Här kommer ett recept på en god tomatsoppa jag lagade för några dagar sedan.
Du behöver (för 2 pers):
körsbärstomater på burk (kostar ungefär som vanliga krossade tomater men SÅ mycket godare).
vitlök
gul lök
kapris
citron
mjölk
grönsaksbuljong
Fräs löken i en kastrull med olivolja. När den blivit guldig och fin häller du i körsbärstomaterna.
Koka lite pasta i en annan kastrull vid sidan av. Jag använde mini-mini-snäckor som jag tycker passar fint i soppa.
I med grönsaksbuljong + salt&peppar. Jag hade i cayennepeppar också. Låt det puttra på låg värme. När pastan är klar är soppan också det. Häll i runt två deciliter mjölk och pressa i en fjärdedels citron och värm upp.
Servera med pastan i och en liten näve kapris. Klart slut ät upp.
.
My recipe for cherry tomatoes soup with capers.
[…] Gamla tomatsopperecept: Tomatsoppa med kapris […]
Åh vad gott:D
Så gott, så enkelt, Tack för bra mattips!
skulle gärna vilja ha lite mindre text, blir så jobbigt att läsa när det blir så stort 🙂
Sandra, kapris ser ut som grodor.
fan, det ser helt jäkla gudomligt ut. älskar tomatsoppa.
Gillar ’nya’ bloggen, den segade ner min mobil sa grymt forut, men nu funkar den presilurt! Awesome!
När du gjorde praktik i NY innan du flyttade dit. Tror du gjordedet på en byrå som hette Cunnings(?) Hur länge stannade du och vad hade du för visum??
Sandra, du borde sommarprata! 😀
Lagade den till middag idag. Kanongott!
Hahaha, jag läste ”Körsbärssoppa med tomater”. Det lät inte gott alls. Men det här receptet verkar bra. ^-^
Ser mycket gott ut 🙂 Du är så fin <3
När ska citronen i?
Så gott det ser ut, det för man testa någon dag!
ja tänkte exakt samma, det får bli när jag kommer hem!