Glad internationella pannkaksdagen (och semmeldagen för den delen också)! Igår när jag kom hem från stan stod det här utanför ytterdörren, ett megafint pannkaksbud från Milda. Tack&bock! Det blir visst crêpes till middag, smsade jag han som jag bor med. Här kommer receptet.
Jag följde ett helt vanligt pannkaksrecept (alltså 6 dl mjölk, 2,5 dl vetemjöl, 3 ägg, en halv tesked salt, rör ihop) men adderade en hel kruka finhackad persilja och en hel hackad färsk chili. Ner i smeten bara, den blir jättefin och rödgrönprickig samt smakar mycket. Stek som vanligt, på hög värme med mycket smör. Sätt ugnen på 225 grader nu förresten.
När alla pannkakor var stekta började jag med fyllningen.
Fräs en halv gullök och vitlök (jag tog tre klyftor pga äskar vitlök) i en stekpanna, addera ett gäng skivade champinjoner och en halv chili (man kan peta ur kärnorna om man inte gillar för starkt). Stek tills vattnet gått ur champinjonerna. I med en klick creme fraiche (typ två matskedar) och sen pressade jag ner ungefär en fjärdedels tub räkost med chilismak. Alltså den är så god på macka?! Tänkte att den måste vara lika briljant i crêpes (obs det var den). Till sist, häll över en näve sojabönor (för crunchigheten) och en skål med räkor.
Nu är det dags att rulla in fyllningen i pannkakan.
Klarrullat. Strössla över en massa fetaost. In i ugnen i ungefär 8 minuter.
Ät upp tillsammans med någon du gillar, en klick dijonsenap och kanske en liten tomatsallad bredvid.
.
Translation. A recipe of chili pancakes with shrimps and mushrooms.
Nam! Jeg glemmer at man kan rulle dem og steke dem i ovnen. Takk for påminnelsen!
Sandra, jag är lite nyfiken på vad du tänker om den här typen av reklam? Berätta gärna!
Så härliga bilder du bjuder på! 🙂
First of all I would like to say wonderful blog!
I had a quick question which I’d like to ask if you do not mind.
I was interested to know how you center yourself and clear your thoughts before
writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out.
I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes
are generally lost just trying to figure out how to begin.
Any ideas or tips? Kudos!
åh vad gott!
Okej måste spara detta! Ser underbart ut.
shit pommes vad sugen man BLIR. har liksom fortfarande efter drygt 1½ mån i usa inte ätit pannkakor en enda gång? så sjukt dåligt. har liksom ett berg av plugg vilket suger för annars hade jag hängt på ihop hela dagen. och vilket fint jäkla ek-stilleben gustav hade fått till.
Although i did not understand a single word from this post, i absolutely LOVE LOVE LOVE the photography, the way the pictures are taken and the vibrant colours used. The final product looks heavenly, i felt as though i went on a cooking journey with you. Amazing post i truly enjoyed it and for that i thank you
www.itsmylittlethings.blogspot.com
Sandra, jag tycker å det bestämdaste att du borde sätta ihop en receptsamling i bokform. Samla alla dina foton från matlagningar och använd de texter du har i bloggen för beskrivningar. Vackert, charmigt, lättfattat och inspirerande till tusen. Jag hade då bergis köpt den!
Hej Sandra! Helt orelaterat till inlägget, men tänkte dela med mig iallafall. Var inne på pinterest (som vanligt när det finns något viktigare som egentligen behöver göras) och hittade denna: http://www.verameat.com/collections/under-100-ring/products/doxen-babe
Kunde inte låta bli att tänka på dig med en gång! Lite lagom knasig sådär, plus att det är en tax. Bara det liksom. Kram!
Är inte milda margarin
Sandra det här är så himla ledsamt och gör mig så förbaskad: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2299637-kvinnor-har-inte-en-chans-mot-mannen och jag tänker på min före detta pojkvän som sade ’Eftersom jag snart också är utbildad i samma yrke som du så kommer jag få ett likasinnat jobb men tjäna mer än du! Haha!’ Som om det skulle vara roligt?
Tycker så himla mycket om att läsa om andra människors liv, och när jag raderade min facebook och instagram för typ två veckor sen (alla frågar: men varför??! och jag ba: äh jag blev inte glad av det. För det blev jag inte)så fanns det inget kvar att göra. Ungefär. Jag startade en blogg! Har inga läsare än, och det bryr jag mig faktiskt inte så mycket om, jag gör det för min egen skull liksom. Men om du vill kan du kika in, för att se en del av mitt liv, om du är som jag och tycker om det vill säga! Heh, tvingar ingen, men man kanske kan skaffa lite bloggyfriends ällä nåt. http://aimi.devote.se/ herrå
Herre jävlar va gott.
Åh, Sandra!
Vad tror du att man kan ha istället för räkor om man är vegetarian? Detta ser så himla gott ut.
Åh jag visste inte ens att det fanns en pannkaksdag :O Det måste firas direkt! Tack för upplysningen!
höhö syftningsfelet i sista meningen. Fniss
Tack för tipset! det ska jag testa någon dag 🙂
Jag vill också ha bud till dörren…
mmmmmmmmmmmm. åt tusen pannkakor förra veckan när jag var hemma i umeå.
fun fact: när jag flyttade från umeå så gick jag direkt ner 5 pannkakskilon (p.ga jag inte orkade laga egna för det var alltid min bror som gjorde pannkakor åt mig)
Mmm… såg väldigt smarrigt ut!