best of nittiotalet.









Som ni vet var jag Spice Girls-fantast när jag var yngre. Jag hade Spice Girls-affischer över hela väggarna, jag hade barbiedockan av Geri (två stycken i olika outfits till och med), jag hade Spice Girls-ficklampa, Spice Girls-pennor, Spice Girls-godis, Spice Girls-klisterbok, Spice Girls-mugg, Spice Girls-ring och miljoner andra saker. Från den officiella shoppen såklart, annars gills den inte för då ”var det ju fejk”. Jag tillbringade all min lediga tid på Presstopp i Gallerian och tjuvläste utländska musiktidningar tillsammans med Nathalie. Vi ägde alla nummer mellan -97 och -98 av brittiska tidningen Smash Hits samt en tysk musiktidning som jag helt glömt bort namnet på.
Jag blir fortfarande helt nostalgisk när jag går in i tidningsaffärer för det luktar precis som att vara tretton år.

I och med vi läste så många musiktidningar och framförallt brittiska, så växtes ju fascinationen för andra tjejgrupper också. När S.O.A.P släppte sin första singel skolkade vi från skolan och åkte till Fältöversten och hängde på låset till cdbutiken Mega Store. Jag kan hela dansen i Cleopatras första musikvideo (och alla Spice Girls-danser förstås) Jag kan även vara den enda i typ världen som köpte B*Witched andra album.

Så fort en ny tjejgrupp släpptes av ett skivbolag visste jag allt om dem. Jag skrev en historia om ”min upplevelse” på Spice Girls-konserten och skickade till deras fanclub och fick en månad senare ett konserthäfte signerat från alla fem. Bara grät och grät när jag öppnade paketet. Jag stod längst fram på alla Okej-dagar, jag visste vad Lene i Aquas favoriträtt var, och jag oroade mig om kvällarna över när All Saints och Spice Girls ”bråk” skulle ta slut så jag slapp välja sida hela tiden. Jag skrev en ”roman” om Spice Girls i sexan (tyckte jag var helt briljant som kom på den idén) som slutar med att Spice Girls och All Saints har middag ihop och sluter fred. Jag hade även en hemsida om Geri som hade flera tusen läsare i månaden vilket var stort på den tiden. Kodade den helt från grunden och den finns faktikst kvar på internet! Du hittar den här, den är väldigt gullig : )

När jag och min mamma var i London la jag ner alla mina fickpengar på 21 stycken Pepsi-burkar. Man skulle skicka in kapsylerna till skivbolaget för en limited edition-singel av Spice Girls. Ångesten när hotellstäderskan dagen efter städat bort ALLA?! Snäll mamma köpte 21 nya till mig som jag drog av kapsylerna på och skickade i ett vadderat kuvert och fick några veckor senare singeln Step To Me. Finns inte på spotify men du kan lyssna här.

Och just det, jag hade även Spice Girls-middag för mina kompisar där jag karvade ut orden ”spice” i falukorv och bjöd på.

Ja, jag älskade pop helt enkelt. Älskade pop till döden, mycket mer än högstadiepojkar.
Därför var det på tiden att knåpa ihop en spellista! Här får ni min bästa nittiotalsmusik, helt fri från r’n’b och techno men sprängfylld med klistrig tuggummipop.

.

Nittiotalet <3 <3



.


A little story about my obsession in Spice Girls and other girl groups when I was 13. And my favorite pop hits of the 90s of course! Listen here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
60kommentarer
  • Åh vad fint.
    Men Sandra det är så typiskt dig att lägga upp en bild på dig och någon kändis och sen inte förklara närmre kring hur det kommer sig.
    Om jag fått en bild på mig och min största idol i tonåren då hade jag berättat om hur det förhöll sig.
    Man blir ju så himla nyfiken!!

    Jag tippar på att du kanske vann en träff i nån tävling kanske, eller?
    Jag var också ett jättestort spice girls fan när jag var 11- 13 år. När familjen var i London 98 så var en hel gata avspärrad för det var en filmpremiär. Mamma och pappa berättade det var massa kändisar där, som jag och min bror inte hade någon aning om vilka det var, men helt plötsligt dök spice girls upp och jag höll på att hoppa ur mina platådojjor.
    Jag sprang fram och lyckades knäppa av 2 bilder och var inte riktigt kontaktbar resten av resan.
    Men allting förstördes och jag kom hem och berättade det för mina vänner och ingen trodde på mig. Det var först när jag framkallat bilderna som jag kunde bevisa att det inte var någon lögn, men det satt i så länge att inte ens mina vänner trodde mig förrän de fick bildbevis att jag sa tack och hej till vänskaperna och hittade nya vänner som inte misstrodde en när man berättade något roligt man varit med om.

    claudia 2012-04-20 20:10:43 http://santander.blogg.se
    Svara
  • Det där var nog bland det charmigaste jag både sett och läst.

    Fröken Orange 2012-04-10 23:43:22 http://ettlivutanrut.blogg.se
    Svara
  • Spellista; yaay! Och jag var också en sån spice girls fanatiker när jag var liten. Jag mimade, klädde ut mig, tvingade mina föräldrar att köpa buffaloskor, tapetserade väggarna med posters, läste allt jag kunde komma över, samlade och fyllde album med bilder, hade muggar, filmer och diverse reklamprylar. Ja, jag var verkligen besatt. Och jag älskar dem fortfarande av hela mitt hjärta. Tyvärr var jag aldrig på någon konsert, jag var nog lite för ung för det (mellan 6 och 9, 10 ungefär). Jag har faktiskt bett mina föräldrar att hålla utkik efter albumet med bilder, så jag kan ta med det hem till Göteborg och kanske klistra upp en bild eller två i lägenheten. Hm, kanske skulle gå upp på vinden och rota igenom imorgon, nu när jag är på smålandsbesök?

    felicia 2012-04-06 23:00:49 http://vykorttillminsyster.blogg.se
    Svara
  • Vilken timing, Sandra! Nästa vecka ska jag ha 90-talsfest = spellistan fixad.

    Josefine 2012-04-06 19:52:25
    Svara
  • MEL B MEL B MEL B! Berätta mer! Härlig text men du kan ju inte lämna ute en så stor sak. Nyfiken! (Och sjuk avundsjuk.) Kram!

    Tilda 2012-04-05 00:26:26
    Svara
  • När jag fyller sjutton ska jag ha 90talsfest, det har varit bestämt sedan i höstas då jag hade en 60talsfest. Tack för spellistan!!! har varit på jakt efter den bästa 90talshitsen!!
    åh vad du är bra!

    wera 2012-04-04 15:58:52 http://shor3line.tumblr.com
    Svara
  • Men HUR kan du skriva en så fin och lång text och lägga upp en bild när du sitter med Mel B men inte berätta om det??!! Berätta!

    Vee 2012-04-03 14:59:00
    Svara
  • Tack Sandra 🙂 Titta, jag har en nästan likadan: http://open.spotify.com/user/elinpatricia/playlist/0SxEt3D28EfZhr2Lgsuwld

    Patricia 2012-04-03 13:24:51
    Svara
  • Jätterolig text och så men! du lägger upp en bild på dig och Mel B och nämner det inte ens??? hur kom det sig att du träffade henne?

    Sofie 2012-04-03 13:18:16
    Svara
  • Måste älska 90-talet!

    Anna-Klara Hvittfeldt 2012-04-03 11:23:42
    Svara
  • Fint inlägg! mitt spotifybidrag á la 90-tal jag jobbat på sedan förra året (den blir aldrig komplett om inte Solid Harmonie’s album dyker upp – den dagen blir jag världens lyckligaste): http://open.spotify.com/user/alexitas/playlist/5GFc23ti5vF7j12fnuVk3t

    Alex - modekommunikationsstudent i Barcelona 2012-04-03 01:03:58 http://alexitas.com
    Svara
  • kommer ni ihåg hur stort mtv var på 90-talet och in på 2000-talet. Förr kollade man ju faktiskt på musikvideos på riktigt, vem bryr sig om det nu? Känns ju som musikvideos har tappat styrkan hur mkt som helst… och Z-TV och alla dessa program med musikvideo och veckans bubblare. Nu glor man på spotify istället, gör playlists. Det är ju inte så viktigt längre med en video, eller så kanske det är det och jag bara har blitt gammal och inte märkt det. Är det någon mer än jag som kommer ihåg Knesset här? Det kan ju inte bli 90-tal än knesset,

    m 2012-04-02 22:59:28
    Svara
  • jag köpte också b*witched andra album!!! :’)

    anna 2012-04-02 22:38:55
    Svara
  • Åh. spice girls <3

    Karolin 2012-04-02 22:34:30 http://www.mariannekarolin.blogg.se
    Svara
  • ÅH SANDRA BLIR TÅRÖGD AV NOSTALGIN. Tack, tack och åter igen tack! Gjorde min kväll.

    Elle 2012-04-02 22:03:24 http://flyawaylove.blogg.se
    Svara
  • Har du läst seriealbumet ”Vi håller på med en viktig grej” av Sara Hansson? Ett måste för alla Spice Girls-älskare.

    Maria 2012-04-02 21:29:21
    Svara
  • Åh! Älskar spellistan! Så många tonårskänslor och minnen som kom tillbaka 🙂

    Karin 2012-04-02 18:38:46
    Svara
  • ÅH! Jag älskade däremot Emma. Om jag inte fick vara henne i alla våra Spice Girls- konstellationer så ville jag inte vara med. Mogen tjej, haha!

    Alina 2012-04-02 10:40:02 http://gretalina.blogg.se
    Svara
  • Jag och mamma rensade på vinden igår. Och då hittade jag min spice girl-pärm med samlarbilder. 11 bilder var det jag inte hade fått tag på. Av typ 100. Jag kommer ihåg att jag försökte hitta lika dana vita byxor och stickad tröja som Emma hade på flera av bilderna. Jag tänkte först att jag skulle sälja dom. Men jag vet inte. Minns ju nöjd jag var när jag fick ett nytt kort. Jag måste nog känna efter några veckor först.

    Sofia 2012-04-02 08:59:53 http://highlo.wordpress.com
    Svara
  • Oh helt underbart. Spice Girls är rent nostalgiskt för mig, och jag hade också Spice Girls kläder och allt. Jag själv var Emma utåt sett eftersom jag hade blont hår men innerst inne ville jag vara Ginger-Geri, och tjatade varje dag på mamma att få färga håret. Fick det till sist vid 8 års ålder och det röda håret stannade kvar ända tills förra året. 🙂

    Madeleine 2012-04-02 07:29:15 http://whitemaskgirl.wordpress.com/
    Svara
  • sandrasandrasandra tittatittatitta:

    <3 <3 <3

    Eira 2012-04-02 03:19:02
    Svara
  • Hej Sandra!
    Det är som så att jag ska åka till Chicago om några veckor och kommer vara fruktansvärt shoppingsugen när jag kommer dit. Finns det något som är riktigt prisvärt i USA man borde köpa just nu (jag är en fattig student…) och finns det några affärer som är riktigt bra? Du kanske inte har så bra koll på just Chicago men jag tänkte USA allmänt 🙂

    Kram!

    Karin 2012-04-02 00:35:30 http://www.hejkarin.wordpress.com
    Svara
  • Det här är ju helt fantastiskt! Nu ska jag ladda ner den som offline-lista så kan jag lyssna på den på väg till jobbet imorgon . Det är den där lilla extra spicen som behövs ibland på måndagar. TACK 🙂

    Filippa 2012-04-01 22:45:52 http://flippa.blogg.se
    Svara
  • Det här är typ det raraste jag har läst på evigheter! Så fint, så knäppt och så igenkänningsbart.

    unga fröken karlssons Esteterier 2012-04-01 22:32:25 http://esteterier.blogspot.com/
    Svara
  • 90-tallet! <3 Ingenting minner meg mer om barneskolen enn Spice Girls.

    Nøve 2012-04-01 21:59:17 http://tokyonobe.blogspot.com
    Svara
  • ÅH! Bästa listan! Så mycket nostalgiii! 😀

    Evelina 2012-04-01 21:27:47 http://ewster.blogg.se
    Svara
  • Nej jag dööör! Bästa med låtar från 90-talet är ju att man kan dem alla, för utan och innan. Jess, alla bästa låtar är med på listan, tack Sandra!

    Hälsar en annan f.d Geri som sökte efter bilder på ”Space girls” (konstigt att man inte fann några?) för att sedan printa ut dem på svarvitt papper…oh those were the days.

    J 2012-04-01 21:15:26
    Svara
  • Hi Sandra! I just wanted to recommend to you a independent indie film named ”Turn me on, goddammit!”, in norwegian ”få meg på, for faen”. It’s being screened at The Angelica and Elinor Bunin Munroe in NY these days. Also at the cinema arts centre. A lot of people has compared it to ”Fucking Åmål”. I actually really think you would like it. As you probably know, it’s pretty hard for small, independent movies to succeed outside theire own country. Americans – especially teens – don’t usually go to subtitled movies.
    Here’s the facebookpage: http://www.facebook.com/TurnMeOnDammit

    A guy just posted this on the wall: Went to the theatre yesterday and saw Turn Me On, Dammit. GO see it! IT’S a great coming of age indie film that isn’t your typical overly written crap. It’s shot beautifully in Norway, and the lead character is too damn charming. If you like Lena Dunham or Sofia Coppola you’d probably LOVE Turn Me On Dammit.

    I’m sorry if you see this as spam. But I just wanted to tell you about it. It would be so great getting your thoughts about it.

    Love

    Helene 2012-04-01 20:44:26
    Svara
  • Nostalgi-kalas. Gud så många glada timmar vi lade ned på att repa dansrutinerna. Nittiotalet var gött!

    Svara
  • Haha! Vilken nostalgitripp det blev. Jag var tvungen att leta upp gamla foton på mig själv med platåskor, tuperade sidtofsar och linne med engelska flaggan. Det värsta/bästa av allt är att jag aldrig var något spice girls fan men ändå såg ut så! =)

    Elin 2012-04-01 20:03:54
    Svara
  • ”Here is what happened when I met that cool scary spice!
    (but don’t worry Geri! You are still the best!) ”

    Så.Himla.Fint!!!!

    Malin 2012-04-01 19:55:55 http://falinminne.blogspot.com
    Svara
  • Vad kul!

    Jag och mina kompisar hade också Spice Girls gäng, jag var Victoria. Så himla roligt att alla har gått igenom denna tiden med liknande upplevelser. Fantastiskt inlägg!

    p.s är det du och Mel B på bilden????

    Jenny 2012-04-01 19:13:30 http://ginandmilkthings.wordpress.com
    Svara
  • Älskar sista bilden! Vi klädde också ut oss till Spice Girls och skickade in till någon look-a-like-tävling i Okej tror jag. Kommer ihåg att jag och två kompisar funderade på vilka två till som skulle få vara med i ”vårt” spice girls. Sen hade vi stora planer på att vara med i småstjärnorna. Fick aldrig några platåsko dock. Mamma tvärvägrade.
    Jag ”var” ockse Geri för övrigt. Hade hennafärgat hår 🙂

    Kristin 2012-04-01 17:44:01 http://minegenstil.blogspot.com
    Svara
  • Underbara Spice Girls! Älskar dina 90-talsinlägg. Det är när jag läser de här inläggen som man känner att man är lika gammal (som dig)! Nostalgin är total.

    Kajsa 2012-04-01 17:40:07 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • Kul med gamla foton 🙂

    ROXANNA - Kamp efter Cancern - Äntligen Gravid 2012-04-01 17:10:35 http://sannassanna.blogg.se
    Svara
  • Åh altså minderne. Da jeg var 13-14 år var der en Spice Girlskonkurrence på dansk tv2, hvor man skulle lave sin egen musikvideo til en af deres sange. Sammen med fire piger fra min klasse lavede jeg en video til Wannabe, jeg var Geri. Vi var ved at revne af stolthed da den blev vist på landsdækkende tv! Det kunne være sjovt at se om videoen stadig eksisterer et eller andet sted 🙂

    svenskofilia 2012-04-01 17:06:27 http://svenskofilia.blogspot.com
    Svara
  • Helt fantastiskt.

    Lise 2012-04-01 15:19:49 http://yetanotherblog.blogg.se
    Svara
  • Åh, det lät verkligen helt underbart. Och kan knappt tänka mig hur överlycklig du måste ha varit över att få träffa Mel B!

    Maja 2012-04-01 15:13:28 http://www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • åååh nostalgia! Geri var mitt store idol<3

    the wallflower 2012-04-01 14:51:19 http://www.thewallflower.blogg.no
    Svara
  • Hej signaturen ”gråter”. Jag förstår inte hela din kommentar, men det låter som att du är med om något jättehemskt och skrämmande. Jag skulle rekommendera dig att besöka eller ringa närmaste kvinnojour. Du kan också ringa kvinnofridslinjen på nummer 020-50 50 50 eller gå till ett socialkontor eller polis så kan de hjälpa dig. Du ska inte behöva ha det så som du har det. Kram!

    Mikaela 2012-04-01 14:43:48
    Svara
  • Men ååååå, JA! Det här inlägget! <3 Jag ÄLSKADE Spice girls, och Geri var min favorit också. Visste verkligen allt om henne (var SÅ stolt över att hon var typ en åttondels svensk!) och spenderade all min tid jag fick i skolan med att göra spice girlshyllningar (hemma hos min mamma ligger det fortfarande en Gerismörkniv i besticklådan). Jag kommer fortfarande ihåg den bottenlösa SORG jag kände när Geri bestämde sig för att sluta i bandet och hennes avskedsbrev var publicerat i expressen. Jag klippte ut det och klistrade in det tillsammans med alla andra mina spice girlsartiklar i min "samlarpärm", men efter det blev det inga mer bilder eller samlande. Jag förstod inte hur spice girls ens kunde tänka på att fortsätta utan Geri och tyckte att de svikit allt systerskap som bandet stod för. Fina, fina 10-åriga jag, tror att Spice Girls lade grunden för mitt feministhjärta. Kunde inte tyckt om ett bättre band och blir jätteglad så fort jag hör en av deras låtar.

    Mikaela 2012-04-01 14:38:07
    Svara
  • åååh. Mel C var alltid min favorit.

    L. 2012-04-01 14:05:10 http://mydeer.blogg.se
    Svara
  • Blir så glad av att läsa det här. Jag var helt besatt av Spice Girls och framför allt Geri när jag var liten. Det var lite de som fick mig att fatta att girl power var något väldigt viktigt och således sådde de ett feministfrö i min 11-åriga hjärna.

    Sofia Capel - Londonbloggen 2012-04-01 13:49:54 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
    Svara
  • Everybody loved Spice Girls! I heard they have koncerts in GB. sometimes for special occasins :))

    CandyCamilla 2012-04-01 13:42:35 http://candycamilla.blogspot.com
    Svara
  • Så morsomt å se de gamle bildene!

    Synne 2012-04-01 13:22:02 http://sostrenesuse.blogspot.com
    Svara
  • Fantastisk!

    Signe Bjørnedatter 2012-04-01 13:01:12 http://signeskapet.blog.com
    Svara
  • Den tyska musiktidningen du skriver om var säkert ”Bravo”. Den var stor som helst i Tyskland under 90-talet.
    http://www.tidningskungen.se/prenumerera-pa-tidningen-bravo.asp
    saknar den…….

    Henni 2012-04-01 12:42:27
    Svara
  • Geri was definitely my favorite!

    www.quietspells.blogspot.com
    www.insertfrenchword.tumblr.com

    Alexandra/Quiet Spells 2012-04-01 12:39:55 http://www.quietspells.blogspot.com
    Svara
  • Åh vad fantastiskt att vara ett riktigt fan! Det mÅste vara härliga minnen från den tiden!
    Vilka underbart höga skor du har på bilderna!

    Panda 2012-04-01 12:13:12 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
    Svara
  • Åhhh UNDERBART inlägg… älskar älskar ÄLSKAR 90-talet… =) Pepp & glädje!!

    k 2012-04-01 12:07:18
    Svara
  • Oh my! I never was a Spice Girls big fun, but I had a crush with Shampoo, a girl duet from London. They used to sing about ’Girl Power’ before the Spice Girls and they had a japanese-punk-look that I used to love and imitate when i was 12-13 years old. So great!

    Libertad 2012-04-01 11:57:32 http://sahakiel.blogspot.com/
    Svara
  • ahhh spice girls. <3 som man älskade platåskor.

    Vicky 2012-04-01 11:26:06 http://vickys.se/
    Svara
  • Helt underbart skrivet. Tycker det är fint att man kan fråga nästan vilken tjej som helst som var mellan 8-14 år när det begav sig om vem de ”var” i Spice Girls. Själv var jag Emma, men vi hade ingen Vicoria.

    Annika 2012-04-01 11:23:24 http://Annikabackstrom.blogspot.com
    Svara
  • Jösses så nostalgisk jag blev nu.

    Kuriosakabinett 2012-04-01 11:21:36 http://kuriosakabinett.blogg.se
    Svara
  • For et fint innlegg! Fantastisk siste bilde.

    Hanne 2012-04-01 11:15:18 http://ekstremtbra.blogspot.com
    Svara
  • er remake av den näst sista bilden där alla spice:arna ligger i sängen är så himla fin på något sätt. Själv lekte vi spice girls på fritids minns jag. Och samlade på spice girls-bilder. Fan vad lycklig man blir av de här fotona!

    Erica 2012-04-01 11:09:27 http://bambielux.blogg.se
    Svara
  • sista bilderna var ju bara för fina<3

    Tove 2012-04-01 11:04:57 http://dintotto.blogg.se
    Svara
  • Åh härliga 90-talet! Själv var jag en av dem som var helt uppslukad av BSB. Med risk för att vara ”sån” men musiken var bättre förr 😉

    Victoria 2012-04-01 10:31:52
    Svara
  • Helt fantastiskt inlägg.

    Mathilda 2012-04-01 10:27:46 http://talkinghead.blogg.se
    Svara
  • hihi jag sover fortfarande med min i-or. Och jag är ändå 18 år! Mysigt att växa upp på 90-talet. Själv minns jag inte mycket från den tiden.

    Jenny 2012-04-01 10:27:10 http://novemberdreams.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!