Lunch.
Gjorde en omelett på två ägg. Först vispar man dem i en liten skål och saltar och pepprar. Sen häller man över i en stekpanna och strösslar över det man vill ha på. Jag hade tomater, basilika, purjolök, ärtor och parmesan. Låt steka på mellanvärme i ungefär fyra-fem minuter.
Middag.
Kokade tagliatelle i hönsbuljong (pastan blir godare då), och hade sedan i ärtor, prosciutto, basilika, hackad vitlök och parmesan när den var klar. För att göra pastan extra krämig hade jag i en triangel av den där gulliga osten Skrattade Kon (älskar den). Det var ett av mina smartaste matdrag, passade så himla bra i pasta! Ärtorna köper jag i skidor och så kokar jag dom i två minuter (i pastavattnet), så är de fortfarande knapriga när de ska ätas, men tappat den beska smaken. Glöm inte att salta och peppar också förstås.
.
Lunch: Omelet with tomatoes, peas, basil, leek and parmesan.
Dinner: Tagliatelle with peas, prosciutto, garlic, basil, parmesan and a cube of The Laughing Cow (La vache qui rit).
vicky – rödvin förstås! 🙂
Marre – bara på en sida!
asfjsf – jag har nog missat den! kan du inte skicka igen! puss
Å vad härligt med rödvin till både lunch och middag! Vill ta en resa nu nu till ’kontinenten’ och bara lyxa!
Everyone around me says that my life is so inspirational cause
I try to give a worth to every moment of this life. But I tell them; there is
a girl whose name is Sandra and her life is much more inspirational than I have 🙂
I like the way you live your life dear Sandra!
Big hugs from Istanbul.
Dina matbilder är så bra!
Jeg spiser ikke skinke, men ellers ser dette kjempegodt ut! Jeg elsker å lage gode omeletter og kremede pasteretter. Vin til lunsj og middag, à la France <3
hej. skickade en bild jag ritade av dig till din mail för ett par veckor sen. undrade bara om du sett den 🙂
vänder du på omeletten eller får den stekas på bara en sida??
jag vill också bo i sydeuropa och dricka ett glas rödvin till varje mål!
cola eller rödvin? hoppas lite på #2 pga parisromantiskt.
Åh, en kokbok borde du skriva. Med små passande kärlekshistorier till varje recept. Eller borde jag….? 😀
All mat med tagliatelle ser fan god ut!
Åh gud vad gott!
Hoppas nästan lite på att det är en kokbok du ska släppa nu, hah.
Knapriga ärtskidor alltså ☼