räkcrêpes med aioli.

Crêpes är ju kul och bra och mättande och sjukt enkelt (men tar lite tid). Här kommer ett recept.

Börja med att göra pannkakor. Visp visp stek stek. Plattan ska vara på hög värme och mycket smör i pannan.

Efter ett ett tag har du hur många pannkakor som helst. Vissa vackrare än andra.

Hacka en vitlöksklyfta, ett gäng champinjoner (typ 7-8 kanske), en liten gul lök.

Hacka även chili (cirka en halv). Och så kan du skala räkor också. Räkorna kan man dela i halvor sen, så får de bättre plats i crêpesen.

Börja med att fräsa löken, vitlöken och chilin i olivolja, kasta sen i champinjonerna. Champinjonerna har stekts klart när allt vatten dunstat bort. Ha då i en burk creme fraiche (nästan en hel) och låt sjuda och rör om tills creme fraichen blir lite tjock. Salta, peppra, ha i rejält mycket persilja (jag tog fryst, det finns billigt i frysdisken). Det sista steget är att kasta i alla räkorna och en rejäl jäkla klick aioli.
Alltså, har man inte aioli hemma så kan man ju abso äta hela denna rätt utan aioli, men det är i alla fall väldigt gott att ha i det.

Nu är såsen klar! Lägg ungefär såhär mycket på en pannkaka och rulla.

Om man vill och har mycket tid över kan man även lägga de i ugnen på 225 grader i sju minuter med lite riven ost över. Men det blev gott även om man inte gör det.
Ät upp! Blir mat till ungefär tre trevliga personer.
.

Translation. I did crêpes last week. I made a sauce that turned out really good containing garlic, mushrooms, chili, yellow onion, shrimps, creme fraiche, aioli och parsley.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!