Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

jag kan säja att jag har jätteont men ni kan inte veta exakt hur mycket det är.

Jag blev swept off my feet när boken Hey Dolly kom ut av Amanda Svensson. Hade helt missat att hon gett ut en andra så när jag hittade den i pocketshop i somras blev jag så väldigt glad. Det finns typ ingen som har ett så sprakande explosionsspråk som Amanda.

Boken handlar om Greta som bara vill försvinna bort i danshav, bli full och bekräftad och kanske framförallt bäst i världen på NÅGONTING. Och det handlar om Simon som ritar perfekta trianglar och har det där melankoliskt konstnärliga som gör att hela Köpenhamns klubbscen omfamnar honom. Och så handlar det om Claus, Simon rumskompis som kanske mest av allt behöver en kram eller två, allra helst av Simon, men istället slår sönder saker och tar för mycket knark.

Greta rymmer från kollektivet i Malmö, rymmer från skånekillar som bara gör ful konst men ändå ska ha så mycket uppmärksamhet, och byter alltihop mot Köpenhamn. Där träffar hon Simon och kanske lite Claus också, men mest Simon. Simon och Greta påbörjar en trevande kärlekshistoria med en svartsjuk Claus konstant i periferin. Och sen går det väl som det brukar; mycket och inte alls, eller kanske alltihop på en gång.

Så väldigt väldigt vacker bok, mer som en historia invirad i 240 sidor poesi. En bok att läsa och ge bort till romantiska och lite arga personer som älskar bokstäver tror jag.

Finns att köpa här och här till exempel.

Translation. About a Swedish book called Välkommen till den här världen by Amanda Svensson.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag vill bara säga hur fantastiskt du skriver – Explosionsartat liksom! Om jag någon dag får insperera någon annan med mina ord så som du inspirerar mig så kommer jag att vara nöjd!

  Puss och Kram!

  Josefin 2013-11-03 21:15:00 http://josefinforsberg.com
  Svara
 • Sandra,
  Du borde läsa också http://www.adlibris.com/se/bok/jag-vill-veta-var-stockrosorna-kommer-ifran-9789186847395 också!
  Den kommer du tycka om skulle jag tro,
  ha en fin söndag!

  G 2013-11-03 09:30:50
  Svara
 • Totalt älskade den här boken!!

  kaneli 2013-11-02 18:09:37 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Åh Sandra. Det där är världens bästa bok ju och jag har också markerat ut de styckena du hade markerat. Älskar stycket med att träna att kroppen bryts ner och att det är applicerbart på hela livet! <3

  linnea 2013-11-02 16:59:09
  Svara
 • ”Han sa: Ska vi kyssas så ska vi kyssas old school. Jag försökte och försökte och försökte men jag vet inte om jag lyckades. Jag kysstes som man gjorde på högstadiediscon men det var nog inte det han menade.”!!!!!!!!!!!!!!!!

  Frida 2013-11-01 21:49:52
  Svara
 • cool I can practice my Swedish!=)

  Heidie 2013-11-01 16:39:31 http://heidiemakes.wordpress.com
  Svara
 • Känns som ett måste att läsa. Kan även tipsa om Alltings början av Karolina Ramqvist, väldigt Stockholmsromantisk. Och Vi är inte såna som i slutet får varandra av Katarina Sandberg, om kärlek, dans och ungdomen.

  Caroline 2013-11-01 10:12:21 http://onmyradr.wordpress.com
  Svara
 • Åh vad kul att du gillar den, jag känner Amanda, hon är så duktig och himla gullig tjej 🙂

  Tack för svaren förresten angående vinterdepression, ska maila en pdf av artikeln så fort den kommit ut.

  Pussssss

  P.S var i Stockholm för ett tag sen och då hade jag inte varit där i 7 år. Måste säga att jag blev kär…Gick på Pet Sounds och Morbror något hette det och så sa min kompis att under bron var kul men det får bli en annan gång…

  Jenny 2013-11-01 00:06:06
  Svara
 • Åhh….. jag klarar inte av när personer skriver ”mej, sej, säja”. Blir kortslutning i huvudet och jag kan inte läsa annat än de orden. Sig, mig, säga. Blir så mycket enklare då än att använda sig av talspråk.

  linnea 2013-10-31 22:08:07 http://linneah.se
  Svara
 • Jag köpte den i reaback på Åhléns samma datum som när boken startar 🙂

  Lisa 2013-10-31 21:14:38
  Svara
 • Åh, den blir perfekt till min Thailandsresa om några veckor!

  Maja 2013-10-31 20:21:04 http://Www.Mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Den där boken är så himla bra och dök upp hos mig på ett så himla mystiskt sätt. Det var förra hösten när jag just flyttat in i min nya lägenhet. Jag hade inte adressändrat eller någonting men plötsligt någon månad senare satt ett paket fast i min brevlucka. Det var ett paket inslaget av tidningspapper och avsändaren hade skrivit (med väldigt dålig handstil) exakt på vilken våning jag bodde för att det skulle komma fram. I det paket låg den här boken. Ingen lapp, ingen avsändare, ingen hälsning, ingenting annat.

  Och fastän jag frågat alla mina vänner och närstående så vet jag fortfarande inte ett år senare, vem eller varför jag fick den här boken. Och hur den här människan visste att jag gillade precis den här typen av böcker. Men jag är väldigt glad att jag fick den eftersom den var så bra att jag läste ut den på 2 dagar. Önskar bara att jag kunde få tacka avsändaren personligen haha!

  Ps. Tack för en toppen blogg!

  Amanda 2013-10-31 19:42:47 http://maandy.webblogg.se
  Svara
 • Måste måste läsa den!

  Sara 2013-10-31 18:57:56 http://thevelvetpond.blogg.se
  Svara
 • Wow. Måste. Läsa. Fy för kurslitteratur som snor lästid.

  Linnéa 2013-10-31 18:25:36 http://www.fyrakatter.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra!
  Minns att du gjort ett inlägg om braiga böcker du läst? Kanske har jag drömt. Om det finns ett sådant inlägg, vart hittar jag det? Du är bra.

  Saga 2013-10-31 18:21:34
  Svara
 • Hej Sandra!! Först vill jag bara säga att jag läser din blogg varje dag och gillar den så mycket, har följt den i några år nu! Och det är så kul att se hur alt går! Så vill jag också tipsa om den här videoen, vet inte om du har sett den än, men jag såg den nyss och tänkte att du har ju pratat rätt mycket om halloween kostymer på det sistone och då skulle den här videoen passa! Fyra riktigt tuffa tjejer har en preformance om just tjejer halloween kostymer, kolla in! http://www.youtube.com/watch?v=jXk3uhlhAVY
  – Cecilia!

  Cecilia 2013-10-31 17:59:10
  Svara
 • Den får jag kolla upp!

  Linda 2013-10-31 17:54:39 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • your blog is so beautiful!
  xx

  petal and plume 2013-10-31 17:19:42 http://petalandplume.blogspot.co.uk/
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!