60 questions.


1. Hur gammal är du? Tjugoåtta år och fem månader ungefär.

2. Hur gammal känner du dig? Ibland som tjugoåtta, men mest som tjugofyra kanske. Känner så många som skaffar barn och gifter sig och sådant nu och jag är typ hundra år därifrån.

3. Vad har du gjort i dag? Inte så mycket. Gått upp ätit frukost, traskat iväg.

4. Vilken film såg du senast? The Giant Mechanical Man såg jag igår kväll. En romantisk indiekomedi med Jenny Fischer. Den var fin, grät i slutet.

5. Vem ringde du senast? Hmm vi ska se. Jag ringde Adrian igår eftermiddag för jag gjorde ärenden där han jobbar och frågade om han ville fika.

6. är du besatt av någonting? Godis!

7. Är du rädd för blod? Inte när det blöder i verkligheten men tycker det är svinobehagligt på film. Vet inte hur många scener från Nip Tuck som jag blundat mig igenom. Men gör allt för Dr Troy såklart.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Just nu är jag hemma i min säng för jag måste styra upp lite grejer. Här är min utsikt (fast ljust ute):

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Okej. Puh, är så dåligt på sådant här. Olof Palme, Göran Persson, Ingvar Carlsson, Carl Bildt och Per Albin Hansson.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nä. Men hade jag rätt då? Blir osäker nu.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Blått! Älskar blå.

12. När vaknade du i dag? Går upp kvart över nio vanligtvis och är på jobbet vid kvart över tio. LYXEN att bo nära jobbet OCH få börja tio. Kommer aldrig över den, är för första gången i mitt liv faktiskt utvilad när jag vaknar.

13. Vilken är din favorithögtid? Nyårsafton!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I New York, fast sommar.

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? När jag var tolv år båtluffade jag och min bror med min pappa i Grekland och två nätter bodde vi under en restaurang och det liksom trillade kackerlackor ner från taket när vi sov. Fy, mådde så jäkla dåligt och min pappa bara: ingen fara, sov bara. Trodde jag skulle dö.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
I ett stort hus i ett varmt land med någon jag älskar och som är så jäkla rolig. Vi ska dricka champagne hela dagarna och spela tv-spel.

17. Vad lyssnar du på just nu? Den här.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Krossat armbågen en gång i en skidolycka. Förstod dag tre att den var paj och gick ut och festade och tänkte att smärtan nog bara var överdriven. Idiotiskt.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Ägg, te, tomater, ost och godis.

20. Vem är din favoritkändis? Vet inte riktigt men älskar Chloe Moretz, Amy Poehler, Lena Dunham, Ryan Gosling och James Franco.

21. Vad är du på för humör just nu? Nervös och stressad. Berättar på fredag.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nordamerika, Asien och Afrika.

23. Snarkar du? Nej, förutom när jag är förkyld eller jättefull.

24. Vilka yrken har du provat på? Dagisfröken, stå i kassan på Seven Eleven, receptionist, researcher på min mammas jobb, copywriter, krönikör, bloggare.

25. Hur går du helst klädd? I kjol och t-shirt och sköna skor.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Lejon. Det bästa.

27. Vilket är ditt favoritgodis? Tänder och violpistoler.

28. Vad sa du senast? Puss hejdå. Till min mamma i telefon.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska.

30. Vad har du på dig just nu? En gammal gammal bild, men det här i alla fall:

31. Vilken är din favoritaffär? Mataffärer! Har en bredvid mig som heter Gourmet Garage där till och med löken är upplagda i fina pyramider, skulle kunna gå omkring där en hel dag, provsmaka ost och humma vid te-sorterna.

32. Vad har du för storlek i kläder? xs-m. olika för olika märken.

33. Vad har du i dina fickor? Gymmedlemskort, tändare, kvitton, visitkort, småmynt.

34. Vad köpte du senast? En flaska kolsyrat vatten.

35. Hur många gånger har du flyttat? Började på Västmannagatan, flyttade till Fryxellsgatan, mina föräldrar skildes och jag om min bror och min mamma bodde på Sturegatan, min mamma blev ihop med min styvpappa och vi flyttade till Valhallavägen. När jag var sjutton flyttade vi till Karlaplan, när jag var nitton fick jag hyra min styvfarfars lägenhet på Östermalmsgatan, flyttade till New York i tre månader med Michelle, flyttade tillbaka till Stockholm och till Norrtullsgatan, flyttade från Norrtullsgatan till Lower East Side i New York och sedan till West Village. Så: Tio gånger. Jäklar.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Har svarat på den här så många gånger.. Kniv, yxa och en hund säger jag den här gången då.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Tusen gånger tusen en kvällsmänniska.

38. Senaste filmen du såg på bio? This is 40. Den var INTE bra.

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, i hakan. Trillade på min studentskiva på dansgolvet och slog upp hakan. Fyra stygn blev det.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Javisst.

41. Vad åt du till frukost?  En halv avocado med balsamvinäger, ett löskokt ägg, en finncrisp med ost och pepparmintste.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Gick trean i gymnasiet, hade bara svartvita kläder och hängde på Babasonic varje onsdag.

18 år.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Har inget körkort.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Fick ett brev av min mamma fyllt av svenska tidningar, högt och lågt. Det var väldigt fint.

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På golvet.

46. Vad var det sista du åt?  Det var frukosten i fråga 41. Ska äta lunch om en halvtimme.

47. Vem är världens vackraste kvinna?  Liv Tyler.

48. Är du blyg? Nej, men i nya sammanhang kan jag vara det.

49. Vilken var den sista konserten du var på? Ellen Allien i fredags, om det gills som konsert.

50. Vad heter du i andra namn? Maria Victoria.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Skidåkning. Enda sporten jag liksom ÄLSKAR. Är dock en räddhare så fort det är isigt. Men älskar känslan att bara få vara ifred och åka neråt i egen takt.

54. Har du några husdjur? Nej, men funderar seriöst på att skaffa mig en tax i år. Har perfekta namnet (som alla andra tycker är idiotiskt iofs).

55. Vill du gifta dig? ja! hemskt gärna.

56. Var växte dina föräldrar upp? Mamma i Stockholm och pappa flyttade till Stockholm när han gick i mellanstadiet om jag minns rätt.

57. Har du någon gång ringt polisen? Ah, en gång när en man försökte bryta sig in i min lägenhet och jag var ensam hemma. Har aldrig varit så rädd, lyckades gömma mig BAKOM toalettstolen. Provade att klättra in där efteråt, fullkomligt omöjligt.

58. Har du svenskt ursprung? Ja bara tyvärr.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Sandy, Candy, Beiker (de har stavat fel på min postlåda), Sandypandy, Resedvärgen (pga är väldigt uppstyrd i resesammanhang plus kort).

60. Vilka är dina största svagheter? Att jag kan låta arg fast jag inte är det, att jag vill bestämma, att jag är för envis, att det tar tid innan jag låter människor komma nära mig.

 .

lista hanapee.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
41kommentarer
  • […] uppfattas som att jag är lite sur eller ledsen. Vissa av frågorna på listan är samma som på Sandras, tänkte att jag börjar med lite färre frågor så tar jag resten en annan […]

    Svara
  • angående punkt 4 så har jag också nyss sett denna film, så vacker. Älskar när söta, små, operfekta och alldeles underbara historier händer i storstäder som exempelvis NYC. Tänk Broken English liksom… <3 Ha det så fint i Paris, älskar den staden…

    Kram

    Jas - Världen är mitt hem 2013-02-04 16:23:04 http://seos.blogg.se
    Svara
  • Hej fina Sandra. Med tanke på att du tog upp din student osv i detta inlägg kom jag och tänka på min som sker om några få månader, så himla overkligt. Jag är otroligt intresserad över vad du hade på dig på din student, även om det är länge sen. Du får gärna tipsa om bra sidor med fina klänningar också, där priserna eller portot inte är så brutalt. Puss

    Adina 2013-02-02 20:33:25 http://ifyouleave.blogg.se
    Svara
  • hur fin är du på en skala mellan ett till tio.
    (en kuggfråga, tio förstås)

    isabelle 2013-02-01 21:11:15 http://isobelskareng.blogg.se
    Svara
  • clark kent. jag tror taxen ska heta clark kent.

    saudade.ratata.fi 2013-01-31 19:45:40 http://saudade.ratata.fi
    Svara
  • […] Hanapee, Julia och Sandra har svarat på dessa 60 frågor och tänkte att det var lagom bloggnivå för mig nu när jag är […]

    60 frågor | asansvarld 2013-01-31 19:42:48 http://asansvarld.wordpress.com/2013/01/31/60-fragor/
    Svara
  • Snor denna!!

    Thérèse 2013-01-30 23:43:28 http://thereseeleonora.blogspot.se/
    Svara
  • Jenny – äsch det är ju bara en siffra, 30 kan ju lätt va 25 om man har lust! puss!

    Paulina – ja sett den! himla fin.

    Emma – hemligt! 🙂

    Fanny – kolla under FAQ och länken ”varför bor du i nyc?”

    Johanna – haha ojdå. ändrade 🙂

    mhult – tack och det är från modcloth.com !

    Lisa – jag hänger med folk i åldrarna 24-34 och ingen av dom är i skaffabarn-fasen. det finns massor av såna, särskilt i new york! hör av dig när du är här så fikar vi, om jag är här då. kram

    Sandra – oj den glömde jag! 11 gånger då!

    Jessica – stygnkompisar, fint 🙂

    Lovisa – haha fint, puss

    Hanna – haha okej

    fyran – det har du helt rätt i! PUSS ses snart

    Emilia – det är en låååång historia men det slutade iaf med att polisen kom och då var han inte kvar. jag var 18 år så det var väldigt länge sen. men hemskt läskigt.

    Nippon – därför jag tycker det vore spännande om min släkt kom från hela världen istället för typ.. haparanda.

    Anna – fina du. jag tycker du ska visa den här kommentaren för din pappa. jag tycker attt han ska få se att du är orolig för honom och att han ledsenhet gör dig ledsen. som pappa måste man va stark även i svåra tider. och man måste verkligen inte ha studentskiva om man inte vill, det är ju inte alls alla som har en. strunta ABSOLUT i det om du inte orkar. puss.

    ellen – tack snälla!

    emma – ska lyssna direkt!

    sandra 2013-01-30 18:36:41
    Svara
  • Hej Sandra (och alla andra så klart) !
    Vill så himla gärna tipsa om världens finaste låt som jag hittade idag. Den har allt man vill ha: bultande brustet tonårshjärta, vacker tjejröst, och allmän finhet. Ville bara säga det! Pussochkram<3 juste, här hittar ni den: http://www.youtube.com/watch?v=rKLAYhMpUEw

    Emma 2013-01-30 16:46:40
    Svara
  • Har tipsat din fina blogg på din blogg! 🙂 http://finlandsgullet.wordpress.com/2013/01/30/bloggtips-niotillfem/

    Ellen 2013-01-30 16:16:20 http://finlandsgullet.wordpress.com/
    Svara
  • Nu vet man mera om dej! 🙂 Får man tipsa din blogg?

    Ellen 2013-01-30 15:46:33 http://finlandsgullet.wordpress.com/
    Svara
  • Jag lånar listan för min egen blogg. Hoppas det är ok. =)

    Karoleen 2013-01-30 15:28:46 http://karoleen.se
    Svara
  • […] Nio till Fem. Rate this:Share this:Email Pin ItPrintMoreDiggShare on TumblrLike this:LikeBe the first to like […]

    60 questions « Karoleen 2013-01-30 15:10:19 http://homepinkhome.wordpress.com/2013/01/30/60-questions/
    Svara
  • Sandra. Min pappa är så ledsen hela tiden. Min mamma dog när jag var sexton, det är två år sen nu, och pappa har alltid rynkig bekymrad panna. Ibland är han glad. Det sorgligaste jag vet är att han är så sorgsen. Hur tröstar jag honom? Jag är också helt jävla förkrossad men det känns inte lika viktigt.

    Måste man ha studentskiva? Min lillasyster klarar inte av fulla människor. Hur var din skiva? Kan man inte bara slippa släkten och lattja runt på andras skivor och dricka gratis?

    Känner du dig ensam?

    Hade du kunnat tänka dig att läsa min bok om jag skickar den?

    Puss fin du

    Anna 2013-01-30 14:24:31 http://Tofindneverland.blogg.se
    Svara
  • ”58. Har du svenskt ursprung? Ja bara tyvärr.”

    Varför ”tyvärr”?? Som att vara helsvensk skulle vara någon brist man måste be om ursäkt för? Jag är helsvensk och stolt över det.

    Nippon 2013-01-30 13:47:47
    Svara
  • Very interesting post!!! I greet:)

    Iwona 2013-01-30 12:23:54 http://fabricandcolor.com/
    Svara
  • Haha kul att vi lejon med sydda hakor möts här 🙂

    Men jo, Sandra, kan du inte berätta mer om när du ringde polisen? Det låter ju helt sjukt! Förstår iofs om du inte vill.
    kram!

    Emilia 2013-01-30 12:22:11
    Svara
  • men jag fyller tretti om ett och ett halvt år OCH har barn men jag känner mig som typ 24 ändå! varför måste man plötsligt bli gammal/vuxen bara för att man blir nåns mamma eller pappa? puss /4

    fyran 2013-01-30 11:59:26
    Svara
  • Åh, listor <3
    Kan du inte visa en bild på ditt visitkort? Skulle vara så kul att se 🙂

    Hanna 2013-01-30 10:11:23
    Svara
  • Du har redan innan varit min hjälte, men när jag såg att du inte har körkort blev du direkt kvalificerad till min superhjälte. Att du är 29 år och utan körkort och ändå verkar lycklig i livet bevisar att det inte är någon press på mig som 18-åring att panik övningsköra för att mitt liv ska bli komplett. Tack!

    Lovisa 2013-01-30 09:46:34 http://lovisasvensson.blogg.se
    Svara
  • Åh, bra frukostinspiration när man precis ska stiga upp! Har av en händelse avocado hemma 🙂

    Ulrika 2013-01-30 09:17:04
    Svara
  • Haha, nä vad knasigt! Är också lejon (inte så spektakulärt kanske) OCH har fyra stygn sydda på hakan. Vi kan vara stygnkompisar.

    Jessica 2013-01-30 08:44:13 http://litesocker.blogg.se
    Svara
  • Hehe, apropå att inte vilja gifta sig när alla i ens omgivning gör det. Bästa tumblrn: myfriendsaremarried.tumblr.com

    Petronella 2013-01-30 04:43:57
    Svara
  • Glömde du inte flytten till england under gymnasiet? Eller räknas inte den?

    Sandra 2013-01-30 00:26:04
    Svara
  • Fina Sandra! Jag fyller snart 25 och där jag är ifrån är folk redan nu i skaffa-barn-fasen och jag får panik. Jag vill vill vill INTE. Samtidigt som jag ju inte vill behöva bli kompis med 17åringar resten av livet (inget ont mot 17åringar). Hur fan gör man när ens vänner växer ifrån dans till 4 på morgonen och efterfester? Jag har precis fått reda på att jag kommit in på en kurs i NYC till sommaren och jag skulle så himla gärna vilja träffa dig och ta en öl (eller tre). Jag minns att du skrivit att du gärna träffar bloggläsare men att du glömmer att svara ibland, så förlåt på förhand om jag kommer stalka dig lite. Jag känner ingen i new york och vill vara modig och träffa nytt folk. Jag hoppas vi kan ses 🙂 och, är det nån annan av sandras läsare som bor, eller ska vara i NYC till sommaren, som vill ses, så hojta! Min mail är [email protected]

    Lisa 2013-01-29 23:17:28
    Svara
  • Älskar dina listor.

    Anna Margareta 2013-01-29 22:54:00 http://www.annamargareta.com
    Svara
  • vilka fett fina svar. victoria med c, det heter ju jag med! hurra!

    Vicky 2013-01-29 22:45:07 http://vickys.se/
    Svara
  • Gud så skönt att börja jobba så sent på dagarna!

    Kajsa 2013-01-29 22:27:01 http://kobranhuggertill.blogspot.se/
    Svara
  • oh, vi har samma mellannamn, Victoria 🙂
    puss + pop!

    pamela 2013-01-29 22:20:52 http://www.pamcakes.blogg.se
    Svara
  • Åh, skulle bli så glad om du skaffade en liten tax!!!

    Carolin 2013-01-29 21:19:13 http://niloracs.blogg.se
    Svara
  • hej sandra,

    tack för att du har en blogg. så många dagar som man känner igen sig i vad du skriver (och blir avundsjuk på allt du gör..)! men; min fråga var egentligen var tusan du fick tag på det där fantastiska unicorn hårspännet?!

    kram

    mhult 2013-01-29 21:10:45
    Svara
  • ”resedvärg” hahaaa, skrattar högt för mig själv.

    kaneli 2013-01-29 20:26:17 http://spicegirl.ratata.fi
    Svara
  • hehe du vet att kanada inte är en världsdel va?

    Johanna 2013-01-29 20:18:11
    Svara
  • Kan du inte berätta lite mer om ditt jobb och hur det kommer sig att du sökte/fick det? 🙂

    Fanny 2013-01-29 20:13:09 http://santaisreal.devote.se
    Svara
  • Kommer visserligen aldrig skaffa hund, men har ändå två givna namn!
    Om det är en tax: Agaton. Agaton Tax.
    Annars Bob. Bob Hund.

    Anna 2013-01-29 19:53:57
    Svara
  • Men du, vad ska taxen heta då? 🙂

    Emma 2013-01-29 19:37:00
    Svara
  • Åh hej mellannamns kompis! Fast jag heter Victoria Maria och inte Maria Victoria…

    Hanna 2013-01-29 19:25:26
    Svara
  • TAX = DET BÄSTA SOM FINNS. /Inte partisk och det var inte alls förutsägbart att jag skulle skriva det

    Emily Dahl 2013-01-29 19:22:25 http://www.emilydahl.se
    Svara
  • hei Sandra

    Jag måste bara tipsa dig om en sak. Från en Ryan Gosling lover till en annan.
    Du kanske till och med har sett den här redan.
    Men en colouring-book av Ryan Gosling
    http://ilovemel.me/j17/index.php/cmg-ryan-gosling#&panel1-3

    dog lite när jag hittaden, och nu vill jag så gärna ha den. fanns andra fina också.

    paulina 2013-01-29 19:17:45
    Svara
  • Movie you may like: Gayby (:

    Maria 2013-01-29 18:58:01
    Svara
  • Sandra, alltså så skönt att veta att du också känner så med barn och giftermål. Har precis fyllt 27 och alla verkar skaffa barn eller i alla fall vara i fasta förhållanden och jag är singeln som får stå ut med att alla pussas runt omkring en där man står helt själv och undrar vad man ska hitta på. Jag känner mig också hundra år därifrån!!! Hur hanterar du pressen med det där att man snart är 30? Du har i alla fall kul jobb, jag bor i London men är just nu utan jobb…funderar på att börja plugga igen…

    Och det där med att låta arg fast man inte är det- så ofta folk har missupffattat min ton med!

    Och djur, ja!!!!! Vill skaffa katt men har flyttat 10 gånger de senaste 3.5 åren så ingen bra idé….

    Pusssss

    Jenny 2013-01-29 18:52:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!