Här kommer ett recept som kom till när jag bara hade de här ingredienserna och ingenting annat alls i kylen. Det blev gott, och kanske passar extra bra för dom som har en fäbless för morötter och vitlök.
Du behöver:
Morötter.
Boursin – världens godaste vitlöksost.
Schalottenlök.
Vitlök.
Chili.
Börja med att skiva morötterna i slantar och hacka löken.
Fräs löken i olja och koka morötterna i buljong i cirka fem minuter.
Lägg alltihop i en mixer tillsammans med typ en halv dl av buljongen och en rejäl himla klick av Boursin, typ halva osten kanske. Och salt & peppar. Mixa.
Toppa med lite extra boursin (för att det är så gott), chili flakes och ät med någon god pasta. Gnocchi passade (skrev först pastade..) perfekt. Man kan ju också använda den här morotshistorien istället för potatismos också, och äta med kött eller så.
PS! Nu är förresten den gamla kommentarsfunktionen tillbaka, så nu behöver ni inte connecta med facebook och sånt där jobbigt, HURRA!
.
Translation. Recipe to a bit weird but nice dish a did a couple of days ago when this was the only thing I had in the fridge. Mix boiled carrots, sizzled onion, Boursin cheese and some vegetable stock in a mixer to create a colorful carrot-and-garlic-tasty mash that goes well with pasta or meat or something else.
AND ALSO! The old comment function is back so now you’re able to read the comments in google translatior again, as some of you requested. <3