Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

new york guide update.

Har lagt till ett par ställen i mastodontlånga New York-guiden som ligger under ”reseguider” här till höger. Tänka redogöra vilka. Eh alla blev i West Village, har hängt mycket där den här gången.

photo_2

Buvette
42 Grove St (vid Bleecker Street)
Världens finaste franska lilla ställe som är absolut på topp tre-listan av mina favoritställen i New York. Allt kommer i miniatyr, från menyerna till tallrikarna och de serverar sjukt god coq au vin och råbiff men lika god frukost med nybakat bröd, scrambled eggs och drömmig olivolja ringlad över mmm.

Tartine
253 W 11th St, New York (korsningen W 4th street)
Gullig fransk bistro i en av de vackraste korsningarna i West Village. BYOB = bring your own booze. Alltså, vill du dricka vin till middagen får du ta med dig eget, och så har de vinglas och så.

photo_1

Saigon Shack
114 Macdougal St
Superbra och billigt vietnamesiskt lunch-hak. Deras sallad med vermicelli noodles och tofu är magisk.

Minerva
304 W 4th St (korsningen Bank Street)
Italienskt café där de spelar klassisk musik och han som jobbar i baren är gammal och har mustasch – så som det ska vara. Har wifi, så det är bra ställe att sitta och jobba på.

Extra Virgin
259 W 4th St (vid Perry St)
God mat (mycket fisk&skaldjur) med spännande kombinationer men framförallt en jättemysig uteservering längs med gatan, perfekt för eftermiddags-prosecco.

Corner Bistro
331 W 4th St (vid jane street)
Bar/pub öppen jämt. Har goda burgare som de serverar natten igenom (bra fyllekäk alltså, om man är på det humöret).

photo

Red Farm
529 Hudson St (korsningen Charles Street)
Ett av de hippaste ställena just nu. Kinesisk restaurang på två våningar med mysig inredning med lång väntekö när man satt sig på kvällens lista (bra att tänka på så man inte går dit superhungrig). Det är rätter man delar på – dock väldigt dyrt. Mitt tips är att strunta i varmrätterna som ändå inte var så roliga och beställa många av de supergoda förrätterna. På bilden ser ni pacman-dumplings, formade som spökena i Pac Man och så var det en sötpotatis formad som pacman som inte kom med i bild 😀

photo

Grounded
28 Jane St (vid Greenwich Ave)
Wifi-cafe belamrat med studenter och frilansare. Billigt kaffe och snabbt internet.

.

Translation. Eight places I’ve updated my New York guide with.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Mmmmmm, yum! This post makes me miss living in NYC! I am following you with Blog Lovin! I hope you’ll connect with me, as well!

  : signe : the daily savant :
  : blogspot
  : bloglovin

  $50 SheInside Voucher Giveway
  Handmade Necklace Giveaway

  signe savant 2013-09-30 17:12:31
  Svara
 • Tack för svaret. 🙂 Jag förstår hur du menar med att du utgår från dig och då blir det mest heterosexuell kärlek i texterna du skriver. Gällande bilder och andras texter så tycker jag det vore fint med lite mer hbtq bara. Jag läser andra bloggar också, men detta är ju en av mina favvos och tycker att det är något vi alla kan tänka på, tråkigt att förstärka normer om man inte måste. Tycker också det vore synd om du tog bort inspirationsinläggen, de är ju jättefina. Om man letar lite finns mycket bilder som inte är så likriktade.

  Jag blir lite fundersam på när Paulina skriver här ovan om att man ska sluta vara elak. Det har inte varit min mening. Tycker att det varit en saklig diskussion från de flesta håll. Jag har varit intresserad av att veta hur du ställer dig till kritiken som förts fram bara. Tänker att det kan vara svårt att veta hur det man skriver mottas när det bara är text och man inte ser personen bakom, men jag har bara velat diskutera och betona att jag tycker att det är viktigt att inte förstärka ideal, inte trycka ned. Hoppas att du tagit det så som det var tänkt, i annat fall ber jag om ursäkt.

  Och till dig Paulina, självklart tänker jag på hur jag själv kan förbättra samhället också. Det hoppas jag att du också gör, vi finns ju här tillsammans . 🙂

  Mikaela 2013-09-29 22:30:18
  Svara
 • Snälla Sandra kan du inte ha en frågestund? Får så mycket frågor i mitt huvud nu när jag läser bloggen. T ex, har du lägenhet i stockholm nu? Vad gör du med din lägenhet i new york? och framförallt alla dina saker.

  Nyfiken i en strut 2013-09-29 15:42:31
  Svara
 • Ang inspirationsbilder har jag svarat. Skrev att jag försöker tänka på att ta med olika storlekar och etniciteter men kanske inte tillräckligt, och kanske är det helt enkelt inte värt det att göra såna det-här-vill-jag-ha-på-mig-i-höst-inlägg om det är så många som helt enkelt tycker att de är mer negativa än positiva. Det är okej för mig. Självklart lyssnar jag på er. Ang heteronormativiteten blir jag dock förvirrad. När jag skriver allmänt om något så använder jag ”hen” eller hon/han, när det är bilder å text om kärlek som för några veckor sedan var det båda könen som var representerade. Jag skriver om böcker jag läser och filmer jag ser och ibland är det en tjej&kille som e kära å ibland inte. Mer än så vet jag inte vad jag ska göra? Det här är ju inte en tidning utan en personlig blogg, och i princip allt jag skriver om är grundat i egna upplevelser. Klart att alla ska med när jag skriver allmänt, men alltså, jag ÄR ju heterosexuell, mina historier kommer handla om killar då. Det är bara så. Jag förväntar mig att alla här inne inte bara läser 1 blogg utan får sina intryck från massor av olika platser. Jag kan inte ge er allt, men jag kan ge er en pusselbit av det jag kan.

  Sandra. 2013-09-29 11:29:51
  Svara
 • Men shit alltså. Tjejer lägg av nu. Sluta vara så taskiga mot varandra. Istället för att klanka ner på bloggen kan ni ju själva fundera på vad NI gör för att förbättra samhället.

  paulina 2013-09-29 11:24:21
  Svara
 • Hej Sandra! Såhär i söndagsångest måst jag fråga. Hur slutar man vara kär i någon som man ser varje dag och som man räkna upp tusen fel med men av någon orsak räcker det inte och man fortsätter vara hopplöst kär. Jag vet att han gillar mej också men känner att det inte kan fungera och det ser jag också i hans ögon då när vi alltid ibland vaknar upp i samma säng. Att det var ett misstag.

  Emilia 2013-09-29 11:19:05
  Svara
 • Håller med Sanna. Vore superbra om du kunde svara på vad du tänker om kritiken angående bildspråket och heteronormativiteten och om det är något du tänker ändra på.

  Mikaela 2013-09-29 09:29:43
  Svara
 • Fast Sandra, du har inte alls svarat på det vi har diskuterat OM din blogg i förhållande till frisk&fri. Mkt tråkigt.

  Sanna 2013-09-29 08:40:13
  Svara
 • Matilda – jag har svarat i förra inlägget.

  Sandra 2013-09-28 19:16:02
  Svara
 • alltså blir så besviken på att du låtsas som att kritiken mot dig i frisk&fri-debatten inte existerar, känner att det är bättre att bara lämna din blogg nu, har tappat så mycket respekt för dig.

  Matilda 2013-09-28 17:39:08
  Svara
 • Alltså. Måste ju dit. Känner det i hela kroppen.

  Linnéa 2013-09-28 17:25:42 http://www.fyrakatter.blogspot.com
  Svara
 • Thanks for the tips – I’m off to visit my little brother in NYC in a few weeks, and can pretend I’m in the know with a few of these suggestions 😉

  Claire 2013-09-28 15:35:50 http://www.thegrassisdancing.com
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!