stockholm har stött bort mig för länge sedan.

sandras

Månadens krönika på devote finns ute från och med idag. Den handlar om hatkärleken till det där landet som kallas Sverige.
Finns att läsa här.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
  • Åh, den var så bra! Älskar dina krönikor!!!

    Matilda 2013-10-21 11:55:03 http://masa.blogg.se
    Svara
  • Alltså. så underbart att läsa sånt här en grå och trist söndag. Längtar att läsa din bok!

    Rebecca 2013-10-20 14:08:41
    Svara
  • Tips från en som har eksem året runt: olivolja! smörja in eksemen och torr hud ett par gånger i veckan så blir det mycket bättre!

    Julia 2013-10-20 11:25:52
    Svara
  • Fina fina krönika! Vi får resa mycket, sola solarie, smörja oss i hundra lager kräm och också pussa på dem vi älskar. Vi överlever.

    Julia 2013-10-19 21:07:22 http://julviva.blogg.se
    Svara
  • å sandra!!!! så fint. måste hålla med om att ditt skrivande utvecklats från att ha varit superbra till superjävlahjärtträffande bra! jag kan inte vänta till boksläppet!
    älskar slutet på denna krönika. det finstilta som kommer där i slutet och knyter ihop hela grejen. jag hoppas du hittar en lägenhet snart! 🙂

    cecilia 2013-10-19 13:35:10
    Svara
  • Du har ett underbart skrivsätt, älskar att läsa den texten. Har du skrivit fler liknande?

    Gabrielle 2013-10-19 13:16:36 http://Gabriellesofie.devote.se
    Svara
  • Jag tycker det är lite lustigt det där, för när du flyttade till New York så tog jag mitt pick och pack ner till alpernas land Schweiz. Sen dess, under dessa tre år har jag befunnit mig i Sverige sammanlagt kanske 9 månader (inte i rad). Flyttat gång på gång, lämnat Sverige och blivit kär i Baskiska delen utav Spanien och Frankrike, Alpinismen i Frankrike och Schweiz. De norska fjordarna. Att komma hem för korta stunder då var underbart, men jag ville fort iväg på äventyr igen. Därifrån. Men nu har jag varit i Sverige sen i början av Juni. Jag har börjat läst turismvetenskap i Kalmar, fast helst av allt vill jag vara i Västerås där jag har familjen, pojkvännen och mina vänner. Har inget behov längre av det där. Förutom att resa dock. Och såklart ska jag ju starta mitt eget utomlands. Men nu vill jag njuta av att vara här. Kramas med min pojkvän i vinterkylan, pussa på min brorsson och mina brorsdöttrar. Uppskatta varje sekund jag får vara med min storebror och vara stolt att han klarade operationen och det han har gått igenom efter det, efter stroken som kom som komplikation efter att de tog bort det mesta utav tumören i hans huvud. Krama mina föräldrar och finnas där för dom. Visa min uppskattning för mina vänner, klappa på min katt. Är ca 4o mil hem dit nu, men nu kan jag ju komma hem var tredje vecka typ. Jag uppskattar det. Tillslut växer man väl kanske upp? Eller växer ihop med sina nära & kära? Men reselusten finns alltid där, därför jag studerar turism ju.

    Ylva 2013-10-19 11:59:01
    Svara
  • Va? De som skriver att Sandra bara är missnöjd och klagar – läser ni bloggen regelbundet? Jag tycker Sandra hela tiden hittar små glädjeämnen, t.ex denna krönika att Sverige trots allt är HEMMA, eller alla peppiga fredagsinlägg som det liksom sprakar om av glädje… 🙂 Nej, den där missnöjdheten verkar jag ha missat helt!

    Mitt bästa tips för att överleva vintern till alla er vinterdeppiga: strunta i allt vad mode heter! Bara hetsköp de allra varmaste och fluffigaste plaggen och vägra frysa om arslet i vinter! Jag lovar, vintern är SÅ mycket lättare att hantera om man inte skakar av köld p.g.a kassa små Gina Tricot-jackor hela tiden… 🙂 (Alltså ullstrumpor! Åh mysigt!)

    Citrin 2013-10-19 11:14:03 http://nolovestory.wordpress.com
    Svara
  • Brukar inte kommentera någonstans så ofta faktiskt, men jag måste bara säga en sak. Sandra, du har universums bästa filmsmak. Och det är en riktigt bra sak att ha.

    Mathilda 2013-10-18 21:25:39 http://mathildasteen.blogspot.se
    Svara
  • Tyvärr men.. Kände mest att denna var rörig. Du skriver alltid superbra och ibland måste det komma några dåliga äpplen i skörden också.

    Angie 2013-10-18 19:58:28 http://kidsvensk.blogg.se
    Svara
  • Alltså jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om den här. Du skriver fint ~ absolut men det känns som du bara letar anledningar till att ha någonting att klaga på. Jag själv lider av en allergi som jag har lidit av sedan jag var tonåring som gör att jag blir fruktansvärt dålig om jag är ute när det är för kallt och om jag äter någonting kallt så jag måste värma allt och kan inte äta glass eller bada. Men för mig är vintrarna i Sverige helt fantastiska ~ jag bara älskar dem. Men du verkar inte riktigt uppskatta någonting och alla städer har något fel.

    Det viktigaste i livet är ändå att glädjas åt de där små sakerna för det kan vända snabbare än man tror.

    L 2013-10-18 18:10:36
    Svara
  • Har själv kommit underfund med att jag faktiskt tycker att Sverige är ganska okej. Det här är liksom hemma för mig, nu bor jag ju trots allt i Skåne så det är inte så extremt kallt, men jag när man inte har känt kylan mot kinden på ett tag börjar man faktiskt sakna den. Det slog mig en dag när vi kom hem från solsemester och det var lite kyligt när man var ute, att hey, det känns som hemma. Jag tycker om att vara borta, men det är här jag hör hemma.

    Madde Schwedaan 2013-10-18 17:08:34 http://madsonart.wordpress.com
    Svara
  • homeward bound, seaward drawn.

    Vicky 2013-10-18 17:04:02 http://vickys.se/
    Svara
  • Fint skrivet. Fast att det är så förbannat mörk och kallt så finns det så himla mycket fint med Sverige. Jag tror det är hoppet om en ljusare tid som jag lever på.

    Anna María 2013-10-18 17:00:50 http://annamarialarsson.se/blogg
    Svara
  • Vad fint du skriver Sandra <3

    För övrigt som ett tips så finns det en grupp på facebook som heter läka naturligt. Du kan ju om du vill fråga där om någon har tips, kortisonkräm är ju inte det bästa….

    Kram!

    //Linnéa
    www.thewildrose.se

    Linnea Bergqvist 2013-10-18 17:00:22 http://thewildrose.se/
    Svara
  • London tålde inte mig, eller vänd på det om du vill…två gånger har jag försökt att andas dagarna i kensington garden och dansa nätterna i Soho, två gånger har läkaren konstaterat ”din kropp vill inte att du ska vara i London”.
    Jag har aldrig känt mig så avvisad av någon jag gett så mycket av mig själv till…

    Johanna 2013-10-18 16:30:39
    Svara
  • Har aldrig kommenterat förut men måste göra det nu. Fan vad bra du är!

    Hanna 2013-10-18 15:48:28
    Svara
  • Nu till den viktiga frågan; Hur uttalar man då New York? Satt och försökte själv men allt som kom var Nu Yåk.

    karolina 2013-10-18 15:20:11
    Svara
  • Sigrid 2013-10-18 14:30:11
    Svara
  • Vinter är inte rolig jämt nej, men vår, sommar, höst <3

    Skribentkollektivet - skriv, läs, inspireras 2013-10-18 14:15:50 http://Skribentkollektivet.se
    Svara
  • Det känns som om du är väldigt rastlös, tröttnar lätt och blir missnöjd?

    I efterhand har ju både du och Nina Åkestam bloggat om att ni inte trivdes alls på någon av de två reklambyråerna ni var på i NYC, att ingenting av det ni gjorde kom i produktion. Hade det också med återvändandet till Sverige att göra?

    Och våren i Paris kändes delvis, förutom alla kompis- och festbilder, som om det inte blev som du hade föreställt dig, var det så? Dåligt vårväder, slemmiga killar, förstod inte språket etc.

    Svara
  • Älskade den!

    Maja 2013-10-18 12:56:17 http://www.mla-photography.blogspot.com
    Svara
  • Klockren text. Sverige <3
    Halkade på väg till jobbet idag i mina sneakers, för att upptinade löv låg på en frusen gata. Överväger starkt pensionist-broddar. Hata hata vinter.

    Linda 2013-10-18 12:54:13 http://misslindylee.blogspot.com
    Svara
  • Det här låter kanske konstigt men skaffa en luftfuktare till stället där du bor! Innomhusklimatet blir så otroligt mycket bättre med en jämn fuktnivå. Lovar kropp och själ kommer bli lyckligare 🙂 Tack för allt du skriver!

    Musikern :) 2013-10-18 12:33:05
    Svara
  • förra vintern tog nästan kol på mig, 1 november kom snön och sen låg den kvar i sex månader, meterhögt för det mesta. jag var så deprimerad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen och tänkte ”inte en vinter till”. nu sitter jag i sydney i den 35gradiga, våren, VÅREN, och tänkte ”vad tusan tänkte jag?” samtidigt som jag smälter bort och fasar inför sommaren. hur ska en nordbo som jag, som älskar den superextrema värmen på 27 grader klara en australiensk sommar? det som peppar mig till att inte åka hem är tanken ”snö upp till midjan och 20 minus” .
    finns det ett engelspråkigt land som har svensk sommar/vår/höst året runt? isåfall vill jag flytta dit.

    matilda 2013-10-18 11:43:52
    Svara
  • Vilken fin tankeväckare. Dessutom skriver du ju så otroligt intressant omväxlande och bra och vackert och allt det där. Bor för tillfället själv utomlands och samma tankar han varit här i mitt huvud också. Känns som att Finland aldrig kommer kännas hemma igen men ändå, innerst inne, vet man att det gör det i alla fall.

    steffi 2013-10-18 11:42:31 http://www.yourssincerelyblog.blogspot.fi
    Svara
  • Tänkte bara berätta att listan du gjorde för break-ups inte hjälper mot allt men dövar i alla fall lite. Man får dansa lite hemma i sovrummet trots att man fulgråter samtidigt.

    Ella 2013-10-18 11:28:36
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!