fredagslistan.


1. Var är din mobiltelefon?
Alltid cirka en halv centimeter ifrån mig.

2. Var är din andra hälft?
Jag är min egen, hela hälft.

3. Ditt hår?
Axellångt och i färgen med det tjusiga namnet strawberry blonde. Enligt min frisör i alla fall.

4. Ditt humör?
Trött och hungrig. Måste äta frukost.

5. Din dagsplan?
Det är ju fredag! FREDAG!! Veckans bästa dag. Jag har tagit ledigt idag för att jag hade lust. Det känns så himla bra att bara nä, idag vill jag inte jobba, jag tar ledigt. Som om att man är Richard Gere i Pretty Woman och någon Julia Robertsaktig tjej tar av mina skor så att jag ska kunna känna på gräset i en park. Har inga planer, vi får se. Ikväll blir det takfest i Brooklyn.


6. Det bästa du vet?
Hundar som kommer fram på gatan och vill hälsa, hemmafester, läsa restaurangmenyer på italienska restauranger (eller vilket restaurang som helst där liksom allt låter gott), fredagar kl 21.00, kyssas första gången med någon, löstandsgodisar, kjolar med hög midja, när det finns champagne i kylen, doften av båtmotorolja, augustikvällar, när man hör en låt för första gången som man inser att man älskar, killar som biter sig i läppen, sova bredvid någon, att vakna utvilad, interna skämt, dansant musik med sorglig text, lukten i tidningsaffärer, NEW YORK.

7. Din dröm i natt?
Hängde med Eric Northman. Är inne i säsong fyra av True Blood och får i princip hjärtklappning av Sooki och Eric. Kan de inte bara få varandra för alltid? Annars tar jag honom.


8. Ditt livsmål?
Vara glad nästan jämt och känna att jag gjort allt jag velat göra. Och just det, skulle verkligen vilja bo i Tokyo i tre månader också.

9. Rummet du är i?
Mitt vardagsrum. Lovar att ni ska få en rundtur i min lägenhet någon dag. Snart!

10. Din hobby?
Tycker om att skriva.

11. Din skräck?
Att det inte ska bli som jag vill.

12. Var vill du vara om sex år?
Vara frikkin svinkär och megalycklig och skriva ofta och bo nära mina bästa vänner och ha i alla fall minst en hund.

13. Var var du igår kväll?
Jag satt på ett tak i Chelsea, grillade hamburgare och drack rosévin. Oerhört bra torsdag om jag får säga det själv.

14. Vad är du inte?
I Sverige. Men det känns bra.

15. En sak du önskar dig?
Att det snart ska sluta kännas deppigt så ofta i kroppen.


16. Var växte du upp?
Fram till jag var sju: På fryxellsgatan med en mamma och en pappa och en lillebror och en gullig terrier som hette Molly. Sedan på sturegatan med en mamma och en lillebror. Sedan på valhallavägen med en mamma och en styvpappa och en till bror och en styvsyster. Och en kanin några år också. Och en hund.

17. Det senaste du gjorde?
Sov, vaknade för tio minuter sedan.


18. Dina kläder?
Magtröja och mörkblå kjol. Har lyckats skaffa mig femton olika magtröjor så jag behöver aldrig ha nåt annat i princip. älskar seriefigursidén där man ser likadan ut hela tiden.

19. Din tv?
Har ingen tv och kommer nog inte skaffa någon heller.


20. Ditt/dina husdjur?
Min familj har en tax som heter milla och en labrador som heter vera (numera tjocka tant vera). jag hade en kanin som hette skrutt när jag var 9 och en vandrande pinne som hette Krakel Spektakel när jag var 11. Vill skaffa en tax en dag som ska heta Pricken och få följa med överallt.

21. Din dator?
En macbook pro.

22. Din bästa ägodel?
Satt och tankte på det här förra veckan av någon anledning. Har nog inga sådana där särskilda ägodelar som jag älskar mer än andra förtillfället. Det är ju bara grejer liksom. Får väl bli mitt pass med visum.

23. Saknar någon?
Saknar mina vänner i Stockholm och önskar att de bodde här.

24. Din bil?
Har inte ens en cykel.

25. Något du inte har på dig?
Ja det skulle väl vara en ankellång skinnrock då.

26. Favoritaffär?
Asos.


27. Din sommar?
Förfärlig, men totalmagisk i små glimtar. Efterfester, vackra personer som vaknar i ens säng, dans på tak, festivalöl i gräset och soluppgångar. Det har varit så himla fint. Men det hade varit ännu finare om inte hjärtat varit så fucking tillknycklat.

28. Älskar någon?
Älskar många.


29. Favoritfärg?
Mörkblå.

30. När skrattade du senast?
Igår på taket!

31. När grät du senast?
I måndags.
.


Read in english here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
35kommentarer
 • När jag läser att det bästa är ett pass med visum. AJ. Det skär. Det är ett litet pass med en liten liten stämpel. Den går säkert bort om det regnar på den tillräckligt mycket. Ändå så viktig.

  Jag träffade min pojkvän i november förra året i New York. Varit tillsammans varje dag tills juli då mitt visum gick ut. Vi sökte snabbt om uppehållstillstånd i Sverige för honom då han är filmproducent och därmed ej kan få arbetsvisum (går bara att få med annonser som finns på Arbetsförmedlingen och där finns ju inga sånna jobb). Väntetiden på hans beslut är 11 månader. Jag mår så dåligt. Kontaktar Migrationsverket varje dag. Inget går. Just innan jag lämnade honom i USA gick jag genom en fruktansvärt abort under sövning. Vi kunde och hade ej möjlighet att behålla barnet just då. Kort därefter dras jag ifrån han och hans land. Vi dras isär. Säger hejdå mellan stela sura amerikanska poliser på flygplatsen. Kontaktar Migrationsverket igen och frågar om han får komma som turist. Nej. De säger att han inte får vara i Sverige under handläggningstiden. Inte på 11 månader. Han får inte heller söka arbetsvisum om han skulle hitta något resturangjobb eller så då han ej får ha två visum samtidigt. Hur ska det gå? O-humana regler. Det gör så jävla ont för jag älskar han mest i hela världen. Önskar att han hade en svensk passtämpeln i sitt pass.

  Isa 2015-09-04 00:53:10
  Svara
 • […] Listan är en gammal från Sandra […]

  Lista | kortmedlockar's blog 2014-10-29 13:55:22 http://kortmedlockar.wordpress.com/2014/10/29/lista/
  Svara
 • […] Jeg lånte denne listen fra Sandra. […]

  Carina Behrens » Monday is list day 2012-09-03 16:05:08 http://carinabehrens.com/2012/09/monday-is-list-day/
  Svara
 • det här kommer låta lite märkligt, men jag drömde att du blev skjuten i natt och jag försökte rädda dig, så jag drog in dig i en glassbil. Mkt märklig dröm, ännu märkligare att du var med och jag hittar alltså inte på. Tror jag måste sluta läsa din blogg…

  m 2012-09-03 11:34:19
  Svara
 • Vilken underbar lista. Du träffar alltid på pricken rätt i dina ordval. Du är bäst!

  Och nu till en av mina många tankar. Jag har precis börjat trean på gymnasiet och den stora undran över vad man gör sedan är stor. Jag blir så kluven om vad jag egentligen vill. Mitt hjärta vill flytta och plugga tillsammans med min pojke och bara leva lyckligt och trångt och studentfattigt en tid. Men sedan vill jag ju flytta till London, plugga eller jobba, något sånt. Men samtidigt kommer jag ju vara så olycklig över att vara ifrån honom så länge, när jag redan ogillar vårt tre-timmar-med-tåg&buss-avstånd. What to do?

  c 2012-08-27 19:06:30
  Svara
 • […] Från Nio till fem. […]

  En söndagslista | Kaospatrullen 2012-08-26 22:11:26 http://laskask.wordpress.com/2012/08/26/en-sondagslista/
  Svara
 • du får gärna flytta till japan 🙂

  Emelie 2012-08-26 20:06:59 http://Tokyo-Kitsune.blogspot.com
  Svara
 • Sandra how I do like when you do these! I know you’ve been going through a rough spell, but I do hope you go back to blogging as regular as you used to. What did you do on your day off?

  Jill 2012-08-26 02:41:46
  Svara
 • Julia – du sjunker inte en millimeter på den feministiska skalan för att du vill flytta närmare någon du älskar. följ alltid ditt hjärta.

  M – haha självklart en fejktatuering.

  mika – säg hej, prata lite, kyss honom! Igen och igen och igen!

  A – typ finaste jag hört. <3

  elina – det betyder att jag kanske vill ha en miljon hundar!

  Malin – skicka ett mail! kram

  sandra 2012-08-26 00:25:40
  Svara
 • hello! ska du på afropunkfestivalen i helgen? tror att den kan bli riktigt bra. förövrigt råkar jag vara i stan i två veckor framöver så om du vill mötas på en lunch eller middag eller promenad eller någon annan spännande aktivitet hade det varit supercoolt. jag spelar förresten in en dokumentär om livemusik, och jag vet ju att du gillar festivaler etc, så du kanske är på att babbla lite på film om det också? oavsett, hör gärna av dig om du är på att hänga! jag och mina kamrater vi bor i lägenhet i greenwich village hela nästa vecka.

  Malin 2012-08-25 17:54:25 http://mrswolf.se
  Svara
 • Jesus vad du skriver härligt och bra och fantastiskt och roligt och sorgligt och träffande och mitt i prick och ja… typ allt annat bra!

  Ville bara säga att du verkar vara en helt fantastisk tjej!

  Kram på dig

  Matilda 2012-08-25 16:39:29
  Svara
 • Dansant musik med sorglig text!!! Trodde att bara var jag som var konstig!!!

  ina 2012-08-25 15:49:03
  Svara
 • Betyder ”och ha i alla fall minst en hund” att du vill ha MINST en hund, men kanske flera, eller att du vill ha ÅTMINSTONE en hund men kanske ett barn? 🙂

  elina 2012-08-25 14:59:50
  Svara
 • Ville bara berätta hur jag hittade till din blogg. Hultsfredsfestivalen 2012, så in i helvete alkoholpåverkad av billigt rosévin, kl 4 på morgonen. I ett litet tält, vännerna däckade runt omkring mig. Jag loggar in på Facebook i mobilen och ser att min pojkvän är otrogen mot mig. Får panik och ramlar ut ur tältet, ut i natten där regnet öser ner, verkligen öser som ett jävla vattenfall. Ringer honom, han säger något som får det att hugga och riva i magen på mig och lägger sedan på luren. Och livet gör så jädrans ont just då, och jag sjunker ner i sanden mitt på en festival med så mycket glädje och gråter ögonen ur mig i säkert en halvtimme. Men sen kommer några tjejer fram och frågar vad som hänt. Efter att vi pratat ett tag säger en av tjejerna att Du, du borde läsa en blogg som heter niotillfem. Du kommer att vara förstådd, du kommer känna igen dig du kommer att må bättre. Och jag är så sjukt tacksam över att jag trots den rediga fyllan kom ihåg bloggnamnet dagen efter när jag kom hem. För fan vad det hjälpte att läsa! Och nu är allt bra igen. Tack.

  A 2012-08-25 12:10:59
  Svara
 • Jag heter Linette och driver linette.nu där jag bland annat tar upp ämnet kvinnomisshandel. I min första bok, som jag skriver på i dagsläget, vill jag ha med anonyma berättelser och erfarenheter från alla som på något sätt kommit i kontakt med just kvinnomisshandel. Läs mer om boken och berätta din historia på http://linettestridh.wordpress.com/projekt/bok-om-kvinnomisshandel/.

  Linette 2012-08-25 09:49:19 http://linette.nu
  Svara
 • Älska många ” älskar det<3

  oroshjärta 2012-08-25 09:03:04 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • Dina svar. Bäst.

  Linnéa 2012-08-25 00:41:12 http://www.fyrakatter.blogspot.se
  Svara
 • AAHHHHHHH, Okej såhär är det: vi har hånglat en gång, oavbrutet i en hel timme (!!!!!!!) jag vet att han brukade gilla mig iallafall, sen blev jag så osäker och vet ej om jag förstörde det, men ibland känns det ändå som om han gillar mig fortarande. Han är liksom osäker runt mig på exakt samma sätt som jag är runt honom. han är ju så fruktansvärt bra.
  OCH:::: vi ska på samma fest imorgon, men jag har absolut ingen vett i kroppen längre, endast kärleksnerver, så jag vet ej hur jag ska få honom att förstå att jag gillar honom sådär jättemycket.
  något fint låtsatsstorasystertips så att jag slipper ligga i min säng ensam i vinter? pusssssssss <3

  mika 2012-08-24 23:02:33
  Svara
 • Åh, jag tycker verkligen om listor, både att göra själv och att läsa 🙂

  Petite Caja 2012-08-24 22:22:00 http://petitecaja.blogspot.se
  Svara
 • hurra för att du inte gråtit på länge. jag har gått från att gråta 25/7 till att inte gråtit på nästan en vecka nu. hoppas det håller i sig!

  Linda 2012-08-24 20:29:50 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Är det en fejktatuering du har där eller är det någon/något annat man ser på bilden?

  M 2012-08-24 20:22:34
  Svara
 • Hej! måste bara säga att jag avgudar din blogg. Ditt sätt att skriva på och dina bilder är fantastiska! Har följt din blogg i säkert 5 år och den är lika bra nu som då. Din blogg är den enda jag fortfarande följer slaviskt! Ha det bra! KRAM

  Annica 2012-08-24 20:12:25
  Svara
 • Åh, jag lskar också Sookie och Bill! De är så fantastiska tillsammans <3

  matilda 2012-08-24 20:01:18
  Svara
 • Du måste hjälpa mig, eller åtminstone ge mig ett råd. Hur långt får man flytta från vänner, familj, ett jobb man trivs med, en bra lägenhet som jag ska få till en pojkvän i en stad där jag inte känner någon, inte vet om jag trivs med jobbet och en ok lägenhet? Hur långt får man sjunka på den feministiska kalan p.g.a. sitt hjärta som inte lyder?

  Julia 2012-08-24 19:53:57
  Svara
 • Så himla fint skrivet och True Blood säsong fyra alltså åh. Fast jag är så himla förälskad i Bill och vill att han ska vara med Sookie för alltid. Även fast han är så dum ibland.

  Lisa Marie 2012-08-24 19:08:22
  Svara
 • Hanna – oh no förlåt! :O tänkte liksom att jag var sist ut att se fjärde säsongen. pardon pardon!

  sandra 2012-08-24 18:42:28
  Svara
 • Å kära nån! Spolier spoiler spolier, snälla varna så kan man välja själv ifalla man vill se! (Ang True blood).
  Fin lista i övrigt!

  Hanna 2012-08-24 18:31:09
  Svara
 • Du skriver så fantastiskt!

  LORISSA LOVEBOMB 2012-08-24 18:29:31 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • Åh Sandra, jag blev glad när du skrev att du grät senast i måndags. Inte för att du grät SÅKLART, men för att det innebär att du inte gråter varje dag. Och det kanske betyder att den värsta gråtfasen är över. Kram

  Frida 2012-08-24 17:26:09
  Svara
 • älskarälskarälskar dina listor!

  B 2012-08-24 17:00:28
  Svara
 • […] Niotillfem om “Det bästa du vet?” Del dette:Lik dette:LikeBe the first to like this. ← Previous post nomade er arabisk […]

  Fredagar kl 21.00 « den som lar feet gresse 2012-08-24 16:51:16 http://densomlarfeetgresse.wordpress.com/2012/08/24/fredagar-kl-21-00/
  Svara
 • alltid lika roligt med listor!

  sonia 2012-08-24 16:39:05 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • alltid lika roligt med listor!

  sonia 2012-08-24 16:39:05 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Blir alltid så glad av att läsa din blogg 😀 du är söt

  J 2012-08-24 16:23:56
  Svara
 • ”Ja det skulle väl vara en ankellång skinnrock då.”

  hahahahahah!!!

  M 2012-08-24 16:22:32
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!