undulater, berlin och lösögonfransar.

Här kommer den första delen av det finaste som hänt er hittills i år. Så mycket fint var det <3 Ni alltså.


Jag har flyttat ihop med mina bästa vänner.
Varje gång jag kommer hem och ser den tända lampan i fönstret på våning två, och mina tre finaste vänner som sitter och äter middag runt bordet får jag fjärilar i magen och tänker att det här är den bästa idén vi någonsin haft.
Det är helt fantastiskt. Vi tar hand om varandra, tittar på varandras favoritfilmer, delar kläder, går på loppis varje lördag och målar tavlor. I en trea bor vi fyra personer, två katter och en undulat.


mobilanteckning från den nittonde februari: när vi är så nära som det bara går att vara och han viskar “jag älskar dig” i mitt öra.
då.


Jag åkte på en weekendresa med min pappa och mina syskon. Vi var i Berlin i fyra dagar och promenerade runt, åt god mat, frös och köpte knäppa grejer. Jag kan inte minnas när jag hängde med pappa senast i fyra dagar utan att bli ledsen eller besviken på honom, men det hände liksom inte alls under hela den helgen. Det känns nästan som en dröm såhär i efterhand.


Jag la en lapp i hans skåp. Jag hade tänkt på det hela jullovet, skrivit om och skrivit om och ångrat mig och rivit sönder. Sen såg jag honom i korridoren första skoldagen och han hade en ny tröja och hans händer var så fina och när han log så visste jag att jag var tvungen. Så jag la en lapp i hans skåp, och nu får jag röra hans läppar.


När min mamma äntligen hade råd med den där dyra fågelkikaren som hon hade sparat till, och smsade att den var så fin, och kartongen var så fin! Och sedan åkte långt bort och spanade efter örnar i flera dagar. Och kom hem igen, alldeles trött och glad och hade sett en av världens största falkar.
Tänk vad fint, att hon tycker om fåglar så mycket, och att hon äntligen fick sin kikare.


Jag och min kille gjorde slut. Allt i min värld rasade samma. Men efter alla tårar så bestämde jag och min vän oss för var sin kille som vi någon gång under våren skulle ligga med. Tre dagar senare låg han i min säng. 2013 kommer bli mitt bästa år.


För två veckor sedan flyttade jag och min bästa vän ut ur vår lägenhet, och i väntan på den nya så bor vi tillsammans med två andra vänner i en liten tvåa. Vi lagar mat tillsammans, dricker vin på tisdagskvällar, sover där vi somnar och vaknar tidigt varje morgon av att solen sticker oss i ögonen. Det är ett himla fint sätt att leva på.


När min pappa, som inte alltid är så kramig, gick förbi mig i hallen efter en famijemiddag och sa att nu kramas vi. För något särskilt sa jag? Nej, sa han. Bara för att det är fint att kramas lite.


Det måste vara när jag och min vän sket i att vi inte egentligen hade råd och tog flyget till Umeå för att överraska hennes syster som spelade där. Mitt hjärta var tungt, min väns lätt och kärleksfyllt men den helgen fanns liksom bara vi och enkelrummet vi smygsov i båda två. Vi drack sju flaskor prosecco, hade våra glammigaste klänningar och lösögonfransar, jag dansade med en lång norrman, vi spelade fiol hela nätterna och jag låg inte med nån men ville inte det heller för just den helgen räckte det att jag kunde spela så himla fint.


Min pappa hade legat på sjukhus till och från i en månad, det va nyårsafton och det var dagen då han och mamma träffades, för exakt trettio år sen.
Hon satt hos honom på sjukhuset hela dagen fast han sov mest men så skulle hon åka hem på kvällen, då satte han sig upp, tittade rakt på henne och gjorde en puss mot henne.
Dagen efter dog han.
Min fina pappa och den där pussen är det finaste min mamma vet.


var påväg upp från tunnelbanan en morgon när jag mötte två killar som gick och pratade. den ena tittade upp, såg mig och kom av sig mitt i en mening. det var så litet och så oskyldigt men ändå så fruktansvärt vackert och det fick mig att känna mig så fantastisk.
.Some favorites from the post a week ago when I asked about the loveliest thing that happened to you this year so far.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • […] listan med de finaste sakerna som hänt under 2013 som Sandra hade på sin blogg, den med pappan och pussen skrev jag…. […]

  När Pappa Hälsar På! | Anna Ritar 2013-04-05 10:11:22 http://annaritar.com/nar-pappa-halsar-pa/
  Svara
 • Ronja – what, tvärtom! jag tycker det är befriande. I ett samhälle där kvinnan är objektet i varenda jäkla film och tidning så går det inte att frånkomma att det blir något annat när en man är det. Det här är ett skitbra blogginlägg som tar upp det http://linusfremin.wordpress.com/2011/02/01/att-kla-av-man-som-feministisk-strategi/

  sandra 2013-04-01 13:47:56
  Svara
 • Åh mitt hjärta, så himla fint allting.
  Det är någonting med pappor som känns lite mer än allt annat.

  camilla 2013-03-30 22:14:27 http://fleurdecassis.blogg.se
  Svara
 • Så. himla. fint.

  maria 2013-03-30 16:56:53 http://www.mariacharlotte.devote.se
  Svara
 • För ett tag sen gick allt bara sönder och jag, som skrivit i hela mitt liv, slutade helt. Slutade till och med att skriva dagbok. Och började ringa istället för att smsa. Men nu har jag börjat igen. Och när jag och mina allra bästa bästa vänner igår fick möjligheten att låna ett hus över ett dygn av vår vän som skulle åka bort i morse så drack en förfärlig mängd alkohol och var allmänt fulla tillsammans tills alla somnade i en hög och när vi gik upp i morse såg det ut som att vi hade haft en brakfest, fast att vi bara hade varit 5 17 åringar där över en kväll. När hon som bor där hade åkt så städade vi upp och tog bussen hem igen. Och det är så jag vill att resten av mitt liv ska vara.

  linnea 2013-03-29 23:26:59
  Svara
 • Att jag någonstans insåg att jag också kan. Att jag nu för första gången på flera år helt vågar vara mig själv och att jag känner mig trygg i det. Har stretat med hemskt dåligt självförtroende och självkänsla sedan flera år tillbaka och umgåtts med helt fel människor som jag nu inser inte passat mig alls. Men idag har jag flera underbara vänner som inte ser ner på mig alls, inte trycker ner mig eller får mig att krympa. Är så stolt över var jag tagit mig och vem jag har blivit.

  A 2013-03-29 09:06:23
  Svara
 • så vackert. Ibland önskar jag att mitt liv också kunde vara så bra, att jag träffar någon som gillar mig, som jag kan prata med och umgås med. Men det tar väll sin tid för några.

  sonia 2013-03-28 22:19:01 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Den nästa sista om pappan och pussen, brast ut i tårar. Min pappa är på sjukhus just nu och jag har bara gråtit över det dåliga och fula, men för första gången grät jag över det fina. Tack du.

  Mia 2013-03-28 19:35:25
  Svara
 • ”var påväg upp från tunnelbanan en morgon när jag mötte två killar som gick och pratade. den ena tittade upp, såg mig och kom av sig mitt i en mening. det var så litet och så oskyldigt men ändå så fruktansvärt vackert och det fick mig att känna mig så fantastisk.”

  Ah herregud vad underbart och vacker. Dor.

  Carolina 2013-03-28 18:09:05
  Svara
 • känner mig töntig som blir väldigt rörd..

  Amanda 2013-03-28 17:55:32 http://youngsithlord.blogg.se
  Svara
 • Den näst sista fick mig att brista ut i tårar. Vill ge en sån stor kram till den familjen.

  Carolin 2013-03-28 16:23:28 http://niloracs.blogg.se
  Svara
 • pappa och pussen <3 jag blev en liten liten blöt pöl på golvet av smärta och compassion.

  radha 2013-03-28 15:08:21 http://uppskratta.blogspot.com
  Svara
 • jag kom över honom. Och nu kan jag älska livet igen, för det är det finaste som finns

  elin 2013-03-28 12:54:07 http://annaelsie.blogspot.com
  Svara
 • När jag – som aldrig blir bjuden på fest- var på en fest och han var där (han som jag trånat efter i snart två år, han som är den vackraste jag vet, han som jag bara vill ha nu, nu, nu, NU) & han skulle gå ut och röka och han såg mig i ögonen, sa ”Hallå” och la sin hand på min axel i förbifarten. Det var så litet. Det betyder ingenting. Men det var första gången vi rörde vid varandra och jag ville nästan gråta av lycka när jag gick hem.

  gry 2013-03-28 09:20:02
  Svara
 • Allting var typ det finaste jag last pa lange. Borde ocksa gora en san lista… Fokuserar sa latt pa allting som ar daligt.

  Bexy [Life+in+Bangkok] 2013-03-28 08:06:16 http://bexelyn.blogspot.com
  Svara
 • Får man skriva en ny när det hänt något finare sen sist? Vi säger det.
  Det finaste som hänt mig i år var när jag var ledsen, arg och besviken och sprang ifrån en fest och min pojkvän tog tag i mig och sa ”Du är tjejen i mitt liv, förstår du inte det?”
  Det var det allra finaste jag kunnat höra just exakt då.

  Maja 2013-03-28 07:35:00 http://Www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Pussen och pappan fick mig att få ont i hjärtat! Men så fint ändå, så himla fint sista minne <3

  Maja 2013-03-28 06:54:29 http://Www.majalovisas.blogspot.com
  Svara
 • hej sandra! kollade igenom ditt inlägg med bloggar du läser och tyckte att en sak var lite skevt. att du läser en blogg som heter ”men are objects”. trodde att du var feminist? om det hade funnits en blogg som hette ”women are objects” hade det blivit kaos överallt. förstår inte varför det skulle vara mer okej att objektifiera män.

  tänkte bara höra hur du ser på det? för vet att vissa feminister bara vill höja kvinnan, istället för att kämpa för ett helt jämställt samhälle, vilket ju är lite konstigt.

  ronja 2013-03-28 05:23:42 http://kokakolaveins.blogspot.com
  Svara
 • När du skrev inlägget om att du ville höra om det finaste som hänt oss 2013 tänkte jag efter länge och jag kunde inte komma på någonting fint jag hade gjort på hela 2013. Jag kom inte på någonting fint alls, allt vad bara hemskt, men nu vet jag exakt vad det finaste som hänt mig under 2013 är.

  Jag krachade en söndagnatt. Jag kunde inte sova, jag skakade och frös. Huvudet dunkade, kroppen, hjärtat, händerna, fötterna, allting dunkade. Jag fick panik, ångest och hundratals känslor svep över som en orkan. Så jag ringde min mamma i panik, väckte henne tre timmar innan hon var tvungen att gå upp för jobbet, någonting jag aldrig har gjort. Men hon lyssnade, lugnade mig och sa godnatt först när hon var helt säker på att jag kanske skulle kunna somna igen och panikångesten var över. Jag somnade och när jag vaknade hittade jag två sms på min mobil. Ett från pappa och ett från mamma. Pappa, han som aldrig pratar om känslor, skrev ett långt sms om att jag borde ta ledigt, ta mig tiden att andas, sova, rensa tankarna, andas och att de alltid finns vid min sida. Mamma skrev att jag kan ringa när som helst på dygnet, att de älskar mig och att de alltid, alltid, finns här när jag behöver dem. De smsen betydde så mycket och mina vackra föräldrar fick mig att andas lättare. Jag är så glad nu över den krachen, den hemska, ångestfyllda söndagsnatten. Den gjorde hjärtat lättare och lungorna återfylldes med luft.

  karin 2013-03-28 00:03:21 http://www.exhalera.blogg.se
  Svara
 • Det där med Pappan och pussen. Finaste jag läst på evigheter.

  Nellie 2013-03-27 23:05:54 http://www.kissmestupid.se
  Svara
 • Att sitta på en balkong och bara prata tills solen gå upp över den tropiska ön tillsammans med en främling som visar sig vara en av de finaste människorna i världen.

  Frida 2013-03-27 22:48:23
  Svara
 • Min pappa som varit alkolist sedan flera år innan jag blev född, kanske sedan 70-talet, berättade för mig när han var på besök i veckan i min nya lägenhet att han snart varit nykter i 8 månader och han är så glad och stolt!
  Jag är också glad och stolt. Fast jag önskar att han hade kunnat säga det till mig när jag var yngre, innan vi började träffas mindre och mindre. Men bättre nu än aldrig, för nu får jag kanske ha honom i mitt liv ett tag till.

  Linda 2013-03-27 22:47:11
  Svara
 • Det här är så himla himla fint.

  Lisa 2013-03-27 22:21:09
  Svara
 • de små sakerna i vardagen som är so obeskrivligt fina!! fint att någon postar sådanna saker! det sista inlägget och de med kikaren och mamman, uaaahh!

  kajak 2013-03-27 22:06:24
  Svara
 • Grät så mycket till den med pappan och pussen på nyår.

  Edith 2013-03-27 21:38:51 http://edith.webblogg.se
  Svara
 • Det finaste som hänt mig som hänt mig hittills iår, är att jag vågade lämna allt som är ”mitt” och åka till Frankfurt, och honom, och ge oss en chans. Jag ältade, jag tvekade, jag var skeptisk. Vi kände ju egentligen inte alls varandra. Men jag vågade, och nu tänker jag varje dag att det är det bästa jag har gjort.

  Såklart att jag saknar allt därhemma, alla kompisar, men här får jag ju vakna varje dag bredvid honom, jag skrattar nästan hela tiden, och har aldrig i hela mitt liv känt mig så lugn och harmonisk förut.

  E 2013-03-27 21:09:33
  Svara
 • I love reading the magic and happiness that makes people’s lives a beautiful one… it makes my day that much brighter!

  Love + aloha,
  Mae Xx // thereafterish.com

  Mae 2013-03-27 21:05:53 http://www.thereafterish.com
  Svara
 • det finaste som har hänt mig i år är att jag har fått en fantastisk brevvän, tack vare ditt inlägg här i bloggen. vi är så lika att det är läskigt, och hon ska precis som jag bli djursjukskötare och ska flytta till min stad i vår och hon har just fått sin drömlägenhet här och jag kommer kunna se hennes fönster från mitt kök. livet!

  anastasia 2013-03-27 20:45:27
  Svara
 • Alltså den sista, bara waaaaah så sött.

  Fanny 2013-03-27 20:43:11 http://thewildheart.blogg.se
  Svara
 • När jag gick in i ett förhållande utan att riktigt veta vad när hur. Men det är det mysiga, för han är det bästa hånglet jag haft

  Emma 2013-03-27 20:34:09
  Svara
 • Åh vad fint. Rös när jag läste dessa stycken.

  BELLA 2013-03-27 20:06:05 http://bellestuff.devote.se
  Svara
 • ”Jag la en lapp i hans skåp. Jag hade tänkt på det hela jullovet, skrivit om och skrivit om och ångrat mig och rivit sönder. Sen såg jag honom i korridoren första skoldagen och han hade en ny tröja och hans händer var så fina och när han log så visste jag att jag var tvungen. Så jag la en lapp i hans skåp, och nu får jag röra hans läppar.”

  Det jag aldrig vågade. Nu ångrar jag mig så jag gör sönder.

  nelly 2013-03-27 19:37:13
  Svara
 • åh så fint. Glad jag blir!

  Nu vill jag bara flytta ihop med mina bästa vänner…

  Evelina 2013-03-27 19:10:35 http://www.sagaomevelina.blogg.se
  Svara
 • åhh vad fint!

  här kommer en fin sak som hänt mig detta året:
  att träffa mina fina två vänner efter ett lov. Vi satt och åt ute på stan och jag sa något i förbifarten, och en av mina vänner brister ut i världens gapskratt. Det var inte ens kul det jag sa, men hon skrattar så att tårarna rinner och vi två andra skrattar åt henne och ingen kan sluta skratta och jag kände mig lyckligast i världen. Och jag insåg hur mycket jag verkligen älskar mina allra två finaste vänner. Gränslöst, till månen och tillbaka, i oändlighet kommer jag att älska dem, insåg jag då. Det var fint.

  Ella 2013-03-27 19:03:21
  Svara
 • Tacka alla för att jag fick bli rörd en helt vanlig onsdag.

  Moa 2013-03-27 18:52:32 http://manetflickan.wordpress.com
  Svara
 • Åh allt det fina.

  Pauline 2013-03-27 18:37:16
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!