a dress.





Här är min halvnya hängselklänning från Asos. Jag köpte den i höstas men har inte riktigt använt förrän jag gick till skräddaren och kortade den ungefär tjugo centimeter. Klänningar är så mycket roligare när de är korta ni vet. Man känner sig dock lite som ett dagisbarn (även kallad man repeller-klänningen : ) ), men jag kan inte låta bli att tycka om den som attan ändå. Senilsnöret är också från Asos.
.


Dress from Asos! I bought it a couple of months ago but haven’t worn it until I got it shortened at the tailor.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
  • Älskar, älskar, älskar klänningen!

    Annika i Spanien 2012-04-06 03:47:27 http://www.casaannika.blogspot.com
    Svara
  • Jag dök upp i en klänning till jobbet som jag tyckte var jättefin och söt, blommig med lite southern-influenser varav en arbetskollega utbrister ”i didn’t realize they made children’s clothing in that big sizes”, på skämt förstås. Jag kan inte rå för att jag tycker lekfulla och ”oskyldiga” typiskt ”flickiga” kläder kan var kul ibland. Det handlar väl mest om hur ”ung” man känner sig själv och inte huruvida åldern ska bestämma om man är opassande och har passerat ett bäst-före-datum för vad man får ha på sig.

    Misha 2012-04-05 18:29:14 http://endlessnessego.blogspot.com
    Svara
  • FIIIN!

    Lilian som bor i USA 2012-04-05 00:39:42 http://konstigalilian.blogg.se
    Svara
  • Det jeg synes er mest interessant her, er hvordan det er mulig å se på en blogg på så ulike måter som det Frida og jeg gjør.. ! Jeg elsker denne bloggen, nettopp fordi det er så lite fokus på selve konsumet. Jeg blir inspirert av at du ved hjelp av få nøkkelplagg kan se så fantastisk ut hver eneste gang du legger ut bilde av outfit. At det ikke er konsumet i seg selv som skaper din stil. At du virker så stilsikker, uavhengig av hva som er sesongens hottestet trender. Hvilken del av det faktum at du brukte Chloe Silverados hver eneste helg i 5 år var det Frida ikke fikk med seg egentlig?! Er det det faktum at du kjøper dyre sko og vesker som egentlig plager Frida litt? Da har hun ett og annet å lære om pris vs. kvalitet/kvantitet altså.

    Hvis det virkelig er bloggerne som massekonsumerer Frida er ute etter å ta, burde hun ta en tur innom Kenza sin blogg. Eller hvilken som helst annen egentlig. Her inne bare driter hun seg ut, virkelig.

    Stå på Sandra. Ta ingen skit. Vi er mange som har deg som vårt største forbilde!

    Vilde 2012-04-04 15:23:24
    Svara
  • Haha, man repeller!
    Jag har också en hängselklänning och nog känner jag mig som ett dagisbarn i den. Men jag gillar den ändå! 🙂

    Kajsa 2012-04-04 13:40:57 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
    Svara
  • Nja, av vad du visar i bloggen att döma så shoppar du tvärtom väldigt mycket. Men jag tvivlar inte på att du har en rätt annorlunda bild av vad som är att konsumera mycket, jämfört med många andra. Jag skulle säga att du konsumerar rätt rejält mycket. Vilket rimmar illa med ditt prat om miljötänk med mera.

    När det gäller att ha en barnslig stil så kan jag bara rekommendera dig att själv se videon du la upp om hur bilder av kvinnor påverkar oss, och fundera på varför du väljer att porträttera dig så som du gör, både vad gäller kläder, språk och poser.

    frida 2012-04-04 12:25:21
    Svara
  • Det är lite roligt att man blir upprörd över just den här klänningen! Jag tycker inte att Sandra ser ut som ett barn, utan snarare som en bibliotekarie på 70-talet. Jättefint tycker jag!

    elin 2012-04-04 11:12:58
    Svara
  • Så söt! Och jag hållet med, korta klänningar är bäst.

    Linda 2012-04-04 09:34:41 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara
  • Haha det är så lustigt hur olika problem vi alla har. Själv är jag lång (184) och måååånga klänningar som kanske på andra borde vara ”mitt på låret långa” blir istället som en liten tunika på mig…hög visa-rumpan-potential. Så det är ovanligt att jag känner behovet av att korta något ytterligare däremot så kan jag ju ibland önska mig en förlängning, men det brukar inte gå att lösa riktigt lika enkelt 😉

    Sneglade för övrigt på de tidigare kommentarerna, jag tror på kärlek så säger istället: Jag gillar dig, kör på. Att trivas med sig själv och sin egen stil är det enda som betyder nåt.

    paula 2012-04-04 09:17:31 http://frokenpaula.blogspot.com
    Svara
  • Jag blev lite avis. Tänker inte på barn det första jag gör direkt. Men ursöt klänning!
    Inte tänkt på att man kan ha senilsnören när man är under 50år. Det är fint när man tänker utanför lådan. Jag ska banne mig också ha ett par fina senilsnören till mina brillor 🙂

    Jeanette 2012-04-04 00:30:01 http://interruptedfashion.blogg.se
    Svara
  • och en polo är en polo och hängslen är hängslen, var det inte så vi så? Eller har jag missat något här? Som är värt att föra debatt om?

    RFSU? 🙂 hehe (finns ingen gräns för reaktiviteten bland kommentarerna ibland.,.) Inte att ta åt sig för Sandra.

    anonym 2012-04-03 22:40:18
    Svara
  • Det är inte min stil men jag tycker du passar i den! Fin på dig!

    Det skulle ju vara tråkigt om alla hade samma stil, det är just det som är intressant med stil att man kan göra det till något personligt. Jag vet inte vad det skulle vara för fel med denna klänningen? När man ser bilder på tjejer i andra bloggar knappt utan klänning alls. Skulle det vara bättre? Vem bestämmer det? Den som tycker det är sexigt med hud? Skulle det vara mer moget? Vem skulle det vara en bättre förebild för? De som läser här läser väl för att de gillar Sandra, OCH hennes stil på samma vis som andra läser andra bloggar..
    Man kan jämföra detta med att säga till kitty Jutbring du är över 30 år så du får sluta färga ditt hår rosa och blått, det är omoget. Precis som att mognaden enbart är ytlig och ska gå efter folks stereotypa normer.

    madde 2012-04-03 22:34:47
    Svara
  • Gotta say attt det här måste vara den bästa klänningen jag sett!
    Kläder med hängslen > allt annat. Sådetså!

    Maja 2012-04-03 22:07:04 http://verklighet.tumblr.com
    Svara
  • Vad tycker du om chloe schuterman? 🙂

    Siri 2012-04-03 22:04:05
    Svara
  • Det er godt, at du kan give svar på tiltale, Sandra. Og desuden, jeg er et år ældre end Sandra -og vi må for pokker da have de kjoler på vi vil!

    svenskofilia 2012-04-03 21:48:08 http://svenskofilia.blogspot.com
    Svara
  • Hahaha man-repeller! Jättefin är den i alla fall! 🙂

    Agnes 2012-04-03 20:58:22 http://solskenshimlen.blogg.se
    Svara
  • Jag ar mest forvirrad over vad som ar kritiken? Ar det att min klanning ar barnslig sa skrev jag ju det ganska mycket pa skoj. Alltsa, jag hade en san har liknande nar jag var yngre men det ar val sjalvklart att jag tycker att man kan kla sig i hangselklanningar som vuxen om man har lust liksom. det ar ju inte sa att jag har ”barnsliga” klader annars, jag klar mig i princip i skjorta + kjol eller kjol + thsirt varje dag + kangor. Men hur som helst – bryr mig inte ett jota om vad folk tycker om min kladstil i och med att det handlar om vad jag gillar och ingen annan. Ar ju vuxen och far gora som jag vill = great.
    Om det handlar om mitt yrke som ar problemet sa har jag redan forklarat mig innan 100 ganger, men som du kanske forstar ar det har alltsa ett yrke som jag sjalv har valt och alskar sa det ar inget jag nagonsin komemr ursakta mig om. daremot tycker jag att det ar viktigt och ar glad over att jag har en genustank redan fran borjan som jag kan applicera pa den reklam jag gor. det ar sa manga gubbar i min bransch och jag tror det ar viktigt att det kommer in fler unga tjejer med asikter. men det kanske ar en annan diskussion. reklam handlar ju sa langt mycket mer an om konsumtion for den delen ocksa. jobbade till exempel i tre ar med forsakingskassan och var nere pa blankettniva och skrev om sa att det inte skulle vara sa himla komplicerat att exempelvis skaffa bostadsbidrag.
    angaende konsumtion sa vet jag ju inte hur mycket ni konsumerar, men jag sjalv ar ingen storkonsumerare, jag far ju for sjutton skit for att jag har samma himla klader pa varenda dagens outfit. jag har ingen stor garderob och jag ”sloshoppar” otroligt sallan. det har en blogg till viss del om mode for att jag alskar mode, men det ar ju ingen konsumtionsblogg a la ”har ar h&ms varnyheter”. den handlar ju om mig.
    sedan den fjarde diskussion som handlar om det ar upp til var och en eller samhallet att forandra miljo och konsumtion sa tror jag att det ar en bit av bada. vi maste alla tanka pa att soppsortera vara grejer ratt, forsoka kopa sa mycket ekologiskt vi kan och inte masshoppa i onodan. men jag tror samtidigt att det har ar inte en losning som kommer forandra varlden utan jag hoppas verkligen att det satts lagar snart. Miljolagar som tvingar folk att aktivt gora ratt val pa jorden, for det finns sa manga fler som inte bryr sig an som bryr sig. Sa tycker jag! kram.

    sandra 2012-04-03 20:00:53
    Svara
  • Frida om du jobbar mot utseendehetsen, varför låter du inte Sandra få köpa ett plagg som hon gillar? Hängselbyxor är väl t.ex. arbetskläder först och främst – vadå barnkläder? Det är ju inte som om Sandra springer omkring med en napp i munnen och även om hon gjorde det så hade ju det varit okej om det kändes bra för henne? Vad är det för fel på barnkläder liksom? Jag förstår inte och kan ha missuppfattat det du skrev osv. Du kanske menar Sandra i allmänhet med att hon konsumerar osv och kanske inte bara just det här plagget!

    Sen är det ju knappast Sandras ”fel” att hon har den kroppsformen hon har. Hon har tom många gånger skrivit om t.ex. ätstörningar, hur farligt det kan vara och att man måste älska sig själv som man är så varför är det viktigt att poängtera att hon är smal? Kan ha missförstått som sagt!

    Dzana 2012-04-03 19:52:25 http://www.dzanadoo.blogg.se
    Svara
  • @frida jag upplever den nyans när jag läser en kommentar och spontant känner att så skulle en person inte uttycka sig som den stod framför personen kommentaren är riktad till. Hatten av till dig för att du tar ditt personliga ansvar iaf! Visst kommer fler som jag, som Sandra påverkas om vi utsätts för lite press på att ”bätta oss” men när man då väljer att säga det här är fel, fel, fel och inte kan lägga till ”men jag tycker väldigt mycket om dina texter om kärlek” så är det mycket lättare att slå ifrån sig kritik (hen är en hater ist för frustrerad på hur kvinnors situation och förutsättningar ser ut o.s.v.) Hursomhelst ni får fortsätta debatten, jag blev mest defensiv å Sandras vägnar då hennes blogg gett mig lika mycket glädje som Liv Strömquist, Astrid Lindgren och underbaraclara gjort.

    Julia 2012-04-03 19:38:08
    Svara
  • haha, för mig är det tvärt om! vill helst att klänningar ska gå till knät. Ganska svårt att hitta dock när man är 185 cm lång. Alla klänningar blir mer som tröjor…

    M I K A E L A 2012-04-03 19:05:53 http://bjarvemikaela.blogspot.com
    Svara
  • hängslen är fint och ska för 17 inte bara vara för barn : )

    Mimmi 2012-04-03 19:01:15
    Svara
  • världsfint Sandra.

    Amanda 2012-04-03 18:59:59
    Svara
  • Superfint.

    m. 2012-04-03 18:51:03 http://an0rakcity.blogspot.com/
    Svara
  • vad söt du är. som alltid! och leopardklänningen ifrån lacoste live (du har säkert sett den redan. finns på asos) har väckt lite små habegär hos mig. Vilket absolut aldrig hade hänt utan din opening ceremony-klänning! 😛 hade aldrig någonsin velat ha ett sådant plagg förut (har levt nästan hela livet som leopardmönstermotståndare). Men du inspirerar och visar att sådant man från början inte gillade faktiskt kan vara riktigt riktigt jättesnyggt! <3

    Erica 2012-04-03 18:50:02 http://bambielux.blogg.se
    Svara
  • e: Vill inte göra Sandras kommentarsfält till en debattsida men jag vill fråga dig vem du tycker vi ska lägga ansvaret på? Om vi inte ska lägga det på individen vem ska vi då lägga den på? det är ju varje människas enskilda konsumtion som bidrar till helheten, eller hur? Det är så skevt att marknaden vill att vi ska ”köpa oss ur” miljöproblem eller ideal när det i själva verket är konsumtionen i sig som är problemet, ekocertifierat/rättvisemärkt etc. eller ej.

    noelle 2012-04-03 18:49:20
    Svara
  • Vad fin! Hehe, själv föredrar jag när klänningar är knälånga.

    Etikett Emelie 2012-04-03 18:42:48 http://etikettemelie.blogspot.com
    Svara
  • frida: att säga att all skit görs av enskilda personer som får ta ansvar för det själva tycker jag är lite väl hårt. sandra, som faktiskt är en mer eller mindre känd person ska självklart få ta ansvar för det hon förespråkar.
    men om vi ska dra ner på den hetsiga konsumtionen och sådär så kan vi ju inte lägga ansvaret på individen – för då kommer vi aldrig få något resultat.
    annars håller jag med dig!

    e 2012-04-03 18:36:54
    Svara
  • Har så många gånger sneglat på den där klänningen men aldrig köpt den då jag insett att jag inte skulle klä i den. Du är himla söt i den, bra köp!

    Martina 2012-04-03 18:32:55
    Svara
  • Känns det inte lite väl att klä sig som ett dagisbarn när man är närmare trettioårsåldern? Jag gillar alternativa stilar, och dina kläder för det mesta, men det känns som om du strävar efter något du inte längre är. En tonåring alltså.

    Ebba 2012-04-03 18:27:21
    Svara
  • Julia: Vad i det jag skrev var med ”mobbarnyans”? Och vad får dig att tro att jag inte gör rätt? Jag arbetar med något helt annat, och försöker minska konsumtion och arbetar aktivt mot utseendehetsen. All skit görs av enskilda personer som får ta ansvar för det själva! Sandra är inget undantag. Inte du heller.

    frida 2012-04-03 18:16:26
    Svara
  • @frida, jag förstår att du är upprörd och känner att det finns en dubbelmoral men att använda sig av en mobbarnyans när du skriver är INTE övertygande (för att inte säga rent ut jävla elakt)! Tycker du att Sandra gör fel, gör rätt själv, skriv om det, sprid det och låt för guds skull inte en enda person ta skit för att samhället i mångt och mycket är fucked up!
    Till Sandra: du är så himla fin och smart och bra! TA INGEN SKIT när folk gör dig opepp, vi är så mååååånga som älskar din blogg.

    Julia 2012-04-03 17:55:45
    Svara
  • Åh så fin! Dagisbarn-stilen är aldrig fel! Känner mig som så varje dag när jag går till skolan men min orangea Kånken på ryggen.

    Linnéa 2012-04-03 17:52:42 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
    Svara
  • Älskar’t!

    felicia 2012-04-03 17:46:02 http://vykorttillminsyster.blogg.se
    Svara
  • Den var veldig søt!

    Mira 2012-04-03 17:34:34 http://mirajakobsen.no
    Svara
  • Jag har så svårt att förstå det här med att klä sig som ett barn/någon i tidiga tonåren när man är vuxen. Kommer inte helt osökt att tänka på den där videon om reklambilder på unga smala tjejer vi matas med genom reklam och media. Paradoxalt nog var det på den här bloggen jag såg den. Tyvärr var videon ett tydligt undantag i en blogg smockad av köphysteri och bilder på en smal tjej som försöker se ut som ett barn, och som dessutom arbetar med att öka konsumtionen, i just den bransch som ger oss alla de där bilderna.

    frida 2012-04-03 17:32:21
    Svara
  • det är så intressant det där vad tjejer tycker är snyggt och killar inte (grov generalisering, jag tror egentligen det har mer att göra med vad tjejer lär sig ska vara snyggt samt dito för killar). http://www.manrepeller.com är ju mästare på det där, älskar henne! tycker fö hängslekjolsklänningen var skitfin.

    Emily Dahl 2012-04-03 17:20:48 http://blogg.damernasvarld.se/emily
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!