Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Q&A part 7.

Tycker du har så grym filmsmak så måste fråga vilka som är dina topp-10-bästa-filmer-någonsin? (måste också säga att din blogg är min absoluta favoritblogg, du är så himla bra sandra, puss)
Tack fina du och oj oj topp tio! Då ska vi se. Glömmer säkert någon nu.


1. Life Aquatic


2. Amelie Från Montmartre


3. Chansons D’Amour


4. 8 Femmes


5. Kids


6. My granne Totoro


7. Paraplyerna i Cherbourg


8. Skönheten & Odjuret


9. Youth in Revolt


10.  Inglourious Basterds


Och sen har ju Grease världens jäkla plats i mitt hjärta, var besatt av den filmen som liten och vet fortfarande ingen som Danny Zuko.
Bubblare: Cry Baby, Kick-Ass, Scott Pilgrim, Fucking Åmal, Clueless.


Do you own the AA tennis skirt?
yup!

Någonstans du aldrig varit men skulle vilja resa?
Vill jättegärna besöka Sydkorea, Hawaii och Bali.


Om du bara fick äta en rätt i resten av livet, vilken skulle det då bli? (En utan pasta, hihi)
Tomatsoppa kanske! Eller wontonsoppa. Eller mozzarellasallad med mycket basilika och goda tomater.

Den här frågan fanns faktiskt inte i jobb/utbildningskategorin  Men jag undrar om man behövde ha 6 månaders arbetslivserfarenhet innan man sökte inte på Berghs på din tid? Isåfall, vad gjorde du då?
De skriver det på hemsidan men man behöver ju inte det så länge dina arbetsprover är tillräckligt bra.

have you ever thought of becoming a vegetarian?
I was a pescetarian for 4 months last year. Then Ludvig ordered the tastiest sausage pizza and I was hooked again :/ I only eat meat once or twice a week so I don’t see it as such a big problem.

Vad skall man göra om man är 15 år utan mens eller bröst och bara avskyr att att prata om det?
Jag hade inte heller mens och bröst nar jag fyllde femton! Men sen kom alltihop, alla utvecklas i olika takt. Det finns liksom inget att göra åt saken så försök att inte ha så mycket ångest för jag lovar att allt kommer sen.

jag femton år med en av mina bästa vänner under den tiden.
Skoja. I wish.

Är det dyrt att leva i NY?
Hmm. Det är ju billigare med taxi, äta ute, dricka drinkar osv. Men hyrorna är en triljard gånger högre så det går väl jämt ut. Men annars är det billigare att ”leva” här än i Stockholm.

Vad är dåligt med NY?
Hyrorna. Kackerlackorna och mössen. Att man har så få semesterdagar (har tio).

Varför ska man INTE flytta till NY?
Om man inte vill!

Varför ska man INTE flytta från sverige?
Om man vill stanna!

Var brukar du stå när du går på konsert (längst fram, vid sidan , baren?)
Vid baren eller vid sidan.

Hur många par skor har du? Vilket par tycket du mest om?
Inte så många, kanske 15? Tycker mest om de här:

Vilket är det konstigaste stället som du sovit på?
Haha hmm. Tror ärligt talat att jag inte sovit på något konstigt ställe. Det var väldigt fint att sova på ett båtdäck i vietnamesiska skärgården under stjärnorna, det är nog det konstigaste (eller finaste?) jag kan komma på spontant nu.


är det inte dags att färga håret blont igen?
Nej, det händer nog aldrig mer igen! är färdig med det, trivs bättre som jag är nu.

Drömmer du om familj och barn?
Nej jag drömmer inte om det liksom som i att ”åh vad härligt det ska bli”. Men det kommer väl säkert hända och då kommer jag antagligen tycka det är toppen.

Hur skulle den perfekta framtiden se ut för dig?
Jag vill hitta någon som aldrig släpper taget om mig och jag aldrig om honom och vi bor över hela världen och är så kära i varandra jämt och mina kompisar blir aldrig tråkiga och vill stanna hemma utan vi bara dansar och äter middagar ute på italienska restauranger. Och så har jag en hund som är rufsig och lagom sur. Och så vaknar jag upp varje söndag och är liksom pigg och vill hitta på något kul istället för att stanna hemma. Typ gå på ett museum. Och sen har jag alltid kylen full med god mat och champagne och när det är januari reser vi till ett varmt land en hel månad. Och så skriver jag ofta och mycket och känner mig aldrig ensam.

Får man vara självisk ibland och kanske (som ovan) behålla osanning som den är därför att man inte vill förstöra det som är.???
Såklart man får. Jag tror att det är dumt att berätta exakt allt hela tiden, vissa saker mår bättre av att få vara hemliga. Sedan måste man avgöra själv vilka de är.

Hej Sandra! Jag undrar hur du tänker angående din lön. Är det inte svårt att motivera hur mycket du tjänar när lärare och många inom vården säkert tjänar 10.000 mindre (en uppskattning) än vad du gör?
? Alltså jag håller verkligen med om att lärare och folk inom vården tjänar för lite, men jag vet inte hur det skulle hjälpa dom om jag tjänade mindre? Tycker utan tvekan att jag ”förtjänar” min lön eller hur 17 man ska säga.

Jag umgås med tre pojkar, tycker om alla otroligt mycket. Skulle kunna få de allihopa, då jag vet att alla tycker om mig. Vad ska jag göra?
För att citera Johnny Depp:
”If you love two people at the same time, choose the second one. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Håller med Michaela helt och fullt! Blev lite ledsen av det citatet..

  Erika 2012-10-07 21:50:11
  Svara
 • Men vilket konstigt och fel citat. har Depp verkligen sagt det? jag älskar min pojkvän mer än något. men jag blev kär i en annnan. varför skulle jag inte älska honom på riktigt för att jag fått känslor för nån annan? Sånt händer ju.

  Michaela 2012-10-07 03:25:42
  Svara
 • Hej! Jag ville bara säga at jeg rekommenderar att resa til sydkorea! Det er et jättefint land som inte får nog uppmerksamhet! Jag var der i två veckor i vår och Seoul var den bäste byn jag har varit i någon gong. Jag skal tilbaks nesta år, uten tvekan.

  (Jeg er norsk og prøvde meg litt på svensk så det kanskje ble lettere å forstå, så om det er noen feil er det derfor. Det er et så vakkert språk!)

  mari 2012-10-04 13:50:26
  Svara
 • åh. fint! like fint som alltid.

  Linda 2012-10-04 13:26:10 http://tingsomvirker.wordpress.com
  Svara
 • Gud vad jag gillade citatet i den sista frågan <3

  madeleine 2012-10-03 22:00:24 http://indieflickan.blogspot.com
  Svara
 • Jag säger tummen upp för att åka till Bali men samtidigt: ÄNNU mer tummen upp för andra öar i Indonesien. Som Lombok. Inte lika exploaterat och så vackert att jag antagligen kallar det, det finaste jag någonsin sett.

  Kajsa 2012-10-03 20:41:42 http://www.whatsupsthlm.se/aenigma
  Svara
 • Sandra:
  Jag menar självklart inte bara ditt jobb, utan i allmänhet. Jag tycker också att amerikanska arbetsvillkor är helt förkastliga.

  Jaroq;
  Det här med att det måste bli fler arbetslösa om vi konsumerar mindre stämmer inte riktigt. Tänk utanför boxen lite nu, i ett helt nytt ekonomiskt system skulle det fungera.
  Och ja, jag tänker absolut jobba som volontär ett tag i mitt liv, det finns ju möjlighet att jobba som volontär på ekologiska gårdar över hela världen.
  Efter det hoppas jag på att kunna gå med i ett självförsörjande kollektiv.

  Lägg av med att försöka mästra folk och ”lära dem hur kedjan fungerar”.

  Kajsa 2012-10-03 18:21:21
  Svara
 • Hej, tack för din fina fina blogg. Har en fråga som du säkert fått förr. Brukar du retuschera bilderna som du lägger ut på dig själv? Har förstått att många bloggare gör det..

  Elin 2012-10-03 09:29:21
  Svara
 • Alltså, jättebra svar angående löner. Jag jobbar själv inom staten och tycker inte det är berättigat med de höga löner som finns på vissa poster. Om man pratar om orättvisa borde man verkligen lyfta fram den aspekten, dvs skillnaden mellan chefer och anställda.Vore intressant hur du bemöter frågan om konsumism också. Du har säkert kloka tankar kring det. Själv älskar jag att shoppa nya vackra saker, det gör mig glad, men inser också att vi sitter här och ”efterfestar på jordens resurser” (som en viss Sara Granér uttryckte det).

  Jag tyckte ditt svar om kärleken var väldigt fint också. Jag försöker tänka att kärleken får se ut lite som den vill. Vi längtar alla efter den, men vi sätter också upp regler för hur den ska vara. Försöker att tänka mig kärleken som något förutsättningslöst och befriande, men det blir liksom aldrig så i verkligheten.

  För övrigt kan jag också rekommendera en film som heter Virgin Suicides – se den!

  e 2012-10-03 08:58:25
  Svara
 • kan också passa på att tipsa om denna DRÖM som jag tyvärr inte har råd med http://www.hm.com/se/product/04960?article=04960-A

  xyz 2012-10-02 23:49:04
  Svara
 • tredje sista frågan påminner mig – jag har en privat blogg (lösenordsskyddad så ingen kan läsa förutom jag) som jag ofta använder som dagbok. mitt ex såg den en gång för att jag glömt stänga och han ville läsa men jag sa nej. han blev då ledsen och kanske lite sur, men sen pratade vi inte om det mer (alltså vet jag inte om han släppte det eller var ledsen över det i tystnad). jag blev iaf också ledsen eftersom jag inte ville såra honom och det var inte så att jag döljde något från honom, jag ville bara ha det för mig själv. eller som när han glömde sin telefon hos mig en gång och jag var så nyfiken på hans anteckningar (som var som hans dagbok) så jag kunde spricka men jag läste aldrig (trots att han antagligen inte skulle haft något emot det) för jag tyckte det var viktigt att han fick ha det för sig själv. vet inte riktigt vad min poäng här men jag tror nog att det kan vara viktigt att ändå ha vissa grejer för sig själv.

  xyz 2012-10-02 23:47:13
  Svara
 • Hej! Tack for utmarkta filmtips! Passar perfekt under mina somnlosa natter… Undar om du har inhandlat nagot ny hostkappa i ar eller vet vart man kan fynda nagot fint? Fryser redan men vill inte gomma mig i nagot svart utan passform som resten av varlden under vintermanaderna… Tack for din varma blogg! Bastaste!!! 🙂 <3

  emma 2012-10-02 23:38:53
  Svara
 • Hej Sandra jag har massor av grejer att säga och skulle bli superglad om du vill svara!!!
  1. I vilket område i new york bor du?
  2. Hur mycket kostar din lägenhet i månaden?
  3. Hur hittade du din lägenhet???
  4. Det är nämligen så att när jag är färdig med skolan så kmr jag fortast möjligt att flytta till nyc och jag är livrädd ena sekunden och överlycklig nästa sekund. Känns som det skulle vara lite mindre läskigt om jag vet på ett ungefär hur jag ens ska kunna bo!!!!!
  5. Din blogg är så fin. Älskar dina färger i din blogg. På foton osv. Pussochkram

  Hanna 2012-10-02 23:14:44
  Svara
 • http://www.amazon.com/gp/product/B009H442DG/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=211189&creative=373489&creativeASIN=B009H442DG&link_code=as3&tag=onlinestorelink-20

  Sandra did you know about this?!! I don’t know if it is going to be terrible or amazing. But I have to listen to it!

  liza 2012-10-02 21:12:59
  Svara
 • Typ alla de filmerna står med på min att-se-lista, får nog ta tag i det där snart och kolla på de. De verkar så fina allihop.

  Daria 2012-10-02 21:12:23 http://rainydays.devote.se
  Svara
 • ps the Johnny Depp advice is interesting.

  Alice 2012-10-02 21:11:56 http://fifikoussout.blogspot.com
  Svara
 • wow, jag har lite filmer att gå igenom märker jag, kände bara igen en enda, gissa vilken GRIS jag är? 🙂 haha. tänkte bara länka en ljudfil på när jag berättar om min värsta dejtupplevelse någonsin, och tänkte att du kanske kunde berätta om din värsta dejt någonsin ? det är ju aldrig kul i stunden som den sker, men i efterhand så har jag kunnat skratta åt det 🙂 ha det fint fina du, du skriver som en gudinna, kramar.

  http://soundcloud.com/sannaengstrom/v-rsta-dejten

  sanna 2012-10-02 21:11:32 http://www.sannaengstrom.bloggagratis.se
  Svara
 • Nice 10 movies 🙂 you actually remind me of Ludivine Sagnier in 8 Femmes!

  Alice 2012-10-02 20:59:48 http://fifikoussout.blogspot.com
  Svara
 • Din blogg är underbar! hoppas du vet det 😀 och tack för svaret

  julia 2012-10-02 20:40:41 http://juliajohannesson.blogspot.se
  Svara
 • Dra til Sør-Korea, det er helt fantastisk! Lit som Japan, men likevel ikke. Og maten….mmmm! bibimbap og kimbap, for ikke å snakke om rice cakes er så himla godt!

  Ina 2012-10-02 20:37:04
  Svara
 • Jag ställde 20 jävla frågor och nu har faktiskt besvarat VARENDA en! Helt otroligt! du är helt otrolig! Älskar dig!

  ina 2012-10-02 20:25:28
  Svara
 • Det är väl bra mkt värre att ETT kommunalråd/anställd FÅR 151.000Kr/mån!!!
  (för att inte tala om deras oftast avsaknad av adekvat utbildning, deras fester, förmåner, mer än bra pensioner etc. etc.) Detta ÄR Dina & Mina SKATTADE pengar!!!
  Ingen politiker/stats el kommunanställd borde tjäna mer än 50.000kr!! Då fanns det pengar kvar till ”folket”! Så första steget ÄR att politiker sänker Sina löner/förmåner/pensioner!
  Lärare & Sjukskötare, Poliser & Brandmän alla dessa yrkesgrupper som har Livsavgörande kunskaper el. funktioner (det har knappast politiker/kommunanställda…) Är snarare de som borde ha Bäst betalt!
  men, OM Du arbetar för en privatarbetsgivare är det väl upp till deras ”chefer”… och det är Ditt Eget val att köpa el. inte köpa ”produkten” – inte sant!? …
  Vad ”många” med Kajsa tycks -glömma- (!?) är att om nu ingen konsumerade – behövdes färre arbetare – d.v.s. fler arbetslösa… etc.
  Kajsa hoppas Du snart blir volontär, och det oavsett Du stannar hemma el reser längre bort.
  – så kanske även Du lär Dig att se Hur ”kedjan” i världen fungerar i verkligheten.
  Sedan är det väl upp till varje enskild arbetade människa att själv bestämma vart de Eget intjänade pengarna används till.

  Jaroq 2012-10-02 20:18:34
  Svara
 • Vad spännande med Sydkorea. Varför? Lite udda ställe att åka till kanske. Inte som Nordkorea, men ändå.

  Maja 2012-10-02 20:05:19 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara

 • Signe – haha nej det blir det inte. Det beror pa vem man hanglar med, men det behover verkligen inte bli speciellt blott om man inte vill 🙂 Lite blott blir det val, men inte himla blott 🙂

  Kajsa – Alltsa jag kan verkligen halla med om att lonetak ar nagot nodvandigt, men framforallt hoga chefspositioner och orimliga loner (sarskilt inom statliga yrken). Angande mig om min lon, vi jamfor ett statligt jobb och ett som finansieras av privata foretag (dessutom i olika lander), de ar inte beroende av varandra som i att de kan fora over pengar till varandra. Eller har jag missat nagot? Ekonomi ar lite mer komplicerat an sa.
  Dessutom vill jag fortydliga, precis som Anette skrev har ovanfor, till skillnad fran statliga jobb har jag alltsa ingen trygghet, far inga (alltsa noll) mer pengar i timmen for overtid (och jag jobbar overtid i princip varje dag), inga pensionspengar och har tio dagar semester. Det ar ju ett val jag har gjort precis som man valjer ett statligt jobb. MEN, haller dock verkligen verkligen med om att larare och folk inom varden maste maste tjana mer pengar. Men har maste politiker plocka ur andra budgetar osv, det handlar om en annan fordelning av statliga pengar.
  Men sjalvklart, vansterpartiet exempelvis peppar ju for ett lonetak pa en viss summa pengar osv men det ar ju en langt mycket storre fraga an den som faktiskt stalldes.

  Lisa – vad glad jag blir!

  sandra 2012-10-02 20:03:22
  Svara
 • Altså, jag vill bara säga att jag har råkat klicka mig in på din blogg och shittish, har läst fyra sidor men älskar den redan. Fina kläder, ärlig, välformulerad (både på det sorgligaste jag vet och inlägget om din vän Joakim var typ det finaste någonsin) & blir alldeles lycklig när jag tänker på att det finns fler sidor kvar att läsa! Jag läser väldigt få bloggar men vill redan nu säga att din blir en favorit.
  Nu ska jag sluta multi-tacsca (säger man ens så?) och börja plugga!
  Tjohej!

  Lisa 2012-10-02 20:00:22
  Svara
 • Ursäkta, men hur kan du inte fatta hur en lönesänkning av din egen lön skulle kunna hjälpa andra? Jag menar, om det inte bara var din. Om man fördelade resurserna bättre så kunde ju fler ha ett vettigt liv.
  Dessutom undrar jag hur du med samvetet i behåll kan konsumera så mycket jämt? Du är ju inte dum i huvudet liksom.

  Kajsa 2012-10-02 19:22:29
  Svara
 • HERREGUD vad otrevlig den näst sista frågan är!!! Jantelagen slår nya rekord i logik.

  Jessica 2012-10-02 18:57:46
  Svara
 • Jag har en fråga som kanske verkar lite smått konstig… Blir man alltid så himla blött runt munnen när man hånglar?? Har bara hånglat men en person och det var rätt blött eller vad man nu säger!

  Signe 2012-10-02 18:15:10
  Svara
 • Siden jeg jobber i samme bransje som Sandra kan jeg jo si at lærere (/ansatte i staten) har en mye tryggere jobb, det er så og si umulig å få sparken, man har veldige gode pensjonsordninger, og som lærer har du 2 mndr sommerferie + en uke om høsten, over en uke til jul, en uke om vintern og en uke i påsken (dette er jo i Norge, men regner med at det er rimelig likt i Sverige). Og en viktig ting til. Man får avspasere overtiden. I reklamebransjen er det utrolig mye ubetalt overtid, mindre enn halvparten av ferien, dårligere pensjonsordninger, og da snakker vi om Norge. Når du da tenker på USA hvor det er 10 dager ferie og et sykt press på å jobbe overtid så synes jeg absolutt at lønna er fortjent!
  Noen har høyere lønn som fordel, noen har mer fri som fordel. Velg selv!

  Anette 2012-10-02 17:53:47 http://sistergoldenair.blogspot.com/
  Svara
 • Åh Sandra du har alltid så fina svar på de frågor du får! Och guuud vad sugen jag blev på att kolla på film nu. Tack!
  /Lina

  Lina 2012-10-02 17:41:28 http://brevfranamerika.blogspot.com
  Svara
 • Avgudar Johnny-citatet. Avgudar också att kalla honom Johnny. Som att vi känner varann.

  Älskar Amelie från Montmartre.

  Och Inglorious Basterds.

  Så.

  Therese 2012-10-02 17:03:15 http://www.skutt.spotlife.se/
  Svara
 • Åh blev sugen på mozzarellasallad nu. 🙂

  Ania 2012-10-02 16:47:51 http://nolovestory.wordpress.com
  Svara
 • Du er så satans bra, Sandra <3

  The Wallflower 2012-10-02 16:25:23 http://www.thewallflower.blogg.no
  Svara
 • 200 cigarettes är ju ganska tjusig film annars

  Tilda 2012-10-02 15:59:30
  Svara
 • Du har alltid så bra svar på dina frågestunder! Gillar verkligen Depp-citatet för övrigt

  Frida/Dezdemona 2012-10-02 15:58:49
  Svara
 • det där citatet av Johnny Depp <3 <3 <3

  charlotta 2012-10-02 15:47:40 http://charlottabillstrom.blogspot.com
  Svara
 • Älskar ”8 Femmes”!

  Antonia at Swedish Love Affair 2012-10-02 15:47:33 http://www.swedishloveaffair.com
  Svara
 • jag såg scott pilgrim utan några större förväntningar, men det var ju typ den bästa filmen nånsin!

  Nela 2012-10-02 15:37:22 http://underhavet.blogspot.com
  Svara
 • ”my granne” : D men tycker amelie platsar högre än steve zissou! pöss

  Vicky 2012-10-02 15:25:53 http://vickys.se/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!