Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

apartment update.

Hej, här kommer en uppdatering om min boendesituation så att ni hänger med! I torsdags flyttade jag från min mammas soffa till Vasastan och Michelles mamma istället. Här bor Michelle en liten stund också (för hon fick för sig att hon skulle flytta utomlands, hyrde ut sin lägenhet men ångrade sig och hyreskontraktet går inte ut förrän vid årskiftet) så vi är rumskompisar i en månad. Här finns ett gästrum som vi kan bo i och det är ju himla bra.

Vi delar säng och allt är som på den gamla goda tiden. Älskar på något vis att vi är trettio om ett år och delar rum hemma hos en förälder. Livet är så otippat vilket är himla skönt ändå, vad som helst kan liksom egentligen hända, allt tar inte slut och blir som vanligt en dag. Här stannar jag hur som helst i en månad, sedan har jag faktiskt lyckas få tag i en lägenhet som jag ska hyra i tre månader tillsammans med min gulliga kille. Han är också bostadslös just nu och vi har ju bott ihop hos Nina sedan hans hyreskontrakt gick ut i oktober men nu bor han hos en vän. Saknar honom väldigt.
Sedan är hur som helst förhoppningen att jag ska hitta en lya jag älskar och köper, men jag det tar ju lite tid att hitta den rätta.

Translation. Apartment update. I moved out from my parents after I’ve been living on their couch for a week and now I’m staying with Michelle at her parents place for a month. After that I will move to an apartment which I was able to rent for an affordable price for 3 whole months. The rental situation in Stockholm is crazy. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • Lisa & Emma: Jag tror att Karin tolkar det Amanda skrev som bittert just på grund av tonen i hennes kommentar. Det första som slog mig var också att det lät bittert. Notera att jag inte menar avundsjukt eller något sådant, utan bara bittert helt enkelt. Självklart ska man få ifrågasätta och ställa frågor, men varför göra det på ett sådant (ganska otrevligt) sätt, undrar jag? Varför inleda med ”Jag blir så less på dig, Sandra” och anklaga henne för att ha ytliga kunskaper? Varför inte istället på ett mer vänligt sätt förklara att blogginlägget hon länkade till kanske inte var det bästa? Och att säga såhär: ”Ställde du dig i bostadskön när du blev myndig förresten? Ah nej, du behövde inte det – din styvpappas pappa hade ju en lägenhet i Vasastan som du kunde hyra.” är ju bara fullständigt onödigt – och osar ingenting annat än bitterhet. Tyvärr.

  A 2013-12-03 14:46:25
  Svara
 • Jag håller med Amanda. Man måste ju få fråga såna saker utan att det ska försvaras hit och dit från alla möjliga håll. Man kan ju inte tycka lika om allt, liksom. Det är så lätt att bli kallad bitter/dum/elak/avundsjuk bara för att man skriver något som ”sticker ut” lite. Man är ju inte elak bara för att man undrar. Kram kram

  Emma 2013-12-02 17:33:47
  Svara
 • Karin: Varför måste man vara bitter bara för att man har åsikter om saker och ting? Och Amanda sade ingenting om att det är fel att ha kontakter utan hon poängterade att Sandra kommer med falska påståenden. Påståenden som hon inte kan styrka eftersom hon inte har stått i en bostadskö som vi andra. Och nej ~ ‘de flesta’ umgås inte alls med människor från samma samhällsklasser. ‘De flesta’ umgås med människor som de tycker bra om och som de kommer överens med och det spelar ingen roll vilken samhällsklass de kommer ifrån och vilken bakgrund de har. Varför använder du sådana fåniga argument egentligen? Och som sagt: bara för att man har åsikter som inte passar dig så är man inte bitter eller avundsjuk.

  Lisa 2013-12-02 15:32:50
  Svara
 • Karin– Nu hängde jag inte med riktigt. Var bemötte du kritiken att Sandra länkar till ett helt felaktigt blogginlägg som var det huvudsakliga jag skrev om?
  Och vad säger Sandra själv?

  18-årsgräns för bostadskön, ja exakt. Alltså samma sak som ”myndig”, som jag skrev. I blogginlägget stod det alltså att folk ställer sina nyfödda i kö, om du har läst det?

  Bitter, avundsjuk? Varför dessa klyschor, Karin?
  Jag har sedan många år en stor och bra hyresrätt i Stockholms innerstad som jag fått på kötid och sedan genom byte. Avundsjuk på andras boende brukar jag inte bli.

  Ang. din fråga: Jag har vänner som är mycket yngre resp. mycket äldre än mig själv, och från flera samhällsklasser, bakgrunder etc.

  Amanda 2013-12-02 15:03:02
  Svara
 • Oj, oj, oj, vad bittert, Amanda… Måste faktiskt försvara Sandra i det här, bortser nu från eventuella felaktiga siffror i det refererade inlägget. Det är 18-årsgräns på Stockholms stads bostadskö, om jag inte missminner mig, men det finns ju fler vägar att gå – också för ett förstahandskontrakt på en hyresrätt, Allians-styre eller ej. Har själv hyrt i andra hand, varit inneboende etc under många års tid – detta trots att jag inte tillhör något finare sociolekt, men kan idag äntligen titulera mig förstahandskontraktsinnehavare. Är det plötsligt inte bra med kontakter, eller gäller detta bara folk som kommer från välbärgade förhållanden? Hur avundsjuk får man vara, undrar jag, jisses… Ställer en motfråga till dig, Amanda: har du själv många vänner från olika typer av samhällsklasser? Min erfarenhet är att de flesta endast umgås med sina egna, då gärna personer i samma ålder, med samma politiska uppfattning o.s.v. Själv har även jag ganska lika klientel bland mina vänner, med skillnaden att åldersspannet sträcker sig mellan ca 35-70 medan ytterst få i min ålder (~25) ens törs tänka tanken att omge sig med ”40-taggare”… Klasstillhörigheten är på den nedre mellersta skalan, mig själv inräknat, (sett till typ längd på utbildning, bostadssituation och intressen) och får jag generalisera skulle jag nog inte ha nåt som helst själsligt utbyte av umgänge med ”unga och trendiga innerstadsbor som jobbar inom media”. Jag söker intellektuell utmaning på ett helt annat plan. (Detta kanske blev lite OT men så uppfattade jag även posten ovan.)

  Karin 2013-12-02 13:50:39
  Svara
 • Jag älskar att du skriver att allt är otippat och vad som helst kan hända! Jag och min sambo bor just nu hemma hos mina föräldrar eftersom vi flyttat tillbaka till Göteborg från Stockholm och inte har hittat eget ännu. Har fått en hel del konstiga blickar när jag berättat var jag bor nu, himla dumt tycker jag när det är så härligt att bo så nära de man tycker om ett tag! Lycka till med lägenhetsletandet. Jag sprang runt på massa visningar i Stockholm (känns det som) innan vi köpte. Man får ha lite tur också känns det som, men det är spännande!

  Sofia 2013-12-02 13:48:01
  Svara
 • Jag blir så less på dig, Sandra. Varför har du alltid så ytliga kunskaper om sånt du uttalar dig om? Vet du överhuvudtaget nåt om bostadsmarknaden för icke övremedelklass-människor? Den här bloggaren, amerikan verkar det som?, har ju ingen koll alls – har du ens orkat läsa igenom inlägget?
  Ansvarslöst av dig att sprida de här fördomsfullheterna till unga personer.

  “Almost all of the apartments in Stockholm are run by the official queue system. No open market.”
  Nej. Majoriteten av lägenheter är numera bostadsrätter. Det beror på alliansens utförsäljning av hyresrätter.
  Många privatvärdar lämnar aldrig några lägenheter till bostadskön.
  Tvärtom mot vad bloggaren skriver går de till ägarens kontakter.
  Den av er omhuldade öppna marknaden, den svarta marknaden, tar hand om resten.

  “This resulted in people popping out kids and putting them in the queue right away before the kid was even 10 days old.”
  Det är ju helt fel. Man ska vara myndig.
  Blandar du ihop det med SKB:s kooperativa kö?

  “People who have these leases are usually thrilled to sublet because they realize how much money they can make.”
  Vad gör du själv med din lägenhet i New York, apropå det?
  osv. osv. osv.

  Ställde du dig i bostadskön när du blev myndig förresten? Ah nej, du behövde inte det – din styvpappas pappa hade ju en lägenhet i Vasastan som du kunde hyra.
  Förresten – har du någonsin bott utanför tull? Känner du någon som inte är från samma samhällsklass som du själv? Exempelvis Michelle och Joakim kommer ju också från mycket välbärgade hem.
  Om du hade ställt dig i den kommunala kön när du blev myndig hade du haft en lägenhet, visserligen i förort, för länge sedan – vet du det?

  Amanda 2013-12-02 10:45:48
  Svara
 • Hm, ja den bloggen som du länkar till hade fått det mesta fel.

  Sanna 2013-12-02 01:36:54
  Svara
 • Åh så fint och härligt det låter! och älskar foten sm sticker upp bakom skärmen <3

  Fredrikapåvinden 2013-12-02 00:56:25 http://fredrikapavinden.com
  Svara
 • Why do you link to a blogpost whith totally wrong information???
  For example:
  Most apartments are ”bostadsrätt” – not rent controlled flats to hire.
  Parents cant put kids in the quee – you have to be 18 years.
  And much more false information.
  Why do you want to spread it , Sandra Beijer?
  Nice expansive apartments your and your friends parents have, by the way.

  Alexandra 2013-12-01 23:47:37
  Svara
 • Åh Sandra har du läst detta? Trehundrasextiofemdagar.blogg.se

  Malin 2013-12-01 22:17:01
  Svara
 • Hej! Hur blev det med din och Michelles podd? Hade varit så himla kul att lyssna på er, känns som ni kommer ha mycket vettigt, klokt och intressant att säga. Hoppas!

  Sofia 2013-12-01 21:19:33
  Svara
 • Hej! Tack för en underbar blogg. Tänkte höra ifall du har några bra julklappstips till en pojkvän? Det är vår första jul tillsammans och jag vill verkligen hitta på något fint men jag tycker att det är så svårt.

  Frida 2013-12-01 20:16:01
  Svara
 • Gud vad underbart det är med vänner som ställer upp för varandra. Bostadsletande är ett pusslande som tar myyyyyycket energi! Mitt bästa minne är från Londontiden när jag inte kom överens med tjejen som jag delade lägenhet med. Vips hade tre personer erbjudit mig att flytta in med dem, en av dem min chef. Underbara människor <3

  K 2013-12-01 19:53:28 http://www.ksdagbok.blogspot.com
  Svara
 • Inatt drömde jag att tjejen jag är tokkär kysste en annan. Jag blev såklart tokledsen och smög därifrån, utanför stötte jag på dig och då gick vi till mitt favoritfik, drack kaffe och pratade om kärlek.

  Nu, när jag är vaken tänker jag att det nog skulle kännas jättemärkligt, på det bra sättet såklart, att träffa på dig påriktigt. Du känns lite som en favoritkaraktär ur en favoritserie. <3

  Kajsa Darlin' 2013-12-01 19:29:53 http://pasteldarlin.blogspot.com
  Svara
 • Sandra!
  Har du varit i Köpenhamn? Kom ned hit och hälsa på vet ja! Så kan jag tipsa om mysiga vin-ställen, ”knacka-på-dörren-hemliga barer” och välfylda second-hand butiker/ marknader.
  Ps. en kul grej: Jag bodde i Sthlm några månader under våren och hyrde en lägenhet där. I slutet av den perioden upptäckte jag att din vän Devi höll på att flytta in i den trappuppgången. Känns så kul/skumt att man typ känner sig halvbekant med personer bara för att man läst om dem i en blogg!

  K 2013-12-01 17:54:47
  Svara
 • Jag undrar precis det som Isabelle frågade, ang NYC och lägenheten där. Man blir ju nyfiken.

  Em 2013-12-01 17:08:16
  Svara
 • Jag tycker inte riktigt om hur du poserar.

  N 2013-12-01 16:18:46
  Svara
 • Men jag tyckte jag såg att du i alla fall budat på en lägenhet (och köpt) en lgh på instagram? :s

  R 2013-12-01 15:36:50
  Svara
 • Delar också rum/säng med en polare fast inte hos någon förälder för vi hittade en lägenhet vi kunde dela på. Lite störigt ibland men känns samtidigt väldigt nomadiskt och spontant på ett sätt jag inte trodde att jag kunde vara! Trodde aldrig jag skulle kunna dela rum med någon men det är mycket mysigare än jag trodde och nu när hon är i Nya Zeeland i några dagar saknar jag henne jättemycket 🙁

  Amanda 2013-12-01 14:18:16 http://unbornunicorn.wordpress.com
  Svara
 • Vad härligt det där att ni är trettio om ett år och ändå lever ungdomsliv. Älskart!!!!
  Själv är jag lite över 30 men kommer nog aldrig känna mig äldre än 18.
  Jag måste ju vara mig själv. Inte en ålder. Hälsnigar från Skottland.

  Scottish Moments 2013-12-01 12:53:13 http://scottishmoments.com
  Svara
 • men varför bor du inte bara hos dina föräldrar tills allt löst sig? verkar jobbigt att flytta runt.

  millan 2013-12-01 12:52:28
  Svara
 • Känns det inte konstigt att du har ett helt hem i NYC som du hyr ut i stället? Jag kommer ihåg hur du köpte grejer och möbler och inredde det för bara typ två år sen? Eller står det tomt så du kan komma dit när du vill? Du bodde ju där ett tag i höstas, hur funkade det om det var uthyrt då? Tjänar du mycket på att ta ut extra andrahandshyra för den?

  Isabelle 2013-12-01 12:40:32
  Svara
 • Det låter mysigt. Bo i samma rum i december, tycker ni ska pynta järnet för att det skulle bli så fint! Glitter och röda saker överallt!

  Madde Schwedaan 2013-12-01 11:26:24 http://www.madsonart.wordpress.com
  Svara
 • Haha. Vad roligt det ser ut med foten där i bakgrunden, fick det inte riktigt att gå ihop först. 🙂
  Älskar att du får det att låta så romantiskt och mysigt att leva ur en resväska, jag tycker sånt är skitjobbigt. Du är typ bäst på att göra allt fint. 🙂 <3 (Vilket INTE är något dåligt, jag har trist vardagsliv så det räcker och blir över själv, tackar som frågar.)

  Lise 2013-12-01 10:41:50 http://instagram.com/larsochlitelise
  Svara
 • Hej Sandra jag har en liten fråga (eller ganska stor, egentligen): vill du ha barn?

  Ellie 2013-12-01 10:27:01
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!