svar på lite kommentarer.

Jag har varit dålig på att svara på kommentarer i och med sjukdom, kompisbesök och numera ingen dator. Ursäkta och pardon, man ska ju inte skylla ifrån sig men det har liksom inte blivit av, så jag tänkte samla de senaste veckornas i det här inlägget, så kan jag börja från noll sen liksom och svara er som vanligt igen.
Håll i hatten:


Antar att du vill hänga med din mamma när du kan, men jag bor på rivieran för tillfälligt, finns det möjlighet att ta en kopp kaffe eller liknande i Antibes? Kram
Jättegärna i sommar när jag kommer vara här längre, men nu är jag bara här i så få dagar. Påminn mig igen då, tror jag kommer vara här i juli då eller så.

Men vad hände med hårfärgen?
Jomen den är kvar, men den skiftar i olika ljus, beroende på om det är kväll eller dag, sol eller molnigt och så vidare.

Men hörru. Är det inte värt och åka hem en snabbis och fixa datorn? Tio dagar är lång tid när man inte vet vad som kommer hända med ens dator, särskilt när man är osäker på om saker har sparats. Det är ju ditt jobb dessutom! Dessutom är de allmänt sega och byråkratiska i Frankrike Hoppas det löser sig iallafall
Jo, jag åker till Sverige på onsdag eftermiddag och kommer fixa datorn samtidigt. Apple France var ju hopplösa.

Varför använder du inte time machine?
Jag vet inte hur man gör! :O

En fråga, pratar du franska eller engelska med folk i Frankrike?
Jag pratar engelska men ibland kanske jag beställer på franska eller tackar på franska och sånt. Jag försöker använda så mkt franska som möjligt men är ju inte så duktig.


hallå kan vi inte få se lite bilder på lägenheten nurå? !! pepp på det, ser så himla fint ut!
ok ok nästa vecka!

Jag har en fråga: Jag tar snart examen från en lååång utbildning och vill unna mig en jättejättefin klänning. Men jag hittar ingen! Har du något tips?
Grattis och oj en jättejättefin! Kolla netaporter.com för tjusiga och megafina klänningar, även Carven säljer megafint online. Annars vet jag inte riktigt. Någon annan kanske har tips? Asos designeravdelning har mycket fint också.

Vet du vad hårfärgen heter mån tro? Letar efter en rödblond färg nämligen.
Ingen aning tyvärr. Men jag brukar säga att jag vill ha en golden strawberry blonde till frisören och då brukar det bli fint.

Är Kris också svensk?
Nej han är fransk.


HUr skiljer sig pizzorna från sverige i usa och frankrike?
Svensk pizza är ju ensam i sitt slag tycker jag. Den svenska sunkpizzan alltså. Osten, skinkan, konsistensen och med sina märkliga (och heavenly) kombinationer som kebabpizza och bearnaisesås och ”oxfilé” och allt vad det är. Skulle säga att den svenska pizzan är den absolut bästa bakispizzan! USA’s pizzor är tjockare, mer ost och framförallt flottigare (omnom) och Frankrikes pizzor är väl tjusigare, bättre råvaror och lite mindre får man väl säga då. Obs detta är ju väldigt mycket generalisering, men ni fattar.

Hej Sandra! Vilka fina texter du skriver, vacker blogg och en härlig skärva av världen. Jag tycker att du verkar ha ett så fint fokus i livet – just på det som är fint, glatt, skört, vackert. Blir nästan alltid på väldigt gott humör när jag dyker in här och försöker applicera på mitt eget liv. Men ibland är det svårt.
Och då blir jag nyfiken, hur gör du för att inte bli nedslagen av allt elände på nyheterna – barn i krigszoner, människor som dör i cancer, utblottade personer, rasism och utanförskap? Hur gör man för att bry sig om vad som händer i världen, men ändå inte låta eländet förgifta en – för det hjälper ju ändå ingen.
Frågor jag brottas med då och då. Tänkte att du kanske har något klokt svar, eller sätt att se på det.
Hej och tack snälla. Såklart blir jag ledsen av orättvisor i världen. Jag läser tidningar och tittar på nyheter och blir trött av orättvisor och ojämställdhet, idioti och elakheter. Men man kan heller inte bära allt ansvar i världen på sina axlar. Alla kan göra lite men inte allt. Man kan till exempel välja att rösta på de partier som värnar om mänskliga rättigheter och jämställdhet allra mest, man kan skänka pengar till välgörenhetsorganisationer, man kan se till att vara påläst och veta vad som försegår i världen, man kan hålla uppe diskussioner med vänner och bekanta och lyssna på vad de har att säga också även om man inte tycker lika och man kan vara snäll mot människor man möter. Till exempel.

Varfor kallar du stackars exet for hen helt plotsligt?Borjar han se ut som ett hen for dig nufortiden?
(ang ”att komma över nån”-inlägget.
Kallade honom inte för hen, men när jag skrev om relationer och uppbrott i överlag använde jag hen för att det är både tjejer och killar, hetero/bi/homosexuella som läser min blogg. Och hjärtekross kan hända vem som helst.


Vad gick dina chanel creepers på pängamässigt?
JÄTTEMYCKET. Jag fick en fin julbonus som bara några på reklambyrån jag jobbade på förut fick, och jag bestämde mig för att spendera en del av den på något sjukt onödigt som jag väldigt gärna ville ha. Så det gjorde jag.

var är t-shirten ifrån? så fin <3

den är från urban outfitters! köpte i vintras.

Vilken av färgerna har du på dina wildfoxglasögon?
brunsvart liksom, och inte den matta varianten.

Skulle också vilja åka till Versailles!! Men undrar: kostar det jätte mycket för att få gå in och kolla??
Det var gratis om man är under 26 och annars kostar det 15 euro att kolla i slottet. Minns inte vad det kostade att hänga runt i parken men tror typ 8 euro per person.

Vem var du i Versailles med???
Det du!

vore kul att veta vad du nu har för kamera (kameranörden i mig är så nyfiken!)?
Har en Canon 600D!

Ååå, vad heter stället på LES med frukostpizza och mimosa?!
Gud nu kommer jag inte ihåg alls, heter något på M. Finns i min New York-guide under ”reseguider” här till höger!

hej sandra o alla andra.
tror ni det är sant att den första kärleken, liksom det första seriösa förhållandet, tror ni det är sant att man aldrig riktigt kommer över det? och att det är den svåraste kärleken att komma över?
Nej det tror jag inte stämmer alls. Alla kärlekar går över till sist. Däremot kanske man minns den som något viktigt, eftersom det var den allra första. Jag sörjer inte mitt första förhållande alls utan tycker väldigt mycket om det på ett nostalgiskt sätt.

Jag och min första pojkvän Tobias.

Vad har du för storlek på varistyjackan från Delias? Funderar på att också köpa den men är rädd för att den är liten i storlekarna, vad tycker du? Tack för hjälp! Har letat efter en jacka som slutar i midjan typ för alltid, men det är nästan omöjligt, så denna är ju perfekt till vårvärmen!
Jag har XS men hade nog lätt kunnat ta small, den är väldigt liten i storleken.

en sak som ofta förvirrar mig är när du som exempelvis i detta inlägg skriver “dansade med de här två” om en bild med fyra personer. Hur ska man veta vilka du menar och varför inte kommentera alla på bilden?. Samma är det ofta med bild på två eller flera personer och så skriver du “Anna” under bilden. Varför inte namnge alla på bilden eller åtminstone kommentera vem det är som nu är Anna, typ “Anna till vänster, Olof/främling till höger”. Bara ett förslag.
Bra förslag, ska tänka på det!

Tror du att du kommer ha samma klädstil som du har nu om säg 2-3 år? Tror du att du kommer ha den stilen om 10 år? Kluriga frågor, jag vet. Är lite nyfiken bara hur du tänker om det.
Hmm ingen aning, tycker den utvecklas ganska naturligt liksom, den är ganska typisk mig men hänger med i modet en del samtidigt i och med att tiden går typ.
Typ såhär:
2006:

2007:

2008:

2009:

2010:

2011:

2012:

2013:

Sandra, jag ska på min allra första festival i sommar!!! Du som har varit på en himla massa olika festivaler, kan inte du skriva ett inlägg med festivaltips? Te.x. packning, lekar, bra att ha koll på…

Har skrivit ganska många festivalinlägg genom tiderna. Här är länk till ett! Bra saker att ha med är gummistövlar, konservburköppnare, toapapper och ficklampa exempelvis. Tips på lekar finns under FAQ här till höger.

Hey Sandra, snälla gör en träningslista? Jag vill börja gymma i sommar men vill inte höra “Call on me” och sånt trams och jag bara VET att du kan tipsa om bra svettmusik!
Jag springer till min northern soul-lista! Kanske inte för alla men jag tycker den är mest pepp av allt. Finns här.

Snälla snälla Sandra kan du inte skriva ett inlägg om dina bästa boktips nu inför sommaren? Jag har ingen aning vad jag ska läsa i solstolen i grekland.
Jo, tänkte göra en lista snart på böckerna jag läst hittills i år. Du kan också kolla i kategorin ”om böcker”. kram
.

Translation.
Been lousy at answering comments in a few posts lately, so here are some Q&A from the past week.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • För den som ville ha klänningstips; https://www.modcloth.com/ Underbara klänningar!

  Sanna 2013-05-05 21:05:40 http://sannasmusik.blogspot.com/
  Svara
 • Hej Sandra!:)
  Jo jag har en fråga, du har ju ändå en ganska speciell eller i alla fall lite mer ovanlig klädstil än vad kanske de flesta har, och jag undrar om du någonsin upplever det som att människor liksom ”dömer” dig efter vad du har på dig? För jag har lite mer speciella kläder på mig ganska ofta, bara för jag tycker det är så himla kul och bäst, men ibland kan jag känna det som att människor speciellt lite äldre liksom ”ser ner” på en och inte riktigt tar en seriöst ibland bara för det man har på sig. Skulle vara kul och höra dina åsikter om detta bara!:)

  Therese 2013-05-01 21:23:41
  Svara
 • HEJ. Jag behöver också svaret på Dinas fråga, måste få veta, befinner mig i den situationen just nu.

  Sofia 2013-05-01 18:49:11
  Svara
 • NIOTUSEN. 9000 kronor kostar Chanel Creepers. Var tvungen att fråga 118800 för att jag aldrig fick reda på det. Nu vet ni också. Tokig summa!

  Nicole 2013-04-30 12:06:21
  Svara
 • Anonym:

  jag har varit tillsammans med min pojkvän ungefär lika länge (om inte lite längre, det beror på hur man ser det) och pirrar vet jag inte direkt om det gör alltid. men det känns inuti, som om jag vill vara honom nära. jag älskar honom, älskar att kyssa honom, hångla med honom, ligga med honom, hålla i hans händer, pussa hans kinder, göra kaffe åt honom, höra honom berätta saker han tänker, kittlas med honom, skratta med honom, ta på hans kropp när han lagar mat till mig, se in i hans ögon, berätta historier för honom, osv.

  känner du inget av det där?

  att du inte kan stå ut med tanken på honom med någon annan, det tycker jag ändå tyder på att du känner för honom som för mer än en vän.

  ibland hatar jag min pojkvän, jag kan tycka han är världens mest irriterande person, och jag kan till och med fantisera om att det är slut för en liten stund. men jag vet innerst inne att det är honom och ingen annan som jag vill vara med.

  melonen 2013-04-30 11:55:06
  Svara
 • Anonym – 08:47: Jag kände likadant som du när jag och min pojkvän varit tillsammans ungefär lika länge som ni två och trodde verkligen att det måste ta slut, jag hade aldrig haft något kärleksförhållande innan så jag visste inte alls hur det skulle kännas. Men jag ville inte, jag ville kämpa för den himla fina personen trots att jag inte kände mig kär. Sen blev jag det igen, så himla kär att jag blev rädd när jag tänkte på att jag nästan gjorde slut helt i onödan.

  Jag tror det blir sådär för alla, och inte bara en gång, det kan gå fram och tillbaka när man är ihop i flera år. Vissa gör slut och andra tar sig förbi det, så om du inte vill ge upp, gör inte det! Vi har varit tillsammans i sju år snart och jag är så himla himla kär.

  Isabella 2013-04-30 11:52:20
  Svara
 • Anonym – 08:47: Ja, pirret tar nog slut för alla någon gång och det är då man för försöka jobba på det. Jag tycker att det känns ganska dumt att bara kasta iväg någon som finns där när det är svårt. Så kämpa på lite – försök få tillbaka något slags pirr, gör något nytt och spännande ihop. Tyvärr är ju människan byggd för att inte vara riktigt kär så hemskt länge, bara tills vi borde ha hunnit få barn tillsammans och om vi får barn så förlängs kärleken lite. Det är ju ett otroligt trist sätt att se på kärlek, men jag vill å andra sidan mena att när det första pirret har lagt sig då kan man hitta något annat, något djupare. En bästa vän som man också gillar att hångla, planera framtiden och hitta på roliga saker med.

  MEN, är fallet nu att du inte har hunnit göra allt du vill som singel – hångla med alla du vill, promenera hela natten med någon som du spanat på länge, flytta till Paris, bara skrivit ditt nummer på tågbiljetten och gett den till någon som du inte kan sluta titta på trots att du blir generad när han tittar tillbaka – ja, då kanske det är dags att du släpper taget och funderar lite mer på vem du är och vad du vill göra .

  Jossan 2013-04-30 09:30:34
  Svara
 • Om en har varit tillsammans med sin pojkvän i 1 ½ år.. och känner att pirret i magen lyser med sin frånvaro.. men att en älskar denne mest av allt på hela jordklotet? Är det okej att fortsätta vara tillsammans med sin pojkvän som man älskar, fast som man inte är kär i längre? Jag kan inte vara utan den här personen, skulle inte klara av att se denne med en annan och denne har varit så lojal och fin i mina svåraste tider. Är det moraliskt rätt av mig att låta vårt förhållande fortskrida?

  Anonym 2013-04-30 08:47:50
  Svara
 • 🙂 ”hen” er fantastisk. Elsker det ordet!!!!!! Alternativet er ”man” liksom. Og…man er jo egentlig en mann/hannkjønn.. 🙂

  Heia ”HEN” 🙂

  Og kjære Sandra, jeg skal på tur i Frankriket om 1 uke. (Nice, Grasse, kanskje Antibes, Marseille, kanskje Aix en Provence, Lyon og Paris) Kan ikke du tipse om fine steder på denne vei hvis du har vært der før. Jeg har krysset av på Paris-museene du har fortalt om her! Gleder meg til å besøke dem!
  Kos deg på ferie og håper du redder PC’en din 🙂

  Lene 2013-04-30 08:47:43 http://artemisa.blogg.no
  Svara
 • Jeg glæder mig til at læse indlægget om hvilke bøger du har læst i år! Jeg har brug for lidt inspiration!

  Emmali 2013-04-30 08:34:45 http://www.maanegaarden.blogspot.com
  Svara
 • det är gratis att hänga i versailles-parken på vardagarna! 😉 puss

  Julia 2013-04-29 23:46:30 http://tibbelbibbel.blogspot.com
  Svara
 • Hej en fråga till, har sätt att du har en rosa swatch klocka, gillar du den? funderar på att köpa en! 🙂 amuses-toi bien dans le sud de france !!

  Anja 2013-04-29 23:26:45
  Svara
 • Hej Sandra! Du har skrivit så himla många fina (och sorgliga) inlägg som jag verkligen älskat att läsa, så nu måste jag dela med mig om en fin sak till dig (även om jag inte ens vet om du läser den här kommentaren). Ok, ursäkta, detta kommer bli en hel bok, men måste skriva av mig.

  Du ska nämligen få utdrag från några dagboksutdrag!

  ”9/9-2012
  Jag vill dra fingrarna genom hans hår, lukta i hans nacke tills jag blir less, stryka fingret längs hans käkben, kramas i hundratusen år, hålla hans händer och känna på hans fingrar, känna på höftbenen, stryka och ta i nacken, pussa på näsan (och överallt annars också), vakna bredvid honom, veta hur hans läppar smakar och ungefär en miljard grejer till. Fast mest av allt vill jag sluta känna såhär, för jag funkar inte då, min hjärna blir deg.

  31/12-2012
  När jag är med honom känns en decimeter som en mil och det är så jävla JOBBIGT så jag vet inte vars jag ska ta vägen. Min jävla mage för volter och jag har inte bara fjärilar utan en hel jäkla cirkus i magen. Och vad gör jag? Jo, jag väntar och hoppas på att det här ska gå över någon gång. Har fascinerats och undrat över hur någon kan se så sjukt perfekt ut cirka en miljard gånger.

  11/1-2013
  Tänk att få krama om honom, att få hålla om och hållas om och aldrigaldrigaldrig släppa taget. Alltså jag blir så less, vet inte vad jag ska göra. Varför ska jag bli så jävla knäsvag och glömma bort hur man andas när han är nära? Någon gång förr eller senare måste väl det här gå över?! fan.

  28/1-2013
  Är så less på att tycka om någon jag aldrig kommer få också. Seriöst, hur kan man vilja ha någon så mycket?! Fattar inte hur det går till… Nåja, hoppas detta går över snart.

  8/2-2013
  Det är som att hela mitt kropp har ett eget liv och att jag konstant får tänka på att inte låta den göra som den vill. Mina armar vill hela tiden sträcka ut sig och hålla om honom och händerna vill hela tiden stryka honom i nacken, hela jag vill bara vara nära. Hela tiden. Sjukt jobbigt.”

  Sådär har mina dagboksinlägg sett ut från september, under åtta månader. Jag har ALDRIG trott att han skulle vilja ha någon som mig, alltså har inte ens övervägt tanken. Men vet du? Nu är det snart maj och jag har fått göra allt det där. Pussat på näsan, känt på hans höftben, kramats och pussats och myst i hundratusen år. Jag vet hur hans läppar smakar och jag har luktat i hans nacke (men inte blivit less) och dragit fingrarna genom hans hår. Och vet du vad det bästa är? Det var hans initiativ. Detta kommer förmodligen sluta med att jag blir trasig, men just nu ska jag bara må bra och njuta.

  t 2013-04-29 21:48:22
  Svara
 • Tack för svar! (kameranörden)

  Tokyo - Love 2013-04-29 21:43:07 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • åh älskar såna här inlägg! så fint <3

  olivia 2013-04-29 21:35:01 http://www.okntnmr.blogspot.se
  Svara
 • Va mycket frågor du fick Sandra! 🙂 Jätte bra svar du gav också.

  Gillar du tecknade serier? Jag har en blogg till min serie. http://cirkusgängetsanjoe.wordpress.com/ Ska teckna lite mera och lägga ut det på min serie-blogg. ^^ Har lagt upp mina serier-tidningar som jag har gjort på min blogg! kramiz!

  Ellen 2013-04-29 21:33:06 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Hej Sandra!
  One of the 1000 reasons why I love your blog so much is the wonderful quality of your photos. I’ve not seen anything like it on any blog!
  The colours are vivid, contrast high, but still, skin looks smooth and bright and everything has a bit of a filmic, dreamy look. Like on the photo with you on the bed with the shark-tshirt on – it’s just marvellous.
  I have the same camera as you and use a 50mm / f 1.4, but never ever have i gotten to colours as beautiful as yours. Please, would you give me a tip: do you use filters in Photoshop? Any presets on the camera?

  I know you answered this in a photography post, but it seems a bit long ago.
  In general: Everything about your blog is nice to read. Thanks for doing this.

  Teresa 2013-04-29 20:55:00 http://reallysmallgang.com
  Svara
 • Snälla nån svara på Dinas fråga, har exakt samma problem 🙁

  K 2013-04-29 20:45:01
  Svara
 • Har saknat din blogg så HIMLA mycket, känner det nu när jag inte läst bloggar på ett tag. Hugger nästan lite sådär i hjärtat efter bara ett inlägg!

  Och något jag alltid tänkt på när jag sett bilden där du står i blå klänning bredvid en spegel(här stämplad med stockholm streetstyle eller något) : jag älskar att det ser ut som om du gör en helt annan min i spegelbilden. Nästan som om man klippt ihop två bilder, men jag tror det bara är vinkeln?

  Du är vacker och bäst och jag har ”saknat dig” (/din blogg).

  Erica Nilsson 2013-04-29 20:32:15
  Svara
 • men guuud spännande med mystiska versaillespersonen nu plötsligt. jag som bara trodde du glömt nämna det men nu blev det ju en GREJ.

  Vicky 2013-04-29 19:06:28 http://vickys.se/
  Svara
 • Om du vil lære en god del fransk raskt anbefaler jeg Michel Thomas (google him!). Ikke som å gå på skole i det hele tatt, du bare hører på og prater med denne mannen og plutselig så snakker du! 🙂

  Ha en fin ferie.

  Charlotte 2013-04-29 18:37:24
  Svara
 • Tack till den som frågade om böcker, det var ju hur smart som helst! 😀 Längtar till det inlägget 🙂

  Frida 2013-04-29 17:58:13 http://fridatuva.blo.gg
  Svara
 • Time machine: 1. köp en mac-kompatibel (el så får du formatera den) hårddisk som har lika stort utrymme som hela din dator. 2. koppla in den och öppna time machine. Väl hårddisken som du nyss köpt att ha som backup-utrymme. Nu får du frågan om du vill göra en säkerhetskopia. Svara ja så gör datorn en kopia på hela din dator inkl alla program. Klart!

  Om du vill så kan du ha hårddisken trådlöst kopplad till datorn och timemachinen inställd att säkerhetskopiera varje dag. Då behöver du inte ens tänka på det.

  Gunilla 2013-04-29 17:55:02
  Svara
 • Sandra med killar och så, tycker du att man ska blotta sig och bah JAG E KÄR I DIG eller hålla det inombords istället? Nu e fallet så att han var kär i mig och då kände jag ingenting o NU e jag kär men han e kär i en annan verkar det som. vad gör jag, ska jag säga hur jag känner? åh vill bara dö

  Dina 2013-04-29 17:52:01
  Svara
 • sådana här inlägg borde du ha oftare, typ en gång i månaden! så slipper man gå tillbaka i arkivet och leta efter en fråga man eventuellt ställde nån gång för en vecka sen…
  :* + <3456789

  lovisa/polichinelle 2013-04-29 17:44:33 http://polichinelle.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!