6 saker att göra i mellandagarna.

home

Pinna drömhem på Pinterest.

sv

Fröken Frimans Krig.
Miniserie med Sissela Kyle i huvudrollen om klass- och kvinnokampen under tidiga 1900-talet. Såg del 1 igår, så bra.

sat

Saturday Night Live on youtube.
På Saturday Night Lives officiella youtubekonto har de lagt upp alla sina bästa sketcher. Kristen Wiig är så himlabäst.

aso

Asos – first look of spring.

Walnut, Parsley and Parmesan Linguine.

film

Movie-marathon! Jag rekommenderar: Warm Bodies, Dear Lemon Lima och Heathers.
Spana även in kommentarerna i detta inlägg.

 

Translation. Things to do on your christmas break: Look at pretty home on Pinterest, re-watch classic sketches from Saturday Night Live, look at the spring collection on Asos, make a nice pasta and have a movie-marathon.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • perfekt blandning, argh <3

  fanny darling 2014-01-01 18:07:53 http://fannydarling.devote.se/
  Svara
 • Heathers är världens bästa film! Jag bara. Åh. Ja! Så få människor har sett den känns det som. Den är genial. Manuset är underbart. Kan i princip hela filmen utantill.
  Såg den första gången när jag var, uhm, fjorton eller femton (7-8 år sen) då den gick på någon av filmkanalerna på tv:n. Hann bara se en liten bit av den och ville se hela så jag bad pappa spela in den på VHS åt mig för den gick på någon dum tid och jag vet inte. Och ja, VHS var förlegat redan då men vafan. Vi hade inte bredband än för man är aldrig första prioritet när man inte bor i en stad. Heathers var perfektion, den suspekta VHS-kvalitén till trots. Och när jag försökte prata med någon om hur bra den var så blev jag mött av ett ”åh, men den filmen? Den är ju helknäpp.” så jag slutade prata om den. För ingen annan hade sett den och dom som hade det verkade ju inte gilla den. Men ibland så smög sig meningar från Heathers ut ur min mun för det går liksom inte att leva annars och en av dom gångerna snappades det upp av en kille och efter det var vi vänner för evigt. Ungefär.
  Sist jag visade Heathers för någon fick jag ligga. Vilket för en del kanske låter fantastiskt men jag grämer mig fortfarande över att jag därmed missade slutet. Och att personen i fråga också missade slutet. Att visa Heathers för någon är som att ge bort en bit av sin själ, och sånt kan man inte göra halvhjärtat.

  Emma 2013-12-30 20:29:46
  Svara
 • Bra tips, duktiga Sandra! Kan inte du visa om du hittat något fint på rean? 🙂 julkram!

  Emma 2013-12-30 11:04:29
  Svara
 • Hej där sandra! hoppas du läser detta för om du gör det får du här och nu veta vilken otrolig människa du verkar vara. du toppar lätt min lista med förebilder med dina vackra ord och lika vackra bilder.
  men ville få fram något mer. kan väl börja med att berätta att jag är 14 år och har ont i själen. dom senaste månaderna har jag helt i mitt huvud kommit fram till att jag har ångest alltför ofta och rätt och slätt inte mår helt 100, eller 50 (har hänt att jag skadat mig själv, skäms över allt förlåt)
  iaf en dröm jag alltid haft, nästan mer som framtidsplan, är att resa. flytta runt till olika storstäder och se massor länder. just nu bor jag två kilometer in i skogen och känner mig inte alls hemma. jag vill bort från alla dom här småstadsmänniskorna och deras trånga tankar och ut till städer med människor som faktiskt har lite karaktär och åsikter (bra och genomtänkta sådana) och som vet om att det finns mer filmer och musik bortom toplistorna. jag dör på att alltid träffa samma människor dag efter dag, eller år efter år snarare. så perfekt jag drar till stockholm efter studenten, eller varför inte london? new york till och med? kan ha att göra med att jag faktiskt bara är 14 och helt vilse i mina egna tankar men som det är just nu får jag ångest bara av tanken på gator fullproppade med människor och att aldrig få vara ensam. jag är väl inte heller den mest outgoing personen.
  helt meningslöst att oroa sig över nu och jag inser att det låter rätt klyschigt men det känns som att jag inte passar in någonstans och aldrig kommer göra det. det här blev långt, jag behövde väl mest skriva av mig lite och det råkade bli i ditt kommentarsfält men har du möjligen några kloka ord? eller bara lite lugnande tankar?
  kram på dig!
  ps. såg ruby sparks idag, dör <3

  Anna (egentligen inte) 2013-12-30 01:42:50
  Svara
 • åh vad Fröken Frimans krig var fint ,älskar Sissela Kyle <3 en liten fråga bara vem fick carbonara middagen i musikhjälpen aktionen?

  Fredrika 2013-12-30 00:11:40
  Svara
 • Jag ramlade precis in här, efter att jag tidigare fick tipset av min kompis när vi satt och kedjerökte på en gunga. Jag har plöjt igenom något för många sidor, och lärt mig mycket om Patrik och Ludwig och Magnus, men framförallt, vilken satans klipsk kvinna du är.
  Eftersom att jag har fallit för hela dig, nästan så mycket så jag är kär och vill flytta in i din kropp, tänkte jag berätta en sak och fråga lite..

  För tre veckor sedan blev jag fångad på en fest, av en kille jag visste namnet på men inte mycket mer än så. Vi gick på efterfest och hängde lagom mycket hela den kvällen.. Dagen efter plingade det i telefonen med en dålig ursäkt som ”min kompis sa att jag hade snackat med dig igår, hur var din kväll..?” Han charmade mig lite smått, men inte mer än så. Veckan efter hängde jag ute på den lokala klubben ännu en gång. Vi hamnade på samma efterfest igen, denna gången pussades vi en del, och han ville att jag skulle följa med honom hem.. Men stolt som jag var sa jag nej.. Han kom till mig dagen efter och sov över. Vi fortsatte snacka i mängder, öppnade upp oss för varandra och veckan efter sov vi med varandra två dagar i rad igen. Men något hände… Han blev arg för något (hans ensak) men allt verkade lugnt under natten. Men dagen efter hörde han inte av sig, och han hör alltid av sig precis efter vi slutat ses… Jag skrev och han var sjukt långsökt och väldigt off, inte alls som innan… Vi pratade en del om vad som hänt och till en början trodde jag att det var därför han var ledsen och arg, men nu i efterhand börjar det kännas som att han undviker mig lite, han känns inte lika självklar helt enkelt. Jag vill träffa honom, trots att det är väldigt tidigt, men jag vill veta vad som är fel.. Men vad säger jag? Vad gör jag? Ska jag skita i honom? alla andra säger ju att han är världens idiot, trots att inte jag tycker det… usch får verkligen panik.
  kram

  anonym 2013-12-30 00:09:29
  Svara
 • Ellinor: I väntan på att Sandra gör ett sådant dröminlägg så jag kan säga hur jag brukar gå till väga när nätshoppar! Asos är kanske den bästa sidan som finns, kan spendera timmar där! Min absoluta favorit är ”Daily Edit” som man når under ”Women”. Där listar asos (någon stylist? inköpare?) tips i olika kategorier, som ”Occasion” och ”Work” och den uppdateras ungefär varannan dag. Där brukar jag börja, och sedan klicka mig vidare om det var något märke som såg extra intressant ut. Förstasidan i allmänhet kan ha lite roliga grejer, just nu nyårsklänningar och vårnyheter. Andra bra grejer med asos är att man kan kolla ”New In” så där ser man nyheterna direkt. Asos sökfunktion är också toppen, sök på ”animal print dress” eller ”a-line skirt” om du vet ungefär vad du vill ha. Att gå igenom alla miljoner klänningar som finns där tar tid, så jag brukar antingen begränsa mig till märke eller någon färg. Om du hittar något du gillar så välj ”Save for later” eller lägg till i varukorgen, så sparas plaggen i typ 60 dagar så kan du gå tillbaka och kolla :)) Sen mitt viktigaste tips när du väl hittat något, se till att du gör köpet i pund och inte i kronor! Asos använder sig av en dyr kurs i förhållande till bankerna, så där kan du spara 10-20% beroende på dagskursen. Enjoy!

  Hanna 2013-12-29 16:49:54
  Svara
 • Många fina tips! Gott nytt år!

  Madelein - mother to three boys and three girls 2013-12-29 12:05:18 http://madelein.se
  Svara
 • Pastan ser magisk ut.

  oroshjärta 2013-12-29 09:49:48 http://hornsgatanminauorta.blogspot.com
  Svara
 • Fröken Frimans krig alltså, så himlans bra!

  Malin Aurora 2013-12-28 23:10:55 http://vildblommor.blogg.se/
  Svara
 • Tack för bra idéer!!

  Ebba Möll 2013-12-28 20:39:43 http://www.ebbamoll.blogg.se
  Svara
 • Efter att ha kikat på asos undrar jag om du skulle kunna göra en guide för hur du shoppar på nätet? Det kanske inte går att fylla ut ett helt inlägg med det, jag vet inte, tyckte bara det var svårt att sålla för att hitta sådant jag tycker är finast. Hur hittar man pärlorna? Är det att bläddra igenom 3000 klänningar som gäller eller finns det något fiffigare vis? Tack för skitbra blogg, älskar fina foton, vackra texter och feminism.

  Ellinor 2013-12-28 20:30:42
  Svara
 • Själv ska jag läsaläsaläsa och skrivaskrivaskriva nu i mellandagarna 🙂

  Madde Schwedaan 2013-12-28 20:02:28 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Kristen Wiig är bäst och det finns ingen som kommer i närheten av henne enligt mig 🙂

  Ska absolut se serien om klass- och kvinnokampen. Hoppas att dom också har kommit ihåg arbetarklasskvinnorna, även om medel- och överklasskvinnorna hade mer pengar och tid till att engagera sig på den tiden. Jag kom in på en kurs som handlar om kvinnans roll i samhället under 1900-talet men får vänta med den kursen eftersom det är för mkt med jobbet nu 🙂

  Hanna 2013-12-28 19:33:17
  Svara
 • Min kommentar med svtplay tipset var alltså på temat ”Saker att göra i mellandagarna” och om det är nån som är intresserad av att vara förskyld så är det bara att komma hem till mig och hämta min förskylning för jag vill inte ha den.

  Eo 2013-12-28 17:37:26
  Svara
 • Den här försvinner från svt play idag! Se den! http://www.svtplay.se/klipp/992305/klipp-huset-som-herman-byggde

  Eo 2013-12-28 17:35:58
  Svara
 • Himla gott med Pasta och parmesan!!

  Sofia 2013-12-28 15:44:52 http://www.sofialjungstrom.blogspot.com
  Svara
 • Warm bodies alltså, har sett den minst 3 gånger och även fått mina vänner att se den några gånger. Tycker om den såå mycket!

  Puss Sandra från en som har flytt Köpenhamn för Västkusten såhär i juletider 🙂

  thesadbox 2013-12-28 14:58:44 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!