sötpotatissallad med granatäpple och fetaost.

I måndags lagade jag en så utmärkt sötpotatissallad som jag hittade genom pinterest. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig till er! Modifierade grundreceptet och la till lite så att det blev mer som en måltid och inte bara en side.

Du behöver för tre personer:

4 stora sötpotatisar
Ett halvt granatäpple
Purjolök
2 tomater
En halv paprika
En näve pumpakärnor
Ett halvt paket fetaost
Ett paket färsk spenat
Prosciutto (valfritt)

Sätt ugnen på 200 grader och skala sötpotatisen. Sötpotatis smakar inte om vanlig potatis utan är sötare och liknar mer butternutsquash eller pumpa.

Skär sötpotatisen i fyrkanter, lägg på en plåt med bakpapper och salta, peppra och ringla över olivolja (mycket). In i ugnen i ungefär 25 minuter.

Medan du väntar på sötpotatisen kan du skära purjolöken och tomaterna och paprikan i bitar. Dela på granatäpplet och dela sedan igen så att du får fyra delar. Vi ska använda två av dem. Ena delen plockar du ur kärnorna på och i den andra kramar du ur juicen. Jag la kärnorna i min knytnäve och pressade så saften rann ut. Det blir ungefär två matskedar juice. Den ska du göra dressingen på!

Salladsdressing:
2 matskedar granatäpple juice
2 matskedar rödvinsväger
2 matskedar olivolja
1 matsked honung
Salt & peppar

Rosta pumpakärnorna i en stekpannan. Man rostar genom att ha stekpannan på hög värme och ingen olivolja och sedan rör du om hela tiden och när det börjar lukta gott och lite som rostat bröd är de klara.

Fräs spenat i en stekpanna med salt och olivolja i ungefär 30 sekunder.

Ta ur sötpotatis när den är mjuk, lägg på ett fat och lägg sedan på paprika och tomater och purjolök och spenat. Strössla över pumpakärnor och granatäpple och fetaost. Ringla över dressingen. Vi hade ett paket prosciutto i kylen som höll på att gå ut så det la vi runt salladen. Ät upp!

Här är originalbilden från receptet jag hittade. Man ser ju hur gott det är.
.

Translation. 3 days ago I made this sweet potato salad with pomegranate and feta cheese. Sooo good! Here’s the original recipe.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Testade receptet och äter det i detta nu, SÅ gott och SÅ enkelt! Lätt en ny vardagsfavorit. Tack för tipset!

    hannah 2013-12-05 18:12:52
    Svara
  • Smörkola med saffran, pistage & havssalt, knäck med messmör och pinjenötter eller chokladfudge med pecan & kola – http://saralouisespluggkrubb.blogspot.se/

    sara 2013-12-05 18:02:10
    Svara
  • Åh, men wow. Vilken vardagslyx.

    Linnéa 2013-12-05 16:47:14 http://www.fyrakatter.blogspot.se
    Svara
  • det här receptet måste jag ju bara testa ikväll! tack finis! kram

    paulina 2013-12-05 16:25:11 http://paulinabladh.blogg.se
    Svara
  • Herre. Måste måste prova. Nu typ.

    Fanny 2013-12-05 16:13:06 http://thewildheart.blogg.se
    Svara
  • gött!!! måste testa finis

    frida 2013-12-05 13:54:12 http://marshimlen.se
    Svara
  • hej, en fråga som inte alls hör till inlägget:
    Var har du lärt dig att dj:a/spela skivor osv? skulle du kunna berätta lite basics o sånt för dem som är lite sugna på att lära sig 🙂

    mia 2013-12-05 13:33:12
    Svara
  • Riktigt bra tips! Det ska jag testa i dagarna 🙂

    Lisa! 2013-12-05 12:10:24 http://llisahedman.spotlife.se
    Svara
  • jäklar! jag har precis ätit frukost, men herregud va det ser gott ut!

    jule 2013-12-05 11:54:12 http://andnoplanb.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!