Jag har börjat laga mat igen. Efter nästan fyra månader av en kost bestående mestadels av cheeseburgare och nudelsoppa så känns det så himla himla fint att få tillbaka matlusten. I förrgår lagade jag kyckling i ugn med pancetta och morötter. Väldigt enkelt men väldigt gott också. Så här kommer receptet. Första inlägget i matkategorin sedan i maj faktiskt.
Du behöver:
– Kyckling (jag använde kycklingklubbor)
– Hönsbuljong
– Pancetta eller bacon
– Vitlök
– Gul lök
– Purjolök
– Morötter
– Typ vad som helst du gillar egentligen. Det här var vad jag hade hemma så för mig tog receptet slut här.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lite hönsbuljong, kanske sisådar 3 dl, inte så noggrant.
Smörj in en plåt med olivolja. Lägg kycklingen, stora skivor morötter och lök + hela vitlöksklyftor på den. Häll över buljongen och låt alltihop liksom dra åt sig buljongen. Strö över pancetta.
In i ugnen i 40 minuter.
Klart!
Ät framför Breaking Bad helst för att det är en så sinnessjukt bra serie.
.
A recipe with chicken and pancetta.
Gudars skymning vad märkligt lycklig jag blev av att du gillar Breaking Bad, haha! Världens bästa serie, alla kategorier.
Dette så kjeeempegodt ut, det må jeg prøve! Elsker dine oppskrifter. Godt å høre at du har matlyst igjen!
xxx
Hej Sandra!
jag vill bara tipsa om en film som heter Like crazy som jag tror att du skulle gilla, blev så oerhört rörd av filmen, sedan tycker jag att du ska lyssna på Stars låt dead hearts för att den är så himla himla fin, Ha en jätte rolig/fin/skön helg,
massa kramar från sverige
xx
Nya recept är ju guld värda. Har inte förstått det förens jag själv började laga mat, vilket hände för cirka en månad sedan. Jag är inte duktig alls och lagar för det mesta samma samma saker. Men kanske är det just då som nya recept är guld värda? Så tror jag.
Härligt att du har börjat laga mat igen! 🙂 Här är ett recept som påminner lite om ditt, lagade detta med min mamma för nån dag sen och det var sjukt gott: http://www.ica.se/Recept/karibisk-kyckling-med-sotpotatis-715385/
Har nu suttit hela kvällen, vrålhungrig och tittat igenom hela din matkategori (fantastiskt, vill bli du när jag blir stor, på grund av mycket inte bara maten hehehehe) och upptäckte att på sida 10 så försvinner alla bilderna? Tänkte bara upplysa 🙁
Åh, precis samma här angående att äntligen få tillbaka matlusten och matlagninsglädjen igen och åh, vad gott det ser ut. Måste testa att göra någon vegovariant på det!
åh så gott det ser ut..
Usch egentligen är det så mkt skit i köttindustrin öht. Men om vi ska vara petnoga är väl inte kycklingbajs sådär jättefarligt. De äter väl mest grönsaker.
A – fast vada. bara for att jag ar ledsen betyder inte det att kycklingarna lider mindre. jag tycker det var bra skrivet, tack for informationen! Den ar ekologisk men som du skriver verkar inte det spela sadar jattestor roll :'(
Usch, tar tillbaka min kycklings-djurrätts-kommentar. Radera den gärna om den drar ner aptiten/stämningen. Det var så himla ogenomtänkt och dumt, för det är ju på riktigt så himla jättefint att nån som är ledsen har fått tillbaka matlusten. Förlåt!
BAJSVATTEN HAHAHA Inte roligt med lidandet men assååååå LOL
Yummy! Amazing recipe! Delicious dish!
From www.xeanafashion.com
Åh tittar du också på breaking bad. Så bra!!! Tyvärr har jag sett allt och måste vänta till nästa sommar. Btw vad fint du bor.
Förlåt vill inte sabba stämningen (och Sandra köper säkert den gladaste kyckling so bara finns att få), men detta bör alla som planerar att äta i USA veta om: I USA är det tillåtet, även för frigående kyckling, med 10 % bajsvatten i kycklingar som säljs. De dödas ju såhär: först doppas de i el-bad där de allra flesta (men inte alla) dör, sen skållas de (då dör de som inte dog av elen) och då öppnas porerna i kycklinghudarna. Sista badet som de doppas i är ”tvätt”, där doppas allihopa i samma vatten för att skölja bort skit, vilket gör att smitta sprids lätt. Men dessutom: Pga att porerna är öppna efter skållningsbadet så suger kycklingen in en hel del bajsvatten. Förr var det tillåtet med 8 % bajsvatten i en kycklings vikt, men när det skrevs om det så blev det protester och slaktindustrin tillsatte en egen utredning. Som tataa… kom fram till att det skulle vara tillåtet med _ännu_ mera bajsvatten i varje kyckling. Detta gäller alltså även frigående. Det finns nästan ingen kyckling i USA (och väldigt få i Sverige också) som inte lider sig igenom hela sitt övergödda, medicinerade, trånga, stressiga och ångestfyllda – men tack o lov bara 5 veckor korta – liv. Källa: Jonathan Safran Foer, Äta Djur/Eating Animals
Ser svingott ut, jag som är så hungrig 🙁
Nam!
Hurra för att matlusten har kommit tillbaka!!
ÅH JIPPIE har saknat dina matinlägg så mycket! Detta måste jag pröva i helgen, ser jättegott ut!
Emilia – nej forutom det jag skrev blir den fardig i ugnen!
Karin – alltsa GUDARS vad jag har konsumerat yoghurt de senaste manaderna :/ kommer typ aldrig mer kunna ata det.
Så himla bra att du har börjat laga mat igen! Mat är bäst!
åh, så glad eg blir! elskar oppskriftene dine. tommel opp!
Ser väldigt, väldigt gott ut. När jag bor i en lägenhet med ugn ska jag absolut testa detta!
lyckan när man en dag är så stark under sorgearbetet att man går till mataffären och köper basvaror istället för drickyoughurt och pain riche.
Åååh så jag har saknat mattips! Ser ju supergott ut 🙂
Man ska inte göra nåt med kycklingen först då? Bara in i ugnen?
Hurra for det! Ser gott ut.
JAAAAAAAAAAA!!! Blir jätteglad av dina matlagningstips! Och över att du mår bättre självklart! Ha det underbart <3
Äntligen! Som jag har väntat på dina recept. Nice to have you back 🙂
Åh det där verkar ju jättegott!
härligt! älskar recepten, blir alltid jättehungrig!