hälften av dom som kämpar går under, hälften av dom som älskar exploderar.

SÅ fint med sommar och att slippa klä sig i strumpbyxor och HEJ rosa kjolar och pasteller och sånt.

Såhär såg jag ut i fredags när jag gick på promenad med Michelle, drack vin med Elsa och Joakim och traskade hemåt och åt räkor framför en film på TV.

Allt är från AA.

Dagen efter bar det iväg till Göteborg. Men mer om det sedan.

.
.

Friday outfit. Cropped top and skirt from American Apparel.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • I have that same top and was washing it today- I thought of you and how I thought it was something that you’d like. Lo-and-behold, you have it

  Samantha 2013-06-23 07:49:42
  Svara
 • du, har du sett den kanadensiska serien Bomb Girls? den handlar om ett gäng brudar som jobbar i en bombfabrik under Andra världskriget. alltså den är så jäkla bra och ger en ganska stor dos girlpower. sjukt grymt! den är från förra året och andra (och sista buhu) säsongen sändes precis. men du MÅSTE se!

  Madeleine -an uncompromising feministic vegan 2013-06-14 20:28:18 http://sisterdisco.blogg.se
  Svara
 • Sandra, jag känner bara att jag måste tacka dig.
  Jag går igenom ett uppbrott med min sambo sedan fem år tillbaka.
  Jag har läst din blogg redan innan detta och någonstans har dina ord hjälpt mig så himla mycket i att ta steget att gå vidare. Och de hjälper mig nu, när uppbrottet är ett faktum. Du inspirerar, tröstar och påminner om att livet är fullt av fantastiskt spännande stunder. Så tack tack tack för att du inspirerar när livet kan kännas väldigt tungt!

  Sanna 2013-06-14 18:19:44
  Svara
 • åh vad fint!

  Amanda 2013-06-14 18:11:29 http://youngsithlord.blogg.se
  Svara
 • Precis som många andra undrat- hur tänker du kring AA efter allt som nyligen kommit upp om dem? Kommer du fortsätta handla där?

  Hannah 2013-06-14 18:05:27
  Svara
 • Linnéa: Jo, du har ju förstås rätt i det du skriver. Håller med dig om det. Fy fabian vad jag avskyr den där hetsen som alltid ligger och pyr, att vi kvinnor i princip alltid ska bedömas, och främst då våra kroppar. Det spelar i slutändan ingen roll hur vi ser ut känns det som, våra kroppar bedöms alltid. Sorgligt. vi tjejer ska hålla ihop. Tack för ditt braiga svar. Kram till dig och till Sandra.

  Emma 2013-06-14 13:08:58
  Svara
 • Åh vad fin du är! ;D

  Anna 2013-06-14 12:37:41 http://pressacitroner.wordpress.com/
  Svara
 • Hur tänker du kring american apparel? handlar du fortfarande lika mycket därifrån efter allt prat om deras sexistiska reklamer o så?

  Cornelia 2013-06-14 12:08:20 http://unicorn-mens.tumblr.com
  Svara
 • Åh underbar sommar-outfit! 🙂 Fint fint fint!!!

  Citrin 2013-06-14 10:03:33 http://nolovestory.wordpress.com
  Svara
 • Emma: Jag förstår absolut hur du menar, och håller med till viss del. Det jag vänder mig emot är hur kvinnors kroppar alltid anses vara okej att kommentera och påpeka saker och ting om, vilket är ett problem som i grunden handlar om sexism och genus och går långt mycket djupare än huruvida personer som kommenterar Sandras kropp menar illa med det eller inte. Att både män och kvinnor ofta reflexmässigt och slentrianmässigt ”recenserar” kvinnors kroppar, och hur kvinnors kroppar alltid hamnar i fokus oavsett ämne, handlar om en oerhört olustig och seglivad bild av att kvinnans kropp är till för någon annan (oftast mannen). Syftet med min kommentar var således inte att ”försvara” Sandra i första hand. Inte heller tror jag att Ebba nödvändigtvis menade någonting elakt, men bara för att någon inte menar illa med det den säger innebär det inte att det är okej att säga det. Kram.

  Linnéa 2013-06-14 09:07:21
  Svara
 • Har du någon åsikt i allmänhet om AA:s reklamer? Du har så himlahimla mycket kläder därifrån, och jag vet många som valt att bojkotta dem på senaste tiden.

  lilla S | livet efter studenten 2013-06-14 08:17:31 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • Great top xx

  http://deliasalsabila.blogspot.com/

  Delia Salsabila 2013-06-14 07:12:10 http://deliasalsabila.blogspot.com
  Svara
 • Moa: Det skulle vara ganska så tragiskt ifall Sandras alla läsare var åsiktslösa nickedockor. Att de ifrågasätter var hon handlar är ju inte direkt kritik mot henne, eller hur? Jag är ganska så glad över att dessa unga tjejer som läser Sandras blogg fakstiskt tycker ganska så mycket hela tiden!

  Sofia - Londonbloggen 2013-06-14 01:21:23 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • MEN GUD. jag blir så jävla less på alla som ska tycka så mycket hela tiden! Kan människan få ha en tröja utan att alla ska komma med en åsikt/ett långt utlägg om hur fel det är?! som sagt, VÄRRE SAKER HÄNDER. lägg energi på det istället snälla. Får jämt ont i huvudet när jag kollar på kommentarer här.
  Sandra, jag förstår inte hur du orkar. vad du än gör så ska alla komma med pekpinnar och tyck. jag skulle gå av på mitten. Du är fantastisk.

  moa 2013-06-14 00:49:23
  Svara
 • hej! that might seem like a strange question but i was wondering if you’re never afraid of the wind, or sitting, or people who walk behind you on stairs with such short skirts? 🙂 i never dare to wear such skirts because of that!

  E 2013-06-14 00:48:33
  Svara
 • så himla fint, älskar tröjan!

  Linda 2013-06-13 23:51:42 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Kajsa: Du har rätt i det du skriver, det är skevt. Det är svårt att hitta ett moraliskt försvarbart sätt att konsumera öht taget idag, men jag tycker ändå att man kan välja vad man vill stödja, speciellt när man gör det så offentligt på det här sättet. Visst får en handla på AA om en så hemskt gärna vill det, men här handlar det ju även om att göra reklam och tipsa andra människor om kläderna, på en modeblogg. Tycker bara att det går emot mycket annat i bloggen.

  (Sen handlar det inte bara om EN kampanj, AA har hållit på såhär så länge jag kan minnas. Dessutom har de väldigt sunkiga arbetsvillkor för de som jobbar i butikerna, har några vänner som jobbat där.)

  J 2013-06-13 23:20:17
  Svara
 • Linnéa, jag tror inte att Ebba menade något illa. ”kroppsdiskussionen” har ju tagits upp här för ett tag sedan, där Sandra förklarade hur läget var. 99 procent av läsarna menar troligen inget illa när de kommenterar det ytliga, som i det här fallet hur Sandra ser ut. Även om det -såklart- kan vara känsligt. På något sätt är det nog bra att vi läsare är ärliga på så sätt, eftersom att det är av omtanke (självklart, annars borde ingen kommentera sådant). Sen borde man ju givetvis tänka på hur man formulerar sig. Kanske har Ebba heller inte läst ”förklaringsinlägget” som Sandra publicerade för ett tag sedan. Jag tror iallafall knappast att hon menade att ge nån kränkande recension av ett utseende, även om man kanske kan säga de lite snyggare. Och till sist, Sandra nog fullt kapabel till att försvara sig om hon tycker att någon har sagt något opassande/annat dumt. Hoppas du förstår vad jag menar. Kram.

  Emma 2013-06-13 23:12:26
  Svara
 • Jag vill bara säga till alla som funderar att AA-kläder tillverkas i USA i en fabrik i Kalifornien. Vilket alltså innebär relativt höga löner och bättre villkor. http://en.wikipedia.org/wiki/American_Apparel#Production

  Och jag tror så här. Man kan försöka göra bra grejer, men ingen kan vara perfekt. Jag tror att i slutänden skulle man vara tvungen att tillverka allt man ville ha själv om man vill vara säker på att allt gått rätt till i processen att tillverka/marknadsföra.

  Linn 2013-06-13 22:12:10 http://way-i-am.blogspot.se/
  Svara
 • Du er fin!
  Jeg kom til å tenke på deg, for jeg har laget en Paris-liste som du kan fylle ut hvis du savner denne byen i sommer, hihi. Nå har jeg bare noen dager igjen her selv, så jeg nyter så mye jeg kan! I morgen blir det piknik i parken og bobler i glasset, så klart.
  Listen ligger her: http://bit.ly/14U3eo8
  Håper du får en fortsatt god uke!

  Synne 2013-06-13 21:41:45 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Ebba: Jag tycker du ska vara ledsen över det faktum att du tar dig rätten att recensera en annan persons kropp istället. Det är faktiskt inte okej att kommentera som du gör, Sandra har inte bett om din åsikt om hennes utseende, så den kan du gott behålla för dig själv.

  Linnéa 2013-06-13 21:24:50
  Svara
 • Läs gärna under rubriken ”Sexualisering av unga flickor” (eller hela inlägget för all del)

  http://konstpretton.se/2012/04/21/att-vara-mindre-an-man-ar-om-att-forminska-kvinnors-storlek-och-betydelse/

  e 2013-06-13 20:33:46
  Svara
 • Så. jävla. smal.
  blir ledsen.

  Ebba 2013-06-13 20:14:43
  Svara
 • åh men orka gnälla på AA i varje himla outfitinlägg. hon har ju redan svarat på det där. finns värre företag trots allt.

  Annika 2013-06-13 18:27:53
  Svara
 • ÅH FIN KJOL! <3

  Fanny 2013-06-13 18:21:20 http://thewildheart.blogg.se
  Svara
 • no need for the shot from behind, nothing to see there

  X 2013-06-13 18:19:07
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur du förhåller dig till american apperell och allt det dåliga som detta företag står för. Tänker bland annat på deras sexistiska reklam som de vägrar be om ursäkt för men också på en del andra grejer som de står för. Har en sån otroligt dålig bild av dem och undrar hur du förhåller dig till att visa upp deras kläder i bloggen som når ut till så många läsare som inspireras att stödja dem. Givetvis kan man inte göra allt rätt för då skulle man inte kunna leva till slut men man kan ju göra vad man kan, speciellt när man har chansen att påverka. Blir lite ledsen av att läsa din blogg ibland

  Abc 2013-06-13 18:07:22
  Svara
 • Kajsa: De flesta affärskedjorna syr upp kläderna i Kina eller Bangladesh men samtidigt så har de inte sådan reklam som American Apparel har. Det går exempelvis inte att jämföra en reklam från American Apparel med en reklam från H&M för vad är det i så fall med en reklam från H&M som är så groteskt och sexistiskt? Ingenting ~ i all fall inte för mig. Medan reklamen från American Apparel är rent av vidrig.

  L 2013-06-13 17:42:48
  Svara
 • J den 2013/06/13 12:54: ”Du är jättefin och kläderna ÄR fina, men jag tycker ändå att det är synd att du handlar på just American Apparel. Det finns ju så himla många andra ställen man kan välja att handla på, som inte håller på att förminska kvinnor på det extrema sätt som AA gör.”

  Förvisso håller jag med om att AA:s kampanj var ganska grotesk men det är intressant att detta perspektiv ständigt kommer upp. Är inte det största kvinnoförtrycket att det sitter nästintill livegna kvinnor och syr dessa kläder till oss samtidigt som stora företag gör miljardvinster.

  ”Det finns ju så himla många andra ställen man kan välja att handla på”

  Är det så mycket mer moraliskt att handla på andra stora klädkedjor? För i dagsläget kan jag inte komma på något klädmärke som inte har en lapp som säger: ”Made in Bangladesh” eller ”Made in China”, (om man inte går till någon obskyr ekobotique dvs). Smakar det så kostar det och det är ju jäkligt synd för jag tror inte jorden eller människorna som jobbar längst ner i leden får det bättre av att jag är god och inte handlar på nämda butik men jag tror inte heller det blir bättre av att jag gör det. Slutsats en aning bortom ursprungsinlägget:
  Att det är något som är skevt?

  Kajsa 2013-06-13 16:54:01
  Svara
 • Tänkte också fråga om american apparel. Men ja jo jag tycker det verkar vettigt att bojkotta, men jag undrar om någon vet en affär med liknande koncept som american apparel? Alltså jag syftar på deras relativt vettiga villkor för deras anställda i fabrikerna. Alla billiga klädkedjor i Sverige har ju ganska shady villkor vad jag vet och dessutom sämst kvalité på kläderna. Jag blir så trött på hela klädindustrin, finns det inga vettiga företag?
  Att handla second hand är ju ett alternativ men de säljer ju i princip samma skitkläder som fanns på h&m för nåt år sedan.

  anonym 2013-06-13 16:30:46
  Svara
 • Du är jättefin och kläderna ÄR fina, men jag tycker ändå att det är synd att du handlar på just American Apparel. Det finns ju så himla många andra ställen man kan välja att handla på, som inte håller på att förminska kvinnor på det extrema sätt som AA gör.

  J 2013-06-13 12:54:33
  Svara
 • Hej Sandra, du är i princip den enda bloggen som jag läser dagligen och du verkar vara en schyst person med god smak. Nu är det så att jag har världens slappaste jobb i sommar med hur mycket tid framför datorn som helst, så jag undrar om du har några tips på bloggar och hemsidor som kommer göra mig till en smartare, mer allmänbildad person i sommar? Mer viktiga saker och mindre djurbilder om du förstår vad jag menar? Tackar på förhand!

  Weezing 2013-06-13 12:38:17
  Svara
 • Kan du göra ett inlägg om dina bästa midsommarlekar? 🙂

  elin 2013-06-13 12:36:41
  Svara
 • tjuuuus! maste ju ba fraga anda, du har sakert sett kampanjen i sverige mot AA ang. deras sjukt sexistiska marketing. sjalv alskar jag deras kollektioner av fittkorta kjolar och grymma fargutbud (man vill ju se ut som en superhjalte varje dag) men samtidigt hejar jag starkt pa den har protestvagen, for AA har sa sjukt manga kampanjer som ar lojligt fornedrande och skickar ett vridet objektifierande budskap till kvinnor i alla aldrar, varlden over.

  hur ser du pa det har? jag har sa svart att bestamma ifall jag borde borja bojkotta eller inte! vill ju inte uppmuntra den har typen av reklam men samtidigt far den ju mig att vilja bara deras klader… jag vet ju att jag formodligen gillar kortkort for att jag blivit uppfostrad att gora det (via dagens kvinnoideal som ar tapetserat overallt, AA ar en stor bidragsfaktor) – men hur vet man vad man pa riktigt gillar och inte, borjar ju undra om det finns nan fri vilja i grund och botten..?

  du ar i vilket fall en javla stjarna, tankte att du nog har en o annan bra tanke om just santhar och skulle va kul o hora hur du resonerar! puss parej sandra

  kitteh 2013-06-13 12:07:23
  Svara
 • Hej! Försöker att få kommentaren att låta mer nyfiken (vilket är så den är menad) än dömande – hur förhåller du dig, som kund, till den kritik aa har fått för sexistisk reklam?

  H 2013-06-13 11:14:38
  Svara
 • Är lite nyfiken på hur du som feminist ställer dig till AA egentligen? Du verkar ju handla där väldigt mycket, men med tanke på vilket vidrigt företag de är så skulle det vara intressant att höra din åsikt kring det hela!

  Maggie 2013-06-13 11:13:05
  Svara
 • snygg outfit!!!

  martina 2013-06-13 10:45:27
  Svara
 • Superfint!! =)

  Sheloves 2013-06-13 10:41:05 http://www.sheloves.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra,

  jag ska till stockholm om 3 veckor ochjag har inte varit i Sverige på 3 år eftersom jag bor i utlandet… kan du inte göra en liten updatering på din Stockholms guide?

  Tack 🙂

  Jo 2013-06-13 10:35:08
  Svara
 • You’re probably the only girl who can sport a cropped top, plus it’s really a nice print that one. The skirt is really nice and suits you so well, Sandra. Was just curious to see which shoes you added to the outfit.

  OH LA LA LI 2013-06-13 10:25:32 http://ohlalali.blogspot.be
  Svara
 • Men NEJ!! Då var det ju dig jag såg stå vid hörnet på turistbyrån! Jag gick förbi och tänkte jäklar vad den där tjejen liknar Niotillfem-Sandra…men eftersom jag inte trodde det var du gick jag ju bara förbi! Hade ju varit kul att få säga hej och hur bra du är till sin favoritbloggerska sedan du började blogga ungefär…jaja, sånt är livet så jag får väl säga det här.
  DU ÄR BRA! (ja, med stora bokstäver)

  Ida 2013-06-13 10:21:33
  Svara
 • Nää vilken fin kjol! Du passar himla bra i den där frisyren/färgen också!

  Frida 2013-06-13 10:20:37 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • tack för en riktigt bra blogg!

  ann-sofie 2013-06-13 10:17:41 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!