Q&A part 6.

Vad är det svåraste du gjort? Alltså, det absolut svåraste någonsin, alla kategorier?
Att börja första klass var något av det läskigaste jag varit med om. Jag hade inga kompisar på dagis och kommer ihåg att jag var så oerhört rädd att det skulle fortsätta så. Jag minns att jag tänkte att varje steg jag tog kunde vara avgörande, att någon skulle syna mig och säga att jag var dålig, fånig eller töntig. Vi fick en uppgift där vi skulle rita vad vi ville i en skrivbok och jag fick sådan oerhörd ångest av att rita något ”fel” att jag började gråta. Fröken sa att det var okej om jag ritade något hemma istället. Ritade förövrigt en blomma. Hela ettan till nian tyckte jag var mer eller mindre på det här sättet, en skakig balansgång och en skräck över att bli ”upptäckt”, att man inte var värd någonting egentligen och att det var en tidsfråga innan någon skulle se det. Så det var nog det svåraste jag gjort, grundskolan.

jag 7 år.

Ditt absolut bästa hångel? När var och varför?
Första gången Ludvig hånglade upp mig var himla himla fint. För jag hade liksom inte en tanke på att vi ens hade någon grej, tänkte verkligen oss som kompisar. Stod och pratade med honom på en fest och så kysste han mig mitt i en mening. Det var som att jag liksom såg honom för första gången. Det var fint. En annan gång var när han flyttade till Los Angeles och mötte upp mig i hotellobbyn när jag var där på en reklamfilmsinspelning. Vi hade inte setts på nästan två månader och så bara stod han där, och bodde helt plötsligt i landet jag bodde i. Och vi var så himla nervösa med varandra och jag ville bara gråta av hjärtont över hur jäkla fint det var att röra vid honom igen.
Också alla de gångerna som min första pojkvän Tobias drog in mig bakom gardinerna på indieklubben på Metropolis innan vi blivit ihop var helt vansinnigt bra. Jag var så jäkla förälskad i honom att jag trodde jag skulle spricka och att han ens tittade mig i ögonen kändes helt overkligt.

Har undrat sen jag såg när du var med i P3, finns ju det klippet på deras hemsida. Vad gjorde du med pennan där när du kollade ner hela tiden? Kram
Men jag säger ju det i klippet bara några minuter in. Ritade små träd!

Pruttar du inför dina killar?
Nej? Pruttar helst inte för någon och vill inte att någon ska göra det inför mig heller. Sedan om det råkar bli utan mening så är väl inte det någon stor grej. Men att bara gå runt och prutta inför folk känns ju väldigt otrevligt.

Hur ser din vinterjacka ut? / hur vill du att den ska se ut?
Min vinterjacka ser ut såhär:

finns att köpa online här. jag har stl small.

Jag måste bara fråga, har du och Joakim haft sex?
Ja jo. Det är nog svårt att inte hamna i en sådan situation när man är så himla nära vänner och är en kille och en tjej.

Hur vet man att man fortfarande är kär 5 år senare? Det är ju inte den sprudlande känslan men han är ju fortfarande världens gulligaste och sötaste. Den fina tryggheten gör det hela lite tråkigare dessvärre.. Du och Ludde hade ju distansförhållande vilket gjorde att ni längtade efter varandra vilket såklart spicar upp. Men vad tror du att man ska känna efter för att veta att man är på rätt spår efter lång tid i ett förhållande, när de nykära känslorna lagt sig lite?
Alltså det är ju inget fel i att inte vara megaförälskad längre, det är omöjligt att vara för alltid. Jag tycker det är ganska så fint och härligt när man bara känner sig som ett pussel med någon. Så himla trygg och liksom, kär och stolt i den. Hångla mycket, gör något porrigt (asså syftar inte på porrfilm men ni kan ju prata om det finns något särskilt som ni velat prova men inte gjort än ungefär) och res bort med varandra vetja. Det är okej med svackor. Det betyder att det någon gång går upp igen också.

Hittar du någon fin kille ute i new york?
Kanske det kanske.

Jag har varit involverad i ett trassligt förhållande jättelänge, av och på och aldrig på riktigt du vet. Det har kommit till den punkten att jag inte längre vet om jag är kär i honom eller bara i fina minnen av honom. Han knarkar och planerar inte något och allt är justnu och aldrig allvarligt.
Vi hörs sällan för att sedan träffas intensivt och sen hörs vi sällan igen och sen intensivt.
Nu har jag träffat en ny pojke. Precis nu nästan. Och jag tänker på honom hela tiden.
Men hur ska jag göra? Jag vill inte rusa på, det krävs liksom mycket för att jag ska öppna armarna. Hur ska jag förklara det för den nya pojken? Så att han inte tror att jag dissar, jag vill bara ta det varligt.
Och borde jag göra slut med trasselpojken, även om vi aldrig uttalat att vi är tillsammans? Det var tre veckor sen jag såg honom.
Jag känner mig så fruktansvärt lycklig och ledsen på samma gång.
Ja, säg tack och hej till trasselpojken, han verkar inte bra för dig. Klipp bara. På riktigt alltså, ha inget dåligt samvete. Och ta det lugnt och försiktigt med den nya fina mannen, allt kommer gå bra, han kommer förstå. Säg det bara! Det handlar inte om hur, bara att man gör det! puss lycka till.


Hur mycket tjänar du på att blogga?
Bra, men jag lägger ner oerhört mycket tid på den här platsen. Här är en gammal frågestund om just hur jag hanterar bloggeriet om du vill läsa.

om jag inte minns fel skrev du att ditt arbetsvisum gäller i tre år, vad händer sen? är det bara att förlänga eller kommer du hem?
Nej då kan man bara förlänga! Har redan förlängt ett år när jag bytte jobb för ett år sedan, så mitt visum håller till 2015 nu.

Kan man vara kompis med sitt ex? Kommer du och Ludvig fortsätta hålla kontakten och ses?
Man kan nog vara kompis med dom om några år om man vill och så. Men inte i början, det tror jag verkligen inte. Jag skulle aldrig klara av att se honom hångla med nån annan. Jag och Ludvig har ingen kontakt alls. Jag saknar honom jättemycket men det finns inget att göra åt den saken.


vad har du för bakgrund på mobilen?
Den här:

How do you handle the feelings when hearing a song that reminds you of him, or you know he would like? I still haven’t figure out how to handle it yet, it still hurts.
Yes it hurts, but its okay that it hurts. One day it wont hurt anymore. The songs I listened to when me and Tobias broke up hurted like hell but now I love them because at one time they meant so much to me.

Jag vill veta mer om alla killar du träffat/träffar! Brukar vi få se bilder på unga män som du kanske sovit med, utan att du berättar något?! Vill ha fler exempel än Tobias, Ludvig och Ryan Gosling, och verkligen få veta vad som är din favorit-typ av kille!!!
Haha! Ja jo det har ni ju.. : )
Jag gillar roliga killar med breda axlar, som är avspända, spontanta och lite knäppa. Och framförallt: som kan kyssas. Synkar vi inte i kyssen tröttnar jag omedelbart, hur vackra de än är. De jag hängt med de senaste månaderna (nu låter det som att det är jättemånga men det är det verkligen inte) har sett olika ut men alla har haft vettig musiksmak. Det är ändå viktigt.

Hur snabbt kan man känna sig kär?
Hur snabbt som helst. En kväll kan ju räcka ibland.

Efter hur lång tid är det ok att säga ‘jag älskar dig’?
När det känns rätt. Man känner i magen.

Kan du tänka dig ett öppet förhållande?
Nej.

Hur många gånger ligga om dagen är optimalt?
Så många gånger man har lust.

Vad fan ska man göra med sitt liv?
Ha kul.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
79kommentarer
 • Haha, sökte på ”Joakim” bara för att det här inlägget, för i helgen lät jag och min bästis – som är en kille och liksom jag är straight – det gå alldeles för långt, fastän vi inte låg. Så jävla skönt att då läsa att vi är fler som har råkat göra sådant, som lite tröst liksom. Nu är det lite stelt och både tyckte det var sjukt dumt, men då måste det väl ändå sluta kännas så stelt snart. Tack <3

  A 2016-11-23 15:07:47
  Svara
 • Bella: Vill bara förtydliga att man måste känna gemensam attraktion för att hamna i en sådan situation. Jag är bisexuell, men många av mina tjejkompisar är straight och många av mina killkompisar homosexuella och då uppstår inte sådana situationer.

  Sen har jag såklart också bi/straighta kill- och bi/homo tjejkompisar… och ja… har ju hänt saker nån gång sådär hihihi. Tror att det är vanligare än folk tror. Sen om det är bra eller dåligt beror ju helt på personerna och situationen.

  K 2012-12-15 21:45:49
  Svara
 • Det som är konstigt är inte att du och Joakim har legat med varandra.
  Det som är konstigt och obegripligt är att du skriver ”det är nog svårt att inte hamna i en sådan situation när man är så himla nära vänner och är en kille och en tjej.” Den formuleringen.
  Det är liksom som om du menar att en bisexuell person inte kan ha nära vänner som förblir bara vänner.

  Bella 2012-10-18 00:03:13
  Svara

 • Har svarat pa din kommentar som var liknande en annans hogre upp i kommentarsfaltet!

  sandra 2012-10-17 00:45:30
  Svara
 • Kära Sandra.
  Jag tycker att du är förbannat bra. Romantisk, snygg, klok och rapp. Jättefin! Har läst din blogg fram och tillbaka i fyra år.
  Det är en grej bara.
  Ditt svar på följande fråga:
  ”Jag måste bara fråga, har du och Joakim haft sex?”
  ”Ja jo. Det är nog svårt att inte hamna i en sådan situation när man är så himla nära vänner och är en kille och en tjej”

  Jag blir så himla förvånad och ledsen, Sandra! Du – som verkar så vettig och medveten om genus och könsneutral – säger i princip att det knappt går att ”bara” vara vänner som flicka och pojke. Jag trodde typ att du var den enda som höll med mig om det visst går. Skulle du till exempel, för att undvika risken att hamna i en sådan situation, sluta vara vän med Joakim om du fick pojkvän igen? Jag har en vän som är pojke. Hen är en av min allra bästa vänner i världen. Vi hänger och kramas och sover i samma säng jämt och mina föräldrar har trott i flera år att hen är kär i mig eller att något kommer hända eller har hänt mellan oss. Men jag säger nej nej om och om igen. Vi är vänner! Och så tänker jag på hur många nära killkompisar Sandra Beijer har och det är såklart man inte behöver bli kär bara för att ens kompis råkar ha en snopp.

  Jag måste säga, Sandra, att jag blev väldigt förvånad och besviken när jag läste din förklaring till varför du har legat med Joakim.

  Bella 2012-10-17 00:33:50
  Svara
 • jag kan ta mkt men lägg dig inte i sånt som inte angår dig om du bara ska vara en fitta… du har väl allt du behöver, vänner som stöttar dig ingen bög som tryckt ner dig inom media och gjort olk med barn.. du är kort så ingen tycker du är SÅ LÅNG.. och knullar horor för att känna sig så jävla värda… men jag vet inte kanske du ska sätta prostitution in my face med… det är så jävla rätt! går bra att skriva pk-inlägg och att du inte gillar strippor men göra en grej av prostiution det är kul!!! jävligt roligt, va? jävligt fittigt beteende är det

  anonym 2012-10-08 08:21:55
  Svara
 • fy fan vilken jävla fitta du är stundtals… jag menar det.

  lägg upp lite mer bilder på elivis och sätt dig framför datorn och lipa när ludde knullar runt i LA… Jävligt tråkigt för dig, du har inte fått stöd och sympati?? va??? din lilla skit rent ut sagt….

  anonym 2012-10-08 08:18:10
  Svara
 • Ehm. precis: Feminism handlar om strukturer, inte om klädstil. Vad är ditt problem med mitt inlägg? Håller du med de kommentarer som hackat på Niotillfems klädstil och åsikter kring sex, och som framfört de klagomålen i feminismens namn? Hoppas ej, om du kallar dig feminist! Jag skrev inte att feminism handlar om klädstil. Jag påpekade att dom som klagade på andra tjejers klädstil i feminismens namn – och därmed sällars sig till förlegat kategoriserande och dömande av kvinnors individuella val – är ute och hojar. Scrolla uppåt bland kommentarerna så fattar du. Tack! /Har pluggat genus, ja. Har kort kjol, ja. En feminist kan klä sig i burka. En feminist kan klä sig i jeans. En feminist kan klä sig ”sexigt” om hen vill. Hen gör vad fan hen vill. Och en feminist kan vara kille, tjej, man, kvinna, både och, ett barn osv. Tack för ordet.

  A 2012-10-02 21:47:03
  Svara
 • A – Nej, feminism handlar om att använda huvudet och tänka lite längre och se strukturer i samhället. Feminism handlar inte om individualism och utseende och klädstil.

  mimmi 2012-10-02 10:36:22
  Svara
 • Argh. Feminism för mig är att inte falla in i ledet av gammelmodiga förtryckare. Och det tycker jag en gör om en ger sig på tjejers klädstil/sexualitet osv och hackar som nån jävla domare. Kvinnors frigörelse har alltid handlat om att bryta gamla sketna tabun, aldrig handlat om att dölja sig, gömma sig, maka på sig, hålla på sig. En feminist kan klä sig i kortkort varje dag, en feminist kan till och med göra det för att behaga män (även om jag tvivlar på att det är huvudsyftet för särksilt många tjejer. Däremot kan mäns behag ibland ge behag till kjolbäraren och då handlar det ju faktiskt om vad kjolbäraren själv vill ha. Deal with it). En sak ska ni ha klart för er, självutnämnda feministdomare därute: Feminism handlar om att ha samma jävla rättigheter att vara den man är. Inte att vara den som faller er i smaken.

  A 2012-10-02 00:25:56
  Svara
 • Vet du vad, Sandra? Efter min smått förvirrade outburst av kommentar, så pratade jag med honom. Och jag tror faktiskt vi börjar hitta tillbaks till varandra. Shit pomfritt, och detta var bara för att du svarade på en fråga haha. Du är bäst. <3

  J. 2012-10-01 22:42:10
  Svara
 • Tina: Alltså låt Sandra vara. Om Joakim åkte för att trösta henne så var det väldigt väldigt fint av honom och jag önskade att jag hade sådana personer i mitt liv som skulle åkt till andra sidan för att finnas där för mig. Om Sandra och Joakim sedan hade sex så är det faktiskt hennes beslut: och hans. Vi behöver inte tycka om det men det är inte vårt liv utan det är Sandras. Alla människor är olika och det är så himla bra.

  LM 2012-10-01 22:25:57 http://LisaMarie
  Svara
 • Grym mobilbakgrund!

  Kajsa 2012-10-01 18:36:06 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • Jag hade sex med en vän. Alkohol i blodet och pirr i hela kroppen för det var han jag var så kär i då. Det var även min oskuld han tog.
  Jag ångrar ingenting fast än att alla känslor jag hade för honom försvann och han verkar försvinna, rädd att han antingen efter de fyra år jag varit så kär i honom känner detsamma eller att han inte vill vara min vän mer. Vår relation/vänskap har alltid varit väldigt speciell. Han är en väldigt speciell person. Saknar honom.

  Och jag tror jag blev kär efter en kväll, faktiskt. Var osäker om det verkligen kunde gå till så men den mannen alltså.
  Vi träffades intensivt i en vecka som var underbar. Han kunde bara stoppa mig, söka efter min blick, knipa mig hårt i handen och hångla upp mig. I bilen, på bilen, klipporna, sängen, soffan, gatan, trappan, överallt. Aldrig upplevt den här känslan. Han reste över halva landet, en vecka efter att vi setts för första gången och nu en och en halv månad senare har vi sms-kontakt. Jag saknar honom som sjutton, längtar så himla mycket tills han kommer hem igen. Men hur ska jag göra? Fick så ont i hjärtat när jag läste om hur att distans inte fungerar. Jag tycker så himla himla himla mycket om honom men kommer det verkligen gå? Kommer inte kunna släppa honom i första taget.

  röd 2012-10-01 17:20:33
  Svara
 • hej sandra, undrar om du någonsin får slut på pengar innan nästa månadslön? liksom, hur sköter du det där med budget? är du en ekonomiskt organiserad person eller bränner du gärna pengar utan att planera?
  plus tack för världens finaste blogg!!

  kit 2012-10-01 14:50:18
  Svara
 • Bakgrundsbilden på mobilen! Bäst!

  Stephanie 2012-10-01 13:47:14 http://originelltitel.blogspot.se/
  Svara
 • Förlåt för att jag skriver det här, men jag kom bara att tänka såhär:
  Du och Joakim brukar ha sex, du hade pojkvän i över fyra år, ni förlorade kontakten under tiden du var med Ludvig, direkt när det tar slut åker Joakim till New York. Självklart för att trösta dig. Eller?

  Tina 2012-10-01 11:07:56
  Svara
 • hej sandra.
  jag är förlovad med en kille som inte är bra för mig. jag vet att han inte är det. grejen är bara att jag inte har någon annan, typ familj eller så. jag har vänner som betyder mycket, men ingen trygghet förutom honom. hur ska jag våga gå vidare efter 10 års förhållande?
  jag är dessutom kär i någon annan. men det är de ingen som vet.

  Marie 2012-10-01 10:11:24
  Svara
 • i have a question for the next part: how do you accept rejection? how do you stop comparing yourself to the girl he chose instead of you.

  b 2012-10-01 08:42:55
  Svara
 • J – hoppas ni hittar tbaka till varandra.

  Ida – nej jag försöker inte tänka på att han läser den. gjorde det såklart jättemycket i början men försöker bara koppla bort det nu.

  Elsy – tvinga dig inte som de andra skriver. Man ska verkligen inte hångla med nån om man inte vill! det är inte inte konstigt.

  A – asså! <3 så fint skrivet.

  alla som säger att man kan va kompis med en kille utan att hångla – klart man kan. har massa såna. min och joakims relation handlade ju frågan om och den är och har alltid varit väldigt intensiv och speciell. Och vi är så himla nära varandra, sovit hos honom en miljarders gånger liksom. Vi blev kompisar när vi var 14 och har varit det nu i nästan femton år liksom. Då tycker jag inte att det är så konstigt att något skulle hända.

  ÄLSKAR alla som tror att jag har legat med Ryan Gosling. Men haha, det har jag alltså inte.

  Charles mfl – alltså SUCK. Men äcklas på då och tyck att det är osmakligt. Tycker att Johanna som skrev kommentaren under satte huvudet på spiken HELT. Bra skrivet. word.

  Rebecca – det kommer, oroa dig inte.

  Lari – sounds very boring to just stay at home when life is happening outside. i want to do stuff that makes me feel good, be in situations where i laugh, meet interesting people. I think that it's important to find ways to make you feel good when you are sad.

  Agnes – yes jag använder svenska mått-tanken fortfarande. det e ju bara att googla fram det! kram

  Sandra – lönerna är runt det dubbla från sverige. kolla i gamla frågor&svar-stundet har skrivit jättemycket om mitt jobb där. kram!

  frida – fint!

  ida – hmm nej. jag kan springa jättelångt fastän jag röker, d e konstigt kanske 🙂

  Melinda – mycket bra skrivet. tror det var den här låten jag menade! http://open.spotify.com/track/403EN5H0ujkF2wwWQJght6

  sandra 2012-10-01 05:01:18
  Svara
 • Det där med killkompisar och bara vara kompisar är nog inte särskilt lätt. Har hånglat med de flesta killkompisar jag haft i mina dar. Tyvärr resulterar det OFTA osaligheter, men behöver inte alltid göra det.

  Kanske en bra idé att inte prutta framför sina pojkvänner, för när man väl en gång gjort det så resulterar det lätt i daglig pruttävlig. Lagom kul efter ett tag.

  Sofia - Londonbloggen 2012-10-01 00:20:15 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • Som jag ser det ligger djup vänskap och kärlek väldigt nära varandra :-). Och en ny vänskap – oavsett om det är med en tjej eller kille – kan kännas som en förälskelse medan en passion kan övergå i en vänskap med tiden.

  Så varför måste gränserna vara så hårddragna? Och så länge man respekterar varandra och inte gör varandra illa, vad är problemet?

  Annika 2012-10-01 00:06:35
  Svara
 • Nej, man behöver inte ha svårt för att låta bli att ligga med varandra bara för att man är tjej + kille och vänner. Attraktion hos båda parter är ju också en förutsättning…

  Tycker i alla fall det är uppfriskande med din uppriktighet, och jag tror det är bra att det finns en ”vanlig tjejig tjej” som pratar om att hångla och ligga (för att hon själv vill det) i media.

  Sen finns det såklart alltid nackdelar med allt, förstår till viss del dom som ba: men guud, hur kan hon uppmuntra till random hångel och sex hejvilt?!

  Men om det var en kille, som i ett forum mest läst av andra killar, skrev om att hångla och ligga och hur trevligt det är – skulle lika många förfäras då? Tror inte det va. Varför ska vi tjejer behöva beskyddas från att läsa om detta? Visst, vi är mer utsatta, men om den egna lusten inte bejakas – hur ska vi då kunna hitta våra egna villkor?

  Tycker det är lite synd att du ens kände behovet av att lägga till parantesen ”(nu låter det som att det är jättemånga men det är det verkligen inte)” men kan förstå det. Ändå: Om det nu vore jättemånga killar du hängt/legat med sedan uppbrottet med Ludvig, vad hade det gjort för skillnad??

  Det är ditt liv, din kropp. Dina gränser.

  Jag tror att du lätt kommer att bli dubbelbestraffad med såna här inlägg. En del kommer tycka det är ”moralens förfall”, medan andra kommer ogilla att du fortfarande ens försöker verka som en ”fin flicka”. Synd det här med horan eller madonnan-perspektivet. Du (precis som alla andra tjejer) ska ju få ligga hur mycket eller lite du vill och har möjlighet till utan att få någon slags negativt laddad stämpel på dig.

  Alla behöver fatta att det är de egna gränserna som räknas när det gäller de egna kropparna. Och att det är okej att säga nej när man inte vill, men att det är minst lika okej att säga ja NÄR MAN VILL.

  Tack för att vi får veta så mycket om ditt fina liv!

  Det blir som en roman, fast i live-format. Mycket strålande.

  Läste förresten en av dina gaaaamla frågestunder. Där ville någon veta om du gillade Lily Allen. Då skrev du att du kunde alla låtarna och att ”den här” var favoriten. Tyvärr var länken borta. Så för att inte dö nyfikenhetsdöden: Vilken Lily Allen-låt är den bästa enligt dig?

  Ser fram emot nästa inlägg 🙂

  Melinda 2012-10-01 00:04:36
  Svara
 • har precis hittat tillbaka till din blogg – och jag kommenterar väldigt sällan på bloggar men jag måste bara hålla med i stort sett alla ovanstående att du verkar vara en sådan otroligt klok och genuin människa, en sådan person som inte förfinar sanningen utan istället förfinar verkligheten.

  greta wester 2012-09-30 23:52:57 http://gretaswe.tumblr.com
  Svara
 • Jag har också någonting som jag undrar över! Visst har du börjat träna igen nu under sommaren? Jag vet inte om du tränar mer än vad du normalt brukar göra, men när du har perioder där du tränar mycket, känner du att det påverkar din syn på rökning? Känner du dig mindre sugen till att röka eller har det kanske inte alls ändrats? Var bara en liten fråga jag undrade om.

  Älskar att läsa din blogg. Du verkar som en väldigt genuin, äkta person. Råkade posta den här kommentaren till ett annat bloginlägg som du postade för ett år sen, det blev lite fel..

  Ida 2012-09-30 23:36:50
  Svara
 • hej sandra! ville bara tipsa om en fin dinokjol som jag tror skulle passa dig superbra. http://store.iheartdropdead.com/product.php/5683/dino_shapes_skirt

  frida 2012-09-30 22:48:55
  Svara
 • Sara med flera:
  Jag skrev frågan där jag nämnde Gosling, skrev Tobias, Ludvig och ville ha ett tredje exempel på killar som är ”Sandras typ” och skrev då Gosling för att hon harv sagt att hon tycker han är skitsnygg. Så NEJ, jag tror vi skulle fått reda på om Sandra hade träffat Ryan Gosling. Hahah, fattar inte hur ni drog den slutsatsen så lätt, men men <3

  Elsy 2012-09-30 22:28:43 http://dontcrashhere.tumblr.com
  Svara
 • Har verkligen fastnat för din blogg din professionalitet syns rakt av! 🙂 Sen har jag en fråga bara, hur ser lönerna ut för cw därborta? Känns som du har det rätt bra men du har ju en extra inkomstkälla i form av bloggandet, men hur ser det ut ivanliga fall? Och hur är själva ”jobbet”? konkret sagt, är det svårt med skriva reklam och ständigt komma på idéer?
  Stora kramar från en tjej i malmö till en tjej i ny!

  sandra 2012-09-30 22:11:38
  Svara
 • Det siste spørsmålet og svaret; Fantastisk! Du burde få noen til å lage en illustrasjon som passer til, med spørsmålet og svaret på.

  Anna 2012-09-30 21:55:43 http://distantanna.tumblr.com
  Svara
 • Blir det ingen uppdatering idag? Hoppas du inte tog illa vid dig av alla torrisar som inte respekterar att synen på sex ser olika ut, och att det är upp till var och en att avgöra hur man vill förhålla sig till den biten.

  KF 2012-09-30 21:52:26
  Svara
 • Hej Sandra.
  Det är inte en självklarhet att man ligger med varandra bara för man är kille och tjej och vänner. Det har du fel i.

  Julia 2012-09-30 21:39:14
  Svara
 • Visst var det du som tipsade om Dear lemon lima?
  Tack för ett helt underbart och ljuvligt tips på film!
  Har du någon liknande film du kan tipsa om?

  Vick 2012-09-30 20:35:11
  Svara
 • det här låter helknasigt, kanske, men cirka en gång i månaden surfar jag in här för att jag känner för att gråta. det är för att allt du skriver är så jävkla fint, vare sig det handlar om lycka eller sorg, så blir jag gråtfärdig. tack! på riktigt! du verkar så genuint god. kram från farah!

  farah 2012-09-30 20:22:44 http://arabensanus.tumblr.com
  Svara
 • vänta sandra. HAR DU LEGAT MED GOSLING?

  sara 2012-09-30 19:13:10
  Svara
 • Du er så kul og ærlig! fettttt!

  Line 2012-09-30 18:25:51
  Svara
 • Det vore kul om du gjorde ett inlägg om hur man ordnar en kul fest eller ideer för olika saker som ökar trivseln och stämningen? Puss

  Sara 2012-09-30 18:18:57
  Svara
 • Agnes: 🙂 allt är lika stort ändå det bara låter annorlunda.. kram!

  anonym 2012-09-30 14:33:03
  Svara
 • Jag håller med dig Charles!

  Karin 2012-09-30 14:06:58
  Svara
 • Sandra! Jag har en fråga, och vet att du precis håller på att beta av frågorna från förra frågestunden, men jag försöker ändå.
  Har precis besökt staden du bor i, och det slog mej hur extremt annorlunda det är med alla måttenheter. Det är ju miles, foot, quarterdollar, dime, andra volym och viktenheter. Och tiden räknas som am och pm. Som turist försöker man ju bara febrilt översätta det till mått man är van vid. Gör du så fortfarande? Eller hur länge gjorde du det? Är det något mått som har varit lättare att börja tänka i?

  Agnes 2012-09-30 13:12:40
  Svara
 • thanks so much for your comment, charles. 100% my opinion. also i like amandas comment. doesn’t mean I’m prude, i really love sex and can be very open about it. Somehow i really don’t get sandra in that case (otheriwse i love her blog, since the beginning). when i split from my first boyfriend, i had no sex in 2 years, was disgusted to touch or to kiss someone else, even though it was me who ended the relationship. I’m sorry, but i really don’t get how sandra can already had a few guys since the split about 4 months ago. i even can’t understand how to party that much all the time, all my friends and me were very depressed after a long-term-relationship-split and it took really long to party again. i know, everybody is different and somebody need distraction with someone else (but for me it’s clearly impossible as i’m 0% interested in someone else, don’t want to touch someone else) , but i must say that me and my friends do feel different about relationship/splits.

  lari 2012-09-30 12:15:50
  Svara
 • Fast nu utgår du helt och hållet från dig själv. Och nej, det är inte omöjligt. Det händer varje dag, när som helst och mest hela tiden. Sedan behöver inte en sexuell relation innebära total avsaknad av det känslomässiga. Det ena utesluter inte det andra. En bra sexuell relation för mig består bland annat av ömsesidighet och personkemi utöver den rent kroppsliga tillfredsställelsen. Sex kan vara ”fint”, det kan också vara brutalt, roligt och spännande. Eller alltihop.

  KF 2012-09-30 11:30:50
  Svara
 • Amanda: Fantastiskt fint skrivet och jag håller med! <3

  Lisa Marie 2012-09-30 11:30:21
  Svara
 • Jag kan aldrig förstå hur man kan ge allt till någon fysiskt, men inte psykisk. Förstår inte alls hur man kan trivialisera sex till ”bara fysisk njutning” som inte hänger ihop alls med hjärta och relation! Vem som helst kan väl se skillnaden mellan tex en skön massage och sex!? Tror att det är omöjligt att va helt avklädd och så himla himla nära någon fysiskt, men fortfarande hålla hela sin person på på ett ytligt och ”påklätt” plan. Alltså tror jag att det skadar mer än det ger att bara ha sex för sexets skull! Tänk er för! Blir också såå ledsen när jag läser om unga tjejer som har ångest för sin oskuld. Snälla känn inte så, sex är FINT, inget man bara ”ska ha avklarat”!

  Amanda 2012-09-30 10:30:07
  Svara
 • i just clicked the blog faq and wish that i emailed you when i was living in williamsburg this summer because i didnt know anyone. i love your blog and q+a’s! hugs!

  Ivette 2012-09-30 05:31:30 http://daintiness.tumblr.com
  Svara
 • Dear Sandra. Just wanted to say that I love your honesty, how you write and that you seems like a wonderful person. I wish we were friends, maybe we will some day. I ended up reading your texts instead of homework. It is just something about your writing that touch me deep into my heart. Lots of love to you, Sandra. Stor kram

  Natalie 2012-09-29 23:46:54
  Svara
 • sött!

  John m 2012-09-29 23:46:05
  Svara
 • Jag fårstår inte vad det är som är problemet att förstå joakim i Sandra är med varandra sim vänner. Ludvig försvann nu är hon ibland med Joakim ibland i de vill samma sak. Problem blir du ju enbart om någon har känslor. Jag har också haft sex förr med en nära vän. Skulle jag dock veta att nån var kär i mig som jag inte var intresserad va skulle jag troligtvis inte liga med den, ger ju bara problem.

  Ann m 2012-09-29 23:42:11
  Svara
 • Jag håller inte alls med dig.
  Jag tycker att det är JÄTTEdumt att de kvinnor som ska få presentera feminismen är Cissi Wallin & Lady Dahmer exempelvis, som går väldigt emot ”normen”. Absolut, applåder till de kvinnor som väljer att leva så. Jag tycker att det är skitbra att sådana feminister finns också men de ska bannemig inte få representera oss alla.
  Jag är feminist och älskar att klä upp mig och se snygg ut. Men det är jag själv som bestämmer det och jag klär mig oftast inte för någon annan. Men är det fel att som feminist gilla när pojkarna tittar och tycker att du är fin? Jag kan tycka att det är ganska naturligt. Det blir så dumt när feminister inte ska få lov att vara feminina utan att vara ”falska”. Jag tycker snarare att det är viktigt att vi kvinnor ska få lov att klä oss feminint i korta kjolor om vi så vill, utan att bli sedda som objekt. Killar kan ju faktiskt tycka att man är fin utan att för den delen se dig som något annat än en människa.
  Så tycker jag, men det var intressanta åsikter.

  Isabelle 2012-09-29 23:38:55
  Svara
 • Det pratas mycket om feminism både i bloggen och i kommentarsfältet. Eftersom många verkar ha åsikter kring detta viktiga ämne har jag en liten fundering jag skulle vilja dela med er.

  Enligt min erfarenhet är det vanligt att många tjejer som stolt och gärna kallar sig feminister, faktiskt själva är väldigt ”stereotypt feminina”. Ett exempel är två tjejer i min parallellklass. De sminkar sig, går i högklackat och klär sig i klänningar och kjolar. De fnissar på ett ”typiskt tjejigt vis” och ibland märks det tydligt att de gör sig till när de är bland killar. En av dem har till och med följt med sin manliga kompis på strippklubb, ” bara som en kul grej”. Enligt min mening är strippklubbar rent utav kvinnoförnedrande. Att gå på strippklubb och samtidigt engagera sig i jämställdhetsdebatten, är en ekvation som enligt mig inte går ihop.

  Säger inte dessa tjejer emot sig själva? Först klagar de på samhällets stela ramar och osunda ideal, för att sedan snällt rätta sig i ledet. Och ja, kläder är ju bara kläder. Det viktigaste med personen sitter såklart på insidan av kroppen. Men ändå, är det inte också viktigt att tänka på vilka signaler man sänder ut? Och är det inte minst lika viktigt att säga ifrån i handling som i ord? I och med hur de beter sig fortsätter de upprätthålla de normer som de själva menar att de vill bekämpa.

  Någon som fått samma intryck?

  Maria 2012-09-29 23:12:40
  Svara
 • Blev av någon anledning himla pepp av dina svar. Är nybliven 18åring och egenföretagande fotograf vilket är SÅHÄR megaläskigt och har en fotografering imorgon som jag varit rätt så livrädd inför. Men nu känns det lite bättre! <3

  Sofia 2012-09-29 21:53:08 http://sofiadellve.se
  Svara
 • Tack för svaret om dig & Joakim.

  Själv har jag väldigt svårt att förstå hur ”nära vänner” kan ha sex och sedan fortsätta att vara nära vänner. Blir inte relationen konstig och awkward efter det?

  Kan helt klart se hur det händer om man bara är ”bekanta” och känner varandra ytligt, men nära vänner.. verkligen inte. Någon som kan förklara?

  Lovisa 2012-09-29 21:41:25
  Svara
 • Elsy: Det är så himla dumt att vänner alltid måste ställa sådana frågor för man känner sig så utlämnad. Vad ska jag svara tänker man och till slut säger man någonting som absolut inte är sant eller så säger man någonting som är sant men som låter så trist i deras ögon. Låt det vara äckligt för om ett tag kommer det inte vara det längre och då står han där: han som är menad för dig på riktigt och som gjorde att ditt förhållande tog slut. Han! Och då vill du ha beröring igen och ingenting är äckligt längre. <3

  Rebecca: Alltså finaste du. Du kommer absolut inte dö oskuld! Det kommer du bara inte. Och strunta i det som alla säger till dig och strunta i deras berättelser om när de förlorade oskulden och hur det var för jag lovar dig att det de säger inte ens är sant. Du ska skapa dig en alldeles egen uppfattning om sex och det är den upplevelsen som betyder något. Och du är bara arton år och det är absolut ingen brådska! Du ska ha sex när du känner för det och inte bara för att alla andra vill det. Du ska känna dig trygg i dig själv och din kropp och du ska känna dig trygg med den du har det med (om du inte vill ha one night stand förstås).

  När jag var lika gammal som du grät jag varenda dag för att jag var oskuld. Jag hade lyssnat på mina vänner under hela högstadiet och hela gymnasiet om deras sexuella erfarenheter och jag kunde vare sig argumentera för eller emot. Jag var alldeles rödrosig om kinderna och kände mig så himla dum. Nu är jag tjugofem år och jag känner mig inte dum längre. Idag har jag en delad inställning till sex och det var bara för att jag lyssnade på allt de sade. Allt allt allt. Gör inte det! Strunta i vad de säger, läs inte magasin med råd om sex och hur man ska bli bra på sex, titta inte på fåniga dokumentärer. Lev! Och lev precis som DU vill.

  Lisa Marie 2012-09-29 21:26:14
  Svara
 • Charles: Jag håller så med det du säger!

  Irma 2012-09-29 21:18:00
  Svara
 • Vad gör man när man är 18 år och känner att man kommer dö oskuld för att man aldrig hittar någon? Känner mig så himla ensam och utanför när alla skryter om sina sex erfarenheter.

  rebecca 2012-09-29 20:52:54
  Svara
 • och ps! FAN vad jag önskar att Metropolis hade öppet fortfarande! vet någon ett liknande ställe förresten??? ett ställe som inte bara spelar levels liksom. (i stockholm)

  Elsy 2012-09-29 19:58:44 http://dontcrashhere.tumblr.com
  Svara
 • TACK till både Lisa-Marie (kommentar 12) och Anna (22)!
  Får alltid sån ångest när man har varit på nån fest eller på krogen och en kompis frågar: sååååå, sov du ensam eller?? haffade du någon? vavavava berätta nurå!!
  För det första så ÖNSKAR jag att jag kunde ta sex med en klackspark och inte få ångest och inte börja hata killen om han är dålig. Jag önskar att jag inte blev äcklad av främmande tungor i min mun, verkligen. Sånadär frågor får mig att känna mig som det kändes när folk pratade om sexuella erfarenheter när jag fortfarande var oskuld. Nu tycker jag det är kul att prata om, och jag gillar att ha sex OM DET ÄR BRA! och när man går hem med någon så vet man ju aldrig. Så man får väl chansa lite, men det känns ändå äckligt. Jag vill inte att vem som helst ska komma så nära min kropp, eftersom att jag aldrig kommer kunna släppa in dom i mitt hjärta/psyke.

  Elsy 2012-09-29 19:56:51 http://dontcrashhere.tumblr.com
  Svara
 • Jag börjar bli kär i dig, sådär kompiskär.

  Kaj 2012-09-29 19:26:50
  Svara
 • Tycker det är bra att ta bort tabu- och skamstämpeln på sex. Klart man ska ha sex med vem man vill när man vill om det är det man vill och mår bra av. Självklart.

  men jag tycker inte liggandet heller ska vara en norm, för normer kan vara så överjävligt trista. alla är olika, alla mår bra av olika och på så vis är det ju en självklarhet att inte alla kan må bra av kk-relationer, att ha många partners osv osv. Precis som att inte alla kan må bra av avhållsamhet, och allt däremellan. Det är så sjukt jäkla individuellt och det är därför jag ibland liksom kan bli småirriterad när det hippa blir att hålla på att skrika om att det är så jävla sunt att ligga hela ti’n. Vill liksom fortsätta alla ”Ligg så mycket ni kan”-meningar med ”MEN OM DU INTE ÄR SUGEN PÅ ATT LIGGA EN MASSA SÅ GÖR DET INGENTING DU ÄR BRA ÄNDÅ.”

  Sexnormer suger, oavsett om det rör liggande eller icke-liggande.

  Anna 2012-09-29 18:53:49
  Svara
 • ”Niotillfem kvalar fan in på listan över sånt som fångar det finaste i den här tiden som vi just nu lever i. Folk säger “skriv en bok” (det tycker jag också!). Men det här är inte mindre än en bok, det är ju mer.” (A)

  Word! Du har helt rätt!

  Alexandra Eriksson 2012-09-29 18:24:43
  Svara
 • Älskar dina frågestunder så mycket, blir alltid lika inspirerat av att göra något. Den sista frågan ska bli mitt nya motto.

  sonia 2012-09-29 18:13:54 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Intressant svar på pruttfrågan. Jag pruttar ca 200 ggr per dag i min pojkväns sällskap, och det var likadant med min förra. För mig är detta lika naturligt som att klia sig på armen, hosta till, gäspa, nicka, harkla sig eller annat man ofta gör mer eller mindre omedvetet. Kanske ska gå och kolla upp magen? 😉

  Karin 2012-09-29 18:02:54
  Svara
 • Charles: Vad som är ”normalt” eller inte när det gäller sex och relationer är väl egentligen inte så viktigt? Huvudsaken är väl att man gör det som får en själv att må bra? Att respektera sina egna och andras gränser tror jag är en central del i att må bra och ha fungerande relationer och det budskapet tycker jag att Sandra förmedlar. Sedan lever vi ju i en tid där det finns normer kring sex som t.ex. sätter upp olika regler för hur tjejer och killar tillåts och förväntas agera. Jag tror att det finns en feministisk tanke med att uppmuntra tjejer att ta för sig, att våga, vare sig det gäller killar, sex, jobb, drömmar etc, för unga tjejer får ofta höra det motsatta.

  Sedan när det gäller att trivialisera sex så har vi nog lite olika syn på vad sex ska vara och det är ju helt ok. Tjejer frågar Sandra om hennes åsikt och hon svarar utifrån sin egen syn på sex och relationer. Själv är jag helt på det klara med att jag har en sexdrift och att det är ett bohov som som inte alls tycker är fel att få tillfredsställt. Visst kommer sex att fylla en annan funktion den dagen jag väljer att skaffa barn, men ärligt talat – hur många ligg syftar egentligen till att skaffa barn? Tills vidare känns det helt ok att det inte fyller ett högre syfte än att tillfredsställa mitt och någon annans behov.

  Johanna 2012-09-29 17:34:17
  Svara
 • Här kommer en kommentar från en KILLE bland alla hundratals tjejer. Har nog aldrig tidigare läst en kommentar från en kille på din blogg annars, men det kanske finns fler killar som läser?

  Har läst din blogg ett tag och tycker om dina foton, res-, mat- och bokinlägg och tycker du kan ha bra syn på saker och ting ibland. Måste dock säga att jag på senare tid stört mig på hur du ibland kan banalisera sex, kön och umgänge. Speciellt konstigt kan det bli ibland eftersom du är en uttalad feminist. Jag förstår inte hur du tänker när du säger att det är svårt för en kille och en tjej som är nära vänner att inte ha sex? Är du knäpp eller är det jag som har misstolkat en vänskapsrelation? Jag skulle aldrig kunna ligga med mina tjejkompisar och förstår verkligen inte hur man kan ligga med sina vänner?

  Av kommentarerna verkar det vara helt normalt att dricka sig lite berusad och sedan ligga med en vän för att sen ha ångest över det efteråt. I vissa inlägg och i ditt P3 inslag var det nästan som att du uppmuntrade till promiskuitet. Jag kan äcklas av den här svenska ”supa, knulla”-kulturen som har fått sitt fäste. Inte konstigt att folk mår dåligt och rädda för att inte vara populära nog när det blir en sådan hets kring sex. I skolan brukade vi skämta om en klass där alla hade haft sex med varandra, jag trodde det först var ett skämt och brukade skratta åt det tills jag insåg att det var sant. Tycker du inte det finns något fel i det? Som jag tolkar det är sex för dig bara ett sätt att tillfredsställa ens behov och jag kan tycka det är synd att du trivialiserar det så ibland och gör det så osmakligt.

  Charles 2012-09-29 17:10:33
  Svara
 • asso va vänta nu. Har du och Ryan Gosling träffats och älskat med varann?

  Iris 2012-09-29 17:05:05
  Svara
 • ”Ja jo. Det är nog svårt att inte hamna i en sådan situation när man är så himla nära vänner och är en kille och en tjej.” ??? Eh NEJ??

  bella 2012-09-29 16:33:13
  Svara
 • Sak som just slog mig: Den här bloggen kommer att gå till litteraturhistorien. Skojar ej. Visst finns det fler, men få som har sån verkshöjd. Den impact som bloggen har; estetiken, skrivstilen, politiken (som ju finns där hela tiden), idéerna (som brevvännerna! åh!), interaktionen… Det kommer folk att visa upp om många år. Som exempel på kraften när nätdemokratin slog till och allt sånt, men också/ffa som eget verk helt enkelt (precis som en bok eller en film). Niotillfem kvalar fan in på listan över sånt som fångar det finaste i den här tiden som vi just nu lever i. Folk säger ”skriv en bok” (det tycker jag också!). Men det här är inte mindre än en bok, det är ju mer.

  A 2012-09-29 16:10:30
  Svara
 • Jag ska berätta en rolig sirlig grej som jag mest skrattar åt nu. En kille raggade på mig några månader intensivt dölje totalt att han har tjej , samtidigt är han otrogen med flertal tjejer pm och om igen i varit i flera år. Lever sitt andra luv på nätet o i stm han döljer från sin ovetandes tjej som enbart vet nån här o var han varit otrogen med… Spelar tjejer mot varandra, jag vill vara ihop med dig du betyder mest… Vi ska ha barn. så jävla lol! Så ringer hans tjej… Vem fan tror han att han är? Han är ju en liten gubbe, ser ut dom en liten gubbe i second handkläder varför vill dom vara med han? Det kan inte stämma… leva i en lögn. Det gäller att ha öppna öron så svinen kan åka direkt! Undra varför n gör så? Pratade med en jobbakompis om det. Antingen är man ju sexuellt störd, osäker eller bara en respektlös galning. Sådant jävla svin, på det utöva skadelontroll på mig. Som att han skulle ha något att säga till om eller förvänta sig??? Jag skrattar mest åt det, någon frågade är du ledsen. Nääs det är jag faktiskt inte, förr har jag varit det r tagit slut men inte nu. Känner mig fri, lättad… Sovit så gott nu! Alla andra gånger har det varit jobbigt nu, men när man ett dygn tröstar någons tjej kan man inte annat än springa fort iväg o allt blir nollställt, det är så skönt… Så himla skönt. Så skönt. Det är så ibland man tror nån är så bra sen så är det inte så, ok tänker först sen kommer lasset. Tänker när jag hörde hur han är av sin tjej. Jag blev intresserad av honom en gång för jag trodde han var tvärtemot… Men så är det inte så man blir helt nollställd som att det jag gjort en tid aldrig hänt… Så känns det jag har aldrig upplevt d tidigare, när man bara är lättad istället för sårad. Aldrig upplevt det förr på det viset. Ny känsla, ny erfarenhet ändå en bra känsla för mig i det hela.

  anonym 2012-09-29 15:47:48
  Svara
 • Så himla fint Sandra. Du är helt fantastisk och om du någonsin känner att ditt hjärta är på väg att gå sönder inuti igen för att du har en sådan där dag så läs det här för då kommer du genast känna dig så himla mycket bättre! http://www.marcandangel.com/2012/03/19/15-ways-to-live-and-not-merely-exist/

  Och Elsy: Alltså jag har aldrig aldrig någonsin gjort någonting sådant utan antingen har jag varit i ett förhållande eller så har jag varit ensam omlindad en filt och tårarna rinnandes längs mina kinder. Men varför tar du inte och väntar lite? Lämna alla pojkar åt sidan och fokusera på dig själv och vad du vill. Vill du inte ha någon beröring och blir äcklad av allihopa just nu så är det faktiskt helt okej. Om du tvingar dig till någonting som du egentligen inte alls har lust med så blir det bara helt helt fel. Ta fram ett litet anteckningsblock och skrev ned vad du vill just nu och vad du känner för att göra och framför allt vad du känner. Gör sedan det som står på listan och en dag kommer du vilja ha beröring igen vare sig det rör sig om en liten kyss eller om sex!

  Lisa Marie 2012-09-29 15:34:43
  Svara
 • Hej Sandra plus alla läsare!
  Jag vet inte vad jag ska göra. jag har varit singel i åtta månader snart, och KAN liksom inte ligga med någon annan. Jag blir äcklad av alla, hur fina dom än är. Har ändå varit med några bara för att, men nu känns det konstigt att ens kyssa någon. Blir äcklad av beröring och vet inte alls vad jag ska göra.
  Tacksam för svar!
  <3

  Elsy 2012-09-29 15:07:56 http://dontcrashhere.tumblr.com
  Svara
 • Jag följer inte många bloggar, då få intresserar mig. Av de jag läser är din blogg min favorit. Varför? För att du är öppen, ärlig, bjuder på dig själv och skriver om privata saker. Du har personlighet vilket genomsyrar allt, från din klädstil till din filmsmak och alla fina bilder/tavlor som du köper och sätter upp hemma hos dig. Du är dessutom feminist vilket är ett stort plus för mig, eftersom jag också är det. Världen behöver fler underbara kvinnor som dig som vågar gå emot strömmen och hitta sin egen stil. Sluta aldrig skriva. Kram

  Ronja 2012-09-29 13:32:31
  Svara
 • Du är en sån förebild. Känner ju dig verkligen inte men jag mår så mycket bättre av att läsa din blogg och allt du skriver och min bild av dig är en förebild för mig.

  Therese 2012-09-29 13:15:24 http://www.skutt.spotlife.se/
  Svara
 • Hej Sandra!
  Tack för den finaste bloggen! 🙂 Blir alltid pepp av att gå in här och läsa.

  Kom på att jag har en fråga som det vore lite intressant att höra svaret på, om du har ork och lust. 🙂 Tycker du att det känns jobbigt att Ludvig läser din blogg nu efter att ni har gjort slut (inte säkert att han gör det, men antagligen)? Tänker du på det när du bloggar, gällande vad du skriver osv? Jag menar, vissa saker kanske man egentligen inte skulle vilja dela med sig av till sitt ex, medan andra saker kanske man faktiskt skulle vilja att han läste (lite ”in your face!”). Intressant att höra dina tankar kring detta, något jag funderade över när jag själv bloggade.

  Ha det gott! Kramar

  Ida 2012-09-29 13:10:25
  Svara
 • Åh, jag tror inte du kan förstå hur skönt det var för mig att du berättade om dig och Joakim! Jag och en av mina absolut bästa kompisar lyckades ha sex på fyllan i somras och efteråt kändes allting skit. Jag trodde verkligen att jag skulle förlora honom för alltid och det hade jag nog helt ärligt inte överlevt. Som tur är vägrade vi låta det förstöra oss utan har jobbat på att glömma det sedan dess och allt verkar sakta men säker vara på väg åt rätt håll, hoppas verkligen att vi en dag kommer att vara minst lika nära och bekväma med varandra som innan!

  E 2012-09-29 12:41:15
  Svara
 • sjukt sjukt bra svar, du är the fabbest! <3 tråkigt att du inte hade svarat på naked cat-delen i nån fråga från gamla blogg-q&a:n, haha. och verbböjningen till hurt är hurt-hurt-hurt. ; ) puss

  Vicky 2012-09-29 12:39:53 http://vickys.se/
  Svara
 • Men nu kommer du delen när alla vill veta historien om att du och joakim har haft sex.
  Var detta längesedan eller var det när han var och hälsade på dig senast? Har ju alltid önskat i hemlighet att ni borde bli tillsammans i slutändan!

  S 2012-09-29 12:34:27
  Svara
 • Håller med J, sa faktiskt rätt ut ”Åh, tack.” när jag läste svaret om dig och Joakim. Så lättad. Har också gjort sånt med nån killkompis eller två, känns lite konstigt men sen försöker jag tänka att det bara är ren njutning för båda och ingen av oss känner några känslor så då är det ju bara en rolig och skön grej liksom. Man ligger i samma säng, lite småfulla och sen händer det bara. Sen om man fortsätter ha sex med varandra när den ena har känslor och inte den andra… Det tycker jag är lite dumt. Men det är ju en annan grej.

  pauline 2012-09-29 12:33:35
  Svara
 • Åh. Finaste svaren på de allra klurigaste och svåraste frågorna. Det svåraste jag någonsin har gjort är att berätta för den finaste pojken i hela världen att jag vill flytta till London. Usch så svårt det var att bara öppna munnen.

  http://www.fyrakatter.blogspot.co.uk/2012/09/det-svaraste-ar-att-oppna-munnen.html

  Linnéa 2012-09-29 12:27:24 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
  Svara
 • Du är så himla klok. Alla unga tjejer borde läsa din blogg!

  Andrea 2012-09-29 12:05:01
  Svara
 • Åh, jag vet inte varför, men jag känner mig lite relieved på svaret angående dig och Joakim. Hade sex med en av mina närmsta vänner, kanske för att vi båda längtade efter kroppskontakt som nyblivna singlar eller kanske för att jag var sinneslöst förälskad i honom (även om förälskelsen inte var besvarad). Men vi sover i princip nakna i samma säng när vi har sleep-overs, ligger intimt sked medan vi kollar på film och tv-serier och går ut på äventyr, för han är liksom min partner in crime. Men jag är så jävla sorgsen över att det känns som att han har glidit bort, frivilligt eller ofrivilligt, jag vet inte. Och vi har bråkat så jävla mycket ibland, för mycket för att vara av vänskapliga mått. och jag vet inte, jag ifrågasätter om det faktum att vi har haft sex med varandra (och det har varit en hel del gånger) har komplicerat allting. Och jag lägger honom som ”bekant” och ”nära vän” på facebook fram och tillbaks, om och om igen. För jag orkar inte veta att han gärna hänger med andra, när jag samma dag har ringt upp honom om han vill hänga. Och igår gick han iväg tidigt från mitt födelsedagsfest, visserligen för att han skulle vara kattvakt, men han sa inget förrän han kom en timma sen till festen. Och när han stod där i hallen för att gå, så var jag så jävla sårad inombords, trots att det var min fest och jag skulle ha kul. Och det var kul, för att jag hade ett hop med trevligt folk där. Men allt jag vill göra nu dagen efter, är att spendera en helg med honom, trots studieböckerna som ligger på hög. Spela spel, kolla på tv-serier och ligga sked. Nej gud, jag vet inte vad jag ska göra. Jag har tagit upp det förr, men det verkar inte gå. Han säger liksom inte att han vill hänga med mig längre. Det är alltid jag som frågar nuförtiden. Om han vill eller har tid. Nej, fy fan vad det suger. Denna saknad fylld med ett eko av smått ångest.

  J. 2012-09-29 11:52:37
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!