Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

hur man picklar rättika och sedan lagar en drömmig vietnamesisk macka.

Mindre än en vecka har gått på nya året och jag har redan gjort något jag aldrig testat tidigare, nämligen picklat grönsaker! På vägen hem från Färgfabriken på nyårsafton åt vi de godaste Bánh mì-mackorna. Några dagar efteråt bestämde vi oss för att göra likadana. Steg 1: Pickla rättika och morötter.

Man måste börja kvällen innan när man ska pickla.
Sidospår men hur fin är rättika?
Du behöver (förutom rättika och morot):
– Socker
– Risvinsvinäger
– Salt

Värm upp 1 dl socker i en kastrull tillsammans med 1 dl risvinsvinäger, en halv matsked salt och 2 dl vatten. Det ska inte koka utan bara bli varmt.

Oj här kommer ett missvisande steg! Du ska inte riva grönsakerna ju!

Du ska ju skära dem julienne. Julienne är tunna tunna skivor, ganska exakt som små tändstickor. Det tar tid men man får ha tålamod, eller låta någon annan göra det medan man läser bloggar.

Häll allt i en burk som helt går att förslutas och låt stå över natten. Klarpicklat!

Nu är det ny dag! Här ska det göras Bánh mì. Vi utgick från det här (minus patén) och det här (hur vi tillgjorde köttet) receptet.

Alltså det blev så gott. Så gott så gott så gott så gott.
.

Translation. Magnus and I made Bánh mì, french-vietnamese sandwiches, a couple of days ago. They turned out soooooo good.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • Det här inlägget har totalt förstört min bloglovin-app. Hamnar fortf överst, oläst och länkar dessutom till helt andra inlägg som borde komma efter i feeden. Oerhört märkligt. Hjälpte inte ens m ominstallation av appen eller omstart.

  Jessica 2014-01-07 21:15:31
  Svara
 • ahhh. pickle that! http://www.youtube.com/watch?v=yYey8ntlK_E

  elise 2014-01-06 23:10:05 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Var någonstans åt ni bahn mi-mackor på väg hem?

  Anna 2014-01-06 21:38:31
  Svara
 • It seems so yummy and easy to do at the same time. I want to try as well but I’m not sure if I can find these ingredients.

  Deniz 2014-01-06 17:25:40 http://photostorms.blogspot.com
  Svara
 • Sa himla roligt att se att folk har borjat med att ata Banh mi i sverige! Jag bor i San Francisco sedan tva ar tillbaka och mer eller mindre lever pa dessa mackor (fast med tofu), jatte goda och kostar bara $3! Ha de fint Sandra!

  Sara Ljung 2014-01-06 04:30:21
  Svara
 • Sandra du bara måste göra denna: http://www.pinterest.com/pin/50243352066521111/ ! Den är så söt och så du!

  Och tack tack tack för att du skriver om Pinterest och för att jag gick med där idag och hittade allt fint. Jag som älskar att pyssla och allt!

  Amanda 2014-01-06 02:54:45
  Svara
 • omg Sandra – 2 days in New york. Se den om du inte redan gjort det. Smart, rolig och med ett helt enormt tempo. Håller förresten på att baka ditt bröd i gjutjänsgryta, tack för det liksom.

  annah 2014-01-06 00:39:28
  Svara
 • Åh, så gott! Rättika är typ det bästa, och picklad tillsammans med morot. Mums!

  Tokyo-Love 2014-01-05 23:40:09 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
 • Åh så gott! Rättika är typ det bästa, och picklad tillsammans med morot. Mums!

  Tokyo-Love 2014-01-05 23:37:41 http://
  Svara
 • det ser verkligen gott ut! skulle gärna äta det, förutom brödet då 🙂

  ellen 2014-01-05 21:43:13 http://ellfi.blogg.se
  Svara
 • I desperat New York-längtan så kollade jag igenom typ hela din ”om new york” kategori, och jag såg att eran lägenhet kostade lite över 300 dollar i månaden, vilket helt klart är en sjuk summa, men det var jag beredd på. Jag undrar bara vad ni ungefär fick i lön. Hur mycket hade man över efter hyran och så. Förstår om du inte kommer ihåg eftersom att det var ett tag sedan men jag skulle vara så tacksam.

  Olivia 2014-01-05 21:39:58
  Svara
 • A: Du är så himla fin ~ tack så hemskt mycket för det här och allt du skrev är jag rakt igenom. Ibland låter jag det gå jättelång tid innan jag letar reda på vad han gör och så säger jag till mig själv att jag är stark nog att se bilder på honom och läsa vad han sysselsätter sig med men när jag sedan gör det mår jag så dåligt. Jag har alltid lidit av dåligt självförtroende och det är något jag dagligen kämpar med men när jag mötte honom ~ jag var tonåring och gick på gymnasiet ~ så kände jag mig så lycklig för han var den första som någonsin hade sett åt mig på det sätt som han gjorde. Men han såg bra ut [han lever ju fortfarande men du förstår] och det visste han om så han åkte på det väldigt mycket ~ och han hade rykte om sig att vara en manwhore som stämde väldans bra och jag var oskuldsfull och försiktig som jag fortfarande är så han stampade sönder mitt hjärta.

  Jag trodde bara inte att han skulle vara den som fick det bra fast som du säger så vet jag ju inte om han har det bra eller inte. Jag kommer bara ihåg när jag såg hans twitter för något år sedan att han hade skrivit ‘Jag har faktiskt aldrig någonsin haft en flickvän förut. Det här är så nytt och spännande’ och det kändes som ett slag i magen för jag var hans men han ville inte erkänna det för han ville inte binda sig när vi gick på samma skola så han skrattade mest bort det men ändå när jag umgicks med andra killar [alltså vänskapligt] så blev han svartsjuk och sade att jag var hans ~ men när jag vände ryggen till hånglade han med någon eller så fick jag meddelanden om att han hade legat med massa andra och han skickade till och med en film till mig när han hade sex.

  Jag vet inte men jag är bara väldigt sårbar. Jag är snart tjugosju år och jag hade inte väntat mig att vara i den situationen jag är trots hög utbildning och allt sådant. Jag vet vilket samhälle vi lever i och jag vet hur svårt allt är och jag kom ur från ett annat värdelöst förhållande för mindre än ett år sedan ~ och så ser jag hur allt är med honom och det gör mig arg bara och ledsen och det gör inte saken bättre att han bor tio minuter ifrån mig också. Han har flyttat till Stockholm i och för sig men var på besök här hemma med sin flickvän under nyår ~ jag vill bara vara lycklig och få må bra för en gångs skull.

  L 2014-01-05 21:38:25
  Svara
 • Duktiga ni är!
  Och min första tanke när jag läste var ”vad i helvete är rättika??” haha.

  Fanny 2014-01-05 21:08:14 http://thewildheart.blogg.se
  Svara
 • Apropå din ( och min) aldrig sinande crush på Ryan Gosling = spana in dessa magiska örhängen!

  http://www.thisiswhyimbroke.com/ryan-gosling-earrings

  Julia 2014-01-05 21:06:58
  Svara
 • Och majjon, var är majjon!? Ingen bánh mì utan majonnäs!! :O

  hanna 2014-01-05 20:52:05
  Svara
 • ”Tillgjorde köttet”, beskriver julienne (och tändstickor) som tunna skivor… Fortfarande trött efter nyår? 🙂

  Mackan ser fantastisk ut, men jag hade absolut haft med patén som brukar vara i sådana!

  hanna 2014-01-05 20:49:08
  Svara
 • ”Tillgjorde köttet”, skärpning blivande författaren 😉
  Annars verkar det väldigt gott!

  Lisa 2014-01-05 19:07:01
  Svara
 • Till L, som inte kan sluta googla exet: (jag känner igen mig i din situation)
  För det första verkar ditt ex inte vara speciellt sympatisk. Du skriver att han behandlade dig illa under er relation. Hursomhelst, att kunna hålla koll på folk via sociala medier har verkligen endel ångestframkallande nackdelar. Mitt råd för att vänja dig av vid tvångsmässigt googlande och instagrammande av exet är att successivt försöka trappa ned. Kanske först ”prova” att inte klicka dig in på hans konto på tex 2 veckor…sedan försöka glesa ut det ännu mer. Jag vet hur svårt det är, men besattheten av en person man älskat blir värre om man ständigt får se ”hur bra han/hon har det med sin nya”. Du måste helt enkelt försöka sluta helt och hållet. Av egen erfarenhet vet jag att man kan få riktiga bakslag, även om man låtit det gå flera månader sedan man var inne på hans instagram sist och man tror sig känna sig stark nog att kunna hantera bilder på ”dem”. Men gör du så finns ju hela senaste månadens flöde där i alla fall och den där månaden går liksom till spillo. Påminn dig själv då du är påväg att klicka dig in på hans profil att sist du var där fick du mest bara ångest. Du är värd att må bra och jag hoppas att du snart får överskott nog till att inse att det finns fina, omtänksamma killar som också går och väntar på kärlek, precis som många andra. Tänk också på att det som syns på FB och Instagram endast är just ögonblicksbilder. Han skulle väl knappast lägga ut annat än hellylle och love-moment bilder på sig och sin tjej. Vem vet, han kanske inte är snäll mot henne heller? Det är mycket svårt att bilda sig en uppfattning om andras relationer genom att titta på foton och om man själv känner sig svag, ensam, har dåligt självförtroende är man så oerhört sårbar.
  kram till dig

  A 2014-01-05 19:06:42
  Svara
 • Mums! Mat som tar lång tid att göra är typ alltid värt väntan.

  K 2014-01-05 17:53:58 http://www.ksdagbok.blogspot.com
  Svara
 • Undrar också vart man kan köpa sådana färdiga om man vill ha en typ…nu!?

  Jen 2014-01-05 16:33:03
  Svara
 • Alltså mm, picklade grönsaker! Så himla gott. Jättefina bilder också!

  Ebba Möll 2014-01-05 15:08:48 http://ebbamoll.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra!
  Har typ förälskat mig i salt- och pepparkaret. Undrar var man kan få tag på dom ifall du råkar veta..? Kram

  Jennifer 2014-01-05 14:44:30
  Svara
 • Sandra ~ hur gör man för att sluta googla sitt ex? Det var verkligen verkligen längesedan nu [vi gjorde slut alltså] men ibland så får jag för mig att göra det ändå eftersom jag vet om att han har Instagram och även hans flickvän. Han behandlade mig så hemskt illa när vi var tillsammans men nu har han en relation och är lycklig och har ett arbete men jag är singel och arbetslös. Det känns som han har vunnit och om jag någonsin skulle möta honom skulle jag inte vilja tala om hur min situation ser ut för då vet jag att han skulle känna sig ännu mer överlägsen. Jag har blockat honom på Facebook men ibland oblockar jag honom för att säga grattis på födelsedagen varenda år men det är väl det ~ jag vet bara inte hur jag ska göra för att sluta googla honom.

  Det känns bara som jag är den misslyckade och han är vinnaren.

  L 2014-01-05 14:44:23
  Svara
 • Underbart! MER MAT OCH RECEPT I BLOGGEN! Hurra!

  Ida 2014-01-05 14:13:06
  Svara
 • Åh, vad gott, det här går rakt upp på min ”saker jag ska äta 2014”-lista! En väldigt bra lista att ha förövrigt, rekommenderas till alla hungriga och maglagningsglada.

  Julia 2014-01-05 13:27:56 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Ååh! Måste ta lång tid att laga mat när man ska upp på en stol mellan varje steg 😉

  lilla S 2014-01-05 13:11:26 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • Vad duktig du är!

  Maja 2014-01-05 13:03:14 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Tack för tipset, jag ska också testa pickla 😀

  LORISSA LOVEBOMB 2014-01-05 12:51:27 http://lorissalovebomb.se
  Svara
 • Yum, ser verkligen supergott ut 🙂 var får man tag på en sån macka (om man är lat och vill ha en typ nu)? 🙂

  Niki 2014-01-05 12:24:57
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!