my christmas eve.

Och så blev det jul igen. Jag kom hem till mina föräldrar vid elvatiden och la mina paket tillsammans med de andra under granen.

Mira och min mamma var glada.

Min lillebror.

Vi började med att dricka glögg och öppna julstrumpor. Jag hade fått uppdraget att göra glöggen och den blev verkligen världsdålig, fattar inte riktigt vad jag gjorde för fel. Så vi drack cirka varsin klunk och sen fick det vara.

Julgranen var fint pyntad i alla fall.

Och jag fick massa bra böcker i min julstrumpa! Milla fick köttbullar.

Sedan var det dags för julbordslunch.

Milla fick också sitta vid bordet litegrann. <3

Galen i henne.

Efter revbensspjäll, köttbullar, julskinka, sill och skagen och så vidare var vi världsmätta och satte oss i vardagsrummet och vilade.

<3

Och så var det dags för julklappsöppning och rim!

Tomten kom förbi.

Min mamma hade hängt små gulliga labradorer på alla sina paket.

Milla fick en tomte som pep. Hon försvann direkt och sedan hittade jag henne i hallen lite senare såhär.

När klockan slog tio var det dags för det allraste bästa! Hummer, räkor och ostron.

Dog dog dog dog.

Åt så mycket skaldjur att jag var tvungen att lägga mig ner ett litet slag, men så värt. En så himla fin julafton! Ska visa vad jag fick för fint sen också.
.

Translation. My Christmas Eve started at my parents’ place with mulled wine and opening the christmas stockings. I got lots of great books. Then we had a traditional Swedish Christmas lunch with meatballs, pickled herring, ribs, potatoes and ham amongst other things. After that we opened presents, drank champagne and talked until the late evening when we finished off the day with lobster and oysters. <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Vilken mysig julafton ni hade det. 🙂 Otroligt fina bilder

  ellenlundis 2014-01-04 19:44:06 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Gud vilken mysig julafton! Är så nyfiken på att äta hummer hemma, men hur gör man med den egentligen? Har du/familjen några bra tips? Du är alltid så pedagogisk!

  Fröken Cocco Sohl 2013-12-29 15:39:58 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Madeleine: Martin förstår jag…. Att han aldrig tröttnar, så sorgligt. Vad har hans mamma gjort egentligen?

  Mb 2013-12-29 08:29:22
  Svara
 • Martin?

  mb 2013-12-29 07:14:44
  Svara
 • Hej Sandra!
  First: incredibly fine pictures. <3
  Second: A question, if you don't mind: Are your parents and family not concerned about having pictures of a very cozy but still very private and intimate Christmas Eve on the Internet? My parents who are lawyers would say: "I don't want the people of my professional life peeking into my private life" and so forth 😉 Do you discuss it with them every time they're seen? Do they choose which picture goes up? Does anybody sometimes get annoyed? I'm asking all this because, sadly, my family would definitely get annoyed.
  My second question to you, dear Sandra, is about Christmas being a "class issue": I got an incredibly fine bag for Christmas. It's MiuMiu, it's gorgeous, I've wished for a good leather bag for years and I definitely don't swim in luxury goods like this (it's my first expensive bag, I'm 22). Still, OF COURSE I realize I'm very lucky. I did not dare to post it on Instagram and I did not dare to tell my friends whose parents cannot afford luxury goods like this. I'm afraid of making them sad or envious. I don't feel like this is right – I got a gift of two people who love me and still I feel ashamed to show it – but then again, I felt like Marie Antoinette before I hit the "post" button on Instagram and thus I canceled. It's twisted! Can you maybe help me with a few thoughts? How do you feel about showing (in my case: inherited, I'm still a student, I could not afford it myself) wealth? Hugs and merry Christmas to you! You're the best.

  Teresa 2013-12-29 01:32:09
  Svara
 • Din bror liknar Martin Schibbye litegrann, inte sant? 😉

  Linn 2013-12-29 01:19:58
  Svara
 • Till Madeleine! Delvis förstår jag din smärta då jag själv är i samma sits, växte upp fattigt och är det fortfarande enligt alla svenska standarder, jag vet att det kan kännas tufft att se hur andra nästan kan bada i pengar och materiellt överflöd. Men det är ändå Sandras blogg, många av hennes fans vill nog gärna se vad hon fick i julklapp och om hon själv vill visa så får man ju bara acceptera och respektera det. Jag själv har förlikat mig med att många andra har mer än jag så mig stör det inte lika mycket längre, men om det känns jobbigt för dig så tycker jag att du ska skippa att läsa just det blogg-inlägget när det kommer. Hoppas att du förstår mig rätt nu, kritiserar varken dig Madeleine eller Sandra, vill bara tala om att jag förstår men att man kanske ska välja sina strider. Kramar till dig hursom och hoppas att du har människor i ditt liv som kan göra dig glad trots att pengar saknas, det är det jag själv önskar mig. Gott nytt år!

  Veronica 2013-12-28 23:48:44
  Svara
 • Vad gör man om ens son hatar en och skriver som olika personer på internet som en reaktion till att inte kunna acceptera sin familj? Samt vänder sig till kvinnor i min ålder som är en kopia av mig för att få dem att bete sig illa mot andra…

  Lena Eli 2013-12-28 22:29:54
  Svara
 • Angående idén att visa vad du fått för ”fina julklappar”. Alltså nej, bara nej.
  Julafton är och förblir en klassfråga. Jag är själv uppväxt i en familj där ekonomin alltid legat på minus istället för plus – och det har det även gjort detta år. Så nej, Sandra. Det vore skönt om du som vuxen människa tog en funderare över saker och faktiskt insåg att alla människor inte delar den fantastiska bild ni andra har av julafton och julklappar.
  Världen kommer liksom fungera även om vi inte får se bilder på dina dyra & underbara julklappar….

  Madeleine 2013-12-28 17:43:27
  Svara
 • din mamma verkar vara en sån himla gullig person.

  Vicky 2013-12-28 17:18:36 http://vickys.se/
  Svara
 • Hej måste bara berätta att tack vare dina tips fick jag den snyggaste killen i stan (som jag sneglat på i flera år) i min säng. Har flera gånger funderat på hur jag ska få kontakt med denna kille som spelar i en grupp jag varit och tittat på flera gånger men vi har inte varit i samma kretsar. Jag var den som fånigt sa ”bra konsert” till honom för 2 år sen och han sa tack och det var det.

  Läste dina svar på frågan om hur man får kontakt med någon i en bar, det är ju inte så enkelt. Du skrev att man skulle ge komplimanger och presentera sig via vänner. Presenterade mig via en vän som nyss lärt känna honom, sa att han hade fin tröja och sedan hade vi ögonkontakt hela kvällen genom ett helfullt dansgolv på en elektrofest och hånglade på min trappa i säkert en timme. Fattar ännu inte hur det hände, jag får inte killar som honom, jag lyckas aldrig. Trodde jag. Tack för tipsen, de fungerar!

  A 2013-12-28 11:25:15
  Svara
 • alltså din bror <3 <3
  obs var tvungen

  Lina 2013-12-28 11:01:20
  Svara
 • Gulliga taxen!!

  oroshjärta 2013-12-28 09:54:35 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • Åh Sandra, vad gör man när man är 30-ish, och har blivit sviken för jag vet inte vilken gång i ordningen, av en person man längtat efter så mycket och så länge, och som flera helger varit i ens säng och hållit så hårt om en; och som sedan inte vill mer? Som man träffar varje dag på jobbet till på köpet. Hur får man hjärtat att sluta göra ont, och stoppar tankarna; ”jag kommer aldrig träffa någon” och ”vad är det för fel på mig?”
  Jag orkar inte mer. Det gör så jävla ont.

  Bodil 2013-12-28 09:39:41
  Svara
 • Åh, älskar hunden alltså.

  Maja 2013-12-28 09:26:03 http://Www.Mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • niotillfem: or how i learned to stop worrying and live the most privileged bougie life ever.

  Tony 2013-12-28 01:22:30
  Svara
 • Hej! Jag är väldigt nyfiken på huruvida du jobbade på Garbergs samtidigt som Lotta Lundgren ? (och hennes man för den delen) Hon (de) verkar så otroligt sympatiska? Stämmer det?

  julia 2013-12-28 01:20:32
  Svara
 • sååå söttttt hund!!!

  elise 2013-12-27 21:25:54 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Gud vad mysigt det ser ut!

  Linda 2013-12-27 21:11:00 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Mitt lilla taxhjärta växer mer och mer och bankar så fort varje gång jag ser söta Milla och du berättar om henne!
  Kan du inte visa lite valpbilder på henne någon gång? 🙂

  Martina 2013-12-27 20:58:29
  Svara
 • Hehe, störtskön hund!

  Singelbloggaren 2013-12-27 20:50:14 http://singelblogg.com
  Svara
 • a: det är så lustigt det där med smak och tycke och att vi alla är så olika, gillar att tänka på det ibland. 🙂 Jag hade aldrig velat kyssa någon som smakade cigaretter eller öl, verkligen inte både och. Det är en dealbreaker för mig. Men gillar att läsa om vad andra gillar.

  Lilly 2013-12-27 20:45:00
  Svara
 • sandra, och alla andra. detta har ingenting med någonting att göra men igår rökte han och jag massvis cigaretter, delade öl hundra gånger om och sedan följde han mig hem och vi hånglade utanför mitt hus. han smakade öl och cigaretter och vi lovade varandra att nästa fest ska vi skeda.

  a 2013-12-27 19:55:37
  Svara
 • Hej bästaste bästaste Sandra! Jag skriver till dig för jag undrar vad dina favoritresemål har varit? Det är så att min vackra pojke fyller år och jag vill överraska honom med att vi ska ut och resa! Förra året var vi i tulum i två veckor, älskade det, allt på grund utav du skrev om det! Så Sandra, vad skulle du rekommendera? PUSS OCH GOD FORTSÄTTNING!
  Ps, fick din bok i julklapp utav min pojke, den ligger och väntas på att få läsas när jag har en hel dag till det.

  felicia 2013-12-27 19:43:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!