gnocchi med morotsröra.

Här kommer ett recept som kom till när jag bara hade de här ingredienserna och ingenting annat alls i kylen. Det blev gott, och kanske passar extra bra för dom som har en fäbless för morötter och vitlök.

Du behöver:
Morötter.
Boursin – världens godaste vitlöksost.
Schalottenlök.
Vitlök.
Chili.

Börja med att skiva morötterna i slantar och hacka löken.

Fräs löken i olja och koka morötterna i buljong i cirka fem minuter.

Lägg alltihop i en mixer tillsammans med typ en halv dl av buljongen och en rejäl himla klick av Boursin, typ halva osten kanske. Och salt & peppar. Mixa.

Toppa med lite extra boursin (för att det är så gott), chili flakes och ät med någon god pasta. Gnocchi passade (skrev först pastade..) perfekt. Man kan ju också använda den här morotshistorien istället för potatismos också, och äta med kött eller så.

PS! Nu är förresten den gamla kommentarsfunktionen tillbaka, så nu behöver ni inte connecta med facebook och sånt där jobbigt, HURRA!

.

Translation. Recipe to a bit weird but nice dish a did a couple of days ago when this was the only thing I had in the fridge. Mix boiled carrots, sizzled onion, Boursin cheese and some vegetable stock in a mixer to create a colorful carrot-and-garlic-tasty mash that goes well with pasta or meat or something else.

AND ALSO! The old comment function is back so now you’re able to read the comments in google translatior again, as some of you requested. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Lagade morotsröran ikväll, mums!

    Fröken Cocco Sohl 2013-09-24 19:34:21 http://cocco.spotlife.se
    Svara
  • Åh, snygg mixer! Varifrån är den?

    Linn 2013-09-24 18:29:31
    Svara
  • Gillar mixern, elefantbrickan och de pussiga taxarna! Taxar är bäst <3

    Jennifer 2013-09-24 17:36:13
    Svara
  • ÅÅhhh tack för gårdagens middagstips! Bytte ut gnoccin mot köttfärsbiffar istället, blev galet gott! Funkar utmärkt att ha i matlådan också!

    Johanna 2013-09-24 17:21:20 http://jsomijohanna.blogg.se
    Svara
  • Hurra för din blogg och hurra för att det går att kommentera som folk igen! wiho!

    Frida 2013-09-24 16:41:33 http://dezdemonas.blogspot.com
    Svara
  • åh då måste jag kommentera nu bara för att liksom.

    frida 2013-09-24 10:56:53 http://marshimlen.se
    Svara
  • Jag förstår inte vad som var fel med gamla systemet, jag kunde kommentera utan att koppla ihop med FB med det systemet också. Valde bara att kommentera som gäst (klickade i en ruta) och behövde då bara ange namn och e-mail…

    Linda 2013-09-24 09:20:33
    Svara
  • Är otroligt glad att de gamla kommentarssystemet är mycket lättare att kommentera alla dina braiga inlägg då. Herre gud vad gott det verkar. Jag ska verkligen prova att öra det någon gång. Du är så himlars duktig på att laga mat Sandra!
    Längtar så tills din bok kommer ut också,jag kommer springa till närmaste bokhandel på en gång och köpa den.
    Älskar din blogg-sluta aldrig skriva! <3
    Kram <3

    Ebba 2013-09-24 07:21:26 http://ebbaelander.devote.se/
    Svara
  • Är så glad att det gamla kommentarssystemet är tillbaka (som den Facebook-motståndare jag är). Tror aldrig jag har kommenterat här innan dock, men detta är ju ett ypperligt tillfälle att börja! Älskar din blogg – sluta aldrig skriva! <3

    Jennifer 2013-09-24 00:16:49
    Svara
  • hoooraaaaayyyyy! hooray for gnocchi and hooray for translatable comments.

    Teresa 2013-09-23 22:05:08
    Svara
  • JAA! kan äntligen se kommentarer och kommentera. Jippie!

    Nellie 2013-09-23 22:05:03 http://www.kissmestupid.se
    Svara
  • Den ska jag prova! Dina vegorecept är inte tokiga de. 🙂

    milliecent 2013-09-23 20:41:27
    Svara
  • ÅH vad gott det ser ut!

    isa 2013-09-23 20:27:30
    Svara
  • Sandra, jag är så himla kär. Jag är kär i killen med svart lugg och tändsticksben. Jag är så himla kär i honom för att han frågar mig om jag vill ta en cigg med honom och när han gör det lutar han sig ner och tittar mig rakt i ögonen, för att han han ber mig att sitta på hans knä när han fryser, för att han kramar om mig för att säga hej även om vi redan har gjort det och för att han bara måste ta på sig den där jackan för att se hundra gånger stiligare ut än han redan gör. Jag är så himla jävla kär och även om han inte vet om det är det okej för att jag får spendera varje dag med honom.

    Anja 2013-09-23 20:22:00
    Svara
  • Sandra, jag är så himla kär. Jag är kär i killen med svart lugg och tändsticksben. Jag är så kär i honom för att han frågar mig om jag vill gå och ta en cigg med honom och när han gör det lutar han sig ner och tittar mig rakt i ögonen, för att han ber mig att sitta på hans knä när han fryser, för att han kramar om mig för att säga hej när vi faktiskt redan har gjort det och för att han bara måste ta på sig den där jackan för att se hundra gånger stiligare ut än han redan gör. Jag är så himla jävla kär och även fast han inte vet om det är det okej för att jag får spenderade varje dag med honom.

    Anja 2013-09-23 20:18:19
    Svara
  • hurraa! nu kan jag äntligen börja kommentera igen!

    ann-sofie 2013-09-23 20:10:06 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
    Svara
  • fasen vad skönt, disqus är typiskt onajs. och vilken bra matidé! fick en blender i födelsepresent men har liksom inte kommit på bra grejer att göra med den än (utom hasselnötssmör, rekommenderas).

    Vicky 2013-09-23 20:07:55 http://vickys.se/
    Svara
  • Hurra for å kunne kommentere vanlig igjen! Måtte legge inn en kommentar, bare for å gjøre det, hehe. Og gulrotmosen ser supergod ut! Mmm, må prøves.

    Veronika 2013-09-23 19:48:23
    Svara
  • Gott! Och äntligen med kommentarerna!

    Clara 2013-09-23 19:48:02
    Svara
  • Titta, jag tror den här passar dig! Lite sportig, fin krage, kort osv osv.
    http://us.urbanoutfitters.com/urban/catalog/productdetail.jsp?id=28156677&parentid=W_APP_DRESSES

    Josefine 2013-09-23 19:28:10
    Svara
  • Är så glad att gamla systemet är tillbaka <3

    She with her honey hair 2013-09-23 19:25:41 http://epicbritain.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!