I fredags när jag var i mataffären och såg det här paketet med crêpes blev jag helt orimligt sugen på det och var tvungen att köpa. Jag skyller på lathet som inte orkade steka egna, men här kommer ett recept på ett gott innehåll! Pannkakor vet ni väl hur man steker och annars får ni googla upp vetja.
Du behöver:
svamp
vitlök
tomater
ärtor
gul lök
bacon (det här kan man ju hoppa om man vill köra vegetariskt, men jag hade det hemma)
dijonsenap
chevre
nån ostbaserad sås (vi återkommer om vad jag menar strax)
Börja med att strimla baconet och steka. Och sedan skiva champijonerna, tomaterna och löken i små små bitar.
Och öppna upp och hjälpa ut de små ärtorna.
I med allt i stekpannan! Champinjonerna först, de behöver lite längre tid.
Man kan skypa med en kompis samtidigt, till exempel en som står och lagar paella.
.
I med en rejäl klick dijonsenap, salt och peppar och någon god sådan här inte för rinnig sås om ni fattar vad jag menar. Jag vet inte om just denna smak finns i sverige men den är helt heavenly, ricotta och valnötter och tomat och basilika omnom.
Strimla över chevréosten.
Och så i med en lagom stor mängd på pannkakan och rulla. klart! man kan ju iofs lägga dom i ugnen med ost över, men jag var för hungrig och det här gick ju bra det med.
.
I made crêpes last Friday (well cheated a little bit as you can see since I bought store-made pancakes). I made a sauce that turned out really good containing tomatoes, garlic, mushrooms, bacon, green peas, chêvré cheese, dijon mustard and a thicker pasta sauce containing walnuts and ricotta.
Hej Sandra! Får jag fråga vart det där porslinet kommer ifrån? Så himla himla fint.
linnéa – haha ja det hade ju varit knäppt 🙂
emma – vet inte, bor ju bara här i några månader. de kom med lgnheten!
korken – just ja, pardon! som du ser skrev jag det med tre olika stavningar för att jag inte orkade googla. ingen va rätt haha
monika – bra tips med omelettfyllning!
Använde det här receptet som omelett-fyllning och det funkade hur bra som helst!
Tack för hjälpen, så himla svårt att komma på vad man vill äta ibland och då är det så skönt att få lite hjälp att tänka i nya banor.
det heter inte chevré, utan chèvre. låter ungefär lika knasigt som när folk säger brié.
Åh, ser ju hur gott ut som helst!
ser himla gott ut!
Det ser underbart ut, det kanske man borde fixa till någon dag!
Åh, var kommer dina fina talrikar ifrån? Så enkla men så fina!
åh gudars gott xxx
Åh vad gott! Vilket bra tips, det ska jag verkligen ta del av! 😀
Tänkte när jag såg på Babel i kväll och det var ett inslag med författarinnan Marie Darrieussecq att programmet kanske kunde vara något för dig. Så pryar ju Jonas Hassen Kemiri som copy på reklambyrå också, i ett annat inslag.
Bara en tanke.
Åh, nam! Jeg spiste crèpes i forrige uke, for det er jo så lett og godt. Jeg fylte mine med hummus, salatblader, ost og avocado. Denne oppskriften (uten bacon for min del) virker veldig bra!
Alltså. Har aldrig ätit crepe men får nog göra det.
Åh mums<3
Vi satt nyss med fullkomligt tomma huvuden och funderade på vad vi skulle joksa ihop för mat till veckan. Det är verkligen idétorka nu. Men verkar vara sjukt gott tips, jag prövart!
ohfyfan och jävlar vad goeeettt.
mums vad gott!
åh! jag och min pojkvän gjorde crepes för ett tag sen, det är ju så himla gott! vi hade svamp och spenat, men denna fyllning måste jag nog prova snart också, verkar ju superbra!
Åh vad gott 🙂
http://www.tradera.com/acne-bangle-dress-rare-nyskick–auktion_301742_178815765
Tänkte på dig när jag såg denna 🙂
Ser himla gott ut 🙂
herregud, jag blir helt orimligt hungrig när jag ser detta… ser otroligt gott ut! speciellt med ostsåsen…
Gott!!
Såg väldigt gott ut det där!
Det verkade faktiskt himla gott det där. Men varje gång jag tänker på crêpes så tänker jag bara på den gången jag var i norra Italien och åt just det samtidigt som världens svettigaste gubbe satt på samma restaurang. Så nu, crêpes = svett!
Åh crêpes! Känns som jag åt det jämt när jag hängde i Paris! Både som lunch och efterrätt! =) Med svamp och grönsaker till lunch och med choklad och banan till efterrätt!
Drömmer om att se dig i Sveriges Mästerkock! Sånt solsken du hade varit där!
Enkelt och gott är typ att blanda spenat och riven ost plus lite salt och peppar. Nom nom.