egg in the basket.

God morgon! Här kommer ett frukosttips jag lagade igår. Nämligen egg in the basket, en mycket utmärkt brunchrätt. Har bloggat om det en gång tidigare, men det var för över tre år sedan så här vi kör instruktionerna igen.

Du behöver:
rostbröd.
ägg.

Börja med att skära ut en rund ring i rostbrödet. Man kan använda ett shotsglas, en äggkopp eller ett champagneglas till exempel.

Stek brödet i smör på båda sidor. När du vänt det, knäck i ett ägg i hålet. Stek i några minuter och vänd sedan på brödet. Stek typ 30 sekunder till, inte mer för då blir ägget hårdkokt.

Klart! Kolla gott.

Salta och ät med något annat gott, till exempel bacon och tomater.
.

Translation. I made egg in the basket for breakfast yesterday. so yummy.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Lagade detta för första gången precis nu och himmel vad gott! Tack för tipset!

    Mici 2013-11-06 10:59:50
    Svara
  • Underbar grej ju!
    TACK för tipset!
    Min sambo var väldigt tveksam, men jag provade att göra till honom ändå och han tyckte det var så gott! 🙂
    (Själv har jag inte smakat än, men ska göra nästa gång)

    PS. Till Emelie och alla andra som tror att ägg är dåliga när de gått ut i datum: Såg en dokumentär om en höns- & ägggubbe en gång på SVT, och han intygade att ägg håller upp till FEM VECKOR efter datum! Dessutom blir de bättre på många sätt när de inte är så färska. (Att skala när de är kokta exv.) Så nu vet ni det! 🙂 DS.

    Och tack igen Sandra för receptet!
    Och en superhärlig blogg!

    /O.

    O. 2013-10-26 15:06:09
    Svara
  • Men åh! Fint att min kompis Christoffer bar på ett gäng blommor på just precis det uppslaget du hade fotat!

    Josefin 2013-10-23 21:21:28
    Svara
  • I Arizona kallas det där ”Hoboe-eggs”. Brukar va standard helgfrukost hos oss, när det inte blir amerikanska pannkakor. Så himla gott!

    Linda 2013-10-21 15:44:09 http://misslindylee.blogspot.com
    Svara
  • Gjorde det på studs till frukost när jag jag såg det i går. Har tänkt prova tusen gånger men glömt bort. Tack för påminnelsen och inspirationen!

    Annika 2013-10-21 12:17:54 http://Annikabackstrom.blogspot.com
    Svara
  • Ser gott ut! mvh Nina

    Nina Hansson 2013-10-21 08:29:19 http://www.glitterboxen.se/ninah
    Svara
  • TIPS! Hemmagjord eggs benedict. Så. himla. gott. 🙂

    Julia 2013-10-21 04:14:37 http://youcouldcallitfiction.blogspot.com
    Svara
  • Till Emelie; Datumen säger egentligen ingenting vet du, de är anpassade för förvaring i rumstemperatur,bland annat. ”Förvaringstemperaturen har störst inverkan på äggets hållbarhet. Ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.”

    Sanna 2013-10-21 01:01:54
    Svara
  • Det där påminner mig om några scener i filmen Kramer vs. Kramer. Jag minndes det först som att de lagade exakt samma sak som du gjort men det stämde inte, de lagade Frensh Toast.
    Ett par scener från filmen som visar just detta finns på Youtube. Den första scenen är från början av filmen och den andra scenen, som är ganska fin, är från slutet av filmen:
    http://www.youtube.com/watch?v=pmyfOquda-M

    Perry 2013-10-21 00:33:24
    Svara
  • Snälla fina sandra.
    Kan du snälla be alla dina läsare att återigen berätta fina historier. Jag klickar mig in på det här inlägget http://rodeo.net/niotillfem/2013/09/and-all-at-once-summer-collapsed-into-fall/ varje dag i hopp om att någon mer ska ha skrivit en fin historia. Jag har läst igenom alla. 2 gånger till och med.
    Be dina läsare att återigen skriva fina berättelser. Jag behöver det. Det är den bästa sortens läsning.

    Anna 2013-10-20 22:13:32
    Svara
  • Utmärkt frukosttips! Det skall jag laga ihop till min kille i helgen, har en känsla av att en engelsman skulle uppskatta denna rätten!

    //Linnéa

    www.thewildrose.se

    Linnea Bergqvist 2013-10-20 21:58:46 http://thewildrose.se
    Svara
  • Längesedan jag åt det! Måste prova att göra med glutenfritt bröd 🙂

    /Evelina – Evelinas Ekologiska
    http://evelinasekologiska.blogspot.se/

    Evelina - Evelinas Ekologiska 2013-10-20 17:31:40 http://evelinasekologiska.blogspot.se/
    Svara
  • Utan att alls känna dig egentligen tänkte jag: ”den här skulle nog Sandra gilla”. Så här för en sockersöt söndagskänsla: http://www.demilked.com/grandma-and-odd-eyed-cat-miyoko-ihara/

    Lola 2013-10-20 16:37:59 http://lolasix.se
    Svara
  • så gott! älskar att du sparar den lilla brödcirkeln som blir kvar också!

    juliadesdemona 2013-10-20 15:50:51 http://book.ratata.fi
    Svara
  • det är något speciellt med dig, din blogg och dina bilder. Jag kan inte få nog. Till och med bilder på bröd och ägg får du att se ut som rena mästerverk.

    ann-sofie 2013-10-20 14:20:34 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
    Svara
  • hårdstekt! 😉

    ellen 2013-10-20 12:43:41 http://ellfi.blogg.se
    Svara
  • Gah vad gott! Själv har man inte ätit frukost än, hmm kanske något att testa…

    Madde Schwedaan 2013-10-20 11:43:55 http://madsonart.wordpress.com
    Svara
  • Så himla genial rätt! Kan det liksom bli bättre än stekt ägg och stekt bröd i en och samma rätt?

    Lovisa 2013-10-20 11:07:02
    Svara
  • kanske allra bäst tillsammans med kantareller + karamelliserad lök!

    matilda linnea 2013-10-20 10:45:09 http://vardagsuniform.blogspot.se
    Svara
  • Perfekt timeing! Stod där vid kylskåpsdörren och tänkte ”vad ska jag äta till frukost idag?” Så kollade jag Bloglovin och fick ett jättebra tips från dig, tacktack

    Linnéa 2013-10-20 10:14:11 http://www.fyrakatter.blogspot.se
    Svara
  • Så himla gott!! Hade faktiskt tänkt göra det där idag fast så hade äggen i min kyl gått ut i datum. Sämst.

    Emelie 2013-10-20 09:57:41 http://unvelo.se
    Svara
  • gud det där är ju så gott! testade när du bloggade om det förra gången men hade helt glömt bort att det existerade!

    Linda 2013-10-20 09:44:04 http://rosettflickan.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!