Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past weeks’ comments.

Har man såna ”långa strumpor” till (minns inte vad de kallas” eller fästs mittendelen i trosorna? (ang detta inlägg)
Man har lårhöga nylonstrumpor som man knäpper fast i strumpebandshållaren!

Hej där sandra! hoppas du läser detta för om du gör det får du här och nu veta vilken otrolig människa du verkar vara. du toppar lätt min lista med förebilder med dina vackra ord och lika vackra bilder.
men ville få fram något mer. kan väl börja med att berätta att jag är 14 år och har ont i själen. dom senaste månaderna har jag helt i mitt huvud kommit fram till att jag har ångest alltför ofta och rätt och slätt inte mår helt 100, eller 50 (har hänt att jag skadat mig själv, skäms över allt förlåt)
iaf en dröm jag alltid haft, nästan mer som framtidsplan, är att resa. flytta runt till olika storstäder och se massor länder. just nu bor jag två kilometer in i skogen och känner mig inte alls hemma. jag vill bort från alla dom här småstadsmänniskorna och deras trånga tankar och ut till städer med människor som faktiskt har lite karaktär och åsikter (bra och genomtänkta sådana) och som vet om att det finns mer filmer och musik bortom toplistorna. jag dör på att alltid träffa samma människor dag efter dag, eller år efter år snarare. så perfekt jag drar till stockholm efter studenten, eller varför inte london? new york till och med? kan ha att göra med att jag faktiskt bara är 14 och helt vilse i mina egna tankar men som det är just nu får jag ångest bara av tanken på gator fullproppade med människor och att aldrig få vara ensam. jag är väl inte heller den mest outgoing personen.
helt meningslöst att oroa sig över nu och jag inser att det låter rätt klyschigt men det känns som att jag inte passar in någonstans och aldrig kommer göra det. det här blev långt, jag behövde väl mest skriva av mig lite och det råkade bli i ditt kommentarsfält men har du möjligen några kloka ord? eller bara lite lugnande tankar?
kram på dig!
ps. såg ruby sparks idag, dör <3
Hej fina du! Fjorton år en knivig ålder och jag kände mig inte heller hemma någonstans, inte ens i min egen kropp som mest bara kändes utochin. En tröstande tanke kanske kan vara att det hör ihop lite med att vara just fjorton. Att känna sig ensam och fel och fundera ganska mycket på vad man egentligen vill och gillar. Det kanske inte hjälper så mycket men ibland kan det vara skönt att tänka att man inte är ensam med sina tankar i alla fall. Jag förstår också att det kanske inte är så lätt om man bor någonstans i skogen och man inte har någon alls runt en som känns som att man passar ihop med. Då är det i alla fall great att internet finns. Att man kan hitta någon att prata med kanske via någon blogg eller forum eller så? Ta en titt på mitt brevvänsinlägg, kanske finns det någon bra person där? Framtidsplaner är alltid bra att ha, och även om det är långt kvar finns det ju alltid något tröstande med att planera. Storslagna planer är alltid bättre än inga planer alls. Det kommer bli bättre (till och med bra och bäst). Jag tyckte att bara gymnasiet var en stor skillnad från högstadiet för då vågar fler personer vara sig själva. Puss.

en liten fråga bara vem fick carbonaramiddagen i musikhjälpen aktionen?
En tjej som kommer hem och äter den med mig i februari! Ska fotografera då om jag får 🙂

A question, if you don’t mind: Are your parents and family not concerned about having pictures of a very cozy but still very private and intimate Christmas Eve on the Internet? My parents who are lawyers would say: ”I don’t want the people of my professional life peeking into my private life” and so forth  Do you discuss it with them every time they’re seen? Do they choose which picture goes up? Does anybody sometimes get annoyed? I’m asking all this because, sadly, my family would definitely get annoyed.
No they are fine with that. They know that I know which pictures they wouldn’t like me to publish. I think they think it’s fun when I bring my camera!

My second question to you, dear Sandra, is about Christmas being a ”class issue”: I got an incredibly fine bag for Christmas. It’s MiuMiu, it’s gorgeous, I’ve wished for a good leather bag for years and I definitely don’t swim in luxury goods like this (it’s my first expensive bag, I’m 22). Still, OF COURSE I realize I’m very lucky. I did not dare to post it on Instagram and I did not dare to tell my friends whose parents cannot afford luxury goods like this. I’m afraid of making them sad or envious. I don’t feel like this is right – I got a gift of two people who love me and still I feel ashamed to show it – but then again, I felt like Marie Antoinette before I hit the ”post” button on Instagram and thus I canceled. It’s twisted! Can you maybe help me with a few thoughts? How do you feel about showing (in my case: inherited, I’m still a student, I could not afford it myself) wealth? Hugs and merry Christmas to you! You’re the best.
This is a question I also think about sometimes. In the beginning of the blogging years, when the world was in a financial boom and every other blogger was posting what they were buying, what they wanted to buy and what they where going to buy, it was more okay to *show off” stuff. Nowadays, with the long, long period of economical crisis in the world the whole fashion blogging-thing has turned in to something else, which I feel is much more interesting. Fashion is more about personality nowadays and the old school blog classics like “wishlist-moodboards” have changed in to a dialog about environment and feminism amongst other things. But – at the same time I feel that when people do buy something luxurious and expensive it’s because they love it and see it as a sort of investment: designer clothes are made with better quality and will last longer, which makes it a more okay to buy them I think (if you can afford them that is). Just because you got a bag that you love for Christmas and want to show it doesn’t mean that you don’t know that your lucky or doesn’t know that everyone can’t afford a bag like this. People will always have comments about stuff when you have a blog or a bigger instagram account etc. But the important thing is frankly what you know in your heart and that you actually think about these kind of things. It’s not that you post about a bag like this once a week, and your followers probably know that too.
Maybe it would feel better for you if you posted it with a caption saying something about how happy you are about your present or something?
Sorry if I wandered off a bit in the answer.. Good luck! <3

Hej! Jag är väldigt nyfiken på huruvida du jobbade på Garbergs samtidigt som Lotta Lundgren ? (och hennes man för den delen) Hon (de) verkar så otroligt sympatiska? Stämmer det?
Jag jobbade där samtidigt som hennes man ett litet tag, Lotta hade slutade innan jag började men brukade hälsa på då och då.

Ellinor: Efter att ha kikat på asos undrar jag om du skulle kunna göra en guide för hur du shoppar på nätet? Det kanske inte går att fylla ut ett helt inlägg med det, jag vet inte, tyckte bara det var svårt att sålla för att hitta sådant jag tycker är finast. Hur hittar man pärlorna? Är det att bläddra igenom 3000 klänningar som gäller eller finns det något fiffigare vis? Tack för skitbra blogg, älskar fina foton, vackra texter och feminism.
Tack <3 Och Hanna hade ett så himla bra Asos-svar i kommentarsfältet så jag publicerar det, jag har nog inget fiffigt särskilt  men lärde mig massa här:
Hanna svarar Ellinor: I väntan på att Sandra gör ett sådant dröminlägg så jag kan säga hur jag brukar gå till väga när nätshoppar! Asos är kanske den bästa sidan som finns, kan spendera timmar där! Min absoluta favorit är ”Daily Edit” som man når under ”Women”. Där listar asos (någon stylist? inköpare?) tips i olika kategorier, som ”Occasion” och ”Work” och den uppdateras ungefär varannan dag. Där brukar jag börja, och sedan klicka mig vidare om det var något märke som såg extra intressant ut. Förstasidan i allmänhet kan ha lite roliga grejer, just nu nyårsklänningar och vårnyheter. Andra bra grejer med asos är att man kan kolla ”New In” så där ser man nyheterna direkt. Asos sökfunktion är också toppen, sök på ”animal print dress” eller ”a-line skirt” om du vet ungefär vad du vill ha. Att gå igenom alla miljoner klänningar som finns där tar tid, så jag brukar antingen begränsa mig till märke eller någon färg. Om du hittar något du gillar så välj ”Save for later” eller lägg till i varukorgen, så sparas plaggen i typ 60 dagar så kan du gå tillbaka och kolla  ) Sen mitt viktigaste tips när du väl hittat något, se till att du gör köpet i pund och inte i kronor! Asos använder sig av en dyr kurs i förhållande till bankerna, så där kan du spara 10-20% beroende på dagskursen. Enjoy!

Hej Sandra! Jag har en liten fråga kring Just Cavalli reklamen som är högst upp och på sidorna på din blogg. Har du själv valt att de ska få annonsera eller är det rodeo som bestämt det?
Jag bestämmer ingen av mina banners, det är Rodeo som fixar annonserna här.

Gud vilken mysig julafton! Är så nyfiken på att äta hummer hemma, men hur gör man med den egentligen? Har du/familjen några bra tips? Du är alltid så pedagogisk!
Man äter som kräftor fast de är i jättestorlek liksom. Stjärten och klorna och det goda därinne och så. Man äter som den är med lite citron över, eller aioli kanske om man vill. Lite som man har lust! Typ så. Hoppas jag svarade rätt på din fråga.

Hej ville fråga en liten grej som egentligen inte har så mycket med inlägget att göra men ändå lite, det här med din syn på alkohol (du kanske inte vill skriva om det eller så och förlåt i så fall men är nyfiken mest) och sånt, inte bara just att bli skitfull ibland när man är ledsen eller så men i allmänhet verkar det som att du har ett socialt liv där du går ut mycket och pratar med folk och dansar och då är ju alkohol en rätt självklar del i det. Så är det för mig i alla fall, eller jag brukade aldrig aldrig gå ut men jag flyttade till en ny stad och känner att det är SÅ mycket lättare att prata med folk efter tre öl, att det är så jävla roligt att dansa och verkligen inte bry sig ett skit om vad nån tycker efter massa tequila, att man aldrig blir upphånglad av snygga killar klockan två på natten när man är nykter. Men hur full är det ”okej” att bli? Försöker vara försiktig och blir aldrig så illa till att jag spyr överallt eller får minnesluckor eller däckar, men jag går ut nästan varje vecka och rätt ofta vaknar jag och känner att ”shit, vad jag pratade för mycket igår” eller ”oj, gjorde jag verkligen det där” eller att mina vänner säger att jag var jättefull, på skoj men att de ändå menar det. Vet nästan inte var jag vill komma nu men var tycker du går gränsen, liksom borde man sluta när man känner sig lite snurrig eller är det okej när man är ung och dum att shotta och skratta för högt och gå hem för sent och vingla för mycket och trilla omkull på dansgolvet ibland för allt snurrar så jäkla mycket? Alltså för jag tycker att allt det där är så kul men vet liksom inte om det är ”farligt” eller för mycket eller så. Tänkte att du brukar vara så vettig men verkar lyckas ha kul nästan jämt ändå så du kanske har några tankar om det? FÖRLÅT för paniklångt inlägg, fattar om du inte orkar svara. Men du är brilliant i alla fall! xx
Hej! Det här är ju en knixig fråga. Man vill ju inte uppmana teenagers att bli kalasfulla men jag vill ju heller inte vara PK och bara OBSOBS DRICK EJ för jag har ju också blivit kär i den nya slags modigheten som uppstår efter ett par öl. Först och främst tycker jag att man ska sluta tänka i viset du gör som ”hur full det är okej att bli”. Alltså, tycker det finns så himla mycket regler kring tjejer och deras drickande. Att vi alltid ska vara så jäkla städade och inte ”göra bort oss” och sånt. Är du sugen att på dansa på ett bord: fucking gör det! Men! Om man tänker utifrån sig själv är väl alkoholgränsen när man faktiskt börjar få ångest dagen efter varenda himla gång. Inte ska man behöva oroa sig jämt om man gjort något pinsamt?
När jag var yngre slöt jag pakter med mina kompisar att vi skulle ha koll på varandra, så att ingen blev för full och kräktes och mådde dåligt och blev ledsen och sånt. Efter ett visst antal öl skulle man säga åt varann och sen fick det va. Det var ett bra trick! Ett annat bra tricks som jag sagt förut är att just hålla sig till öl och vin. Drick inte sprit! Sprit är svårt att hålla reda på hur mycket alkohol man får i sig, sprit gör att man tappar kontrollen och sprit skapar minnesluckor. Det är inte värt! Öl ger samma fnissiga berusningskänsla men är så mycket enklare att hålla reda på sig själv. Ta det försiktigt. puss.

Sen så har jag en fråga som jag jättegärna vill veta vad du tycker om. Om porr, och porrtittande. Jag minns nämligen när jag var femton år och såg porrsidor på min dåvarande pojkväns dator. Han förnekade att han tittade på porr. Jag berättade det för mina vänner och de flesta sa ”men herregud, de är ju killar, klart de tittar på porr”. Och än idag så kan jag inte tänka så. Jag blir genomledsen av att tänka på att min dåvarande pojkvän onanerade till andra kvinnor, även om det inte är några han kände och helt utan känslor på det viset. Så, vad tycker du?
Hmm. Så här tänker jag: många kollar på porr. Människan har ju en stark sexuell drift och jag tror just ang att kolla på porr och pleasa sig själv är något folk bara gör, mer eller mindre. Särskilt när de är femton år liksom och allt är nytt och spännande. Det har ju egentligen ingenting med dig att göra. Men! Jag tror det är en superviktig grej att prata om med den man är ihop med. Jag förstår att det kändes jobbigt och jag hade också tyckt att det varit halvkul att hitta porr på min snubbes dator. Det är en sida av den man är kär i som man helst inte vill ha med att göra. Men jag tror att om det skulle hända är det något som är svårt att förbjuda. Jag tycker det är en knivig fråga och vet ärligt talat inte riktigt var jag står i den (det är därför jag famlar omkring så mycket i mitt svar).  Själv kollar jag inte på porr av rena principskäl. Jag är emot porrbranschen och hur människor behandlas i den, både framför och bakom kameran. Jag skulle aldrig kunna titta på porr som ett njutningssyfte för att jag kan inte få bort ur huvudet hur de inblandade människorna behandlats. Däremot vet jag inte om jag skulle kunna förbjuda andra att göra det, jag kan visa att jag misstycker att stödja en kass bransch, men när det inte finns något vettigt alternativ är det ju snarare branschen det är totalt fel på och inte enskilda personer som konsumerar den. Jättesvår fråga men typ så känner jag just nu i alla fall. Har någon annan ett vettigare svar så skriv gärna i kommentarerna.

Jag är singel för första gången på evigheter och även första gången som 20 + och relativt vuxen. Jag är hyfsat över mitt ex och är ute mycket, gillar att hångla osv. Kan inte så mycket alls om singellivet så min undran är hur tusan man gör för att inte vara en douch? Jag vill verkligen verkligen inte såra någon men jag vet inte hur man gör för att veta om de också bara vill hångla för kvällen eller om dem kanske vill hångla nästa gång man ses också och så råkar det vara en gång man mycket hellre vill hångla med någon annan. Jag hatar den mentaliteten hos folk själv men vet inte hur man ska komma förbi den. Hur visar man på ett snällt sätt att ursäkta jag hånglade bara med dig för att få min kväll att kännas lite bättre och inte för att det faktiskt var just du?
Herregud jag låter som världens hemskaste människa, usch så här kan jag ju inte hålla på.
Jaja, puss ha det fint
Jag brukar också vilja hångla med samma person flera gånger när jag är singel. Mest för att det är enkelt och tryggt på något vis. Jag tycker oftast att man märker om personen vill mer. Typ träffas på dagen, fika, hänga kvar dagen efter om hen sover över och sånt. För att minimera douchigheten tror jag det enklaste är att vara tydlig helt enkelt. Säga att man vill vara singel just nu, inte göra dejtiga saker ihop med personen i fråga och förklara att man gillar att hångla med hen men vill hålla det där. Så länge man är rak brukar det gå bra.

Hej bästaste bästaste Sandra! Jag skriver till dig för jag undrar vad dina favoritresemål har varit? Det är så att min vackra pojke fyller år och jag vill överraska honom med att vi ska ut och resa! Förra året var vi i tulum i två veckor, älskade det, allt på grund utav du skrev om det! Så Sandra, vad skulle du rekommendera? PUSS OCH GOD FORTSÄTTNING!
Ps, fick din bok i julklapp utav min pojke, den ligger och väntas på att få läsas när jag har en hel dag till det.
Vad kul att du gillade Tulum! Visst är det finast alltså! Jag skulle rekommendera Tokyo som nästa resa alla gånger i veckan. Har skrivit en guide här. Det behöver verkligen inte bli så dyrt, man kan bo billigt men samtidigt superfräscht och även de billigaste restaurangerna serverar ju helt magiskt japansk mat. Att åka på våren är nog allra vackrast. Puss.

Visst var du på Färgfabrikens Nyårsnatt? Mötte dig (?) och kände igen och tänkte säga HEJ men så försvann du bort fort och sen skådade jag dig inte igen :/
Yes jag var där! kram!

Bästa film spring breakers????? Menar du den med selena gomez & James Franco? Den var ju så himla vidrig att jag inte ens kunde de klart den, så full av rasism och sexism? Snälla förklara, om det inte är en annan film du menar som råkar heta samma sak? Mvh förvirrad
Jag tycker Spring Breakers tog sig in i en ny slags genre och skapade något jag tidigare inte riktigt sett på film. Absolut, det är bröst och knarkorgier och små stringtrosor – dock inte glorifierande utan dokumenterat med en sjukt dyster lins (obs viktigt). Det är vapen och sex och ganska obehagliga scener MEN, det mest intressanta:  allt sker på kvinnornas villkor. De hånglar runt, de skiter i allt, de är smutsiga, svinkåta och på riktigt farliga, allt det som tjejer sällan (typ aldrig) får vara. När de flyttar in hos gangstersnubben som spelas av Franco är det de som får övertaget om honom, styr honom mot deras egna fantasier och bara kör på ett sätt som tjejer aldrig får göra på film. Mer såna här filmer i den grabbiga knark&pangpang-genren tycker jag! Tycker filmen gav en rå bild av ett trasigt mansdominerat samhälle där de lät tjejerna stå i fokus och hur det här slags samhället formar dem. Samtidigt fick de genom hela filmen äga sina egna kroppar och viljor och var så jäkla stenhårda och gick alldeles för långt i varenda himla klipp.

Men jag undrar hur du använder dina strumpebandshållare på vintern? Har du liksom stay-ups fastknipsade under och sen tjocka strumpbyxor på?
Nä jag har inte strumpebandshållare på vintern, för kallt.

Älskar ÄLSKAR fuck racism-tröjan och vill klicka hem en egen (alla borde ha en), men tänkte bara kolla med dig vad du tycker om passformen? Kollade runt på hemsidan och det verkar ju inte som att de har den i tjej-passform (alltså lite mer figursydd) och jag är rädd att det blir lite sådär sovtröja av den om den är helt rak.
Jag har en helt rak i minsta storleken. Tycker typ att det är lite finare med raka t-shirtar. Själva insvängningen i midjan kan man ju få till med en högmidjad kjol exempelvis!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • […] bra film som inte liknar någon annan. Väldigt annorlunda och härligt ärlig. Såhär skrev Sandra Beijer på Niotillfem om den: “Jag tycker Spring Breakers tog sig in i en ny slags genre och skapade något jag […]

  Lovelace | Fröken Cocco Sohl 2014-01-13 13:56:45 http://coccosohl.wordpress.com/2014/01/13/lovelace/
  Svara
 • Bra svar angående Spring Breakers, älskade filmen när jag såg den på premiären. Kände exakt så som du skrev. Och samtidigt en riktigt galen film som sticker ut från många många andra. Var nästan som en lång musikvideo.

  Josephine 2014-01-07 11:27:12 http://josephinare.tumblr.com
  Svara
 • Varför avfärdar ni porrbranchen som en enda grej? Porr kan väl vara allt från att läsa sexnoveller till profsfilmer till hemmaklipp? Tycker inte det är fel per definition att ta del av andras sex. Är ju sexscener i vanliga filmer också. Det måste vara HUR en del (eller mycket) porr är som är fel. När porren är förnedrande eller har oschyssta prododuktionsvilkor som inte är okej. Tror inte problem med en nedvärderande kvinnosyn inom sex försvinner för att man avvisar porrproduktin.

  Och tycker känslan av att det inte är okej att ens partner tänder på andra är svartsjuka och något som är ett problem hos en själv, även om det inte är så himla lätt och det är klart det är lätt hänt att man känner svartsjuka.

  (Sen tycker jag iofs också att unga människor idag kan förväntas ha dataskills nog att dölja sin webbhistorik för det är kanske inget andra vill ta del av oförberett)

  S 2014-01-06 21:00:20
  Svara
 • Tycker det är så extremt inskränkt att tro att alla kvinnor i porrbranschen är några slags offer som blir uttnyttjade och som det är synd om – som att ingen av dem skulle ha valt själva att befinna sig i just den branschen. Finns hur mycket porr som helst, självklart förekommer utnyttjande och all möjlig sunkighet vilket är illa, vidrigt och fel. MEN det är inte hela bilden.
  Och tycker det är framförallt skevt av så många s.k. feminister att se kvinnan i porrbranschen som ett ständigt offer. Starka kvinnor som väljer själva finns även i den branschen, precis som andra branscher.
  Sen tycker jag ju folk får tända på vad de vill, vem ska komma och säga att det en individ tänder på är sjukt, rätt, normalt, fel. Så länge en person inte gör någon annan illa eller gör något mot någons vilja, så är var och ens sexuella preferenser just det, ens egna preferenser och var och ens ensak.

  Nathalie 2014-01-06 00:44:15
  Svara
 • Det finns faktiskt jättemycket helt osexistisk, ovåldsam och oförnedrande amatörporr som typ gulliga par (som förmodligen är kära i varandra) gjort, man kan ju inte bara dra allt över en kam. Sedan kanske det inte alltid råkar vara sådant man hittar i sin partners dator, men man väljer faktiskt inte vad man blir upphetsad av och varför skulle man vilja förbjuda sin partner från upphetsning? Så länge ens kille inte sitter och tittar på typ barnporr (som ju faktiskt är olagligt av en anledning) så förstår jag inte varför man ska bli så orimligt upprörd.

  Visst, porrindustrin ÄR hemsk, men det är även t.ex. köttindustrin, pälsindustrin, klädindustrin, osv. Jag kommer ju inte direkt dumpa min kille för att han vägrar bli vegan och bojkotta klädmärken som utnyttjar billig barnarbetskraft eller företag som stjäl vatten från u-länder (man kan faktiskt inte slåss mot allt hela tiden, choose your battles liksom) så varför bli helt galen över att han inte bojkottar porrindustrin? I så fall tror jag att man helt enkelt bara använder det som ursäkt för att man blir svartsjuk över porrtittandet, och det är så himla onödigt. Jag tittar på porr någon gång då och då när jag inte kan träffa honom, men då fantiserar jag ibland samtidigt om honom – och ibland fantiserar jag om något helt annat eller annan – han är ändå den enda som gör mig pirrig i magen.

  S 2014-01-05 19:11:00
  Svara
 • Jag är tjej och kollar själv på porr ibland, trots att jag har en relation med ett bra sexliv sedan flera år tillbaka. Visst är det sant som många säger att en större del av porrbranschen är en vidrig, smutsig bransch som utnyttjar män och framförallt kvinnor och deras svagheter. Att det är beroendeframkallande att titta på porr är såklart också ett stort problem och många unga människor får en skev bild av vad sex är och kan vara.
  MEN porrbranschen är stor! Det finns jättemycket bra och icke-våldsam porr tillgänglig, ofta regisserad av kvinnor, som både tjejer och killar kan uppskatta (ibland tillsammans t o m ). Dessa filmer kan vara svårare att få tag på och finns typ oftast att beställa på dvd, men om man tycker att det är kul eller vill hetta upp saker och ting så är det helt klart värt att betala för.

  En sak jag tror är viktig att tänka på är att det trots allt är skillnad på erotik och porr. Som det ser ut idag kan vem som helst med en digitalkamera göra en ”porrfilm” och lägga ut på nätet, det liksom en del av masskonsumtionen. Jag har ingen som helst lust att se en (ofta drogpåverkad) tjej skändas av tre snubbar vars ansikten man inte ens får se, som om deras integritet är viktigare, men jag tittar gärna på vuxna människor som har hett sex som båda verkligen ser ut att njuta av. Är det dubbelmoral? Kanske.

  Shit vilket babbel det blev nu, men som avslutning kan jag säga att jag också hittat porr i min killes dator och det var…det var inte bra kvalitet alltså. Så istället för att han skulle kolla på en tjej som bara trycker upp muttan i en webcam visade jag honom vad porr faktiskt kan vara, och nu delar han min smak! Kan dock vara värt att tillägga att jag är 25 och hade jag varit 15-16 när det hände så hade jag säkert reagerat helt annorlunda.

  Dahlia 2014-01-04 14:42:22
  Svara
 • Om killens porrtittande: En gång kom jag på ett ex med att kolla på porr. Jag hade aldrig tänkt på innan huruvida han gjorde det eller inte, vi hade aldrig pratat om det eller så. Jag blev så jävla arg! Han påstod ju att han tyckte att jämställdhet och feminism var viktigt – och så stödjer han porrindustrin?! Tänder på den typen av sex?! Jag blev så jävla äcklad av honom och hur jag än försökte så släppte det aldrig riktigt. Vi var tillsammans i ett par år till efter det där, jag hittade porrsidor på hans dator någon gång efteråt också (även om han såklart lovade att sluta efter att ha sett hur upprörd jag blev), men helt ärligt – varken vårt sexliv eller vår relation blev någonsin lika intim igen.

  Jag tycker att det är helt självklart att inte acceptera porr om man har de åsikter och värderingar som jag har. Det finns miljoner andra sätt att utöva sin sexualitet (SPECIELLT i en relation!), jag tycker inte att det finns några ursäkter alls. Vi väljer vad vi vill äta, hur vi behandlar varandra, vad vi har på oss, vem vi ligger med, vad vi tittar på – inga konstigheter.

  För mig var det liksom inte svartsjukan utan äcklet inför att han valde att titta på utnyttjade tjejer som påverkats att operera sina kroppar och agera objekt.

  Mina senare killar har åtminstone påstått att de inte kollat på porr på några år, att det känns trött och skevt, att det inte är så hett när man vet vad som ligger bakom, att det mest var jävligt ballt när man var femton. Om det är sant vet man såklart inte (statistiskt sett ljög de ju), men jag tänker att så länge jag inte kommer på dem med något, så väljer jag att tänka att det är sant.

  Att inte acceptera porr handlar för mig om att visa mig själv respekt och att ha integritet (OBS – jag säger inte att tjejer som accepterar porr saknar självrespekt, jag säger att OM man har de åsikter som jag har och ÄNDÅ accepterar det, så skulle jag stampa på mig själv genom att vara tillsammans med någon som agerar motsatt det som jag tror på i ett ämne som vi ska dela (sex)).

  Karin 2014-01-04 10:11:24
  Svara
 • Victoria! Ner till Downtown! Upptäck Soho, promenera längs med prince street. Ät burgare på Schillers i lower east side, promenera längs med Bleecker Street i West Village och sväng in typ var som helst och ät middag!

  sandra 2014-01-04 09:37:41
  Svara
 • Tack för strålande svar! Hade inte sett att jag fått svar i kommentarerna så det var himla smidigt att du visade det här.

  Ellinor 2014-01-04 01:58:19
  Svara
 • Sandra!
  Nu är det såhär att på tisdag ska jag med familjen flyga tillbaks till landet lagom från värmen, fast det bästa av allt är ju att vi påvägen ska stanna i 12 timmar i NYC!!!! Vad får jag absolut inte missa? Med mina föräldrar kommer vi antagligen hamna på McDonalds på Times Square och det känns lite väl typiskt va… Fina du, ge mig lite tips så jag kan få lära känna NY på riktigt, om det så är för en liten stund. Puss!

  Victoria 2014-01-04 00:58:47
  Svara
 • Brukar inte kommentera, men kan inte släppa den här grejen med porr-tittande. Jag ser ett väldigt stort problem med porrkonsumtion utöver hur folk i branschen behandlas: att ”vanliga” killar och tjejer får en allt mer snedvriden bild av sex och vad som är okej i sexuella sammanhang. Gruppvåldtäkter blir allt vanligare – har varit en del uppmärksammade fall i media under hösten, särskilt i Stockholmstrakten/söderort. De åtalade killarna har sagt i förhör att de ofta konsumerar porr och de kan inte själva se några fel med det de gjort (alltså att i grupp övermanna en ensam flicka och våldta henne gång på gång). Detta är självklart större än bara några fall och påverkar oss alla. I grund och botten handlar det om jämställdhet, kvinnans rätt till sin egen kropp och feminism. På så sätt är det ett steg i fel riktning: desto mer spridd och allmängiltig porrkonsumtionen blir, desto oftare kommer kvinnor drabbas. Trots att vi är medvetna om ifall något är fiktion påverkas vi ändå av det, vi avtrubbas och ser saker på ett annat sätt (precis som med övrig snedvriden representation av kvinnor i media). Därför kan jag lätt säga att porrkonsumtion är extremt skadligt och borde förbjudas.

  Martha 2014-01-03 23:10:04
  Svara
 • Angående tjejen som skrev om porr: förstår dina känslor inför din exkilles porrkonsumtion. Tanken på att ens partner tänder på någon annan gör ont men det är något man måste jobba med. Jag tror man måste försöka se skillnad på det och att faktiskt ”göra någonting med någon annan” och istället ta det lite för vad det är. Som Sandra säger, prata om det! För en dialog om onani. Det är ingenting man nödvändigtvis slutar med bara för att blir tillsammans med någon. Och om man nu har för vana att kolla på porr medan man onanerar är det inte så konstigt att man fortsätter att göra det.

  Sedan är det ju en del etiska aspekter på det hela som kan diskuteras, som Sandra tog upp i sitt svar, angående porrindustrin. Men svartsjukan måste man själv ta ansvar för. Det kanske låter hårt, men det är för ens eget bästa, för att man ska slippa gå runt och må dåligt. Försök ta kontrollen över känslorna. Jag tror liksom inte att det funkar att hantera det på något annat sätt. Och tycker inte att man ska tänka ”att det är sånt killar gör”. Tänk istället att det är något som många gör oavsett kön och oavsett om de har partner eller ej. Försök att se det från en ny synvinkel, och vips en dag tycker du inte att det alls är lika hemskt längre. Det funkar faktiskt!

  Frida 2014-01-03 21:48:26
  Svara
 • Du är verkligen så COOl! Älskar din blogg

  Ella 2014-01-03 21:21:35 http://vardagsvisioner.blogg.se
  Svara
 • Bäst, bäst, bäst. Skulle kunna leva på bara sånt här.

  Linnéa 2014-01-03 20:12:44 http://www.fyrakatter.blogspot.se
  Svara
 • Ja precis så som anne säger är det! Så himla fånigt att det räcker med att visa priset i pund och VIPS blir det billigare.i våras var skillnaden ännu större än nu, sparade 300 kronor på det sättet när jag köpte balklänning!

  Hanna 2014-01-03 16:48:26
  Svara
 • Ia: Ebay är precis som Tradera ~ fast den amerikanska versionen förstås. Du budar på det du vill ha eftersom det är en aktion och så får du följa upp och se vad som händer i ledet. Om du leder eller om någon har gått om dig och i så fall får du buda igen om det verkligen är någonting du vill ha till hundra procent. Det som läggs upp på Ebay kan komma från Australien till exempel eller USA men det står när du tar fram det du är intresserad av. Ebay omvandlar automatiskt priset för dig så om det till exempel står AU $17.99 så står det under approximately 104.26 SEK ~ och du måste vara registrerad för att handla där men det är gratis. Och du handlar med paypal ~ var bara väldigt försiktig med vad du budar på och läs gärna omdömen från andra vad de tycker om personen så du betalar in pengar och inte får det du har betalat för.

  Lycka till!

  Lisa m 2014-01-03 16:38:54
  Svara
 • Du skriver verkligen insiktsfullt och känsligt när du ger stödjande råd. Kanske kan du få någon inblick och förhoppningsvis lite mindre skuld när du läser denna förklaring till att pappor som har dålig och svår (jävla massa skuld, varför så mycket skuld jämt?) kontakt med sina barn väljer bort kontakten helt, ofta genom att vara en urusel far rakt över. Det är konstigt men många pappor väljer att inte ha någon kontakt med sina barn efter dåliga skillsmässor eftersom det är för smärtsamt att försöka reparera sina dåliga relationer. Personligen tycker jag det är extremt fegt, men tyvärr är många fäder väldigt känsliga och fega. Dessa ”dåliga” fäder klarar inte av att konfrontera sin smärta, så de flyr från sig själva och därmed sitt barn. Det är ett beteende som inte är alltför ovanligt.

  Dr Love 2014-01-03 16:36:26
  Svara
 • Någon här som handlat på ebay ? Skulle vilja prova för första gången, men fattar inte riktigt hur det går till. Budar man på sakerna? Kan man betala i SEK (för mig syns priserna både i SEK och andra valutor)? Kostar det mycket med frakt och hur betalar man (genom paypal)? Tacksam för lite korta svar 🙂 <3

  Ia 2014-01-03 16:15:13
  Svara
 • Ida: Om du ändrar valutan till pund och sedan går till kassan och betalar antingen med kort eller Paypal så borde väl summan omvandlas enligt gällande valutakurs till svenska kronor? Och alltså inte bli samma som det SEK-pris som ASOS anger när man väljer att se allt i svenska kronor (har också märkt att det skiljer en del). Jag är inte säker, men spontant känner jag ju att det är så det borde funka. Betalar du med Paypal när du handlat någonstans (exempelvis ebay) i en annan valuta än din egen så omvandlas summan efter Paypals valutakurs om jag inte minns fel. Det borde vara likadant med ASOS.

  Anne 2014-01-03 15:03:01
  Svara
 • Om jag inte kommer ihåg fel så festade du ganska mycket runt typ 16, 17, 18. Jag antar att du bodde hemma då och jag undrar bara hur dina föräldrar tog det. Tyckte dom att det var helt okej eller blev det stora bråk eller smög du bara ut? Jag frågar eftersom att jag typ aldrig skulle våga fråga mina föräldrar om detta. Eller, min mamma skulle nog vara mer okej med det och lita på att jag inte dricker osv, men min pappa klarar knappt av att jag åker buss hem från stan efter att det har blivit mörkt (bor typ 10 min med buss utanför centrum). Vet inte om jag ska gå på några fester inom den närmsta tiden, men det skulle ju vara skönt att ha den möjligheten. Tacksam för svar.

  Hejhej 2014-01-03 14:51:26
  Svara
 • dina svar är alltid alltid så himla bra! De här inläggen är helt klart mina favoriter på din blogg!
  Och ang. Spring Breakers; håller verkligen med dig! Tror man behöver se den mer än en gång dock för att kunna ‘förstå’ den ordentligt. Första gången jag såg den tänkte jag bara sexism sexism sexism genom hela filmen men gav den en chans till sen och då blev det som en helt annan film för mig.

  Svara
 • Åh, detta är verkligen så jag inte vill göra, men behöver nog bara skriva av mig.
  Han är söt, så fin, så snäll, jag tycker om honom så himla mkt, han är så bra. M E N . Jag är inte kär. Jag blir inte kär. Jag tror inte ens på kärlek. Och jag är inte kär. Jag HATAR förhållanden. Kräks på hela grejen. Vilket gör att jag kräks på mig själv när vi hånglar i skolan, håller hand och är äckel-pariga. Får panik, panik, panik. Men kan inte förmå mig att prata. Får ångest när jag inte är med honom för jag vill inte mer, men så ses vi och så vill vill vill jag. Och när vi ska prata gråter jag bara och så hånglar vi tokmycket istället. Och det gör så himla ont. För jag vet att jag förstör honom. Men han fattar inte hur mkt jag än försöker förklara. Han fucking glorifierar mig hela jävla tiden. Och jag ba säger att vi måste prata och att det är nåt stort som jag måste säga, och jag ba gråter. Och han bara kysser mig och säger att inget jag säger kan få honom att bli mindre kär i mig. och jag får ångest för jag vill inte att han ska vara himla kär i mig. Vill inte höra. Men jag vill inte sluta kyssas, inte sluta ligga. Känns som om jag aldrig kommer ta mig ur denna situation, för jag är för självisk och det är så svårt för när han är där framför mig, vill jag bar kasta mig över honom, eller att han ska hålla om mig så hårt att det gör ont. Fuck.
  Jag kan ju inte hålla på såhär, men jag kan verkligen inte såra honom. Han är en liten ledsen hund, med mjuka läppar när han sitter framför mig, fattar du Sandra? Fattar du hur svårt det inte är? Och varje gång jag vill kyssa någon annan vill jag skära av mig halsen för det är så elakt. Fan. Varför kan jag inte bara vara normal och ba ”Ja, fint nu är vi ihop.Puss” FAAAAN.

  :( 2014-01-03 12:51:47
  Svara
 • Angående ASOS-svaret: HUR gör man köpet i pund då? Någon som vet. För jag handlar en del där och skulle gärna spara slantarna. Det kan väl inte räcka att ändra valuta som priserna visas i??
  Anyone?

  Ida 2014-01-03 12:46:51
  Svara
 • Tack för en fantastisk blogg! Längtar efter din bok, sluta aldrig skriva.

  Jenny 2014-01-03 12:05:39 http://www.jennystalarm.spotlife.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!