svara
 • Har kommer svar pa fragor!

  – Om amerikanska vanner:
  Alltsa det var ju inte sa att jag flyttade till New York och tankte att nu ska jag bara hanga med svenskar. Jag hamnade direkt i reklamsvenskganget eftersom jag kande ganska manga innan och sa hade vi sa himla roligt sa da stannade jag liksom dar. jag och nina ar i princip de andra kvinnliga kreatorerna pa mitt jobb och killarna har en ganska tat grabbgemenskap som jag tycker att svar att sla sig in i. hanger ju med nagra amerikaner, men det ar ju utanfor ganget. som exempelvis jin, pardis och meg. det ar alltid nagra amerikaner med nar vi gar ut sa vi pratar ju jamt engelska med varandra anda. Alskar mina vanner, men klart det hade varit roligt med fler amerikaner.

  – Ett par stycken av mina vanner kommer fran arbetarklassen fran borjan men det ar fullkomligt ointressant vilka. Jag umgas med folk jag traffar och gillar och bryr mig inte om vilken klass de kommer ifran. Sedan ser ni ju att jag har traffat majoriteten av mina vanner genom jobbsammanhang. Jag vet ingen som aktivt gar runt och letar efter vanner pga etnicitet/klass/osv.

  – Alla byraer som det pratas om i Mad Men finns pa riktigt!

  – Jenny – vi har nastan alla gatt pa berghs och fick jobb direkt efter skolan, sedan dess har det liksom flutit pa, har man fatt ett jobb ar det lattare att fa ett nytt osv. det har ar ju jatteduktiga manniskor med priser och fina portfolios. jag vet inte vad du soker for jobb men glom inte att bifoga din portfolio och kontakta CD’s direkt, ist for att ga via nan recruiter. kram

  – Ina – ludvig ar inte med for han bor ju i Los Angeles!

  KHL – du far absolut anvanda sa lange du lankar tillbaka till kallan, kram!

  Emilia – we applied for jobs and got them! The agencies pay for the visas etc. x

  bambi – pardis mar bra! nu har vi inte hangt sa mycket pa sista tiden, men senast forra manaden var vi fulla ihop 🙂

  sandra 2012-03-30 16:37:04
  Svara
 • ”Skulle vara intressant att få veta hur många av de där som kommer från arbetarklassen.” Nu är jag trött på såna här kommentarer.. Det är väl inte så konstigt att Sandra umgås med folk som kanske inte tillhör arbetarklassen, hon är själv inte arbetarklass. Hur många arbetarklassmänniskor umgås med överklassen då? Sånt är livet. Deal with it.

  Carro 2012-03-30 14:56:59
  Svara
 • Jag tycker länken mellan dig och Linn är väldigt rolig och intressant. Det var kul att hon träffade din vän Christian och blev ihop med honom liksom!
  Jag vill också ha så många och fina vänner!

  Angie 2012-03-30 11:19:13 http://kidsvensk.blogg.se
  Svara
 • Och jag tycker min krets är något invecklad.. 😉
  Folk blir alltid lika förvirrade när man börjar förklara. Bra och tydligt upplägg. I like it!

  Jeanette 2012-03-30 10:57:09 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • Åh vad fint att få se hur det hänger ihop!

  Linda 2012-03-30 10:45:48 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • ”Skulle vara intressant att få veta hur många av de där som kommer från arbetarklassen.”

  WORD

  Hanna 2012-03-30 10:41:49
  Svara
 • haha så himla rörigt egentligen! Men väl illustrerat och roligt att få ta del av! <3 Jag vill också vara kompis med dina kompisar.

  Erica 2012-03-30 10:03:36 http://bambielux.blogg.se
  Svara
 • Det här är varför jag älskar att läsa din blogg 🙂

  Cecilia 2012-03-30 09:38:13 http://ceciliastankar.blogspot.com
  Svara
 • Vilken härligt nätverk du verkar ha. Kul att andra känner varandra från typ Stockholm och London och sen flyttar till New York och mötts igen.

  Madeleine 2012-03-30 09:18:41 http://whitemaskgirl.wordpress.com/
  Svara
 • Vilken kul grej! Tackar!

  Lilian som bor i USA 2012-03-30 04:36:08 http://konstigalilian.blogg.se
  Svara
 • gosh everyone is just so damn attractive! what is going on in sweden haha.
  who are your american friends?

  mimi 2012-03-30 04:31:18
  Svara
 • vilket nätverk du har! Pratar de flesta svenska med varandra?

  Emilia 2012-03-30 01:35:39
  Svara
 • Åh! Underbart.

  Gabriella 2012-03-30 01:14:35 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • Åh tack ska du ha! 🙂

  vera 2012-03-30 00:00:04
  Svara
 • Är nyfiken på vad som hände med pardis?

  Bambi 2012-03-29 22:01:00
  Svara
 • ha haha

  Regina 2012-03-29 21:25:21 http://hejregina.blogspot.com
  Svara
 • I loved reading about your friends and how you know them all – so cool! 🙂

  Catherine 2012-03-29 21:07:55 http://www.seecreatures.com
  Svara
 • vilken finurlig och bra genomgång!

  Isabelle 2012-03-29 21:01:57 http://andstartagain.blogspot.com
  Svara
 • How did you all manage to get jobs in NY? I live in London and it seems so impossible to get all the necessary work visas etc to move to NY. PS what does Sara work with? I’ve seen her blog but never understood what she does for a living. thanks 🙂

  Emilia 2012-03-29 20:35:08
  Svara
 • Haha, så søtt! Dette fikk meg til å smile.

  Nøve 2012-03-29 20:18:41 http://tokyonobe.blogspot.com
  Svara
 • Hej! Jag bara undrar om jag får använda en av dina bilder i min blogg. Tänkte skriva en rad eller två om Old touch i Sthlm, och skulle vilja använda din bild därifrån 🙂 meddela gärna om det är ok! 🙂

  KHL 2012-03-29 19:53:50
  Svara
 • Very fun to see how everyone is connected! 🙂 Also, it seems like advertising is such a small world, or perhaps just Stockholm, London, NYC?

  Mary 2012-03-29 19:32:35 http://insidemyhideaway.blogspot.com/
  Svara
 • MEN! Ludvig då?

  ina 2012-03-29 19:07:51
  Svara
 • Sån himla bra genomgång av alla vänner! 🙂

  Kajsa 2012-03-29 18:34:54 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • Det här var ju en eminent liten guide! Välarbetad som alltid. 🙂

  Är du/ni som använder pinterest medvetna om deras användarvillkor? Där står bland annat att de som har siten får tillåtelse att använda (och sälja) bilderna hur de vill. Bilderna som laddas upp där ska man själv ha upphovsrätt till och har man inte det är det uppladdaren som får stå till svars om siten får för sig att använda bilden och den egentliga fotografen invänder.
  http://www.fotosidan.se/cldoc/varning-for-upphovsrattsbrott.htm

  Frida/Dezdemona 2012-03-29 17:23:26 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • omg Mathieu & Clemens… so so cute

  Kay 2012-03-29 16:48:00
  Svara
 • Hej Sandra!

  Vilket roligt inlägg- tack!

  En fråga- hur har alla lyckats få jobb i så himla bra agencies? Jag letar jobb själv och tycker det är jättesvårt (bor i London). Är det enklare i NY? Här är det verkligen recession, man får inte ens svar på sin ansökan, hur duktig man än är…Jag har alltid drömt om att jag kommer att ha ett kul jobb men nu börjar jag tappa hoppet…

  Kram

  Jenny 2012-03-29 15:48:49 http://ginandmilkthings.wordpress.com
  Svara
 • P.S. Jag har bott i USA i fyra år och har en svensk kompis som dessvärre flyttade från där jag bor för snart två år sedan.

  Sofia 2012-03-29 15:41:36 http://www.sofiasiusa.wordpress.com
  Svara
 • Varför hänger du i princip bara med svennar? Meningen med att flytta så långt är väl att lära känna folk från andra kulturer…

  Sofia 2012-03-29 15:40:58 http://www.sofiasiusa.wordpress.com
  Svara
 • men va! finns bbdo på riktigt? mad men <3

  sofia 2012-03-29 14:45:30 http://lepetitchien.blogg.se
  Svara
 • Sjukt fint sätt att visa hur alla känner varandra, kreativt och fint! Är väldigt imponerad över dina blogginlägg, du gör det väldigt bra. Det blir typ aldrig tråkigt här.

  Emelie 2012-03-29 13:59:26 http://unvelo.devote.se
  Svara
 • åh! adrian är också min kompis!

  madeleine 2012-03-29 13:04:32 http://bonjourvintage.wordpress.com
  Svara
 • informativt (och väldigt roligt) inlägg, tack!!

  frida 2012-03-29 13:00:54 http://iaintthatblonde.blogspot.com
  Svara
 • so you’ve been living in new york for over a year and basically you only hang out with Swedes. how sad…and typical

  Lemmy 2012-03-29 12:55:04
  Svara
 • det här inlägget var fint. bra visat.

  Vicky 2012-03-29 12:26:21 http://vickys.se/
  Svara
 • Vilken härlig redogörelse, måste ha tagit ett tag att göra?

  Katarina 2012-03-29 11:57:15 http://katarinaonils.wordpress.com/
  Svara
 • Åååh! Jag har funderat på att göra något liknande till mina familjer som hela tiden frågar vilka mina vänner är, även fast jag förklarar gång på gång haha!

  Dzana 2012-03-29 11:48:35 http://www.dzanadoo.blogg.se
  Svara
 • Hehe wow vilket inlägg! Vore spännande att göra själv.

  Sarah 2012-03-29 11:48:17 http://harnite.blogg.se
  Svara
 • Skulle vara intressant att få veta hur många av de där som kommer från arbetarklassen.

  m 2012-03-29 11:47:59
  Svara
 • Du måste vara den bloggerska som bryr sig mest om sina läsare och att vi ska förstå hur allt hänger ihop, och det lönar sig verkligen då det här är den enda blogg jag har läst konstant sedan jag hittade hit någon gång vid 2008, om inte tidigare! En eloge till dig Sandra!!

  Vera 2012-03-29 11:33:27
  Svara
 • Vilken genomgång! Hihi

  Tokyo - Love 2012-03-29 11:22:32 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • haha kul inlägg!!!

  Jessica - En flicka som är stark 2012-03-29 11:19:32 http://jessi91.spotlife.se
  Svara
 • Haha, underbart – en sådan här borde man ju göra själv! 🙂

  tinajo 2012-03-29 10:38:23 http://tinajoathome.blogspot.com/
  Svara
 • haha!! vad underbart!

  joanna 2012-03-29 10:33:23
  Svara
 • For et herlig, forklarende innlegg ! 🙂

  Mira 2012-03-29 10:26:05 http://mirajakobsen.no
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!