Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

alla de dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Nu var det länge sedan jag la upp några av era favoritcitat. Jag älskar att läsa dessa, de gör mig glad och ledsen och flera känslor däremellan.


Jag skriver kärlekslåtar som en lovesångare. Översvallande, låt mig lovebomba dig. Upphånglade, fastna i din drömfångare. Inoljade, spritt språngande nakna. Vaknar tills vi inte kan komma mer, och trots att vi inte kan komma ner. Vi ligger insomnade som två blindgångare, ropar amerikanska armén inkommande. Men du behöver inte ta skydd. Gör mig hel, jag är trasig.

– Looptroop Rockers, Mitt hjärta är en bomb


Livet består av transportsträckor mellan de ögonblick man träffar en hund.

– Okänd


The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.

-Bob Marley


Jag ställer mig under ena äppelträdet och tänker: här har en storm passerat, trots det står allt vackert kvar.

– Kristian Gidlund


I wish I could write as mysterious as a cat
.
– Edgar Allan Poe


Mama always told me not to look into the eyes of the sun. But mama, that’s where the fun is.

– Bruce Springsteen, Blinded By The Light


You’re in a car with a beautiful boy, and he won’t tell you that he loves you, but he loves you. And you feel like you’ve done something terrible, like robbed a liquor store, or swallowed pills, or shoveled yourself a grave in the dirt, and you’re tired. You’re in a car with a beautiful boy, and you’re trying not to tell him that you love him, and you’re trying to choke down the feeling, and you’re trembling, but he reaches over and he touches you, like a prayer for which no words exist, and you feel your heart taking root in your body, like you’ve discovered something you didn’t even have a name for.

― Richard Siken


Man dansar däruppe – klarvaket

är huset fast klockan är tolv.
Då slår det mig plötsligt att taket,
mitt tak, är en annans golv.
– Nils Ferlin


Jag förstår vad svärmerier är bra för: för att man ska ha en anledning att gå ut och in genom dörrar.

– okänd


I’m not sad, but the boys who are looking for sad girls always find me. I’m not a girl anymore and I’m not sad anymore. You want me to be a tragic backdrop so that you can appear to be illuminated, so that people can say ‘Wow, isn’t he so terribly brave to love a girl who is so obviously sad?’ You think I’ll be the dark sky so you can be the star? I’ll swallow you whole.
― Warsan Shire


Alla de dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

– Stig Johansson

.

Translation. Some of your favorite quotes from this post.

pic source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • ”Jag är kraften som håller om dig de där mornarna du inte vill gå upp ur sängen.” -Kristian Gidlund

  Lisa 2014-01-16 21:11:34
  Svara
 • Intresset är leda. Ge mig något annat. En tråd att snubbla över eller ett berg att bestiga. Lusten är av en annan ordning.

  Ulr Eriksson- Mörkret bland färgerna

  anna 2014-01-16 00:31:17
  Svara
 • Älskar såna här inlägg!

  Kajsa 2014-01-15 22:14:12 http://www.kobranhuggertill.blogspot.se/
  Svara
 • Två av mina favoriter ”If you know me, I probably love you.” (en vän skrev det i en text) och
  ”It’s just a bad day, not a bad life.” som var någonting jag hittade på internet, men jag försöker tänka så när jag är nere.

  Och Ellen, angående att hålla inne med att man är kär i en person… känner igen det där. Jag tror nog att en del kan bli bortskrämda om man berättar hur man känner för snart, det hände mig för inte så länge sedan. Och jag har förbannat mig själv tusen gånger sen dess över att jag inte hade is i magen lite till, för då kanske det skulle blivit annorlunda.
  Men egentligen så tycker jag inte att man ska behöva hålla inne med hur man känner. Jag tycker det är jättesvårt att göra det, och kanske hade det ändå inte spelat någon roll, kanske skulle jag bara gått och hoppats ännu längre och så skulle det ändå bli pannkaka av alltihop. Och så skulle jag ha förbannat mig själv för det istället….Vet inte om det var till hjälp men sensmoralen är typ gör som du känner för.

  Maria 2014-01-15 18:57:01
  Svara
 • ”Jag ej klagar den flyende dagen, ej mig förfärar den stundande natten, ty av den kärlek som går genom världen föll ock en strimma in i min själ…”
  – Erik Gustaf Geijer

  Karin 2014-01-15 16:10:48
  Svara
 • åh dör över hur många citat som är braaaaaa

  henrietta 2014-01-15 12:51:10 http://henriettaochjohanna.blogspot.no
  Svara
 • nä nu måste jag skriva mitt favoritcitat!

  ”Förr var människor inte män eller kvinnor utan kunde vara av tre sorter: man/man, man/kvinna och kvinna/kvinna. Det vill säga varje människa bestod av två element, istället för ett. Det var alla nöjda med, men så använde gudarna sig av knivar och delade på alla. Snyggt och prydligt i två delar. Vilket fick till följd att världen bara kom att bestå av män och kvinnor. Och människans lott blev att irra omkring hela livet och leta efter sin andra hälft.”
  -Haruki Murakami, Kafka på stranden

  Hanna 2014-01-15 12:31:56
  Svara
 • http://m.huffpost.com/us/entry/4588105?ir=Books kolla in bokhyllorna såå fantastiska!

  li 2014-01-15 10:21:44
  Svara
 • När kommer nästa pod? Älskar älskar den!!

  Sandra 2014-01-15 10:17:50
  Svara
 • Det där sista är ju bara så sant. Jag älskar detta: ”You want to come in my life, the door is open. You want to get out of my life, the door is open. Just one request. Don’t stand at the door, you’re blocking the traffic.”

  Madde Schwedaan 2014-01-15 07:18:52 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Hej fin Sandra och alla smarta läsare som kanske råkar se det här.
  Det är ju så himla många som frågar om kärleksproblem och ”hur ska jag våga säga att jag är kär i hen” och sånt. Jag är i en liknande situation nu. Jag har gått och blivit helt jävla superkär i en kille som bor cirka 70 mil bort… Han säger att han tycker om mig, men jag tror verkligen att jag tycker om honom mer än han tycker om mig. Det jag undrar är väl helt enkelt: Ska man verkligen alltid berätta för personen att man är kär i hen? Kan det inte ibland vara bättre att ignorera känslorna lite för att inte skrämma bort personen? Eller vad tror ni? Puss
  Ps. Mitt favoritcitat är Hellströms ”Jag blir hellre ensam än lycklig med nån annan” <3

  Ellen 2014-01-15 02:20:43
  Svara
 • ”Man dansar däruppe – klarvaket
  är huset fast klockan är tolv.
  Då slår det mig plötsligt att taket,
  mitt tak, är en annans golv.”

  Så. Himla. Fint.

  En annan fin sak är att Anna citerade Lars Erikssons låt han sjöng i idol. Kommer ihåg att jag tyckte han var så himla bra!

  Sanna- vilsnaiaustralien 2014-01-15 02:05:15 http://Vilsnaiaustralien.blogg.se
  Svara
 • gravity release me
  and don’t ever hold me down
  now my feet won’t
  touch the ground

  coldplay 2014-01-15 01:28:22
  Svara
 • Två stycken jag gillar

  I didn’t know if to kiss her
  or if I preferred to miss her
  ”This is just like some movie from before”, she said
  and she was on a love’s train
  But I was in an aeroplane
  All we could do was to wave to one another
  Rejected love, Lars Eriksson

  And the rattlesnake said
  ”I wish I had hands so
  I could hug you like a man”
  And then the cactus said
  ”Don’t you understand
  My skin is covered with sharp spikes
  That’ll stab you like a thousand knives.
  A hug would be nice
  But hug my flower with your eyes”

  The flower said, ”I wish I was a tree”
  The tree said, ”I wish I could be
  A different kind of tree”
  The cat wished that it was a bee
  The turtle wished that it could fly
  Really high into the sky
  Over rooftops and then dive
  Deep into the sea
  Från låten Tree hugger

  Anna 2014-01-15 00:35:24
  Svara
 • Måste bara skriva något annat fint för jag spricker snart.
  För ganska längesedan skrev jag i ditt kommentarsfält att jag också hittat en göteborgare som är 190cm lång och är det finaste jag sett. Och att han är min. Fast han inte vet om det än.
  I helgen sa han att han älskade mig och att han ville att jag ska vara hans flickvän.
  Livet är så jävla bra så fort man bestämt sig för något.

  J. 2014-01-14 23:39:30
  Svara
 • Nils Ferlincitatet står skrivet i vårt trapphus, älskar det.

  Hanna 2014-01-14 23:06:24
  Svara
 • Usch, vill ju inte låta petig och jobbig, men ”Mama always told me not to look into the eyes of the sun. But mama, that’s where the fun is” är ju ett citat av Bruce Springsteen. Blinded By The Light var ju hans låt, fast Mannfred Mann gjorde en populär cover på den

  h 2014-01-14 21:58:41
  Svara
 • natten var så varm i augusti
  jag hade bara en sak i hågen

  jag var kär i din adress och ditt nummer
  jag var kär i dina krämer och t-shirts
  jag älskade stjärnorna
  som glittrade på himlen över tallarna
  att vi var två personer
  inte vilka som helst

  jag visste inte ens att dom känslorna fanns
  nu kräver jag att dom känns hela tiden
  för vem som helst
  ge mig nånting mot rastlösheten
  vad som helst

  lars winnerbäcks vem som helst blues, dör för den texten.

  jessica 2014-01-14 21:24:36
  Svara
 • Hej Sandra och alla läsare!
  Måste bara lägga upp denna länk till Frisk&Fri och hur mycket den kampanjen som bland annat Sandra var med i bidrog till. Massa debatt om vårt ätstörda samhälle och många nya volontärer och människor (tjejer) som tog kontakt med föreningen! Hoppas alla som kritiserade Sandra för sitt val att vara med tänker till lite extra, och att vi fortsätter diskussionen!

  Elin 2014-01-14 21:14:18
  Svara
 • ”Man dansar däruppe – klarvaket
  är huset fast klockan är tolv.
  Då slår det mig plötsligt att taket,
  mitt tak, är en annans golv.”

  Fint.

  Fanny 2014-01-14 20:30:53 http://thewildheart.blogg.se
  Svara
 • håkans ”jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än” gör mig alltid så hjärtsnörpig på något vis. samma sak med stens citat. aj i hjärtrakten.

  lovisa 2014-01-14 20:30:20 http://polichinelle.se
  Svara
 • Okej, det kanske inte passar in just här. Men jag måste få lägga upp mitt favoritcitat/dikt/vad man nu kallar det. Det är skrivet av Richard Feynman, en amerikans fysiker. Jag trodde aldrig att fysik kunde vara något mer än märkliga formler och obegripliga teorier, tills jag läste detta.

  There are the rushing waves
  mountains of molecules
  each stupidly minding its own business
  trillions apart
  yet forming white surf in unison

  Ages on ages
  before any eyes could see
  year after year
  thunderously pounding the shore as now.
  For whom, for what?
  On a dead planet
  with no life to entertain.

  Never at rest
  tortured by energy
  wasted prodigiously by the Sun
  poured into space.
  A mite makes the sea roar.

  Deep in the sea
  all molecules repeat
  the patterns of one another
  till complex new ones are formed.
  They make others like themselves
  and a new dance starts.

  Growing in size and complexity
  living things
  masses of atoms
  DNA, protein
  dancing a pattern ever more intricate.

  Out of the cradle
  onto dry land
  here it is
  standing:
  atoms with consciousness;
  matter with curiosity.

  Stands at the sea,
  wonders at wondering: I
  a universe of atoms
  an atom in the Universe.

  Amanda 2014-01-14 19:57:27
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!