Nu när jag är helt min egen och inte sitter på något kontor lagar jag lunch hemma nästan varje dag. Sallad har blivit en storfavorit för att man kan ju ha i prick allt och sedan bara bränna på med ost och dressing så blir det alltid gott och billigt. Tricket att göra en god sallad är att använda lite av själva bladen och mycket av alla de andra ingredienserna. Detta har blivit min standardsallad för tillfället:
En halv sallatsmix, små bitar av gurka och tomat, ringar av purjolök och hackad rödlök och ett gäng kärnor granatäpple.
Pressa över en citronbåt, ringa över olivolja och balsamvinäger och en rejäl näve fetaost. Ät som den är beroende på storlek eller addera något bredvid.
Ät upp bli mätt lev lycklig i alla dina dagar.
Vad är din favoritsallad att bygga ihop själv? Vore så kul med salladsfavoriter från er, gärna såna som är matiga och ostiga. 😀
.
Translation. A very simple recipe for a sallad.
Hej Sandra 🙂
Jag känner mig mycket provocerad av det här inlägget, för att jag tycker det verkar som en trigger för att banta, inte minst sagt med nyckelorden ”Ät upp bli mätt lev lycklig i alla dina dagar.” och din posering för att få din kropp att se så liten som möjlig ut.
Jag ser din avslutande mening ”gärna såna som är matiga och ostiga”, vilket kan tolkas som krystat eller ärligt (jag tror på det sista), men jag menar att det främsta budskapet tycks vara ”VAR SMAL SVÄLT DIG”.
Fö vill jag tacka för en fin blogg. Anledningen till att jag ger kritik är trots allt att jag tycker det är värt att hålla en diskussion med dig (för att du verkar vara smart). Kram
Bästa lyxsalladen:
Rucola
Salt, peppar, olivolja
Färsk mynta
Mango
Prosciuttoskinka
Rostade pinjenötter
Parmesanflakes
Balsamvinäger + ännu mer olivolja
Helt himla magisk, jag lovar!
Den här är jättegod och verkar vara något för dig, i och med ost + granatäpple 🙂
http://www.loveandlemons.com/2012/12/26/sweet-potato-pomegranate-salad/
Godaste salladen!
Halloumi stekt i olivolja och färsk chili
Quinoa kokt i grönsaksbuljong
Babyspenat
Mango
Avocado
Körsbärstomater
Rödlök
Serveras med en yoghurtdressing på honung och citron (och salt)
Min favoritsallad och så mättande!
Quinoa kokt i grönsaksbuljong
Halloumi stekt i olivolja och färsk chili
Babyspenat
Mango
Avocado
Rödlök
Körsbärstomater
Servera med en yoghurtdressing på honung och citron
okej här kommer min favoritsallad att slänga ihop hemma!!!! recept: en påse med färsk babyspenat, en ganska stor skvätt olivolja, ett paket söndersmulad fetaost, superfinhackad rödlök (brukar ta en halv), en paprika och en avokado hackad i lagom små bitar, skivad (brukar ta ca 1 cm tjocka skivor) och stekt chorizo/sojachorizo och sen såklart salt och peppar och kanske även en liten skvätt pressad citron! supergott.
Har två favoritsallader, en sofistikerad o en osofistikerad!
Sofistikerad
Salladsblad, gurka, tomat, rödlök, äpple, valnötter, salta kärnor av valfri sort, fetaost, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar
Osofistikerad (passar jättebra om man t ex är bakis och vill ha nåt gött men ”fräscht”)
Isbergssallad, gurka, tomat, rödlök, tärningar av herrgårdsost, massa hackade jordnötter, sås gjord på creme fraiche och pressad vitlök
Mums!
Åhhh… Nu blir man hungrig igen ^^ Haha! Så gott det ser ut.
Favoritsalladen som ALLA måste pröva innehåller förbetsklyftor som rostas i ugnen tillsammans med salt, olivolja och honung, en blandsalladspåse, gurka, coctailtomater, rödlök och hel bulgur. Och fetaost förstås! Dressing/sås gör man enkelt av turkisk yoghurt och sweet chili-sås. Megagott!
Sallad är det godaste jag vet nästan. Inte ens ett skämt faktiskt. Jag äter hellre det än hamburgare, pasta eller vad som egentligen. En solklar favorit är lika enkel som den är god och består typ av följande: babyspenat, quinoa (tricolore är bäst (och finast)), kikärtor, röd paprika, fetaost, oliver och nykokta rödbetor som är liiiite varma.
Alltså bara som tillbehör att ha till annan sallad eller alldeles som sin egen är en råkostsallad som man mixar ihop såhär: skala och riv flera delar rödbetor (jag brukar ta en hel påse på 1kg) och någon del rivet äpple (1-2 till kilot rödbetor). Pressa över massor med ingefära. Det här håller i kylen i evigheter och är så gott att äta som det är, eller ännu hellre toppat med valnötter och/eller fetaost. Alltså mums.
Mina klassiker:
Coeur de sucrine / babyspenat
Cocktailtomater
Rädisor
Gurka
Morot
Mozzarella / comté
Pasta / bulgur
Toppat med svartpeppar, balsamicco och arganolja
Andra goda ingredienser man kan ha i är lättkokt broccoli, haricot vert och sojastrimlor
Risnudlar, små bitar grön sparris, bitar av en mango, kallrökt lax, gurka och så soja och sesamfrön på det. Även gott att finhacka en chili att ha i.
Annars är det ju alltid gott att koka pasta och ha gurka, fetaost, tomat och kräftstjärtar till.
Avokado, mozarella, mango och pinje nuts! Sen all ”vanligt” med, som tomat, gurka och sallad. Men mozarella och mango!!
Du som älskar fina saker…
Jag gör quinoasallad minst 2 ggr i veckan! Hur bra som helst! Man blir mätt, det går relativt fort och kan varieras oändligt. Bäst är den med babyspenat, fetaost och ugnsrostade rotsaker <3
Kanske inte en sallad men min givna, snabba och goda hemmalunch: kokta ägg, avocado, flingsalt MYCKET majonäs.
quinoa, avokado och purjolök. Gör en dressing på en mosad mögelost och något blött, typ crème fraîche eller kvarg och peppar.
Jag gör allad med fetaost eller kyckling eller båda… npgon salladsmiz… tomater från hemlandet som någon fraktat hit majs och svensk gurka… men granatäpplet… det äter jag som efterrätt för i hemlandet växer de på träd på gården bakom mitt hus och det är bara förolämpande att bara ha dem i sallad.. ät den hela efter salladen! och enjoy
alt med masse masse parmesan <3
Min absoluta favoritsallad;
tonfisk
salladsblad
avokado, gärna lite övermogen och ”mosig”
pasta om man vill
paprika
fetaost
rödlök
gurka
tomater
en (stor) sked keso med löksmak, eller vanlig keso om man har det hemma
ett kokt ägg som man skivar och lägger på toppen
Ganska många ingredienser för en sallad men såå värt det för den är jordens godaste!
ruccola
cocktailtomater eller pärltomater
stekt halloumi
avocado
ät med mackor med mosad avocado och örtsalt på.
Allt med fetaost blir svingott.
Halloumi och Rödbetor.. Så gott!
http://dailyinakitchen.com/2013/07/30/rodbets-och-halloumi-sallad-grilled-halloumi-cheese-and-red-beet-salad/
Sitter just i detta nu och äter en himlans god sallad, ihopslängd på nån kvart. Jag tog blandsallad, tomat och gurka som bas. Sen stekte jag lite kyckling i olivolja och slängde efter ett tag i delade champinjoner. Blandade allt tillsammans med fetaost och hade hummus, keso och sweet chilisås vid sidan av att doppa i och så. Succé en torsdag som denna!
Hej!
Grönsa linser
Rostad pumpa
Mynta
Fetaost
Bladspenat
Fransk dressing med dijonsenap, honung, citron, vitlök, salt och peppar.
ÄR SÅ SINNESSJUKT GOTT.
Bästa salladen= fransk bondsallad. Bacon/stekfläsk, linser (med en underbar senapsvinegrätt beståendes av olivolja, dijonsenap, äppelcidervinäger), krutonger stekta i olja med flingsalt, valfri sallad i valfri mängd, ruccola funkar också. Körsbärstomater. FRÄLSNING.
Alltså denna på sommaren. Jordgubbar, chèvre, hasselnötter och röd mangold liksom. http://piecefully.wordpress.com/2013/06/28/bubbles-strawberries-and-goats-cheese/
Lite mer höstig favorit med fänkål, äpple, parmesan och belugalinser. http://piecefully.wordpress.com/2013/06/20/semi-warm-salad-with-apple-cabbage-and-lentils/
Alltså denna på sommaren är helt magisk. Jordgubbar, chèvre, hasselnötter och mangold liksom. http://piecefully.wordpress.com/2013/06/28/bubbles-strawberries-and-goats-cheese/
Annars är denna himla fin på hösten. Äpplen, fänkål, parmesan och belugalinser. http://piecefully.wordpress.com/2013/06/20/semi-warm-salad-with-apple-cabbage-and-lentils/
Hurra, vego! <3
Här kan alla se en typiskt läskig Halloweenfilm som gör att Donken och Sjuelvakorven tappar sin äckelgott-romantiska prägel. Kram! http://www.youtube.com/watch?v=ldr0-jMCznM
Kokt ägg (ca 7,5 minuter), stekt potatis, salladsblad (typ babyspenat), sockerärter, majs, paprika, avokado, tomat, lök (salladslök, purjo eller superduperfint skuren rödlök, fetaost eller parmesan (eller båda!!! mmmmmmhmmmm ost) och typ parmaskinka. så. himla. gott åhh blev så hungrig nu!! toppa med rostade nötter o frön (typ solrosfrön, pumpakärnor, hasselnötter och valnötter)
My favorite salad recipe is here:
Lentil (pre-boiled)
Red peppers
Green peppers
Purple cabbage
Carrots (shredded)
Cheese
Nuts
Pomegranate syrup for topping.
That’s all 🙂 ✌ ✌
Underbara bilder! 🙂
Sallad är så himla gött!
/Evelina – Evelinas Ekologiska
Sallad är bäst!
Igår gjorde jag en sallad som blev väldans mumsig.
-romansallad,kapris,kokt ägg, vårlök, lite créme frais och lite majonnäs, dijon senap, majs, riven parmesan och kryddor.
Annars är frukt så jäkla gott i sallad!
Lite grönsallad (gärna ruccola), röd paprika, avokado, rödlök. bulgur kokt i grönsaksbuljong (helst fortfarande lite varm) och gurka. Om en vill ha i något mer matigt så passar det perfekt med kikärtor eller kräftstjärtar, kanske beroende på lite när i månaden en lagar salladen. Det är min bästa sallad, nomnom!
allra allra bästa salladen är en blandning av sallad, spenat, röd paprika, rödlök, getost (chèvre eller nåt liknande), vindruvor och valnötter. megamums!
Den allra bästa salladen görs av min låtsasmamma varannan fredags- och lördagskväll. Innehåller några slags blad, (mycket ofta spenat. vi älskar spenat.) gurka, tomat, rödlök, paprika, honungsmelon, rädisor och fetaost. Godare än så kan det aldrig bli!
Jag hat funnit att gurka och melon passar bra tillsammans, bara som de är 🙂
och avocado plus tomat med en massa svartpeppar är jättemumsigt!
ALSKAR att ha stekpanne-gyllenbrunsrostade cashewnotter i mina sallader. Finns inget battre.
Isbergssallad, åländsk medwurst, strimlade morötter och äpplen, ÅCAs specialost i kuber, ringla över olivolja och lite sesamolja! Mumsmums bästa breakup-maten ever! Intages gärna med öl och ett halvt glasspaket tillefterätt!
bulgursallad med mango, halloumi, rödlök, avokado och sallad. men går att variera himla mycket med kyckling, andra grönsaker och mer ost om man vill ha det! (samt en dressing på citron, olivolja och honung)
Jag brukar steka aubergine och zucchini i olivolja, blanda med halverade körsbärstomater, Mache-sallad, tonfisk och toppa med balsamvinäger. Supergott! 🙂
PERSILJA! På allt. Så gott!
DEN HÄR blev nog min favorit. Annars allt med mycket dressing och gött i. Fetaost <3
Åh jag har massor!
Två snabba favoriter kan du få här:
Den ena är med fikon (kan bytas mot melon). Varva salladsblad med någon italiensk salt skinka, typ parmaskinka, fikon/melonbitar och tjocka skivor mozzarella. Pressa över en gnutta citron, ringla olivolja, salta och peppra och ät!
Den andra är en sallad som blir lite ljummen och mer matig, där du blandar biljongkokt bulgur, kokta rödbetor, babyspenat, rödlök, valnötter och massor av fetaost.
Receptet på den godaste salladen att ha till mat (typ kyckling, potatis och gorgonzolasås!!) är:
1. Skär 2 lite lätt mosiga päron och 2 avokados i små bitar
2. Finhacka en halv rödlök
3. Blanda ihop allt detta med 1,5 dl cashewnötter och dressingen: saft från en halv citron, 1 tsk balsamvinäger och 2 msk olivolja.
4. Låt detta stå kallt en stund så allt gojsar ihop sig.
5. Servera!
(man kan även ha i ca 10 krossade rosépepparkorn om man vill)
Salladshuvud, ruccola, spenat, sockerärtor, gurka, tomat, brieost, avokado, ägg och bacon! <3
Salladsmix, avocado, körsbärs/plommontomater, saffransstekt halloumi (hetta upp olja, rör ner saffran, stek halloumin – GOTT!), rostade pinjenötter, olivolja, flingsalt, svarpeppar.
oh godaste jag vet! Bulgur, finhackad rödlök, ruccola, tomat, gurka, feta, balsamvinäger och såklart olivolja! dansar fint i munnen och mättar en fattig student på tom mage!
En riktig lyxsallad som jag verkligen älskar är spenat eller ruccola med ungsrostade ljumma rödbetor, några små bröd gratinerade med chevré, honung och timjan. Sen kan man addera typ tomat, avokado, rödlök samt lite rostade frön, typ solrosfrön eller pinjenötter. Så gott tycker jag!
Roccula, butternut pumpa, pasta, chevre ost, valnötter och en vinegrette på vitvinsvinäger, dijon senap, olivolja och salt&peppar! Bästa! Bästa! Bästa!
(Recept snott rätt av från caféet jag jobbade på i London, säg inget till chefen..)
Har två tips!
1. Machésallad, päron i bitar och stekt halloumi med lite honung och vinäger som dressing och toppat med valnötter eller pumpafrön.
2. Couscous med apelsin, grapefrukt, rödlök och avokado. På den häller man en dressing med skal och saft från en halv citron, 2 msk sweet chili, 2 msk olivolja och cashewnötter. Godaste ever! Halloumi är grejen.
Det här har ju absolut ingenting med mat att göra, men måste bara säga det där läppstiftet passar dig så galet bra!
Jag älskar sallad såå ofantligt mycket! Åt faktiskt precis nyss min egengjorda sallad till lunch, delikat blev den. Jag blandar bladspenat, soltorkade tomater, färska tomater, avokado, fetaost, chevré (ÄLSKAR OST), majs, tonfisk och så slänger jag på mango raja för att jag tycker att det är en gåva från ovan.
P.s första gången jag kommenterar den här fantastiska bloggen som jag följt i en oändlighet. Bara det säger väl hur mycket jag älskar sallad och vill dela med mig av matens svar på New York.
Alltså sallader<3 bästa lunchmaten som finns ju.
Min bästa är;
Salladsmix
Såndär dressing man gör på olivolja+vatten+dressingsmix
Fjärilspasta
Fetaost
Mozarella ost
Gurka, paprika, tomat (gärna körsbärstomater i olika färger/nyanser)
…Och bacon om man vill.
Sjukt enkelt, men sjukt gott.
Glasnudelsallad!
Glasnudlar och saker man tycker om.
Tips är:
– gurka
– sockerärter
– riven morot
– böngroddar
– koriander
– selleri
– lök
– dressing av: fisksås, lime, socker, sesamolja och vitlök!
Världens godaste sallad.
Körsbärstomater, oliver, pinjenötter, pesto, pasta, mozzarella eller fetaost eller båda. Rejält med nymald svartpeppar på det.
Quinoa, sallad, päron, chevreost och hemmagjord honungsdressing! Bästa salladen någonsin!
Bästa: Matvete (koka många portioner o bara värm på i micron senare), avocado, gurka, rödlök. På med balsamico, olivolja, svartpeppar, rostade solroskärnor och italiensk salladskrydda. stek på halloumi. ÄT
Har två underbara!
1.spenat,andra blad,mango,hallon,blåbär,parmesanost+honeymustarddressing
2.stekt kyckling,bacon,tomat,majs,spenat,avokado och honeymustarddressing
AAH, sista bilden!! 😀
Spenat och bulgur, rödlök, kidneybönor, mango, rädisor och gurka. Bli så himla gott med den här färgglada blandningen och en smutta balsamvinäger on top!
Du är så jävla söt hahahha. En favorit jag har ser ut så här:
Familjemix-sallad (Ruccola, bladspenat och sådana där med typ fyra olika blad på)
Avokado
Rödlök
Grovriven parmesan
Tomat eller röd paprika (kan skippas)
Svarta (mörkbruna) oliver
Ät gärna med bröd till
OCH glöm inte dressingen!! Gärna med fransk senap i
Min favorit:
Bladspenat.
Gurka.
Körsbärstomater.
Pinjenötter/valnötter.
Stekt getost eller kall chevreost.
Torkade tranbär.
Balsamcreme (hallon).
Ät. Ät. Ät. Nom. Nom. Nom.
Tunt skivad, rå, broccoli (så jäkla gott, måste provas!) rödlök, feta och avokado. Jag brukar ha vitlökssås till men en vanlig oljavinäger blir också bra! Sen går det att tillsätta andra bra saker, tex rostad mandel eller pumpafrön, jordgubbar, rädisor..
Min ”paradrätt” (som är det enklaste och godaste jag vet) är avokado-, tomat- och mozzarella-röra! Blanda ihop i en skål, på med salt och olivolja och voila! Mums deluxe!
Två st:
Valnötter (ös på!)
Körsbärstomater
Spenat
Fetaost
Finhacka allt och ät upp med massa balsamvinäger och lite olivolja
Julsallad:
Hel bulgur (saftig och god)
Saffran
Kikärtor
Granatäppelkärnor
Avocado
Feta
Stek bulgur i saffran och olja och häll sen på vatten och grönsaksbuljong och koka upp. Blanda ihop allt annat och låt bulguren svalna lite när den är klar.
Salladen som återkommer hemma hos mig mest hela tiden just nu;
Färsk mango, skuren i bitar (funkar även med typ ananas eller äpple!)
Vitkål/Rödkål
cocktailtomater, halverade
Avokado
Picklad rödlök (eller vanlig)
Fetaost
Bacon i bitar, knaperstekt
Jag brukar göra en kycklingsaölad (går jättebra med qourn också såklart!) med stekt kycklingfile kryddat efter tycke och smak, lite salladsblad, majs, gurka, tomat, rödlök, honungsmelon, krutonger om jag orkar göra det, såna inlagda vitlöksklyftor i örtmarinad och någon dressing till, jag brukar göra sån med färdig kryddblandning som man bara adderar olja och vatten till.
min absoluta favorit just nu = rucola + kikärter + selleri + whatever man har hemma, typ paprika, gurka, rödlök + mozzarella. dressing beror lite på dagens humör, men olivolja+lite balsamvinäger + massvis med italiensk salladskrydda funkar alltid!
Sallad, gurka, tomat, äpple (mycket och gärna att det är sådär krispigt och smakrikt) solrosfrön, massvis med feta och sedan balsamvinäger och olivolja på, gärna lite salladskrydda också. Lätt men så himla gott!! Måste testas
En matig sallad som är god: bönor/kikärter, morot, tomat, äpple, fetaost, zucchini och vinegrette på olivolja, vinäger, honung, citron, salt & peppar och dijonsenap <3 Annars är frukt i sallad så himla gott tycker jag t.ex. jordgubbar när de är i säsong, torkade aprikoser, melon etc!
Little Paris Kitchens; Vintersallad med Getostmousse!!!!
fantastiskt en höstig dag! fast jag brukar fuska med getostmoussen och bara blanda Getost med smetana och hiva i lite svartpeppar och salt! Går att äta med sked!
Jag brukar utöver ”det vanliga” ha pinjenötter, cashewnötter, knaperstekt bacon, blue castello-ost och en sedan balsamico 🙂 Mycket smarrigt!
Bästa är ju med bara ruccolablad, massa gurka, soltorkade tomater, hackade oliver, finhackad rödlök och sen MASSOR av smulad fetaost så att det fastnar på exakt allt i salladen. & så på med olivolja. & gärna avokadoröra till. Yum!
På sommaren älskar jag vattenmelon, jordbubbar, feta, mynta och rödlök. Seriöst godaste ever!
Bästa salladen: herrekuverts, rödlök, halloumi, ruccola, svarta oliver, fetaost, soltorkade tomater, potatis. Blanda ihop en dressing med dijonsenap, vinäger, olja och såklart salt och peppar. Delikat.
Chevre, päron och valnötter är en fantastisk kombination! Gärna med några droppar flytande honung över, och en ”vanlig” salladsbas. Ät och njut!
Min bästa är bulgursallad! Koka bulgur i buljong, blanda med bitar av röd paprika, babyspenat, sugarsnaps, rödlök, solroskärnor och massa fetaost. Toppa med den bästa balsamvinägern av alla; den med smak av granatäpple. Inköpt på en matmarknad, bästa köpet på länge! Vill man sedan ha de lite matigare är det så himla gott att steka en stark korv, exempelvis chorizo, och sedan skiva och blanda i. Bästa!
Har du inte provat kombin fetaost – stekt sötpotatis måste du göra det!!! Satan vad gott. Annars leka med olika vinegrätter! Att rosta nötter i en torr stekpanna är också SÅ nice att toppa sallad med.
Jag älskar sallad med bara ruccola blad, mycket gurka, hackade oliver, soltorkade tomater, finhackad rödlök. och så smula massvis med fetaost på och blanda allt med olivolja så att fetaosten fastnar på exakt allt i hela salladen! & avokadoröra till. NAM! Vad hungrig jag blev nu..
En somrig och matig sallad innehåller: grillad kyckling i bitar, bulgur/qinoa/couscous, vindruvehalvor, valfria nötter(gärna cashew eller pinjenötter) tomat, salladsmix med ruccola, tomat, gurka och fetaost tärningar. Ringla över vitlöksdressing och ät gärna med brytbröd till 🙂
Min bästa sallad innehåller:
Tomater
Tortellini ( ricotta och spenat-smak blir asbra)
Halloumi
Parmesan
Sallad, typ en färdig blandsallad med ruccola och massor med annat gott.
Pesto
Så här ser det ut:
http://unvelo.devote.se/blogs/22399174/pesto-halloumi-ruccola-tomat-pasta-och-saa-lite-parmesan-.htm#WriteComment
Sallad är ju perfa för att man kan ha vad som helst i. Bitar av grillad haloumi o avocado är två favoriter. Men egentligen är det ju dressingen som gör allt.
Lika delar äppelcidervinäger och olivolja. Vitlök, italiensk salladsdressing (kryddburk), en klick dijonsenap, en liten nypa socker, svart peppar.
Varsågod. Världens kanske godaste dressing.
Jag brukar skära rödbetor och morötter i bitar och blanda dem i en skål med olivolja, grillkrydda, vitlök och chilipulver. Sedan rostar jag dem i ugnen, och blandar resten av salladen i samma skål som jag blandade rödbetorna och morötterna i. Då får hela salladen den goda smaken! Låter jag morötterna och rödbetorna svalna och sedan i med dem också. Så kan man ha i vad man vill i salladen. Och fetaost på det!
gooooott goott! Prova med grillad zucchini + parmesan 🙂
Oftast gör jag väl som du, men varvar med vad jag har hemma förstås. Avokado är ju supergott, strimlad morot (med potatisskalare), äpplen eller nektariner. OLIVER är min bästa tror jag.
nej, min bästa är förresten en god vinägrett. olja, vinäger, salt, peppar, vitlök. kan.inte.få.nog.
Gjorde en sjukt god en häromdagen. Spenat och lite andra mixade blad, ugnsrostad sötpotatis, hackade valnötter, majs, rödlök, körsbärstomater, en dressing gjord på honung, olivolja och dijonsenap (plus salt och peppar såklart) och så megamycket parmesan på det (funkar förmodligen lika bra, om inte bättre, med feta). Så. himla. gott. En annan jag brukar göra (kräver dock lite framförhållning) är quinoa, ugnsrostad sötpotatis eller någon slags pumpa, stekt paprika, finhackad rödlök, finhackad spenat, majs och fetaost. Man kokar quinoa, steker paprika, hackar upp allt det andra och sen blandar man ihop det och sätter i kylen i typ en halv dag eller så. Sååååååå gott.
Min bästa sallad är med grillade/stekta halvor av nektariner/persikor, buffelmozza, rostade hasselnötter, kapris (små eller stora beroende på vad man har hemma), och sen dundra på med gurka, salladsblad, riven morot, tomat eller vad man nu gillar som bas. Toppa med droppar av en schysst balsamvinäger och olivolja. Klart slut.
Basen består av riven rödkål, rivna morötter, rödlök, tomater och cous cous/bulgur. Sen kan en slänga i andra goda grönsaker också. Kommer inte ihåg exakt vad jag haft i. Ta en skiva surdegsbröd och dela i två delar. Lägg en rejäl bit chevre på varje bit och gratinera i ugnen. När det är klart lägger du de gratinerade mackorna uppe på salladen och ringlar balsamvinäger över alltihop. Galet gott. Min bästa lunch.
Bästa lunchen!
Min favoritsallad är en på ljummen mangold, grillad zucchini, rostade hasselnötter, äpple och parmesanost. Varma och matiga ska de vara! Receptet finns upplagt här: http://foodandgreenforests.com/Autumn-Salad
det är så himla gott att ha i päron och blanda senap och olivolja att ha som dressing. gott att ha i en burk tonfisk också eller skära upp lite påläggsskinka och ha i<3 men alltså päron, stort tips. och just det, valnötter!
Just nu är jag helt hooked på halloumisallad med avokado, gul paprika, blandsallad och kidneybönor (för att man ska bli lite mätt). Stek halloumin i mycket olja så den nästan blir friterad, släng ihop den med de andra ingredienserna och ringla över olivolja och limesaft, salta och peppra. Klart!
Min favoritsallad of all times:
Romansallat, gurka, rödlök, halloumitärningar, krutonger, ceasardressing. Vill jag ha den ännu mer matig kan jag ha kyckling i också, och vill jag samtidigt vara veggo använder jag quornbitar.
Mums! Jag är inte alls någon matlagningsmänniska så jag tror jag låter er andra stå för salladsrecepten. Ville mest bara säga att vad söt du är Sandra, mat-i-munnen-bilden är min favorit.
Jag älskar stekt potatis, som man stekt i italiensk salladskrydda, rödlök, kapris, fetaost, babyspenat, tomat, gurka och sånt. Vinägrett på det. Är man extra hungrig kan man ha i små baconbitar eller rödbetor också.