blandbandsklubben.
source 1, 2 & 3.

 

När jag var runt sjutton år var jag med i ett community på internet som hette blandband.nu. Det gick helt enkelt ut på att man hade en profil där man skrev vilken musik man själv kunde erbjuda och vilken musik man önskade sig av andra. Jag minns att jag skrev att jag kunde skicka twee och indiepop och önskade mig sextiotalsrock. När man hittade någon som passade en så komponerade man varsitt blandband till varandra (ett kassettband med musik för de som är födda efter 95 och kanske undrar…) och skickade iväg med snigelpost. Älskade det här himla communityt, fick så fina små paket hem med försiktigt skrivna låtlistor med klistermärken och annat fint på. Nuförtiden är det ju lite enklare att få tag i musik man vill lära sig mer om man jag tycker fortfarande att det är så himla trevligt att få spellistor.

Därför tänkte jag att vi i detta inlägget skulle dela med oss av våra bästa spotify-spellistor! Skriv en liten förklaring om din spellista i kommentarerna och länken till den så kan vi lyssna på varandras.

Jag har typ en miljoners spellistor, ni hittar de i kategorin ”om musik” här på bloggen, eller om ni klickar här så hamnar ni på min spotifyprofil.

ps. ibland kan länkar fastna i mitt kommentars-spamfilter men misströsta inte! jag kommer att godkänna dem när jag sitter vid en dator.
.


Please share your favorite spotify playlist in the comments so we can listen to each others music!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
114kommentarer
 • I love it when individuals get together and share opinions.
  Great site, stick with it!

  Svara
 • Dricka vin i en park

  Petronella 2013-06-28 15:40:00
  Svara
 • Dricka vin i en park

  Petronella 2013-06-28 15:40:00
  Svara
 • 1. När allt hade varit piss med pojkvän/vänner/allt – men jag gick ut som värdig vinnare. För partypepp, träning, att lyssna på på vägen hem på natten. När man ÄR en fucking vinnare: Den slutgiltiga vinnarlistan.

  2. När det är vår & sommar bara: Den slutgiltiga vårlistan.

  Guest 2013-06-26 19:43:00
  Svara
 • 1. När allt hade varit piss med pojkvän/vänner/allt – men jag gick ut som värdig vinnare. För partypepp, träning, att lyssna på på vägen hem på natten. När man ÄR en fucking vinnare: Den slutgiltiga vinnarlistan.

  2. När det är vår & sommar bara: Den slutgiltiga vårlistan.

  Guest 2013-06-26 19:43:00
  Svara
 • 1. När allt hade varit piss med pojkvän/vänner/allt – men jag gick ut som värdig vinnare. För partypepp, träning, att lyssna på på vägen hem på natten. När man ÄR en fucking vinnare: Den slutgiltiga vinnarlistan.

  2. När det är vår & sommar bara: Den slutgiltiga vårlistan.

  Guest 2013-06-26 19:34:00
  Svara
 • 1. När allt hade varit piss med pojkvän/vänner/allt – men jag gick ut som värdig vinnare. För partypepp, träning, att lyssna på på vägen hem på natten. När man ÄR en fucking vinnare: Den slutgiltiga vinnarlistan.

  2. När det är vår & sommar bara: Den slutgiltiga vårlistan.

  Guest 2013-06-26 19:34:00
  Svara
 • Min bästa spotifylista just nu är den jag döpt till Låtar som jag ändå lägger i kö. Precis som namnet antyder så var det ett tag då jag bara la bra låter i queue på Spotify. Efter ett tag tröttnade jag och gjorde en lista med alla de där bra låtarna. Har blandat högt och lågt. Nya favoritlåtar som jag hörde för första gången i förra veckan, gamla favoritlåtar sedan jag var barn, gick i mellanstadiet eller i åttan och älskade Tokio Hotel till nu då jag dyrkar svensk musik. http://open.spotify.com/user/easyblue/playlist/2NIrsg3YibAYg2hB8dipP8

  Helén 2013-06-23 23:39:21 http://www.easyblue.blogg.se
  Svara
 • Det är såhär jag tänker mig att salta tårar låter:

  Amanda 2013-06-20 13:23:34
  Svara
 • http://open.spotify.com/user/eharald/playlist/4EgHX11w9R5K57KgQbcB30 Min lista med låtar jag gillar lite extra, som gör mig glad och på gott humör. Väldigt blandat, för sådan är min musiksmak.

  ElinH 2013-06-19 20:55:19 http://elinharaldsson.blogg.se
  Svara
 • En somrig och peppig spellist jag gjorde för ett fest men nu lyssnar på mycket när jag cyklar..Darwin Deez, Cauycas, James Blake, Quantic, Solange, Resonators, The Specials, etc.

  Judi 2013-06-19 20:03:12
  Svara

 • Detta är ”Sommardanser”, som när hösten är här kommer att vara proppfull av låtar som funnits i min sommar – med andra ord fyller jag på den lite hela tiden. Musik att dansa, pussas, dricka vin till och leva till.

  maria 2013-06-19 18:39:50
  Svara
 • Kunde inte riktigt välja så jag bjuder på två. Den första är väldigt diffus. Jag känner mig ofta så. Det är mycket grubbelmusik om det nu finns något som heter det.

  Den andra är till för mörka kvällar. Speciellt när man saknar någon och bara vill sitta och sakna. Keaton Henson förekommer ganska ofta här för jag älskar allt med honom.

  Hanna 2013-06-19 17:59:17
  Svara
 • Min finaste spellista var den första jag gjorde när spotify kom. Den har jag fyllt på med de absolut bästa låtarna sedan dess och den funkar när som helst. Ledsen, glad, alltid. Ingen spellista jag gjort efter det har varit bättre och den har varit med under de svåraste och de mest underbara tider!

  Bella Louise 2013-06-19 17:42:54
  Svara
 • detta är min och min pojkväns lista. han bor i oslo och innan han flyttade, när vi just blev tillsammans, bestämde vi att dela låtar i denna. vi byter namn på listan varje vecka

  Sara 2013-06-19 01:22:19
  Svara
 • Blandade känslor av lycka och ledsamhet. Mest glatt tror jag.

  Caroline 2013-06-19 00:30:06
  Svara
 • en kärlekslista jag gjorde när jag var högt uppe bland molnen och aldrig någonsin trodde att jag skulle landa.

  men det gjorde jag och då uppkom den här listan som jag grät till i många långa veckor. nu tror jag på allt igen och det är fint. man får inte ge upp hoppet.

  kim 2013-06-18 21:12:45 http://diaryandherself.blogspot.se
  Svara
 • Det här är min spellista ”Med huvudet bland molnen, men fötterna på jorden”. För drömmare och hopplösa romantiker.

  Karin 2013-06-18 19:19:47
  Svara
 • Det här är min sommarlista ”Sommar, sol & lång lös kjol.”. Det är bara låtar som får min sommarpepp på topp. Och ibland när man är långt bort från vänner och inte har så mycket att sysselsätta sig med är den bara go att ha. Jag menar, vem blir inte glad av att höra The Beach Boys?

  Anna. 2013-06-18 10:47:38
  Svara
 • Mitt hjärtebarn till spellista, en blandning av sött och salt kan man säga 😛 Den är en blandning av jazz, house och allt där emellan. bara sätt den på shuffle och lyssna 😀

  Josefine 2013-06-17 22:18:34
  Svara
 • Det här är en sommarlista jag har gjort till midsommar ute på landet med mormor, den har lite disney, lite Cornelis, lite 80tal och väldigt mycket svenskt (och lite engelskt). Den är mormor-godkänd helt enkelt, vilket ju också kan vara trevligt!

  madde 2013-06-17 21:25:48 http://www.utanstrumpor.blogg.se
  Svara
 • När jag tappar hoppet om alla killar i världen brukar jag lyssna på ”fint av män” och VIPS så förstår man att de också kan ha brustna hjärtan och ändlös längtan efter någon.


  Suscribe, om du vill..

  Sofia 2013-06-17 20:47:22
  Svara
 • Påbörjade denna lista när jag bodde i Paris våren 2012. Skapade aldrig en ny lista efter det så den har blivit väldigt lång, men innehåller därmed även en salig blandning av musik. Personliga favoriter är Grimes, James Blake, AlunaGeorge, Niki & the Dove, och för tillfället även Lana Del Ray och Say Lou Lou.

  Anna 2013-06-17 19:06:40
  Svara
 • Jag har en spellista med 90-talsmusik. En liten lista med allt jag kunde komma på som jämt spelades på radion och sånt då jag var liten. Bara för nostalgitrippens skull lyssnar jag ibland.

  Amanda 2013-06-17 12:48:37
  Svara
 • French playlist 🙂

  Alice 2013-06-17 11:01:59 http://fifikoussout.blogspot.com
  Svara
 • En liten spellista som man kan lyssna på när man känner sig nere eller bara vill bli lite peppig och glad.

  Ebba 2013-06-17 10:54:28 http://pebbels.devote.se
  Svara
 • Enligt mig, bästa festlistan ever.
  Den slår liksom aldrig fel…

  SARA 2013-06-17 10:41:55
  Svara
 • Min spellista är en sådan spellista som är personlig och som ständigt uppdateras med nya låtar som kommer in i mitt liv. De bästa låtarna med de bästa artisterna helt enkelt. Innehåller ca 500 låtar som jag samlat på mig under 3 år. Så, alla är väldigt bra och värda som fan.

  Artister jag älskar är Bon Iver, Deportees, The Royal Concept, Jonathan Johansson, M83, The National, alt-J, Icona Pop, Urban Cone m. fl. Tycker du om dessa så kommer du säkert hitta svinmycket ny musik i min spellista.

  Eftersom det är best of best så finns det inget direkt tema på spellistan men den passar ju då också till allt. Gillar du den här så har jag jättemånga tema-spellistor på min spotify-profil. T ex om att bli kär eller höstlistor. Här är min spellista i alla fall:

  Kajsa 2013-06-17 09:54:55 http://kajsajarnehage.blogg.se
  Svara
 • i would love to share my king of music and my playlist but i can’t because i live in montreal and here we don’t have access for the moment bou 🙁

  emilie 2013-06-17 05:56:55 http://emiliechamberland.blogspot.com
  Svara
 • Det finns stunder då man behöver lämna in en den stora uppsatsen med stort DEN eller när en krönika måste skrivas klart till nästa nummer utav en tidning och du endast har en dag kvar på dig att göra klart de sista detaljerna och stressen står en i huvudet och man är nära på att ge upp vilken sekund som helst, helt enkelt finns det stunder ”När deadline kommer krypande”… Det är då jag alltid spela den här listan för att lirka fram den sista energin och kreativiteten för att lyckas till 100%.

  Låtarna är inte bara peppande, utan kommer i en kronologisk ordning för att verkligen se till att man orkar ta itu med de sista detaljerna; ”Get up offa that thing” (för att få dig att börja) till ”stand up” fortsatt med ”Get it on”, ”Get down on it”, ”You can make it if you try” etc. Listan avrundas självfallet med låtar där du har tagit igenom det värsta och bara regerar, såsom med låten ”Run the world (Girls)”.

  Sarah 2013-06-16 23:57:10
  Svara
 • new orleans louisiana cajun-musik när den är som bonnigast och mest underbar

  frida 2013-06-16 23:24:55
  Svara
 • Dette er lyden av sommeren 2013 for min del. Jeg tror den kommer til å bli magisk:

  ♫♫♫♫

  Marit 2013-06-16 22:19:03
  Svara
 • Det är en lista som jag byggt ihop lite pö om pö under min tid på konstskolan. Jag behövde någon musik som jag bara försvann i. Viss musik sjunger man ju med till, eller vill dansa till. Jag behövde något djupare. Något som rör sig i själen. Det här är min målar-musik som jag lyssnar på framför staffliet.

  Sarah 2013-06-16 21:05:51 http://howlowl.blogg.se
  Svara
 • En lista fylld med glädje, längtan, kärlek och sånt där pirr i magen man har när man får ögonkontakt med en person som kan få hjärtat att slå femtioåttamiljoner slag på en sekund. Jag lever i ett distansförhållande sedan januari och den här listan gjorde jag till min flygresa när jag skulle träffa min pojkvän för första gången på nästan tre månader. Nervositeten, den extrema längtan, och fjärilarna i magen fick mig att sitta på helspänn exakt precis hela resan!

  P.S
  Din blogg är så himla himla bra Sandra! Du är en riktig inspirationskälla!

  Louise S 2013-06-16 21:00:11
  Svara
 • En lista som innehåller lite allt möjligt. Varje låt har en speciell koppling till en speciell person. Började med denna lista när jag började prata med en kille. En kille som är min pojkvän nu.

  Louise 2013-06-16 20:14:58 http://lasersmile.blogg.se
  Svara
 • De här två listorna hade jag på repeat hela förra sommaren. Min första ensamma sommar på länge. De hänger så bra ihop och innehåller en blandning av pepp, melankolisk, glad och somrig musik som får fjärilarna i magen att vakna lite.

  Lina 2013-06-16 18:49:39
  Svara
 • Har ingen lista att tipsa om men jag lyssnade på en låt idag som jag tänkte att du kanske skulle gilla, http://open.spotify.com/track/02AbbmLbICE941T8Q2DCfo

  Emilia 2013-06-16 17:52:52
  Svara
 • ”One day we’re gonna live in Paris, I promise” Helt enkelt mine franske favorittsanger!

  Lori 2013-06-16 17:26:09
  Svara
 • Den heter ”Jag känner mig som värsta Taylor Swift!” och kom till av att jag, efter att ha dejtat en tjej sedan januari, för ett par veckor sedan fick ett meddelande där det stod ”Jag har träffat en annan. Jag har bott där en vecka nu.” Fan. Så spellistan innehåller arga och besvikna låtar om förhoppningar som inte infriades. Och jag känner mig som Taylor Swift. Vill skriva metervis av dikter och låttexter om hur arg jag är och hur ont det gör.

  Sara Maria 2013-06-16 17:00:21
  Svara
 • Hej, jag har en liten lista jag satt ihop bara för din skull! den inehåller små guldkorn och jag bara bli så himla mycket människa av att lyssna på.

  Emma 2013-06-16 16:41:26
  Svara
 • Emma 2013-06-16 16:39:48
  Svara
 • ”Skön Kåttmusik” heter den här listan. Varför? Jo, jag gjorde den till min bästa killkompis Kåtten(brukar kalla honom det pga att hans hår påminner om igelkotts-taggar) som ville ha en playlist med lugn och skön musik att lyssna på när han kommer hem från jobbet, eller annars bara vill ta det lugnt.

  Linn 2013-06-16 14:32:41
  Svara
 • i januari/februari/mars när livet kändes som tyngst, när jag behövde något att se fram emot och något att sträva efter. när livet var grått och trist och det kändes som att den mörka tunneln inte hade något slut. då ska man se fram emot april och inte ta det så hårt. sen kom april med fina vänner, solsken, underbara fester och tillslut blev det juni och studentvecka. listan har varit min bästa hela våren och det är alla små favoriter som får mig att le under de mörkaste dagarna.

  adina 2013-06-16 14:13:48 http://ifyouleave.blogg.se
  Svara
 • Här är min pepplista, som funkar när man springer, festar eller allmänt vill lyssna på snabb musik! Det är rätt blandat med allt från tyska Supershirt till A$AP Rocky till Arctic Monkeys.

  fanny 2013-06-16 13:46:09 http://ifpeoplewererain.blogg.se
  Svara
 • Dem här spellistorna hänger lite ihop, och jag lyssnade konstant på dem hela förra sommaren! Det är en blandning mellan indiepop, rock….och jag vet inte vad…dem är somriga, pepp, och perfekt att lyssna på om man har en sån där massiv sommarkänsla och massa fjärilar i magen!

  Lina 2013-06-16 13:40:47
  Svara
 • http://open.spotify.com/user/nintendokatt/playlist/1rPB0epraxplsdjOZJMv3L Här är min bästa pojklista. Här hamnar alla fina pojkar som jag lyssnar på och tycker om. puss

  josefin 2013-06-16 13:28:45 http://vinfylla.blogspot.com
  Svara
 • den här spellistan spelade jag på min studentkväll. den är en blandning mellan nittiotalsnostalgi, nutida favoriter, sextiotalsjazz, monica z och peppande dans. den listan kommer nu alltid betyda något för mig du studenten var förvånande ofantligt och nästintill obeskrivligt fin och jag fäller tårar i detta nu av bara tanken på att alla släktingar och vänner kom till min mottagning för min skull. jag kan faktiskt inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna så mycket fint. åh.

  hannah. 2013-06-16 12:21:31 http://coffeeworld.blogg.se/
  Svara
 • En lista som bara består utav låtar med ”Daydream” i titeln. Alla låtar är i olika stilar men de har alla samma gemensamma ämne, dagdrömmar. Så när man känner att man vill drömma sig bort lite så kan man lyssna på denna lista.

  sofia 2013-06-16 12:21:21
  Svara

 • här är en liten lista jag gjorde om icelandic music. detta landet är ju så himla musikaliskt!

  Anke 2013-06-16 12:18:24
  Svara
 • åh blandband.nu var jag också med i. har upptäckt några av mina bästa artister genom att jag fick låtar på band från ”okända” personer. undrar om den sidan finns kvar…

  emma 2013-06-16 12:16:53
  Svara

 • en liten lista om icelandic music jag älskar. detta landet är så himla musikaliskt!

  Anke 2013-06-16 12:14:33
  Svara

 • Detta är min ”fint”-lista med låtar som gör mig glad helt enkelt.

  Saga 2013-06-16 11:32:20
  Svara
 • Här är min lista med låtar som brukade gå varma på mina hemmafester för omkring tio år sedan. (Time flies). http://open.spotify.com/user/yoebits/playlist/6sHgXuFEZ2IF4f1V4XTTU5

  J 2013-06-16 01:28:55
  Svara
 • Min feelgood-lista, med 30-tals jazz(sånt som min fina morfar lyssnade på), lite 40-50-60-tal men mest Nina Simone och Billie Holiday.

  Amanda 2013-06-15 23:49:23
  Svara
 • Min lista är en total blandning verkligen. I listan lägger jag till alla låtar som jag verkligen gillar för tillfället eller alltid har gjort. Vissa låtar som är tidigt tillagda kan jag dock ha tröttnat på lite, men de är som ett minne av vad jag gillade förut så kan inte riktigt radera de och släppa taget… Det är ingen speciell genre på listan heller, utan bara låtar jag älskar.

  Lotta 2013-06-15 23:45:13 http://lottaulrika.wordpress.com
  Svara
 • min blandlista som egentligen inte är en blandning hursomhelst, den är genomtänkt och låtar som inte passar in hamnar någon annanstans. innan jag och min pojkvän blev tillsammans såg jag la jag till den i ”smyg” på hans spotify och det är den listan han alltid sätter på när vi är med varandra, ”du lyssnar ju på bra musik” (med undantag för håkan hellström, han är en gud men det har inte min pojkvän förstått än).

  su 2013-06-15 22:03:48
  Svara
 • Cinematic orchestra och liknande är en blanding mellan moderna kompositioner och sådant. Isländskt, lite film osv. – http://open.spotify.com/user/karolinanyqvist/playlist/6iWjUER1MRkQz8M5TKGCAq

  och självklart det bra med klassiskt – http://open.spotify.com/user/karolinanyqvist/playlist/6iWjUER1MRkQz8M5TKGCAq

  karolina 2013-06-15 21:57:00
  Svara
 • MIN BÄSTA LISTA, skapad med omsorg denna vår för att välkomna värmen. sommarmusik man mår bra av helt enkelt (passar utmärkt till parkhäng!!!!)

  frida 2013-06-15 21:54:05 http://stummaord.blogg.se
  Svara
 • Här är min saliga blandning av lättsam 60-tals rock, folk, 90-talets grunge och shoegaze, ibland poppigt med david bowie samt en himla massa psykadelisk exprimenterande proggig rock. Den heter handådror och grusig luft för ådrorna på händerna är det härligaste som finns när de slingrar sig runt mina och grusig luft, alltså lite dammig och torr, är också bland det bästa jag vet. Precis som musiken, och musiken på denna listan är helig för mig. Shit vad jag tänker på honom hela tiden. Varenda låt jag adderar är motiverad av att vi någon gång ska knulla till den med rödvinsberusning i kroppen.

  v 2013-06-15 21:43:06
  Svara
 • Min bästa lista heter Cykla: http://open.spotify.com/user/sedigom/playlist/3jSU0SHfknPvhoXxEkVkU5 dels för att den är det bästa soundtracket att cykla till men främst för att låtarna känns som när man tar fram cykeln på våren. Solen skiner, man flyger fram över gatorna och allt är möjligt. Precis så.

  Frida 2013-06-15 21:26:51 http://www.molnillusioner.blogspot.se
  Svara
 • Den här gjorde jag när min pojkvän flyttade från Göteborg och jag bara grät hela tiden. Det enda jag ville i hela världen var att han skulle komma hem igen.

  hl 2013-06-15 19:34:18
  Svara
 • Min finaste lista är den han har gjort åt mig men trots att musiken är den absolut bästa så försöker jag att inte lyssna, inte gråta till den så mycket, himla synd att bli dumpad av sin favoritperson med favoritmusiksmak

  SÅ ISTÄLLET: http://open.spotify.com/user/rebeckafred/playlist/4kK2IDQJMoz5vnuNT8PCMH
  Min bästa mix av allt från Bob Dylan via Lou Reed till Best Coast och Wu- Tang Clan. Mycket stor variation från deppigaste Post Rock Yndi Halda till peppigaste The Tough Alliance och R. Kelly

  rebecka 2013-06-15 18:12:05
  Svara
 • Här är sånt som gör en lycklig, man gråter över, vill dansa till, får minnen av och alla andra känslor. En mix av vårens bästa hits och gamla klassiker. Är fortfarande nykär i den även om den spelas varje dag. Men de senaste dagarna jobbar jag på en spellista till min roadtrip i sommar, ge gärna tips!

  sonia 2013-06-15 18:01:22 http://sonisorbet.blogspot.com
  Svara
 • Den här slår jag på när kompisarna efterfrågar skön, mysig musik som man inte behöver tänka så mycket på. Den är mest en lista med himla bra och fina låtar som kan spelas i bakgrunden när man pysslar, målar, pluggar, läser, myser, skriver, fikar, hånglar, etc. Jag skapade den när jag insåg att jag pluggade med musik i bakgrunden men kunde liksom inte lyssna på vad som helst, eftersom jag blev distraherad. Så jag letade i timtal efter såna låtar, som funkade.

  Har nog en åttio-någonting låtar på denna men lägger till nya hela tiden! Lite Laura Marling, The XX, Sufjan Stevens, Wild Child, och en hel del Bon Iver. Och så många andra såklart. Är min mest lyssnade på lista. Lyssna gärna!

  Elsa 2013-06-15 17:26:53
  Svara
 • Juste. Här är min spellista med dom allra vackraste låtarna som skapats i hela universum. Låtar som jag lyssnat på sedan jag gick i sjuan och var olyckligt kär för första gången och låtar som jag hittade för bara några månader sedan som är så stört fina.

  Lyssna vetja.

  Linn 2013-06-15 16:46:16 http://www.linnelisabethh.tumblr.com
  Svara
 • slowdance, en spellista med den finaste och långsammaste musiken jag har, så fin och lyssna på innan man somnar, när man är glad, när man är deppig eller alltid!! 🙂

  Sara 2013-06-15 16:38:58
  Svara
 • Here’s my favourite playlist about covers : http://open.spotify.com/user/organdy/playlist/0qxtBQPtf57llfsiKuk9yR

  silk 2013-06-15 16:18:23
  Svara
 • Har en massa spellistor som jag är riktigt nöjd med. Men just nu drogar jag denna

  Lite indie musik, fint och vackert att lyssna på oavsett humör. Mest band och artister som få känner till. Lägger hela tiden till nya låtar eftersom jag älskar att utforska all världens musik.

  Frederika 2013-06-15 16:13:00
  Svara
 • Här är allt jag tyckte att var fint för två månader sen ungefär. Här finns nordisk folkmusik, psykedeliskt och Billie Holiday. Och så Natteravn, för jag gjorde listan till min vän Vidar och den är vår serenad till varandra. http://open.spotify.com/user/kronisen/playlist/1J5yFPeszDUbAwSGWFyoHF

  Ida 2013-06-15 16:09:37
  Svara
 • It has a silly name (Pretty Things) but its lovely pop music from all over the world drifting from one pretty riff to another. I wanted it to feel like being on a rare quiet street in Manhattan or a sunny rock in Central Park on the most beautiful day in existence. Mostly I listen to it while I work and stare at those sunny rocks in the park from above.

  This one is for Friday nights, it makes me want to move my feet and spin around wherever I am, even on a dreary Tuesday at work at 3pm, it takes my mind to the weekend.

  I used to have a similar group of mixtape sharing, I miss having little CD jewel cases covered in stickers and notes and magazine cutouts and song lists in excited handwriting.

  Kallie Feigenbaum 2013-06-15 15:53:11 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara

 • Här är min stalkerlista, absolute stalker. Den har låtar som vid en första anblick kan misstas för kärlekslåtar med som egentligen är stalkerlåtar. Eller bara stalkerlåtar. Fast den är ganska gammal och ouppdaterad.
  Jag gillar att göra tematiska listor med låtar som handlar om samma ganska osannolika grej. Musiken är mindre viktig på de här. De är mest på kul. Här är en om robotar:

  Åsa 2013-06-15 15:48:11 http://trasslaren.tumblr.com
  Svara

 • Den här spellistan skapade jag för nåt år sen, då jag var 14 superkär och deprimerad. Jag och min dåvarande pojkvän lyssnade på den nästan varenda natt och jag grät till den varannan natt.

  Timbe 2013-06-15 15:46:58 http://vajerbejbi.blogg.se
  Svara

 • Den här spellistan kommer från Anna Malmberg som är fotograf. Älskar låtvalet, kram (påminner om din Skriva-lista men lite andra låtar)

  Gullvi 2013-06-15 15:45:25
  Svara
 • Jag har så många listor att jag inte visste vart jag skulle börja leta, men det fick bli, lite på slump sådär, den här http://open.spotify.com/user/juliette./playlist/0kN3ItIomsiM6EG6Nuxi9f
  Massor med kärlek och sådant.

  Julia H Lundqvist 2013-06-15 15:11:49 http://juliahlundqvist.wordpress.com/
  Svara
 • Alla pojkvännen och flörtar är representerade i den här listan. Finns några vemodiga, några glada och några sorgliga låtar. Men flera är asgrymma!!! http://open.spotify.com/user/feliciajuselius/playlist/2we17fsKZCPM1ciUyGSeNo

  Felicia 2013-06-15 15:06:46 http://F
  Svara
 • I min spellista finns bara de allra bästa skriksjung låtarna. Paul Simon, Kanye West och självklart bästa Florence + the machine

  Hanna 2013-06-15 14:51:21 http://hannabjornberg.se
  Svara
 • En spellista med låtar som har orden youth, young eller liknande i låtnamnet, artistnamnet eller texten. Ville se hur många sådana låtar jag kunde hitta, fyller alltid på den när jag hittar någon ny som passar in. Har redan hittat fler än jag trodde!

  Nina 2013-06-15 14:42:42
  Svara

 • Det här är min bästa pepplista, därför fick den just namnet ”pepp”. Allt jag blir glad av finns samlade här! Mest indiepop eftersom det är det absolut bästa. <3

  Nora 2013-06-15 14:39:56 http://monphotos.blogg.se
  Svara
 • No spotify list to share but I’ve been gathered some pretty good links here, thank you for suggesting it!
  Let me get what I want is probably the one song that makes me teary every single time I listen to it.

  OHLALALI 2013-06-15 14:29:01 http://ohlalali.com
  Svara
 • Här är min blandade tidigvårlista, den som man egentligen ska spela precis i den mellantid då ljuset övergår från kallt till varmt ute. Precis i den perioden då ljuset är vitt. Men den funkar nog nu med. På listan finns bla. Tennis, wintergatan, eux Autres, simon & garfunkel, johnny flynn, tame impala, dungen, weeping willows, nick drake, nordpolen & crystal castles: http://open.spotify.com/user/litensol/playlist/77K9CIarZfnQUMsGiuxQ2l

  Och här är min senaste mysjazzlista, jazzig och bra helt enkelt: http://open.spotify.com/user/litensol/playlist/5YAQuatROLayPhIQxvyiyK

  Gry Sol 2013-06-15 13:44:14 http://radarmagazine.se/litensol
  Svara
 • Här är en spellista som jag började jobba på för fem månader sedan, nämligen i samband med att min pojkvän blev just min pojkvän och gjorde mig till den fucking lyckligaste människan i hela Sverige. Den här spellistan är mitt förhållande i ett nötskal med alla toppar och dalar, och så fort jag saknar honom för han är 60 mil bort i två månader framöver så slår jag på den här spellistan och då känns allt bra igen.
  Mest finstämd indiepop bara för att det finns så himla mycket som är bra. Bland annat The Wombats, Bastille, Imagine Dragons, Urban Cone och The Cure.

  Lisa 2013-06-15 13:44:10
  Svara
 • Min ”Boys are stupid”-lista. Först var den till för att lyssna på när jag tjurade och hade blivit dumpad, men nu är det mer än så, lyssnar gärna på den när jag är på bra humör också! Det är rätt peppigt, fuck-you-jag-är-bra-så-det-så. Av alla mina listor är det här den som jag helst och oftast går tillbaka och lyssnar på allt som oftast.

  Pam 2013-06-15 13:42:32
  Svara
 • Min kompis älskar att gå på houseklubbar, och lyssnar där med bara på sådan där musik som bara låter swish swish dunk dunk untz untz. Gjorde därför en playlist till henne som jag hoppades skulle frälsa och köra över henne totalt, riktig musik liksom. Tror inte det skedde, men det kanske kan funka på någon annan?

  Den heter ”bli cool sofia”;

  lisa 2013-06-15 13:10:12 http://discoforever.blogg.se
  Svara
 • En blandning av massa som är fint. Typ indie, alternativt, folk, rock, lite deppigt, lite glatt. Mycket som alla som jag känner inte lyssnar på. Kanske det är någon här som uppskattar det.

  Linn 2013-06-15 12:57:14 http://www.linnelisabethh.tumblr.com
  Svara
 • en spellista som passar extra bra under senvåren/början av sommaren. tänk mumford & sons, bon iver och andrew belle.

  Lydia 2013-06-15 12:44:51 http://elementarpartiklar.blogg.se
  Svara

 • Min semester-playlist! Den kan man lyssna på o drömma sig bort till en sandstrand nånstans eller en solig dag i någon gammal by nånstans. Den andas sommar för mig!

  Emelie Lansing 2013-06-15 12:40:49
  Svara
 • Vilken fin idé! Morgonen är min favorittid på dagen, så jag har gjort en blandad lista med ”feel good” musik. Det är tänkt att man ska kunna drömma sig bort till en varm och solig plats, helst vid havet, medan man dricker sitt morgonkaffe till sin frukost.

  Den funkar rätt bra alla andra tider på dagen också, tycker jag 🙂

  Veronika 2013-06-15 12:39:42
  Svara
 • Ett gäng med låtar som kommit att bli soundtracket till min ibland fantastiska, ibland sorgliga och ibland extremt ångestfyllda vår. Snurrade runt på Göteborgs gator med dessa låtar i lurarna och kände mig peppad och livrädd inför framtiden på en och samma gång.

  Rebecka 2013-06-15 12:36:06 http://rebeckalarssons.devote.se/
  Svara

 • Frön början skulle jag bara ha håkan-låtar men det blev lite annat också. Markus Krunegård,Kent, the Smiths,The xx, the Killers och The strokes bland annat. Lite allt möjligt alltså, hoppas du gillart!

  Anna 2013-06-15 12:23:51
  Svara
 • Det började med att den hör listan bara skulle innehålla Håkan-låtar, men sedan lade jag till annat jag gillade också. Mycket Håkan såklart, Markus krunegård, the xx, the Smiths mm

  Anna 2013-06-15 12:20:07 http://www.anzorthehipster.blogg.se
  Svara
 • Aldrig någon annan än jag som vill lyssna på denna i mitt kompisgäng men någon här kanske den passar utmärkt för? Den innehåller i vart fall synthar, tunga beats och ansträngda röster. Den är svår att älska och lätt att hata.

  josefin 2013-06-15 12:11:26 http://josefinwikmans.blogg.se
  Svara
 • Åh vilken bra idé!
  Jag är en sån där som aldrig är nöjd med mina spellistor och gör om dem i princip hela tiden. Byter namn, byter låtar, flyttar om, för varje spellista måste innehålla perfekta låtar för en viss stämning, situation eller känsla.
  Men det finns två som består och som jag lyssnar på konstant numera. Den första är denna:

  som heter ”Jag klarar mig utan dig” och är till alla som är förbannade på någon man trodde skulle finnas i sitt liv lite längre. Den andra är denna:

  och är bara en salig blandning lugna, fina låtar att chilla till.
  Ny musik, pepp!

  Rebecka 2013-06-15 12:08:46 http://beletbon.blogspot.com
  Svara
 • Har noga organiserade spellistor för rock, pop, sorgmusik, peppmusik, äldre musik etc. Denna lista består av alla låtar som jag antar får kallas som ”diverse”. Visst är det den lista som jag lyssnar allra mest på. Har nog inspirerats mycket av din spellista ”skriva”, för många låtar kommer igen på denna. Kan inte riktigt hjälpa det, du har ju så bra smak.

  Josefin 2013-06-15 11:56:05 http://www.likeamanpossessed.tumblr.com
  Svara
 • Min bästa spellista heter faktiskt ”Blandbandet” för när min syster och jag var små och vår pappa nyskild fick han ett blandband som vi alltid lyssnade på när vi åkte i hans gröna bil. På den tiden åkte vi mycket bil.
  Jag och min syster var så små så vi kunde ingen engelska men vi har SÅ mycket nostalgi kopplat till låtarna på det där himla blandbandet. Nu när vi är äldre kan vi såklart engelska men vi minns ju inga texter, så vi kan inte googla upp låtarna vi minns. Därför blir vi helt galna när vi hör låtar som var med på det där bandet och lägger in dem i spellistan. Sakta men säkert fylls den på någon gång då och då. Senaste tillskottet är Sophie B Hawkins tack vare säsongsavslutningen av Community. Always kom med tack vare spelet Robot Unicorn Attack osv.

  Fröken Cocco Sohl 2013-06-15 11:54:38 http://cocco.spotlife.se
  Svara
 • En av mina bästa vänner önskade sig en spellista när hon fick körkort, och ungefär då så höll jag på att läsa The Perks of Being a Wallflower. Jag såg filmen någon vecka efter och jag såg också The First Time och det var så fint.
  Musiken i båda filmerna var så himla vackert och jag tog inspiration från de båda när jag skapade den.
  Det är inte sån musik jag brukar lyssna på men just här så passade det så bra. Det skulle vara peppigt och fint, som det ska vara när man åker på roadtrips och nyss har fyllt 18.
  Så här blev det.

  Matilda 2013-06-15 11:46:27 http://kallkoppte.blogg.se
  Svara
 • Hei bloggen til Sanda, det er meg igjen.
  Noen kommentarer opp tipset jeg om min spilleliste ”så fint at det smerter”,
  men nå nettopp slo det meg at jeg har jo også en liste som heter ”LØRDAG FORMIDDAG.” Med store bokstaver. Av uviss grunn. Kanskje fordi lørdag formiddag er BEST?
  Uansett, listen har vært utprøvd i en rekke forskjellige settinger, ikke bare rundt frokostbordet klokken 11.00 en tilfeldig lørdag. Den passer og fint når man:

  – maler kjøkken.
  – ligger i park.
  – vasker leilighet.
  – sminker seg før fest.

  Ingrid 2013-06-15 11:43:26
  Svara
 • Vilken bra idé! Perfekt när man behöver lite musikinspiration=typ jämt:)

  Iz 2013-06-15 11:35:42
  Svara

 • Jag gör en lista för varje månad. Här är februaris! Tycker om den extra mycket.

  Sabina 2013-06-15 11:30:38 http://1990something.wordpress.com
  Svara
 • Perfek å høre på om man vil slappe av http://open.spotify.com/user/maria92l/playlist/4MHMLqyjj3baaaqXU2cApp

  Svara
 • Jag hade blivit dumpad av min pojkvän två månader innan min 20årsdag och hade sån ångest över att fira den utan honom. Jag hade verkligen sett fram emot att ha honom där på festen. Till slut gjorde jag en lista som fick heta ’Sara fabulös och 20!’ och på den var det bara glada låtar som inte kunde påminna mig om att han inte var där. Och nu är det även min springlista, man blir väldans glad av den och jag hade en jättefin födelsedag!

  Sara 2013-06-15 11:16:39
  Svara
 • Här är min lista Absolut svenskt med massa blandad svensk musik.

  joann 2013-06-15 10:59:38
  Svara
 • Lagde denne spillelisten da jeg skulle lage veggisburgere med kjæresten min, da trenger man jo et soundtrack vel. Den er sommerlig og chill. (Ray Charles, Joplin, The Zombies, Paul Simon, etc)

  Johanne 2013-06-15 10:54:15
  Svara
 • När jag sitter hemma har jag alltid igång Spotify och mestadels spelar jag endast lugna låtar. För hemma i mitt flickrum är det enda stället där jag verkligen kan slappna av.
  Så här är min bästa musiklista med bara lugna låtar: allt från Beethoven till Bon Iver.

  Jannike 2013-06-15 10:52:47 http://jannizzle.blogg.se/
  Svara
 • Min ”höst”-lista. Det finns egentligen ingenting som påminner mig så himla mycket om förra hösten när jag var arbetslös och min bästa vän bodde hemma hos min familj, och vi gick runt i huset hela dagarna tillsammans med mamma. Och jag var förälskad/kåt i en halvkompis som konsekvent ignorerade alla försök till närmanden, första låten var en som han hade spelat en gång.

  lilla S | livet efter studenten 2013-06-15 10:45:20 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • Min spellista har jag uppdaterat löpande sedan 2010 och den innehåller de absolut bästa låtarna enligt mig. Mestadels svenska band och artister men en del pop och indie också! http://open.spotify.com/user/0livi-a/playlist/5l3zp8KlnDWTYnbkZGkTbL

  Olivia 2013-06-15 10:45:02
  Svara
 • Jag är en riktig grubblare, speciellt på bussar har jag märkt. Dock så blir grubblandet som ett skönt brus när jag åker buss, mer harmoniskt än i den vanliga stressen av grubblande. Speciellt när jag lyssnar på musik. Så detta är min harmoniska bussgrubblandes spellista.

  Sara Be 2013-06-15 10:41:14 http://followsara.tumblr.com/
  Svara

 • Gammal Indisk filmmusik (främst på Hindi och Urdu), från mellan 40- och 70-talen. Kanske låter jätteskumt, men jag lovar att det är helt galet dansvänligt och snyggt. Jag lovar att du inte har hört musik på riktigt förrän du har hört harmonium och elgitarr i samma låt.

  Ylva 2013-06-15 10:36:31 http://colonelhathi.tumblr.com
  Svara
 • Sommarkvällar som aldrig blir mörka. Både utsikten av en solnedgång, dagar man skrattar högljutt och nätter man känner sig som sjutton år.

  S 2013-06-15 10:26:20
  Svara
 • Vilken rolig idé!

  Jag har en spellista som jag uppdaterar då och då. Den innehåller all den musik jag lyssnar på mest just för tillfället. Självfallet har den alltid mycket Håkan (eftersom Håkan är bäst), men också blandat med folk, lite rock, svensk och brittisk pop och sådant som jag ser fram emot att se på way out west. Den uppdateras så fort något nytt kommer in i mitt musik liv eller jag återfinner kärlek i gamla godingar. Den fick namn i form av en stjärna för jag hade inget bra namn. Svårare än så är det inte! Bara en enkel spellista för spårvagnen, promenaden, när man sjunger till disken, hänget eller när man sitter djupt nedsjunken i en målning. Kram

  Pyttan 2013-06-15 10:21:15 http://pyttan.blogg.se/
  Svara
 • Här är en kort liten lista blandat med lite 80tal, GTA Vice City-soundtrack och annat som gör mig himla glad.

  Sandra 2013-06-15 10:21:05
  Svara
 • ”Oh Jamie Oliver, you wrote a new cock-book?”
  Mowhaha! Gulliga lilla Håkan, engelska är nog inte hans grej…

  Filip & Fredrik tog med honom på hiphop busstur i NYC med en massa hårda amerikanska rappare. Fredrik sprang fram till busschauffören och bad honom att spela en bland-CD han hade i handen. Alla hip-hårdingar trodde det skulle bli tuff rapp – men i stället kom ljuvaste Håkan ur högtalarna! F&F: ”It’s him! It’s him!!!” och pekade på Håkan. Håkan i sin tur höll på att dö och gömde sitt ansikte där på bussen. TV-historia. 🙂

  Håkan Bråkan 2013-06-15 09:54:39
  Svara
 • Hallo på en lørdag!
  Tilbake i 2011 hørte jeg Anna Ternheim sin Shoreline, og tenkte at denne vil jeg høre igjen. Og igjen. Og igjen, og igjen, og igjen.
  Men jeg hadde ingen liste på spotify der den passet inn, så jeg så meg nødt til å lage en – og slik ble listen ”så fint at det smerter” til.
  Kjæresten min ville snart være med, og sammen har vi samlet 197 deilige, fine og mjuke klump-i-halsen-sanger. Noen svisker og noen perler, akkurat slik det må være.

  Ingrid 2013-06-15 09:39:52
  Svara
 • http://open.spotify.com/user/deddoliinah/playlist/4oG1kctbWF2MnJb50MvHoB är en liten blandning av allt möjligt sådant där som jag älskar.

  andréa 2013-06-15 09:35:34 http://kaffehuset.ratata.fi/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!