För några dagar sedan gjorde jag denna eminenta vintersoppa.
För att också laga behöver du:
– Rödbetor
– Morötter
– Hönsbuljong (eller vegetarisk om man vill)
– Valnötter
– En gul lök
– Två vitlöksklyftor
– Färsk chili
– Persilja
– Matlagningsyoghurt eller grekisk yoghurt.
– Tomatpuré
Börja med att sätta på en kastrull med vatten som får koka upp. Skala rödbetor och skär morötter och rödbetor till slantar och tärningar.
Hacka lök och vitlök och chili. Fräs chili, lök och vitlök i en annan stor kastrull med olivolja. När allt ser fint och glansigt ut häller du över det varma vattnet.
Lägg i morötter och rödbetor och två tärningar buljong när det börjar koka. Koka på medelvärme i en kvart ungefär (man får smaka av rotfrukterna ibland så att de inte är för hårda/för mjuka).
Rosta valnötter i en stekpanna. Det gör man genom att steka på hög värme utan olja och röra ofta, när valnötterna får färg är de klara, man måste vara snabb för de bränns vid lätt.
När det är några minuter kvar, klicka i en rejäl sked matlagningsyoghurt, massa persilja och typ två matskedar sån där tomatgrej på tub i kastrullen. Salta & peppra.
Servera med en stor klick yoghurt, strössla över valnötter och ät med något gott bröd.
.
Translation.
A carrot and beet soup with walnuts I made a couple of days ago
Soppan ser alldeles fantastisk ut!
testade och var väldans flott! inte som i mycket fett utan som i gott och trevligt och kändes lyxigt. hehe. tycker om dina recept-inlägg!
Ser gott ut. 🙂 Har aldrig testat och smakat rödbetssoppa. Är det en svenskt mat eller?
Supergod och enkel soppa! Tack för receptet!
I love food so, so:) Thank you for recipe and cute photos:) I greet and Kisses:*
it would be nice to see one photo per hour posts more frequently again maybe?
Alltså Sandra. Nu är det såhär att jag började följa dessa über söta människorna på Skype och nu är jag näst intill förtvivlad, det måste ju lösa sig. Hon måste väl bara ångra sig och åka till honom. Visst måste hon det.
Sen också, åh herre vad jag älskar din blogg, älskar hur du skriver så bara fortsätt vara du. Tack.
Jisses vad gott!!! Känner att detta är ett ”måste testa så snart jag bara kan”-recept och kila till affären det första man gör imorgon. MUMS
nom! ska jag nog göra ikväll.
This looks divine! We used to sell beetroot soup where I work and I loved it, but now they’ve stopped selling it. Since then, I’ve wanted to cook something using beetroot. This is the one!!! Thank you 🙂
http://hennahaare.blogspot.com
gott gott gott! nu till något helt annat – har du gjort något brevvänner-inlägg sen det för ett år sen? har för mig det men hittar det icke! annars, (detta är till alla andra läsare) är det ok att fortfarande svara, ett år senare liksom? puss
lovely recipe looks very yummy.
Alltså mums, kan äta endast soppa när det ligger snö utanför dörren. Älskar´t.
kram
Jag har bara en liten fråga; började du blogga här på rodeo eller hade du någon annan bloggplattform från början?
Det verkar ju toppen, särskilt som den blir så vacker också 😀
Schlurp!! Okej, det blir nog att övervinna min antipati för spisen i dag.