Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

josie and the pussycats.

I förrgår såg jag om Josie and the Pussycats, något av en kultfilm från 2001 (och även en tecknad serie från sjuttiotalet). Filmen är lite som en yngre och snällare variant av Mean Girls för tweenies kan man väl säga.

Filmen tar avstamp här, i pojkbandsvärlden som var exploderande stor vid den tiden. Ett Backstreet Boys-esqueband sjunger sin nya singel på en flygplats och fansen har samlats för att gråta och skrika.

Bara några timmar senare rapporterar MTV News att bandet dött i en flygkrasch. :O

Deras manager har av någon anledning bara en dag på sig att hitta ett nytt popband och råkar av en händelse nästan bilkrascha in i The Pussycats. De har tidigare bara spelat i gallerior och bowlingshallar men skriver kontrakt inom några minuter med världens största skivbolag.

Obligatoriska make-over scener.

Musikvideo-inspelning!

10

Inom en vecka är de världens största band.

12

Vad vi som tittare får reda på ganska fort är att det elaka skivbolaget lägger in subliminala meddelanden bakom textraderna som får världen att konsumera mer. omg omg.

11

Hela filmen är en satir på det extrema märkes-och-konsumtionssamhället som då definitivt regerade. Exakt allt i filmen är brandat, från duschar till hajarnas vatten på Akvariumet.

13

Och självklart blir det slitningar i gruppen när de dolda meddelandena i deras egen musik börjar påverka självaste Josie and The Pussycats.

14

Väldigt knäpp film med så många bra one-liners som man vill skärmdumpa och pinteresta genast (borde laddat ner en subtitlad version känner jag nu såhär i efterhand). Och exakt ALLA som var störst vid den här tiden är med.
Dessutom! Kattöron i alla färger! Kickers-make-up! Parker Posey!

.
Translation
. Re-watched Josie and the Pussycats two night ago. A funny cult comedy from 2001 that’s most of all is a parody of our consumer society which definitely was a the top during that time.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • haha bästa filmen!

  Sofia - Londonbloggen 2014-03-16 22:33:20 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • Åh jag dör!!! Jag och mina systrar var så jädra små när vi såg den. Jag är äldst å var runt 7-9 och vi bara älskade den där filmen och soundtracket, haha. Guh, måste se den igen.

  Ida 2014-03-16 15:24:58 http://aidu.blogg.se
  Svara
 • ÅH måste kolla NU!

  Madde Schwedaan 2014-03-14 20:59:58 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Älskade den när den kom! Köpte till och med CD-skivan 🙂

  sandra 2014-03-14 19:25:56
  Svara
 • Hej Sandra, ett lite annat topic, men jag hoppas på att få svar i veckans inlägg med svar. Hur vet man att man är över sitt ex, på riktigt? Vi var tillsammans i 3,5 år och nu är det nästan ett år sen vi gjorde slut och jag tänker ofta på honom och vad vi gjorde ihop (det var jag som gjorde slut, han var elak, sa och gjorde taskiga saker osv.) DAGLIGEN. Typ en resa vi gjorde tidigt i vår relation, som är för nästan 4 år sen liksom…. Gud, när slutar detta?! Började storgråta när han träffade nån ny, trots att jag själv också gjort det. Vill så gärna ha ett svar, är så trött på detta nu.

  Lotta 2014-03-14 12:46:34
  Svara
 • I loved when I was a child the cartoon show of Jossie & The Pussycats, it was so funny and amazing! You should have a look at that too 🙂

  Libertad 2014-03-14 11:17:47 http://sahakiel.blogspot.com.es
  Svara
 • OJ jag hade helt glömt bort om den här filmen! Så kul, jag blev sjukt peppad att ta en tur down memory lane efter att jag läste detta inlägg och dessutom tidigare idag lyssnade på din å Michelles gamla podcast om böcker 🙂

  frida 2014-03-13 22:55:06 http://transatlantic.blo.gg
  Svara
 • Oj, en ung Tara Reid…

  Singelbloggaren 2014-03-13 20:28:32 http://singelblogg.com
  Svara
 • Easily my favorite movie back then! OH AND THE SOUNDTRACK! I still have it in my car and listen to it sometimes.

  kallie 2014-03-13 17:08:56 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • Åh, ja. Denna rolige såg jag fåör nåt år sen på TV. Riktigt kul och massa kul folk som är med!

  Tokyo -Love 2014-03-13 17:02:29 http://sakuradesu.blogg.se
  Svara
Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!